Täysi kierros Naisten Korisliigassa – Kouvottarille avausvoitto

14.10.2017 Kouvottaret haki kauden avausvoiton lauantaina murskaamalla HBA:n 93–57 (43–28). Tapiolan Honka jatkoi vierasvoittoputkeaan päihittämällä Hyvinkään Pontevan 80–60 (45–30). Lappeenrannan Catz haki voiton Espoo Basket Teamin vieraana numeroin 75–66 (37–29). Kotkan Peli-Karhut voitti Forssan Alun kotihallissaan 93–67 (43–35) ja Vimpelin Veto ylsi 96–80 (54–26) vierasvoittoon Äänekosken Huimasta.

Brittany Carter heitti 25 pistettä lauantaina Kouvottarien voittaessa HBA:n. Kuva: Matti Koskinen

Tapiolan Hongan Heta Korpivaara on ollut todella kovalla pelipäällä alkukaudesta. Kuva: Ville Vuorinen

Natalie Dayn tärkeät korit auttoivat Catzin voittoon lauantaina. Kuva: Ville Vuorinen

Akilah Sims on ollut naisten Korisliigan tehokkain pisteidentekijä alkukaudesta. Kuva: Ville Vuorinen

Sydney Coffey upotti lauantaina 25 pistettä Vimpelin voittaessa Äänekosken Huiman. Kuva: Ville Vuorinen

 

Kouvottaret ei antanut lauantaina helsinkiläisvierailleen juurikaan saumaa päästä otteluun mukaan. Kotijoukkue dominoi kentän tapahtumia ja nakutteli tasaisella pelillä murskaavaan 93–57 -voittoon HBA:sta. Voitto oli Kouvottarille kauden ensimmäinen.

 

Kouvolan Kouvottaret otti kuskin paikan lauantaina jo avausminuuteilla. Ensimmäisen neljänneksen 26–8 -numeroilla erinomaisen alun otteluun saanut joukkue ei hidastanut tekemistään missään vaiheessa. HBA pääsi paremmin mukaan otteluun toisella jaksolla, mutta tauon jälkeen Kouvottarien puolustus mykisti helsinkiläishyökkäyksen toisensa jälkeen. Päätösjaksolla HBA sai jälleen palloa paremmin sukkaan, mutta kotijoukkueen suuri etumatka oli liikaa.

 

Kouvottarien amerikkalaisvahvistuksien taso oli lauantaina korkealla. Brittany Carter (25/5/1) oli joukkueensa pistekärki. Whitney Frazier (19/10/4) ja Layne Murphy (13/10/4) viimeistelivät tupla-tuplat. Roosa Frimodig (14/3/2) heitti kolmoset (4/4) täydellisellä tarkkuudella ja Vimpelistä Kouvolaan siirtynyt Ulriikka Latvala (12/5) sai palloa upotettua pirteästi. HBA:n riveistä peliä johti takapelaaja Sara Bejedi 17 pisteellä, 7 levypallolla ja 5 syötöllä. Myös Ebba Pekonen (10/2) pelasi kaksinumeroisille lukemille.

 

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen näki, että pelissä näkyi harjoitusten tulokset.

– Pystyimme toteuttamaan niitä asioita, mitä olimme harjoitelleet. Meidän hyökkäyspelissä tuli aukinaisia heittoja sen kautta, että saimme palloon enemmän liikettä. Toinen asia tämän päivän pelissä oli se, ettemme lähteneet mukaan juoksukilpailuun.

HBA:n päävalmentaja Pekka Salminen näki, että joukkueella ei ollut lauantaina juurikaan mahdollisuuksia voittoon.

– Meillä on paljon oppimista. Puolustus vuosi, emmekä päässeet juoksemaan sitä kautta. Jäimme staattiseksi emmekä saaneet palloa liikkeelle. Iloista on se, että Ebba Pekonen otti tänään askeleen eteenpäin.

Kotijoukkueen Ulriikka Latvala kiitteli ottelun jälkeen koko joukkueen hyökkäyspelaamista.

– Hyökkäyspään peli rullasi koko joukkueelta hyvin ja saimme hyviä heittopaikkoja.

HBA:n Sara Bejedi näki vaikeuksia joukkueensa yhteispelissä lauantaina.

– Emme pystyneet pelaamaan joukkueena tarpeeksi hyvin. Jätimme heittäjät usein auki puolustuspäässä. Heillä upposi kolkit ja he pääsivät myös sisältä skoraamaan hyvin.

 

Ottelutilastot: Kouvottaret–HBA

 

Tapiolan Honka oli tyly lauantaivieras Hyvinkään Pontevalle Martinhallissa. Joukkue nappasi jo kolmannen vierasvoittonsa putkeen kun Ponteva kaatui lukemin 80–60. Kovaa tempoa ylläpitänyt vierasjoukkue ei päästänyt hallitsevaa mestaria kunnolla otteluun mukaan.

 

Ottelun avausneljännes käytiin melko tasaisissa tunnelmissa, mutta toisella jaksolla Honka alkoi käynnistelemään moottoriaan hyökkäyspäässä. Honka onnistui nykäisemään Wilesia Hardyn ja Heta Korpivaaran hyvien heittojen ja onnistuneen levypallopelin avulla johtoaseman reiluun kymmeneen pisteeseen.

Kolmas jakso jatkui tasaisesti, mutta päätösneljänneksellä Honka nosti jälleen tasoaan asteella. Ottelussa nähtiin dramaattinen hetki päätösneljänneksellä kun HyPon Taru Tuukkanen sai kovan iskun leukaansa, mutta palasi kentälle myöhemmin ottelussa. Hongan tiivis puolustus varmisti sen, ettei Ponteva päässyt enää iskuetäisyydelle ottelun loppuminuuteilla.

 

Ottelun paras pistenainen oli Hongan Heta Korpivaara (27/8/3). Wilesia Hardy (20/13/3) viimeisteli tupla-tuplan ottelussa. Roosa Lehtoranta (11/3/4) ylsi myös kaksinumeroisille lukemille. Hyvinkään Pontevan pistekärski oli Candice Warthen (14/9/1). Taru Tuukkanen (11/10/3) tilastoi tupla-tuplan.

 

Ottelutilastot: Ponteva–Honka

 

Lappeenrannan Catz haki lauantaina 75–66 -vierasvoiton Espoo Basket Teamista. Voitto oli lappeenrantalaisille kauden kolmas. Joukkue ei ole kokenut Tapiolan Hongan tapaan vielä tappioita kuluvalla kaudella.

 

Vierasjoukkue pääsi hienoisesti niskan päälle avausneljänneksellä, mutta toinen jakso mentiin tasaisemmissa merkeissä. Tauon jälkeen vierasjoukkue piteli noin kymmenen pisteen johtoasemaa. Päätösneljänneksellä joukkue pysyi Natalie Dayn onnistuneilla heitoilla voitossa kiinni, eikä EBT päässyt kaventamaan eroa kuin parhaimmillaan seitsemään pisteeseen.

 

Natalie Day (28/7/1) oli kentän paras pistenainen lauantaina. Myös Valencia McFarland (17/2/5) ja Veera Pirttinen (10/4/1) olivat iskussa. Espoo Basket Teamin riveistä erottuivat Zykira Lewis (20/7/2) ja tupla-tuplaan yltäneet Kamilah Jackson (13/16/5) ja Lotta Aaltonen (13/13/4).


 

Catzin Jelena Reshetko (10/10/2) otti lauantaina neljä riistoa. Näin hänen kaikkien aikojen riistomääränsä Korisliigan runkosarjassa on nyt tasan 600. Hän on kuudes pelaaja liigahistoriassa, joka on yltänyt kyseiseen satamäärään. Reshetkon ennätys riistoissa yhdessä pelissä on kahdeksan.


 

Ottelutilastot: EBT–Catz

 

Kotkan Peli-Karhut liittyi lauantaina kolmen voiton joukkueiden joukkoon päihittämällä Karhuvuoren urheilutalolla Forssan Alun lukemin 93–67. Peli-Karhut hallitsi kentän tapahtumia pitkälti läpi ottelun, mutta erinomainen päätösneljännes auttoi kasvattamaan voittolukemia.

 

Peli-Karhut piti hienoista johtoasemaa hallussaan kolme neljännestä, mutta viimeisellä jaksolla kotkalaiset menivät menojaan. Päätösjakso merkittiin Peli-Karhujen hyväksi lukemin 31–13. Amerikkalaisvahvistuksista Akilah Sims oli ottelussa ilmiliekeissä. Alkukauden tehokkaasti pelannut laituri viimeisteli ottelussa 40 pistettä, 11 levypalloa ja syötön. Myös Daisha Simmonsilla (21/3/8) ja Megan Mullinsilla (14/8) oli tehokas pelipäivä. Forssan Alun pistekärki oli tupla-tuplan tilastoinut Mia Loyd (23/10).

 

Ottelutilastot: Peli-Karhut–FOA

 

Myös Äänekoskella päästiin suuriin pistelukemiin kun Vimpelin Veto oli Huimaa vahvempi lukemin 96–80. Päätösjaksolla Huima pääsi peliin mukaan, mutta Vimpelin johto oli kotijoukkueelle liikaa. Vedon johto ottelussa oli parhaimmillaan 37 pistettä.

 

Vimpeli sai otteluun erittäin vahvan alun. Joukkue onnistui tukkimaan Huiman hyökkäysyritykset ja viimeistelemään omassa hyökkäyspäässä tehokkaasti. Tauon jälkeen Huima pääsi otteluun paremmin mukaan ja viimeinen neljännes oli lähestulkoon kotijoukkueen näytöstä. Veto onnistui kuitenkin pitämään piste-eron tarpeeksi suurena Huiman hyvästä vireestä huolimatta.

 

Voittajajoukkueen tehokkain pelaaja oli 25 pistettä, 3 levypalloa ja 4 syöttöä tilastoinut Sydney Coffey. Myös Noora Järvikangas (14/8/5), Pachiyaanna Roberts (16/11/5) ja Avyanna Young (16/8/1) olivat pelipäällä. Äänekosken Huiman pistekärki oli tupla-tuplan viimeistellyt Tyler Gilbert (15/12/3).

 

Ottelutilastot: Huima–Vive

 

Naisten Korisliiga jatkuu 19.10. ottelulla HBA–Äänekosken Huima.

 
4.10.2018 14:59 Ajankohtainen

Kotimainen koriskausi vahvasti esillä Elisa Viihde Sportilla

Uutuutena katsottavissa on myös suomalaisia vilisevä Saksan Bundesliiga.

Kotkan Peli-Karhut juhlii naisten Korisliigan mestaruutta

Naisten Korisliigan mestari vuosimallia 2017/2018 on Kotkan Peli-Karhut. Kotkalaisjoukkue ratkaisi voiton venymällä naisten Korisliigan viidennen finaalin päätösneljänneksellä 69–56-voittoon.

27.4.2018 Haastattelu

Mestaruushaastattelussa Linda-Lotta Lehtoranta ja Megan Mullings: ”Maailman paras tunne”

Kotkan Peli-Karhut päätti kuluvan naisten Korisliigan kauden mestaruusjuhliin. Kotkalaisten kova tahtotaso toi joukkueelle mestaruuden lisäksi kauden ensimmäisen vierasvoiton Lappeenrannan Catzin kotihallista.

Peli-Karhut voittoon – naisten Korisliigan mestaruus ratkeaa viidennessä finaalissa

Kotkan Peli-Karhujen ilmiömäinen pelivire johti joukkueen voittoon Lappeenrannan Catzista naisten Korisliigan neljännessä finaaliottelussa. Peli-Karhut rynnisti 82–71-voittoon ja siirsi mestaruuden ratkaisun viidenteen finaaliotteluun.

Lappeenrannan Catz otti toisen kiinnityksen mestaruuteen

Lappeenrannan Catz nousi päätösjaksolla voittoon Kotkan Peli-Karhuista naisten Korisliigan kolmannessa finaalikamppailussa lukemin 79–68. Voitolla Catz johtaa finaalisarjaa 2–1. Mestaruus on katkolla ensimmäistä kertaa tiistaina Kotkan Karhuvuoressa.

Peli-Karhut murisi finaalisarjan tasoihin

Kotkan Peli-Karhut piti pintansa kotihallissaan naisten Korisliigan toisessa finaalikamppailussa Lappeenrannan Catzia vastaan. 79–72 -voitolla kotkalaiset tasoittivat ottelusarjan 1–1:een.

Naisten Korisliigan loput finaaliottelut YLE TV2:lla

Naisten Korisliigan loput finaaliottelut näkyvät YLE:n kanavilla TV2:ssa. Sarja jatkuu keskiviikkona Kotkan Peli-Karhun kotiottelulla.

Lappeenrannan Catz rouhi avausvoiton naisten Korisliigan finaaleissa

Naisten Korisliigan finaalisarja käynnistyi maanantaina. Lappeenrannan Catz urakoi Aleighsa Welchin vahvan esityksen avulla 72–60-voittolukemat.

15.4.2018 Haastattelu

Naisten Korisliigan finaaliennakko: Catz kohtaa Peli-Karhut

Naisten Korisliigan finaalisarja vuosimallia 2017–2018 käynnistyy huomenna maanantaina 16. huhtikuuta. Lappeenrannan Catzin ja Kotkan Peli-Karhujen valmentajat odottavat finaalisarjasta kahden monipuolisen joukkueen kohtaamista.

Hyvinkään Ponteva louhi naisten Korisliiga -pronssia

Hyvinkään Ponteva nousi naisten Korisliigan pronssiottelun päätösneljänneksellä takamatkalta voittoon. Pronssiottelun voittonumerot kirjattiin hyvinkääläisille 63–59.

Catz ja Peli-Karhut raivasivat finaalipaikat naisten Korisliigassa

Naisten Korisliigan välieräsarjat ratkaistiin torstaina pudotuspelivaiheen viidensissä otteluissa. Lappeenrannan Catz pysäytti Hyvinkään Pontevan pitäen voittopisteet kotihallissa lukemin 68—56. Myös Kotkan Peli-Karhut urakoi viidennessä välierässä finaaleihin kaatamalla vierasparketilla Tapiolan Hongan numeroin 81—55.

Naisten Korisliigan välierät viidensiin otteluihin

Naisten Korisliigan neljännet välieräottelut pelattiin maanantai-iltana Hyvinkäällä ja Kotkassa. HyPo jatkoi kotivoittojen ottelusarjaa kaatamalla Catzin numeroin 74-71 (46-40) ja Honka piti Peli-Karhujen kirin kurissa, venyttämällä myös toisen ottelusarjan sen viidenteen otteluun 68-61 (34-30) -vierasvoiton turvin.

Honka venytti sarjan ratkaisua, Catz jälleen kotivoittoon

Naisten Korisliigan välierät etenivät perjantai-iltana kolmansiin otteluihinsa. 0-2 -tilanteessa iltaan lähtenyt Tapiolan Honka onnistui jatkamaan kevättään, joukkueen kaadettua Peli-Karhut kotonaan numeroin 68-43 (36-25). Lappeenrannassa Catz nousi 2-1 voitoin johtoon ottelusarjassa Hyvinkään Pontevaa vastaan vahvalla 80-65 (39-37) -kotivoitolla.

Peli-Karhuille toinen voitto naisten Korisliigan välierissä – Hyvinkään Ponteva tasoitti välieräsarjan

Naisten Korisliigan pudotuspelit jatkuivat tiistaina välierien toisella kierroksella. Hyvinkään Ponteva kavensi välieräsarjan Lappeenrannan Catzia vastaan 1–1:een väkivahvalla 87–52 -voitolla. Kotkan Peli-Karhujen ja Tapiolan Hongan trilleriottelu päättyi Peli-Karhujen 83–72 -voittoon.

Peli-Karhut ja Catz avausvoittoihin naisten Korisliigan välierissä

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät vauhdikkaasti lauantaina. Kotkan Peli-Karhut nujersi Tapiolan Hongan ensimmäisen välieräottelun jatkoajalla lukemin 74–65. Lappeenrannan Catz urakoi väkevän 77–63 -voiton Hyvinkään Pontevasta.

Lappeenrannan Catzin Aleighsa Welch on naisten Korisliigan maaliskuun pelaaja

Lappeenrannan Catz hurjasteli naisten Korisliigan runkosarjan päätökseen 4–0-voittotilastolla maaliskuussa varmistaen paikan välierissä jo ennen runkosarjan päätöstä. Kissalaumasta on erottunut kuluvalla kaudella pirteästi pelaava sentteri Aleighsa Welch, joka valittiin toistamiseen kuluvalla kaudella naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi.

29.3.2018 Haastattelu

Kotkan Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä: ”Lähdemme voittamaan jokaista peliä”

Kotkan Peli-Karhut pääsee viikon lepotauon jäljiltä haastamaan Tapiolan Honkaa naisten Korisliigan välierissä. Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä odottaa pudotuspelien huipennuksesta tiukkoja kamppailuja mitalinkiilto päätavoitteena.

27.3.2018 Haastattelu

Lappeenrannan Catzin päävalmentaja Mika Haakana: ”Tulossa kiinnostavat pudotuspelit”

Vain kahdesti naisten Korisliigan runkosarjan aikana kaatunut Lappeenrannan Catz pääsee aloittamaan pudotuspelit kovalla testillä hallitsevaa mestaria Hyvinkään Pontevaa vastaan. Catzin päävalmentaja Mika Haakana näkee, että välierissä pelaa neljä joukkuetta, joilla on tasaiset mahdollisuudet voittaa Suomen mestaruus.

27.3.2018 Haastattelu

Vimpelin Vedon Noora Järvikangas: ”Pudotuspelit olivat kauden tavoite"

Vimpelin Vedon kausi naisten Korisliigassa päättyi puolivälierävaiheeseen viime lauantaina Hyvinkään Pontevan taistellessa kolmannen voiton myötä välieriin. ViVen Noora Järvikangas näki kauden päätösottelussa paljon hyvää.

Hyvinkään Ponteva ja Kotkan Peli-Karhut naisten Korisliigan välieriin

Hyvinkään Ponteva ja Kotkan Peli-Karhut ottivat lauantaina kolmannet voitot puolivälierävastuksistaan edeten naisten Korisliigan välieriin. HyPo päihitti Vimpelin Vedon trilleriottelun loppusekunneilla kotihallissaan lukemin 82–77 ja Peli-Karhut kaahasi EBT:n ohitse 79—66-tuloksella.

Näytä lisää vastaavia