Team Componenta venyi jatkoaikavoittoon Lahdesta

1.11.2008 Korisliigan tasaisuudesta saatiin todiste lauantaina, kun sarjataulukossa toiseksi viimeisenä ollut Team Componenta yllätti sarjaa johtavan Namika Lahden. Karkkilalainen Componenta tarvitsi kotivoittoonsa jatkoajan, kun peli päättyi 94-83 (77-77, 34-42).

Namika Lahti näytti ottavan helpon voiton, kun se voitti ensimmäisen neljänneksen 29-10 ja johti toisellakin neljänneksellä 39-20. Componentan kiri oli kuitenkin vakuuttava, kun se meni johtoon 50-49 -numeroissa.

Kotijoukkueelle tarjottiin voittoa jo varsinaisella peliajalla, mutta Clifton Jones heitti kahdeksan sekuntia ennen neljännen jakson loppua 77-77 -tilanteessa molemmat vapaaheitot ohi. Componenta hallitsi kuitenkin jatkoaikaa alusta loppuun.

- Nousimme hyvällä joukkuepelillä peliin mukaan ja puolustimme myös hyvin. Uusi pelaajamme Darrel Waters toi meille kaipaamaamme kovuutta, kommentoi Componentan valmentaja Bernard Harris, jonka mukaan Componenta voitti pelin jo varsinaisella peliajalla.

- Tuomarit kertoivat pelin jälkeen, että yksi kolmen pisteen korimme oli merkitty pöytäkirjaan kahtena pisteenä.

Karkkilalaisyleisön uudeksi sankariksi nousi alkukaudesta KTP:ssä pelannut Waters, jonka ensimmäinen peli uudessa joukkueessa tuotti peräti 35 pistettä. Sami Syrjälä heitti 19 pistettä ja Frank Richards 15.

Namika Lahti heitti 13 kolmosta, mutta Karkkila oli tehokkaampi korin alla ja vapaaheittoviivalla, josta se teki 13 pistettä enemmän.

Lahtelaisillakin oli uusi peluri Ray Nixon, joka aloitti 19 pisteen teholla. Bilal Abdullah teki 23 pistettä ja Sami Pekkola 16. Joukkueen pisteykkönen Ilkka Vuori kunnostautui syötöissä ja levypalloissa, mutta jäi harvinaisesti ilman koreja.

Kataja kaatoi Hongan

Joensuun Kataja tiivisti sarjan kärkipäätä kaadettuaan kotona juhlapelissään Espoon Hongan 89-80 (39-41). Katsomon puolella lähes 1400 katsojaa juhli, kun ottelu oli joensuulaisille 500. maamme pääsarjassa. Kataja nousi voitolla tasapisteisiin Hongan kanssa.

Kataja johti peliä lähes koko ajan, mutta Honka kavensi 79-70 -kotijohdon vielä 82-80 -numeroihin. Kataja vei kuitenkin Jeremiah Woodin johdolla viimeisen minuutin puhtaasti 7-0.

Korisliigan lokakuun pelaajaksi valittu Wood nousi 28 pisteellä ja 14 levypallolla Katajan voitonhahmoksi. Anssi Kinnaslampi heitti 20 pistettä ja pelinrakentaja Larry Blair ensimmäisessä pelissään 16 pistettä.

Kimmo Muurinen keräsi Hongalle 22 pistettä, Akeem Scott 16 ja Monte Cummings 14 pistettä sekä 15 levypalloa. Honka pelasi ilman pohjevammaista Jukka Matista.

Pyrinnölle ensimmäinen vierasvoitto

Tampereen Pyrintö otti kolmannen peräkkäisen voittonsa ja ensimmäisen vieraissa, kun Porvoon Tarmo kukistui selvällä erolla 87-102 (36-48) -lukemin.

Tasaisesti johtoaan kasvattaneen Pyrinnön tehopeluriksi kohosi 210-senttinen maajoukkuesentteri Antti Nikkilä. Ulkomaille tähyävä, mutta toistaiseksi ottelukohtaisella sopimuksella Pyrinnössä pelaava Nikkilä kahmi kovalla 86 prosentin heittotarkkuudella 29 pistettä.

Chris Hester säesti 20:llä ja Kurtis Rice 17 pisteellä.

Tarmon uusi laitahyökkääjä E.J. Drayton oli joukkueensa tehokkain 20 pisteellä. Emmanuel Messy teki 13 pinnaa.

(STT)

Korisliigan täydelliset ottelutilastot ja muita tilastoja osoitteessa www.basket.fi.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

5.2.2024 16:30 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät torstaina 8. helmikuuta Salon Vilppaan ja BC Nokian välisellä ylemmän jatkosarjan ottelulla. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

Näytä lisää vastaavia