Team TEHO Sport aloittaa EuroChallenge-urakkansa Kotkassa, Kataja matkustaa Ville Tuomisen Bearsin vieraaksi

11.11.2013 Kotkalainen Team TEHO Sport (KTP-Basket) tekee ensiesiintymisensä EuroChallengessa tiistai-iltana, kun italialainen Reggio Emilia saapuu Karhuvuoren Steveco Areenalle. Avauskierroksella ranskalaisen Cholet’n kaatanut Kataja Basket matkustaa vuorostaan Tanskan Aarhusiin ottamaan mittaa Ville Tuomisen valmentamasta Bakken Bearsista.

Team TEHO Sportin paidassa Reggio Emilian toivottavat tervetulleiksi Kotkaan Timo Heinonen..

..ja Euroliigaakin pelannut Jukka Matinen.

Bakkenin päävalmentaja Ville Tuominen pitää Teemu Rannikon (kuvassa) Katajaa tiistain ennakkosuosikkina. Kuvat: Kai Kilappa & Vesa Kuukka/Kuvanmaailma.

Nimellä Team TEHO Sport EuroChallenge-kauteen lähtevä KTP on pelannut Korisliigan ensimmäiset viisi viikkoa maratontahdilla ja selättänyt runkosarjan peleistä jo runsaan neljänneksen.

 

Tiistaista alkaen luvassa on uusi haaste, kun kotkalaiset ryhmittyvät ensimmäisiin europeleihinsä kahteenkymmeneen vuoteen. TEHO Sportin päävalmentaja Sami Toiviainen kertoo joukkueensa olevan enemmän kuin valmis kohtaamaan haasteen.

 

– Joukkue on niin valmis kuin voi olla. Vielä vähän pohditaan, lähdetäänkö neljällä pelikuntoisella ulkomaalaisvahvistuksella peliin vai pelataanko kolmella, koska Ryan (McDade) on kuitenkin ollut joukkueessa vasta pari päivää mukana, Toiviainen kertoo.

 

– Chris Owens ja Jukka Matinen ovat näitä europelejä aiemminkin päässeet pelaamaan, mutta esimerkiksi Heinosen Timille tämä on paria VTB-liigan karsintapeliä lukuun ottamatta uusi kokemus. On paitsi pelaajille ja valmennusjohdolle, myös koko seuralle hieno juttu lähteä pelaamaan näitä otteluita.

 

Tiistaina Karhuvuoren Steveco Areenalle marssii yksi Italian monista suurseuroista, Teemu Rannikon ensimmäisenä ammattilaisetappina tunnettu Reggio Emilia, joka sijoittui viime kaudella Serie A:ssa kuudenneksi. Reggio Emilia on voittanut Italiassa kauden ensimmäisestä viidestä ottelustaan kaksi.

 

– Hyvä jengi tiedossa, ei tosin mikään törkeän iso joukkue. Reggio Emilia juoksee kenttää todella hyvin saadessaan riiston ja levypallon, ja siihen meidän on pystyttävä vastaamaan, Toiviainen evästää.

 

Reggio Emilian pelin sielu, Italian maajoukkuepelinrakentaja Andrea Cinciarini (193/27) on ollut viime ottelut sivussa ja iso mies Greg Brunner (203/30) kärsii käsivammasta, mutta kokoa ja taitoa italialaisleiristä löytyy.

 

– Troy Bell (186/33) skoraa hyvin omasta kuljetuksesta ja James White (201/31) on hanakka tekemään pisteitä nopeista hyökkäyksistä tai läheltä koria. Heidän kohdallaan pitää katsoa erityisen tarkasti, miten vaaraan vastataan, päättää Toiviainen.

 

Tappiottomat kohtaavat Tuomisen Bearsin ja Toijalan Katajan kohdatessa

 

Tanskan Basketligaenissa voitosta voittoon edennyt Ville Tuomisen Bakken Bears pelaa kauden ensimmäisen EuroChallengen kotiottelunsa tiistaina tuttua vastustajaa vastaan, kun Jukka Toijala tuo Kataja Basketin Aarhusiin.

 

Asetelma on selvä: toinen joukkueista jatkaa EuroChallenge-lohkonsa kärkeen tappiottomana ja toinen joutuu antautumaan ensimmäisen kerran. Bears päihitti ZZ Leidenin viikko sitten vieraissa yhdellä pisteellä ja Kataja ryöpytti Ranskan liigakolmonen Cholet’ia kotonaan Joensuun LähiTapiola Areenalla.

 

Ensimmäistä kauttaan Tanskassa valmentava Tuominen vyöryttää ennakkosuosikin paineet joensuulaisten harteille.

 

– Tanskan liigassa pelaa neljä tai viisi Korisliiga-tason joukkuetta, jonka lisäksi Suomessa saa pelata kolme amerikkalaista joukkuetta kohden, meillä kaksi. Lisäksi Suomessa operoidaan isommilla jenkkibudjeteilla. Siihen kun vielä lisää mukaan Katajan osalta Teemu Rannikon, niin hänhän on ihan omalla tasollaan, mitä tulee kovien pelien kokemukseen, Tuominen arvioi.

 

Ennakkoasetelmista huolimatta Tuominen uskoo, että Bearsilla on täydet mahdollisuudet haastaa Kataja tasaväkiseen otteluun ja pelata voitosta.

 

– Mitä kotimaisiin pelaajiin tulee, kyllä meiltäkin löytyy maajoukkue- ja europelikokemusta ja itseluottamus on voittojen myötä ihan kohdillaan. Kaikin puolin kiva päästä valmentamaan suomalaisjoukkuetta vastaan ja mielenkiinnolla odotan, mitä tiistaina tapahtuu.

 

Bakken Bearsin kantaviin tanskalaisvoimiin kuuluvat Suomessakin pelannut sentterijätti Chris Christofferssen (218 cm/34) sekä Tanskan maajoukkuelaituri Nicolai Iversen (205/33).

 

EuroChallengea tiistai-iltana:

Team TEHO Sport – Reggio Emilia Karhuvuoren Steveco Areenalla klo 18:30 alkaen.

 

Bakken Bears – Kataja Basket Aarhusissa klo 20:15 alkaen Suomen aikaa.

  

Lisätietoja: EuroChallenge 2014

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia