Tarton All Stars -tapahtuma keräsi runsaasti kehuja – "Paljon näyttäviä suorituksia ja kivat väliaikaohjelmat"

16.2.2019 20:55 Taikuri Teemu Rannikko otti omansa kolmoskilpailussa.

Teemu Rannikon ilme kertoo paljon Tarton All Stars -tapahtumasta – kaikilla oli oikein mukavaa. Kuva: Ville Vuorinen

Historiallinen kansainvälinen Korisliigan ja Viro–Latvia-liigan välinen All Star-ottelu päättyi Tartossa kotijoukkueen voittoon 111–105 (62–52).

Tähdistöottelu alkoi heti alusta lähtien arvoisellaan tavalla. Molemmat joukkueet esittivät toinen toistaan näyttävämpiä syöttöjä ja donkkeja. Puolustaminen ei ollut kummanpaan joukkueen ykkösasia.

– Aika kiva tapahtuma. Ei mitään loukkaantumisia tullut, niin näin valmentajan näkökulmasta ollaan tyytyväisiä. Meillä oli Samin kanssa jo valmiiksi tehty suunnitelma, ketä ja kuinka peluutetaan. Ihan hyvin pysyttiin siinä, Korisliigan tähdistöä Sami Toiviaisen kanssa valmentanut Joonas Iisalo hymyili.

– Peli oli mielenkiintoinen, paljon näyttäviä suorituksia ja kivat väliaikaohjelmat. Oikein onnistunut tapahtuma. Täysi tupa, niin kaikki on varmaan tyytyväisin mielin.

Ensimmäisellä neljännesten välisellä tauolla taitokisan (Skills Challenge) vei nimiinsä 30-vuotias ja 200-senttinen virolainen Indrek Kajupank.

Topias Palmi oli yksi Korisliigan edustajista taitokilpailussa. Kuva: Ville Vuorinen

Rannikko voitti kolmoskuninkuuden 

Tähdistöottelun toisen jakson hahmoksi nousi Korisliigan ja Salon Vilppaan Brandon Taylor. Taylor mätti kolmoskaaren takaa viisi onnistunutta heittoa. Taylorin innoittamana myös Juho Nenonen ja Avery Woodson löysivät korirenkaan keskustan.

Puoliaikatauolla kolmen pisteen heittokilpailun vei nimiinsä itseoikeutetusti Teemu Rannikko. Taikuri Rannikko keräsi finaalissa 21 pistettä. Vielä alkuerässä Rannikon käsi oli finaaliakin kuumempana. Kolmoskuninkuus toi Rannikolle 500 euron rahapalkinnon.

Rannikko on voittanut urallaan aiemminkin tähdistötapahtuman kolmoskisan pelatessaan Sloveniassa Olimpija Ljulbjanan riveissä.

– Eka kierros oli hyvä, toinen kierros oli sellainen, joka riitti voittoon. Totta kai se on aina mukava voittaa jotakin, Rannikko pohti.

Ura Basketin Avery Woodson tuuletti tähtitovereidensa onnistumisia. Kuva: Ville Vuorinen

38-vuotias Rannikko nautti All Stars -päivän tunnelmasta.

– Mukava tapahtuma. Olihan siinä aika paljon kaikkea järjestetty, siis muutakin kuin tuo peli. Aika pitkiä taukoja välillä tuli, mutta hieno tapahtuma oli. Molemmat joukkueet pelasivat niin kuin tällaisessa matsissa pitää pelata. Hyvin järjestetty tapahtuma, siisti halli ja tuli siellä muutama aika hieno suorituskin yleisölle.

Kilpailuhenkinen Rannikko löysi myös jotain parannettavaa.

– Aika löysästi aloitimme pelin ja yritimme sitten päästä tasoihin. Eihän tuossa kukaan tosissaan pelannut, mutta aina kiva olisi ollut voittaa.

Myös Ville Kaunisto osallistui kolmen pisteen heittokilpailuun. Kouvojen kapteenin kohtalona oli jäädä niukasti alkuerään. Kuva: Ville Vuorinen

Donkkikisa tarjosi ilmavia suorituksia

Kolmannella jaksolla Korisliigan All Stars kiri mukavasti vain neljän pisteen päähän isännistä ennen päätösjaksoa. Jakson ehdottomia huippuhetkiä oli Nenosen kaukaa lähteneet kolmoset.

Viimeisellä neljännesten välisellä tauolla nähtiin tasokas ja ennen kaikkea perinteikäs donkkikilpailu. Korisliigan edustajista Tampereen Pyrinnön pomppukone Kenneth Manigault jäi hyvin niukasti finaalin ulkopuolelle. Voiton ansaitsi ilmavilla lämäyksillään latvialainen Kristaps Dargais.

Korisliigan kaikkien aikojen syöttäjä Teemu Rannikko tarjoili Kenneth Manigaultille namupassin donkkikisassa. Kuva: Ville Vuorinen

Samaisella tauolla todistettiin myös valmentajien välinen heittokisa, jonka voitti lopulta ottelun tuomari. Valmentajat jäivät vaille onnistumisia lukuisista yrityksistä huolimatta.

– Vähän hävettää meidän valmentajien puolesta, mutta hän (tuomari) kyllä vaikutti, että oli kyllä entinen pelaaja. Ehkä hänellä oli lämmin. Meillä ei ollut lämmin, kun istuttiin koko pelin. Ja kauluspaita, ei sekään ainakaan helpottanut tuossa, Iisalo selitti pilke silmäkulmassa.  

Joonas Iisalo ja muut valmentajat eivät puolesta kentästä koriin osuneet, tällä kertaa. Kuva: Ville Vuorinen

Loppuhetket tarjosivat jo jännitystäkin

Päätösjaksolla yritteliään Manigaultin johdolla Korisliigan tähdistötusina hätyytteli jo kotijoukkuetta. Lopulta kuitenkin Viro–Latvia-liigan starat pitivät vieraansa takanaan.

Tähdistöottelun MVP-palkinnon pokkasi virolainen Janari Jõesaar. Jõesaar kasasi tilastoikseen 19 pistettä, seitsemän levypalloa ja neljä syöttöä. Arnett Moultrie (18/11) oli Viro–Latvia-liigan toinen tehopelaaja.

Hallitseva Suomen mestari Bojan Sarcevic otti Tarton illassa varsin rennosti. Kuva: Ville Vuorinen

Korisliigan tilastorohmut olivat Juwan Staten (17/5/5s), Taylor (15/2) ja Sean O’Mara (14/6/2s). Myös Nenonen (14/0), Manigault (13/3/4s) ja Rene Rougeau ylittivät kymmenen pisteen rajapyykin.

Hyvähenkisen All Stars-tapahtuman myötä Korisliiga jää nyt maaottelutaulle. Seuraavan kerran Korisliigaa pelataan keskiviikkona 27. helmikuuta.

Ottelutilasto

 
14.2.2019 15:28 All Stars

Rannikko ja Kaunisto edustavat Korisliigaa kolmoskisassa – Tarton All Star -tapahtuma täynnä seurattavaa

Donkkikilpailussa Korisliigan mainetta puolustavat Kenneth Manigault ja Juwan Staten.

13.2.2019 15:49 Susijengi

Korista tarjolla runsaasti VeikkausTV:ssä ja Elisa Viihde Sportilla: Launtain huipentaa Korisliigan All Stars -tapahtuma Tartossa

Viikon Veikkauspeli: Keskiviikkona VeikkausTV tarjoaa monikameratuotantona viime kauden Korisliiga-finaalien uusinnan, Vilpas-Karhu Basket.

18.2.2020 10:59 Korisliiga

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson Kataja Basketiin

Alkukaudella Ranskan Pro A:ssa Bourg-en-Bresseä edustanut Susijengin pelinrakentaja Jamar Wilson, 35, palaa kahdeksan ja puolen vuoden jälkeen Suomeen ja Korisliigaan. 185-senttisen, kaksissa arvokisoissa Suomea edustaneen Wilsonin uusi osoite on joensuulainen Kataja Basket, jota hän edustaa loppukauden ajan. Sopimukseen sisältyy optio kaudesta 2020-21.

17.2.2020 10:42 Susijengi

Katsaus Susijengin pelaajien seurajoukkuekauteen 2019-2020

Susijengin pelaajat kerääntyvät yhteen ensimmäisen EM-karsintaikkunan merkeissä tänään maanantaina. Susipelaajien kausi 2019-20 seurajoukkueissaan on ollut tuloksellinen niin kansainvälisillä kentillä kuin kotoisessa Korisliigassakin, arvioi Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann.

27.11.2019 21:36 FIBA Europe Cup

Kataja päätti FIBA Europe Cupin riemukkaaseen kotivoittoon

Unkarilaisen BC Körmendin kaataminen ei riittänyt Katajalle jatkopaikkaan. Kuudesta lohkovaiheen ottelustaan joensuulaisjoukkue voitti kaksi.

30.10.2019 21:57 FIBA Europe Cup

Kataja kärsi tappion Tanskassa Bakken Bearsille

Joensuulaisjoukkue ei onnistunut avaamaan voittotiliään FIBA Europe Cupin lohkovaiheessa.

22.10.2019 16:27 FIBA Europe Cup

Kataja aloittaa keskiviikkona FIBA Europe Cupin lohkovaiheen Puolassa: "Haluamme pelata mahdollisimman kovia pelejä"

H-lohkossa pelaavat Katajan lisäksi puolalainen Legia Varsova, tanskalainen Bakken Bears sekä unkarilainen BC Körmend.

15.7.2019 09:24 Susijengi

Ilari Seppälä käyttää ulkomaanoptionsa, siirtyy Ranskaan

Alkukesällä sopimuksen Korisliigan Helsinki Seagullsin kanssa tehnyt Susijengin takamies Ilari Seppälä, 26, käyttää sopimuksensa ulkomaanoption ja siirtyy Ranskan Pro B -liigaan Aix-Mauriennen joukkueeseen. Ulkomaanpesti on Lapuan Korikobrien kasvatille uran ensimmäinen.

27.6.2019 12:40 Susijengi

Topias Palmi kolmivuotisella sopimuksella Italian Serie A:n Cremonaan

Korisliigan vuoden pelaajana palkittu ja Susijengissä vuosien 2018-19 MM-karsinnoissa maajoukkueläpimurtonsa tehnyt Tampereen Pyrinnön kasvatti Topias Palmi, 24, siirtyy joensuulaisesta Kataja Basketista kolmivuotisella sopimuksella Italian Serie A:n Guerino Vanoli Basket Cremonaan.

17.5.2019 09:41 Susijengi

Susijengi-kapteeni Shawn Huff Seagullsiin kolmivuotisella sopimuksella

Korisliigaa edellisen kerran pelikaudella 2003-04 pelannut Susijengi-kapteeni Shawn Huff, 35, on solminut kolmivuotisen sopimuksen Helsinki Seagullsin kanssa. 198-senttinen Torpan Poikien kasvatti palaa Suomeen pelattuaan yli vuosikymmenen Saksan, Italian ja Kreikan ammattilaisparketeilla.

16.2.2019 11:02 All Stars

All Stars -viisikkoon äänestetty Topias Palmi: "Pidetään hauskaa ja laitetaan show käyntiin"

Korisliigan ja Viro/Latvia-liigan All Stars -tapahtuma nähdään suorana Elisa Viihde Sportilla klo 16.50 alkaen. Kanavat ovat viikonlopun ajan vapaassa katselussa.

7.2.2019 19:11 All Stars

Avery Woodson korvaa loukkaantuneen Okko Järven Korisliigan tähdistöjoukkueessa

Ura Basketin tarkkakätinen heittäjä täydentää Joonas Iisalon luotsaaman nipun.

6.2.2019 21:49 FIBA Europe Cup

Kataja kaatoi ZZ Leidenin, muttei ihan riittävästi – Jatkopaikka on yhä kysymysmerkki

Katajan jatko FIBA Europe Cupissa ratkeaa myöhemmin.

6.2.2019 13:57 All Stars

Korisliigan All Stars -ottelu vapaassa katselussa suorana Elisa Viihde Sportilta

Lähes kolmetuntisen lähetyksen selostaa Toni Flink kommentaattorinaan Miikka Luosmaa.

6.2.2019 11:54 FIBA Europe Cup

Kataja Basketilla on sittenkin vielä sauma FIBA Europe Cupin pudotuspeleihin

Voittamalla tänään Joensuussa hollantilaisen ZZ Leidenin saattaa Kataja edetä jatkoon.

5.2.2019 13:24 Susijengi

Korista VeikkausTVssä viikolla 6: Salin ja Murphy vastakkain Espanjassa, saako Katajan eurotaival jatkoa?

Tällä viikolla VeikkausTV:llä nähdään muun muassa Espanjan liigan suomalaiskohtaaminen, kolme Chicago Bullsin NBA-ottelua sekä Kataja Basketin kohtalonottelu FIBA Europe Cupin jatkolohkossa.

30.1.2019 22:12 FIBA Europe Cup

Kataja Basketin jatkohaaveet murskaantuivat selvän tappion myötä Tanskassa

Katajan ottelut FIBA Europe Cupissa päättyvät ensi keskiviikkona kotiottelulla hollantilaista ZZ Leidenia vastaan.

28.1.2019 17:30 All Stars

Korisliigan tähdistötusina selvillä – Tartoon lähtee peräti neljä vuoden pelaajaa

Päävalmentaja Joonas Iisalo: ”Arvokas asia, että myös kokeneemmat tähdet ovat innolla mukana.”

28.1.2019 14:23 Susijengi

VeikkausTV:n korisviikko tarjoaa 12 suomalaispelaajien ottelua

Koriksen ystävät voivat viettää pakkaspäiviä viihtyisästi vastaanottimien äärellä, kun VeikkausTV välittää suomalaisten otteita kansainvälisiltä kentiltä peräti 12 ottelun verran tällä viikolla.

23.1.2019 21:27 FIBA Europe Cup

Kataja otti jatkolohkossa avausvoittonsa, komea nousu 18 pisteen takaa Avtodor Saratovin ohi

Joensuulaisjoukkue piti voitolla elossa haaveitaan FIBA Europe Cupin pudotuspeleistä.

Näytä lisää vastaavia