Teemu Rannikko kaksivuotisella sopimuksella Katajan pelinjohtajaksi

4.6.2013 14:20 Suomen koripallohistorian kaikkien aikojen pelaajiin kuuluva maajoukkuepelinrakentaja Teemu Rannikko, 32, palaa kolmentoista ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen Suomeen. Rannikon uusi seura on Joensuun Kataja, joka on solminut Rannikon kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Jukka Toijala jatkaa vastaavasti neljännelle kaudelleen Katajan päävalmentajana.

Teemu Rannikko palaa kolmentoista ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen Suomeen ja Joensuun Katajaan.

Rannikon ja Katajan sopimus on kaksivuotinen.

Jukka Toijala jatkaa neljännelle kaudelleen Katajan päävalmentajana.

Petri Virtanen muodostaa Rannikon kanssa Katajan takakentän tutkaparin. Kuvat: Vesa Kuukka/Kuvanmaailma & Tytti Nuoramo.

Kataja on ollut kiinnostunut Teemu Rannikon palveluksista viime vuosina useaan eri otteeseen, ja viimein kaikki loksahti kohdalleen.

 

– Olemme Teemun kanssa pitäneet paljon yhtä koripallon merkeissä jo siitä lähtien, kun 2000-luvun alussa pelasimme samaan aikaan miesten maajoukkueessa. Viime vuosina olen kysellyt häneltä säännöllisesti mahdollisen (Suomeen) paluun ajankohtaa, päävalmentajana jatkava Jukka Toijala taustoittaa.

 

– Tämän vuoden helmikuussa alkoi näyttää siltä, että paluu voisi olla mahdollinen. Asiat saatiin sitten aika nopeasti järjestymään ja nyt siirto on totta. En tarkkaan muista, minkä haastattelun yhteydessä Teemu jo vuosia sitten tokaisi, että kun hän palaa Suomeen, hän tulee pelaamaan valmentamaani joukkueeseen. Lupaus on nyt lunastettu ja Teemu on sanojensa mittainen mies, Toijala kiittelee.

 

Rannikon mukaan Suomeen paluun ajankohta tuntuu nyt oikealta.

 

– Paluuseen ei ole mitään selkeää syytä. 13 vuotta ulkomailla on pitkä aika ja nyt vaan tuntui siltä, että olisi aika tulla takaisin. Tein kahden vuoden sopimuksen, enkä ole miettinyt yhtään, mitä sen jälkeen tapahtuu. Nyt haluan vain keskittyä Katajaan ja auttaa joukkuetta menestymään, Rannikko kommentoi.

 

Rannikon ja Katajan kaksivuotinen sopimus ei sisällä ulkomaanpykälää, eli Rannikko pelaa varmuudella Korisliigaa kevääseen 2015 asti.

 

Rannikkoa kiinnostavat myös europelit

 

Miesten ”Susijengin” valmennusryhmään kuuluva Toijala tuntee uuden tähtitakamiehensä luonnollisesti erittäin hyvin. Odotusarvot ovat kaikin puolin korkealla.

 

– Teemun saaminen joukkueeseen sekä helpottaa valmentajan työtä että myös haastaa päivittäin. Minulla on suuri kunnioitus Teemun koripallotietämystä kohtaan ja on varmaa, että kun hän joku päivä lopettaa pelaamisen, on hänellä halutessaan edessään hyvä tulevaisuus huippuvalmentajana. Katajaan hän tuo ennen kaikkea johtajuutta, Toijala arvioi.

 

– Teemu on todellinen pelinjohtaja, joka on koko ajan tietoinen pelin tilanteesta: kenellä on virheitä, ketä vastaan on seuraavaksi hyökättävä, mikä asia kentällä sillä hetkellä toimii ja mikä ei. Tarvittaessa Teemu pystyy olemaan myös ratkaisija; hyvä kaukoheittäjä ja äärimmäisen hyvä palloscreen-pelaaja.

 

– Odotan tulevaa kautta mielenkiinnolla. Joitain Korisliigan matseja olen aina silloin tällöin nähnyt ja liigan tasoa on kovin kehuttu. Tietenkin on mukava päästä pelaamaan taas myös Pete Virtasen kanssa, kun ollaan monet maaottelut pelattu yhdessä 20-vuotiaiden maajoukkueesta asti, Rannikko kommentoi.

 

Katajan hienot otteet EuroChallengessa kaudella 2012/13 eivät jääneet Rannikolta huomaamatta.

 

– Kataja pelasi mahtavasti EuroChallengessa ja matseja oli hienoa seurata Sloveniasta. Olisi mukava pelata europelejä myös ensi kaudella, mutta ensin on katsottava, saadaanko niihin paikka. Jos jostain syystä jäädään ulkopuolelle, sitten pitää ensi kausi vetää niin hyvin, että seuraavalla kaudella se varmasti saadaan, Katajan uusi pelinrakentaja virnistää.

 

Toijala ja Virtanen jatkavat Joensuussa

 

Jukka Toijala, 41, aloittaa syksyllä jo neljännen kautensa joensuulaisten peräsimessä. Kataja on Toijalan komennossa saalistanut kaksi SM-hopeaa, yhden SM-pronssin, kaksi Suomen cupin mestaruutta sekä paikan EuroChallengen kahdeksan parhaan joukossa.

 

– Lähtökohtaisesti tavoitteenani oli ensi kaudeksi löytää töitä vähintään Korisliigaa vastaavasta sarjasta. Palkkasin kauden aikana agentin hoitamaan asioitani Suomen ulkopuolella. Kiinnostusta on ollut jonkin verran, mutta mitään suurempaa ja konkreettisempaa tarjousta ei vielä ole tullut, Toijala selvittää.

 

– Jatkaminen Katajassa on ollut alusta asti hyvä vaihtoehto. Vaikka taloudellisesti ajat ovat haastavat, olemme pystyneet kolmen vuoden aikana kehittämään toimintaamme koko ajan eteenpäin.

 

Päättyneellä liigakaudella Korisliigan parhaaksi kuudenneksi pelaajaksi valittu Petri Virtanen, 32, aloittaa syksyllä jo kahdeksannen kautensa karjalaisjoukkueen kokoonpanossa. Virtanen pommitti kauden 2012/13 aikana 12,0 pistettä ja jakoi 3,6 syöttöä ottelua kohden.

 

Uutena pelaajana Joensuuhun siirtyy 187-senttinen Kalle Naapi, 20, joka on pelannut koko tähänastisen uransa Tapiolan Hongassa. Naapin päättynyt kausi miesten I Divisioonassa meni piloille loukkaantumisten johdosta, mutta hänen potentiaalistaan kertoo mm. pelatut 73 nuorten maaottelua. Naapi kuuluu myös tänä kesänä Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkuerinkiin.

 

Entuudestaan Katajalla oli voimassa pelaajasopimukset kaudesta 2013/14 ison pään tukipilariensa Sami Lehtorannan ja Vesa Mäkäläisen kanssa. Lisäksi Katajassa jatkavat hyvän kauden pelannut Juho Lehtoranta sekä oma kasvatti Johannes Lasaroff.

 


 

 
7.2.2018 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Korisliigan MVP Antto Nikkarinen loppukaudeksi Kotkaan

Kahtena perättäisenä keväänä Korisliigan pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt perinteinen kotkalaisjoukkue KTP-Basket saa riveihinsä huippuvahvistuksen. Hallitseva Korisliigan MVP ja alkukauden Ruotsin liigaa Jämtlandissa pelannut Susijengi-takamies Antto Nikkarinen, 26, on solminut loppukauden kestävän sopimuksen KTP:n kanssa, uutisoi Kymen Sanomat.

6.2.2018 12:40 Pääjuttu

Susijengi-veteraani Mikko Koivisto jatkaa Salon Vilppaassa

Susijengin kanssa viidet kansainväliset arvokisat käynyt Vantaan Pussihukkien kasvatti Mikko Koivisto, 30, jatkaa Korisliigan kärkijoukkue Salon Vilppaassa. 194-senttinen, aiemmin urallaan mm. Loimaa Bisonsia ja Frankfurt Skylinersiä edustaneen tarkkakätisen Koiviston sopimus Vilppaan kanssa on yksivuotinen.

31.12.2017 09:50 Suomalaiset ulkomailla

EM-kotikisat, Lauri Markkasen nousu NBA-tähteyteen ja 16-vuotiaiden EYOF-pronssi: koripallovuosi 2017 jää historiankirjoihin

2017 jää historiaan vuotena, jolloin koripallo nousi Suomessa koko kansan huulille. Lauri Markkasen uroteot Arizona Wildcatsissa ja Chicago Bullsissa, Susijengin hurmokselliset otteet EM-kotikisoissa sekä suomalaisen koripallohistorian ensimmäinen kansainvälinen arvokisamitali 16-vuotiaiden poikien olympiafestivaaleilla olivat tapahtumarikkaan koripallovuoden kohokohdat.

29.12.2017 14:55 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomille pesti Kroatian liigaan

Alkukaudella Liettuan liigassa pelannut ja joulukuussa Helsinki Seagullsia edustanut Susijengi-laituri Carl Lindbom, 26, on solminut sopimuksen Kroatian liigaa pelaavan KK Osijekin kanssa. 206-senttinen Tapiolan Hongan kasvatti tekee ensiesiintymisensä uuden joukkueensa paidassa 6. tammikuuta Kroatian cupin kotiottelussa KK Sibenikiä vastaan.

20.12.2017 09:10 Pääjuttu

Teemu Rannikko jatkaa Vilppaassa kaudella 2018-19

Joensuulaisesta Kataja Basketista viime kesänä Saloon siirtynyt pitkäaikainen Susijengi-pelinrakentaja Teemu Rannikko, 37, jatkaa Vilppaassa myös kaudella 2018-19. Valmennuspuolella Vilpas on solminut jatkosopimuksen apuvalmentaja Juuso Konttisen kanssa.

17.12.2017 13:45 Pääjuttu

Konkari Juho Nenonen jatkosopimukseen Vilppaan kanssa

Kolmen kauden ajan Salohallia hurmannut Susijengi-laituri ja Tapiolan Hongan kasvatti Juho Nenonen, 30, allekirjoitti lauantaina jatkosopimuksen Korisliigan kärkijoukkue Salon Vilppaan kanssa. 202-senttinen kolmospyssy ja ikitaistelija nähdään Salossa myös kaudella 2018-19.

13.12.2017 Pääjuttu

Juho Nenoselle vuoden URAteko-tunnustuspalkinto

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) on myöntänyt Susijengin ja Salon Vilppaan Juho Nenoselle vuoden 2018 URAteko-tunnustuspalkinnon uudenlaisen ammattiurheilijan työnkuvan luomisesta.

2.12.2017 14:30 Pääjuttu

Carl Lindbom palaa Helsinki Seagullsiin

Suomalaisyleisöä viime syyskesän EM-kotikisoissa villinnyt Tapiolan Hongan kasvatti Carl Lindbom, 26, palaa Suomeen ja Helsinki Seagullsiin. Lindbomin ja Seagullsin välinen sopimus kattaa joulukuun. 206-senttinen Susijengi-laituri aloitti kauden Liettuan Juventus Utenosissa, jonka kanssa solmittu sopimus purettiin yhteisymmärryksessä kaksi viikkoa sitten.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

18.9.2017 15:15 Suomalaiset ulkomailla

Korisliigan MVP Antto Nikkarinen Ruotsin Jämtlandiin

Korisliiga-joukkueiden päävalmentajien ja kapteenien viime keväänä liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi äänestämä vantaalaislähtöinen pelinrakentaja Antto Nikkarinen, 26, siirtyy alkavaksi kaudeksi Ruotsin pääsarjaan. 185-senttisen Susijengi-takamiehen uusi työnantaja on Jämtland Basket, joka tähtää Basketliganin mitalipeleihin.

Kuusi uutta legendaa Suomi-koriksen Hall of Fameen

Suomen itsenäisyyden 100-juhlavuonna valintaraati päätti täydentää Hall of Famea kuudella uudella ansioituneella legendalla. Tänä vuonna kunniagalleriaa täydentävät Martti Huhtamäki, Mikko Koskinen, Sakari Pehkonen, Anja Suomalainen, Timo Suviranta ja Veikko Vainio.

13.7.2017 10:20 Pääjuttu

Susijengin teräsmies Tuukka Kotti Helsinki Seagullsin leipiin

Saksan Pro A -liigan Crailsheim Merlinsissä viime kaudella pelannut Susijengin korinaluspuolustuksen lukko Tuukka Kotti, 36, palaa Korisliigaan. 205-senttinen FoKoPon kasvatti ja pelattujen miesten A-maaotteluiden listan ykkönen liittyy Seagulls-vahvuuteen kaksivuotisella sopimuksella. Lisäksi Seagulls on vahvistanut valmennusjohtoaan Jussi Immosella.

8.3.2017 Haastattelu

Tiina Sten ja Ville Kaunisto valittiin FIBA:n Time Out -koulutusohjelmaan

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out –koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

Tunnelmia ikimuistoisesta koripallovuodesta 2016

Suomi-koripallon nousukiito jatkui tasaisena vuoden 2016 aikana. Basket.fi kokosi koripalloväelle vuoden uutisotsikot yhteen vuodenvaihteessa muisteltavaksi aina kevään mestaruuksista 20-vuotiaiden miesten EM-kisoihin ja suomalaispelaajien kansainvälisillä kentillä niittämään menestykseen.

27.9.2016 Pääjuttu

Salon Vilpas vahvistuu ”La Bomba” Koivistolla

Ensi viikon Korisliigan avaukseen valmistautuva Salon Vilpas on solminut mieluisan pelaajasopimuksen. Susijengin rotaation vakiokasvoihin jo vuosia kuulunut Pussihukkien kasvatti Mikko Koivisto, 29, on solminut salolaisjoukkueen kanssa yhden kauden sopimuksen vuoden loppuun asti voimassa olevalla ulkomaanpykälällä.

27.7.2016 11:50 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen kaksivuotisella sopimuksella USK Prahaan

Viime keväänä Suomen mestaruutta Kouvojen kanssa juhlinut ja Korisliigan parhaana kuudentena pelaajana palkittu Kouvolan Poikien kasvatti Alexander Madsen, 21, on allekirjoittanut sopimuksen Tshekin liigan USK Prahan kanssa. Toista kesäänsä Susijengiä edustavan 207-senttisen Madsenin sopimus on kaksivuotinen.

Juho Nenonen palaa Argentiinan pääsarjaan

Susijengin tämän kesän miehitykseen nimetty Juho Nenonen, 28, jatkaa uraansa Argentiinassa. Loppukevään Argentiinan pääsarjassa Club de Regatas Corrientesin riveissä pelannut Nenonen siirtyy ensi kaudeksi Ciclista Olimpico de La Bandan mustavalkoiseen peliasuun.

6.7.2016 17:15 Pääjuttu

Jukka Toijalasta Koripalloliiton valmennuksen johtaja

Suomen Koripalloliitto on nimennyt Susijengin valmennusjohtoon kuuluvan ja viime vuodet Kataja Basketia Korisliigassa valmentaneen Jukka Toijalan, 44, Koripalloliiton valmennuksen johtajaksi. Toijala ottaa vastuulleen koripallon maajoukkuetoiminnan kehittämisen tiiviissä yhteistyössä Kisakallion Urheiluopiston valmennuskeskuksen kanssa.

Antti Kanervo siirtyy ranskalaisseura Roanneen

Susijengin heittäjä-ässä Antti Kanervo, 27, siirtyy tulevaksi kaudeksi ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun 192-senttinen takamies on tehnyt sopimuksen ranskalaisen Roannen kanssa. Viimeiset kaksi kautta Kauhajoen Karhussa viihtyneen Kanervon uusi seura Roanne pelaa Ranskan Pro B:tä tavoitteenaan nousta takaisin Pro A:han.

Näytä lisää vastaavia