Team TEHO Sport aloittaa EuroChallenge-urakkansa Kotkassa, Kataja matkustaa Ville Tuomisen Bearsin vieraaksi

11.11.2013 Kotkalainen Team TEHO Sport (KTP-Basket) tekee ensiesiintymisensä EuroChallengessa tiistai-iltana, kun italialainen Reggio Emilia saapuu Karhuvuoren Steveco Areenalle. Avauskierroksella ranskalaisen Cholet’n kaatanut Kataja Basket matkustaa vuorostaan Tanskan Aarhusiin ottamaan mittaa Ville Tuomisen valmentamasta Bakken Bearsista.

Team TEHO Sportin paidassa Reggio Emilian toivottavat tervetulleiksi Kotkaan Timo Heinonen..

..ja Euroliigaakin pelannut Jukka Matinen.

Bakkenin päävalmentaja Ville Tuominen pitää Teemu Rannikon (kuvassa) Katajaa tiistain ennakkosuosikkina. Kuvat: Kai Kilappa & Vesa Kuukka/Kuvanmaailma.

Nimellä Team TEHO Sport EuroChallenge-kauteen lähtevä KTP on pelannut Korisliigan ensimmäiset viisi viikkoa maratontahdilla ja selättänyt runkosarjan peleistä jo runsaan neljänneksen.

 

Tiistaista alkaen luvassa on uusi haaste, kun kotkalaiset ryhmittyvät ensimmäisiin europeleihinsä kahteenkymmeneen vuoteen. TEHO Sportin päävalmentaja Sami Toiviainen kertoo joukkueensa olevan enemmän kuin valmis kohtaamaan haasteen.

 

– Joukkue on niin valmis kuin voi olla. Vielä vähän pohditaan, lähdetäänkö neljällä pelikuntoisella ulkomaalaisvahvistuksella peliin vai pelataanko kolmella, koska Ryan (McDade) on kuitenkin ollut joukkueessa vasta pari päivää mukana, Toiviainen kertoo.

 

– Chris Owens ja Jukka Matinen ovat näitä europelejä aiemminkin päässeet pelaamaan, mutta esimerkiksi Heinosen Timille tämä on paria VTB-liigan karsintapeliä lukuun ottamatta uusi kokemus. On paitsi pelaajille ja valmennusjohdolle, myös koko seuralle hieno juttu lähteä pelaamaan näitä otteluita.

 

Tiistaina Karhuvuoren Steveco Areenalle marssii yksi Italian monista suurseuroista, Teemu Rannikon ensimmäisenä ammattilaisetappina tunnettu Reggio Emilia, joka sijoittui viime kaudella Serie A:ssa kuudenneksi. Reggio Emilia on voittanut Italiassa kauden ensimmäisestä viidestä ottelustaan kaksi.

 

– Hyvä jengi tiedossa, ei tosin mikään törkeän iso joukkue. Reggio Emilia juoksee kenttää todella hyvin saadessaan riiston ja levypallon, ja siihen meidän on pystyttävä vastaamaan, Toiviainen evästää.

 

Reggio Emilian pelin sielu, Italian maajoukkuepelinrakentaja Andrea Cinciarini (193/27) on ollut viime ottelut sivussa ja iso mies Greg Brunner (203/30) kärsii käsivammasta, mutta kokoa ja taitoa italialaisleiristä löytyy.

 

– Troy Bell (186/33) skoraa hyvin omasta kuljetuksesta ja James White (201/31) on hanakka tekemään pisteitä nopeista hyökkäyksistä tai läheltä koria. Heidän kohdallaan pitää katsoa erityisen tarkasti, miten vaaraan vastataan, päättää Toiviainen.

 

Tappiottomat kohtaavat Tuomisen Bearsin ja Toijalan Katajan kohdatessa

 

Tanskan Basketligaenissa voitosta voittoon edennyt Ville Tuomisen Bakken Bears pelaa kauden ensimmäisen EuroChallengen kotiottelunsa tiistaina tuttua vastustajaa vastaan, kun Jukka Toijala tuo Kataja Basketin Aarhusiin.

 

Asetelma on selvä: toinen joukkueista jatkaa EuroChallenge-lohkonsa kärkeen tappiottomana ja toinen joutuu antautumaan ensimmäisen kerran. Bears päihitti ZZ Leidenin viikko sitten vieraissa yhdellä pisteellä ja Kataja ryöpytti Ranskan liigakolmonen Cholet’ia kotonaan Joensuun LähiTapiola Areenalla.

 

Ensimmäistä kauttaan Tanskassa valmentava Tuominen vyöryttää ennakkosuosikin paineet joensuulaisten harteille.

 

– Tanskan liigassa pelaa neljä tai viisi Korisliiga-tason joukkuetta, jonka lisäksi Suomessa saa pelata kolme amerikkalaista joukkuetta kohden, meillä kaksi. Lisäksi Suomessa operoidaan isommilla jenkkibudjeteilla. Siihen kun vielä lisää mukaan Katajan osalta Teemu Rannikon, niin hänhän on ihan omalla tasollaan, mitä tulee kovien pelien kokemukseen, Tuominen arvioi.

 

Ennakkoasetelmista huolimatta Tuominen uskoo, että Bearsilla on täydet mahdollisuudet haastaa Kataja tasaväkiseen otteluun ja pelata voitosta.

 

– Mitä kotimaisiin pelaajiin tulee, kyllä meiltäkin löytyy maajoukkue- ja europelikokemusta ja itseluottamus on voittojen myötä ihan kohdillaan. Kaikin puolin kiva päästä valmentamaan suomalaisjoukkuetta vastaan ja mielenkiinnolla odotan, mitä tiistaina tapahtuu.

 

Bakken Bearsin kantaviin tanskalaisvoimiin kuuluvat Suomessakin pelannut sentterijätti Chris Christofferssen (218 cm/34) sekä Tanskan maajoukkuelaituri Nicolai Iversen (205/33).

 

EuroChallengea tiistai-iltana:

Team TEHO Sport – Reggio Emilia Karhuvuoren Steveco Areenalla klo 18:30 alkaen.

 

Bakken Bears – Kataja Basket Aarhusissa klo 20:15 alkaen Suomen aikaa.

  

Lisätietoja: EuroChallenge 2014
 
10.10.2018 21:07 Korisliiga

Pyrintö tulitti Ura Basketin nurin – KTP vei Kymenlaakson derbyn

Helsinki Seagulls aloitti kautensa vahvasti Korihaiden kustannuksella.

6.10.2018 11:13 Korisliiga

Korisliiga 2018-19 ennakko 1/3: Viime kauden finalistit ottavat varaslähdön kauteen – Ottelu sunnuntaina suorana Yle TV2:lla

Muutoksia kokenut Karhu Basket ja hyvin kasassa pysynyt Salon Vilpas hakevat jälleen paikkaa loppuotteluissa.

4.10.2018 14:59 Ajankohtainen

Kotimainen koriskausi vahvasti esillä Elisa Viihde Sportilla

Uutuutena katsottavissa on myös suomalaisia vilisevä Saksan Bundesliiga.

23.9.2018 21:30 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphyn vahvat otteet eivät riittäneet Mestarien liigassa

Alex Murphyn kausi unkarilaisseura Szolnoki Olaj'ssa käynnistyi Mestarien liigan karsinnoissa, mutta joukkueen tie nousi pystyyn heti ensimmäisellä karsintakierroksella italialaista Cantua vastaan.

21.9.2018 14:15 Susijengi

Lassi Tuovin ja Jamar Wilsonin kaudet käynnistyvät viikonloppuna

Ranskassa ja Liettuassa pyörähtävät kaudet käyntiin viikonlopun aikana ja samalla Lassi Tuovin sekä Jamar Wilsonin joukkueet pääsevät tositoimiin. Tuovi palasi kesällä tuttuun osoitteeseen tehtyään valmentajasopimuksen SIG Strasbourgin kanssa ja Wilsonia odottavat uudet haasteet Liettuassa Lietkabelisin riveissä.

17.6.2018 10:50 Suomalaiset ulkomailla

Jukka Toijalalla uran opettavaisin ja antoisin kausi

Jukka Toijala valmensi Steaua Bukarestin toisena vuotena peräkkäin Romanian liigan hopealle. Vaikka finaalitappio luonnollisesti kismitti Toijalaa, niin hän piti kautta uransa opettavaisimpana.

15.6.2018 08:29 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi lämmitti Koposta

Petteri Koposen, 30, toinen kausi maineikkaassa FC Barcelonassa päättyi sunnuntaina, kun Barcelona taipui Espanjan liigan välierissä Baskonialle otteluvoitoin 1-3. Koposelle kausi oli henkilökohtaisella tasolla hyvin kaksijakoinen, mutta hieno loppukausi jätti hyvän maun.

13.6.2018 08:47 Suomalaiset ulkomailla

Jukka Toijalan kausi Steauan kanssa päättyi hopeamitaliin

Jukka Toijala kaulaan ripustettiin Romanian liigan hopeamitalit, kun Steaua Bukarest joutui taipumaan Romanian liigan finaaleissa Oradealle otteluvoiton 1-3.

11.6.2018 09:00 Suomalaiset ulkomailla

Koposen kausi loppui välieriin

Petteri Koposen ja Barcelonan taival Espanjan liigassa päättyi välieriin, kun se hävisi Baskonialle otteluvoitoin 3-1. Romanian liigassa Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest koki toisen tappionsa finaaleissa.

8.6.2018 13:29 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorin vahva kausi Israelissa päättyi pettymykseen

Ensimmäisenä suomalaispelaajana Israelin liigassa pelanneen Gerald Lee Juniorin, 30, kausi loppui alkuviikosta, kun hänen seuransa Maccabi Ashdod putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Vaikka kausi päättyi pettymykseen, oli Lee kokonaisuudessaan tyytyväinen kauteen.

7.6.2018 08:48 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan Steaua nappasi kotiedun Romanian finaaleissa

Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest tasoitti Romanian liigan finaalisarjan Oradeaa vastaan ja nappasi samalla itselleen kotiedun. Petteri Koposen Barcelona sen sijaan koki toisen tappion Espanjan liigan välierissä.

5.6.2018 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Koponen Barcelonan paras pistemies tappiossa

Petteri Koponen oli Barcelonan paras pistemies, kun Barcelona aloitti Espanjan liigan välierät selvällä tappiolla Baskoniaa vastaan. Tappion kärsivät myös Jukka Toijalan Steaua Bukarest Romanian liigan finaaleissa ja Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod Israelin liigan pudotuspeleissä.

4.6.2018 14:20 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin suhteellisen tyytyväinen kauteen Malagassa

Sasu Salinin ensimmäinen kausi Malagassa päättyi pettymykseen, kun joukkue putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Baskonialle suoraan kahdessa ottelussa. Kokonaisuudessaan Salin piti kautta kuitenkin kohtuullisen hyvänä.

3.6.2018 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Romanian liigassa alkavat finaalit – Toijalan Steaua havittelee mestaruutta

Jukka Toijalan Steaua Bukarest on osoittanut Romanian liigan pudotuspeleissä hienoa venymiskykyä, kun joukkue raivasi tiensä finaaleihin. Maanantaina käynnistyvässä finaalisarjassa Steaua saa vastaansa Oradean.

2.6.2018 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Koposen Barcelona välieriin

Petteri Koposen Barcelona eteni välieriin, kun se voitti Espanjan liigan puolivälierien ratkaisevassa kamppailussa Andorran. Israelin liigassa Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod taipui Hapoel Tel Avivin vieraana.

1.6.2018 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Wilsonin kauteen mahtui ylä- ja alamäkiä

Jamar Wilsonin kausi Ranskan liigassa päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, kun Nanterre hävisi Strasbourgille suoraan kahdessa ottelussa. Wilson manasi kauden aikaista epätasaisuutta joukkueen otteissa.

31.5.2018 08:09 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan Steaua Romanian liigan finaaliin

Jukka Toijalan luotsaama Steaua Bukarest eteni upeasti Romanian liigan finaaleihin. Espanjassa Petteri Koponen oli jälleen Barcelonan parhaimmistoa johdattaessaan joukkueen pakkovoittoon Andorrasta.

30.5.2018 09:11 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorille komea tupla-tupla Israelin pudotuspelien avauksessa

Gerald Lee Junior loisti Maccabi Ashdodin avatessa Israelin pudotuspelit voitolla. Lee merkkautti komeasti tupla-tuplan Ashdodin kaataessa Hapoel Tel Avivin. Sasu Salinin kausi Espanjassa sen sijaan tuli päätökseen.

Näytä lisää vastaavia