Teemu Rannikko Salon Vilppaan paitaan

7.6.2017 Tuore Korisliigan hopeamitalisti Salon Vilpas on ollut aktiivinen alkukesän pelaajamarkkinoilla. Vilpas solmi vuoden mittaiset sopimukset Teemu Rannikon (36) ja Mikko Koiviston (30) kanssa ja kokeneen kaksikon sopimusten myötä Vilpas ilmoittautui virallisesti kevään pantterijahtiin.

Salon Vilppaan paitaan vaihtava Teemu Rannikko valittiin viime kauden finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Teemu Rannikko ja Mikko Koivisto pääsevät ensi kaudella juoksemaan parkettia samaan joukkueeseen.

Teemu Rannikko pääsi nostelemaan pantteripatsasta viime kauden päätteeksi. Salon Vilppaassa tavoite on sama. Kuvat: Ville Vuorinen

 

Vilppaan pelaajatilanne on historiallinen, sillä koskaan aiemmin ei seuran kotimainen kokoonpano ole ollut valmis kesäkuun alussa. Näin vuoden valmentajaksi toukokuun Korisgaalassa kruunattu Joonas Iisalo voi keskittyä kesän ajan ulkomaalaispelaajien rekrytointiin. Vilppaan pelaajaryhmä on sopiva sekoitus kokemusta ja nuoruutta.

 

Takakentän muodostavat Korisgaalassa finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Teemu Rannikko (36/189), vuoden tulokas Aatu Kivimäki (19/186) sekä vielä haussa oleva takamiesjenkki. Laituripaikoilla nähdään maajoukkuemies Mikko Koivisto (30/194), Topias Kuukkanen (25/187) ja kaksi ulkomaalaisvahvistusta. Iso pää miehitetään susijengin Juho Nenosella (29/202) ja Matias Ojalalla (27/199) sekä kolmikolla Miikka Luosmaa (23/204), Riku Laine (20/197) ja ulkomaalaissentteri. Se tekee yhteensä 12 pelaajaa ja joukkueen tavoite on hopeamitalin kirkastaminen kultaiseksi. Lista tarkoittaa sitä, että viime kauden hopeajoukkueesta Salossa eivät jatka Michael Pounds, Okko Järvi, Henri Niemistö ja Jesse Räkköläinen. Haussa on yhä kakkosvalmentaja Iisalolle, koska Toni Nyman siirtyi PeU Basketin päävalmentajaksi.

 

Päävalmentaja Joonas Iisalo on erittäin tyytyväinen tämän hetken tilanteeseen.

– Teemun ja Mikon sainattua kotimainen kokoonpanomme on valmis. Nyt meiltä löytyy kokoa, kokemusta, laajuutta ja taitoa jokaiselle pelipaikalle. Mikä mukavinta, meillä on myös jatkumoa viime kauden joukkueesta. Se tulee auttamaan paljon, kun pelaajat tuntevat jo toisensa ja joukkueen taktiikan. Nyt etsimme ulkomaalaisvahvistuksia pelipaikoille 5, 3, 2/3 ja 1/2, toteaa Iisalo tyytyväisenä Salon Vilppaan tiedotteessa

 

Joonas Iisalo: "Teemu on edelleen Korisliigan paras pelaaja"

 

Teemu Rannikon sopimus Saloon on taatusti kesän kovin siirtopommi. "Taikurin" hankkimista Saloon on toivottu jo pitkään, mutta asia konkretisoitui keväällä, jolloin Rannikon perheen muutto takaisin kotimaisemiin varmistui. Muuttokuorma Joensuusta Kaarinaan on jo saapunut ja siksi siirto Vilppaan paitaan ei tullut suurena yllätyksenä. Matka Kaarinasta moottoritietä pitkin Saloon vie vain puolisen tuntia.

-–Huikea juttu saada Teemun tasoinen pelimies Vilppaaseen. Isona osana sopimuksen syntyä on yhteistyökumppanimme Finnfoam, jonka kummipelaajana Teemu tulee toimimaan, kommentoi Vilppaan manageri Antero Jokinen.

 

36-vuotias Rannikko on kulkenut pitkän tien koripallon perässä, mutta silti tuleva kausi on takamiehelle vasta yhdeksäs Korisliigassa. Syy löytyy turkulaisen komeasta ulkomaan historiasta. Ulkomailla pelattuja kausia Teemulla on peräti 13.

Rannikko on Turun NMKY:n kasvatti, joka aloitti SM-uransa Turun Piilosetin riveissä kaudella 1996-1997. Neljä kautta Turussa poikivat ensimmäisen ammattilaissopimuksen Italiaan, jossa nuori takamies pelasi kaksi kautta Reggio Emilian riveissä maan kakkosliigaa. Yksi kausi Italian ykköstasolla Rosetossa ja kaksi kautta Pesarossa johdattivat Rannikon tossut seuraavaksi Slovenian pääsarjan Olimpijaan, jossa hän pelasi kaudet 2005-2007.

 

Sieltä tie vei Venäjän Superliigan Himkiin kahdeksi vuodeksi ja yhden Espanjan Granadassa vietetyn ACB-liigakauden jälkeen edessä oli paluu Italian pääsarjan Vareseen. Ulkomaan reissut päättyivät kaudella 2012–2013 Slovenian Olimpijassa, jonka jälkeen oli aika palata Suomeen ja Joensuun Katajaan.

 

Katajassa Rannikko saavutti kaksi SM-kultaa (2015, 2017), yhden hopean (2014). Hänet on valittu Korisliigassa kaksi kertaa finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi ((2015, 2017) ja neljä kertaa vuoden pelaajaksi (1999, 2000, 2015, 2016). Maaotteluita tilille on kertynyt 136 ja liigapelejä 313. Kevään korisliigafinaaleissa Rannikolla oli merkittävä rooli, miksi Vilpas jäi lopulta hopealle. Etenkin Mehtimäen jäähallin kotiotteluissa Rannikko oli hurjassa iskussa tehtaillen ensimmäisessä pelissä 24 pinnaa, toisessa 29 ja antaen ratkaisupelissä 12 syöttöä. Päättyneellä kultakaudella Rannikko tilastoi Katajan paidassa 12.1 pistettä, 2.4 levypalloa ja 6.6 syöttöä peliä kohden.

– Teemun sainauksen merkitystä koko Vilppaalle on vaikea edes kuvailla. Hän on edelleen Korisliigan paras pelaaja ja hänellä on kyky tehdä kaikista ympärillään olevista pelaajista parempia. Teemu on johtaja, joka vaatii itseltään ja muilta paljon. Hänen peliäly, taidot ja kilpailullisuus ovat poikkeuksellisia ja nämä ominaisuudet ovat tehneet hänestä yhden parhaista takamiehistä koko Euroopassa vuosien ajan. Odotan yhteistyöltä hänen kanssaan paljon, arvioi Iisalo tulevaa pelinjohtajaansa.

 

Mitä Vilpas tulee saamaan, Teemu Rannikko?

–Odotukset ensi kaudesta ovat aika korkealla. Aikaista sanoa vielä mitään lopullista, koska neljä tärkeää ulkomaalaispalasta vielä puuttuu, mutta oma tavoiteeni on tällä hetkellä mestaruus. Pantteripatsasta pitää päästä kannattelemaan Salohallissa, Rannikko myöntää.

 

Oliko päätös siirtyä Joensuusta Saloon vaikea?

–Kun neljä vuotta sitten tultiin perheen kanssa takaisin Suomeen, oli selvää että nyt on se hetki, jolloin siirrytään perheen kanssa takaisin kotiseudulle tyttären koulunkäynnin takia. Päätös Vilppaasta ei ollut helppo, sillä tarjouksia oli pöydällä paljon. Olen seurannut neljän vuoden ajan Vilppaan nousujohtoista toimintaa ja kuullut paljon hyvää organisaatiosta ja coach Iisalosta. Hommat hoidetaan kuten on sovittu, upeaa fanitoimintaa ja Suomen paras korishalli. Valintaa helpotti se, että olen kuitenkin 1/3 salolainen ja sukulaiset asuvat Salossa. Kun vielä joukkueessa on tuttuja pelaajia aiemmilta pelivuosilta ja koris tuntuu yhä kivalta, täällä ollaan, kertoo nykyinen kaarinalainen.

 

Toinen tärkeä palanen Iisalon paletissa tulee olemaan Mikko Koivisto, joka aloittaa nyt toisen kautensa Vilppaan paidassa. Koivisto saapui hieman yllättäen Saloon runkosarjan kynnyksellä ja hurmasi salolaiskatsojat täydellisyyttä hipovalla heitollaan. Hopeamitaliin päättynyt 40 ottelun kausi sujui 9.1 pisteen ja 2.0 levypallon keskiarvoilla ja "Koivari" oli lopulta Vilppaan tarkin tykki kolmoskaarella (36.7%) ja vapariviivalla (88.7%).

–Toivuttuaan syyskauden loukkaantumisesta Mikko osoitti keväällä olevansa edelleen yksi sarjan parhaista kotimaisista laitureista. Mikko on sarjan paras heittäjä ja hänen läsnäolonsa kentällä vaatii puolustuksen jatkuvan huomion. Hän on kokenut pelaaja, joka haluaa joukkueen voittavan ja menestyvän, toteaa Iisalo.

Maajoukkuekesään valmistautuva Koivisto on tyytyväinen joukkueen kokoamiseen.

–Hyvillä mielin palaan toiseksi vuodeksi Vilppaan paitaan. Viime vuosi oli jo aika hyvä ja nyt on tarkoitus pistää vielä paremmaksi. Meillä on koossa hyvä jengi ja kaikki edellytykset menestykseen ovat olemassa, kommentoi Koivisto.

 
13.9.2021 23:18 Mestarien liiga

Vilpas taipui Mestarien liigan karsinnoissa

Salon Vilppaan historian ensimmäinen euro-ottelu päättyi karvaaseen tappioon romanialaista Cluj-Napocaa vastaan. Vastustajan salama-alusta toipunut Vilpas taisteli takaisin peliin, mutta taipui lopulta 106–97 (51–51).

12.9.2021 12:53 Mestarien liiga

Vilpas-leiri luottavaisena Mestarien liigan karsintaan

Hallitseva Suomen mestari Salon Vilpas matkasi perjantaina Ateenaan, jossa se aloittaa maanantaina Mestarien liigan karsinnan romanialaista Cluj Napocaa vastaan. VeikkausTV näyttää ottelun suorana.

17.8.2021 18:23 Susijengi

Hannes Pöllä Kouvojen paitaan

Viimeiset neljä kautta yliopistokoripalloa Yhdysvaltain NCAA-liigan Oklahomassa ja Tennessee-Martinissa pelannut Susijengin sentteri ja Lahti Basketball Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 211 cm ja 23 vuotta, edustaa alkavalla 2021-22 Korisliiga-kaudella Kouvoja.

16.8.2021 09:50 Korisliiga

Henri Kantonen, Cameron Jones ja Rene Rougeau tekevät paluun Korisliigaan ja Kauhajoelle

Susijengiin murtautunut ja viime kaudella Ranskan Pro B:ssä pelannut Henri Kantonen vahvistaa Karhu Basketia alkavalla kaudella. Edellisen mestaruuden takuumiehet Rene Rougeau ja Cameron Jones pukevat oranssin paidan jälleen.

13.8.2021 10:58 Korisliiga

Petteri Koponen Korisliigaan pitkän tauon jälkeen, vahvistaa Seagullsia

Korisliigasta keväällä 2008 Suomen mestarina ja liigan arvokkaimpana pelaajana lähtenyt MaSu-Basketin kasvatti Petteri Koponen, 33, palaa kotimaan pääsarjakentille kolmentoista ulkomaan ammattilaisvuoden jälkeen. Susijengin pitkäaikaisen keulakuvan, mm. Espanjassa, Venäjällä ja Italiassa uraa tehneen Koposen uusi seura on Helsinki Seagulls.

5.8.2021 13:34 Susijengi

Roope Ahonen Vilppaaseen kymmenen vuoden jälkeen

Korisliigan hallitseva mestarijoukkue, salolainen Vilpas Vikings sai haaviinsa yhden kesän siirtomarkkinoiden kovimmista pelaajista, kun Vilppaan oma kasvatti Roope Ahonen, 31, allekirjoitti seuran kanssa yksivuotisen sopimuksen. Keväällä Espanjan kakkosliigan mestaruutta juhlineen Ahosen sopimuksessa on ulkomaanoptio 15.8. asti.

23.7.2021 10:01 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2021-2022 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy lokakuussa alussa ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 9.5.2022. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

18.7.2021 12:03 Susijengi

Shawn Hopkinsille sopimus Islannin liigaan

Viimeisen kahden kauden ajan Korisliigan ystäviä Tampereen Pyrinnössä ja BC Nokiassa ihastuttanut BC Nokian kasvatti Shawn Hopkins, 26, on allekirjoittanut ensimmäisen Suomen ulkopuolisen ammattilaissopimuksensa. Susijengin vahvuuteen kuuluva 195-senttinen Hopkins edustaa ensi kaudella KK Stjarnania Islannin liigassa.

7.7.2021 09:00 Korisliiga

Joonas Lehtoranta palaa KTP-Basketiin

Kevään Hollannin liigassa Feyenoordissa pelannut Joonas Lehtoranta, 27, on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen kasvattajaseuransa KTP-Basketin kanssa. Lehtoranta siirtyi Korisliiga-kauden jälkeen juuri Kotkasta Hollantiin.

27.6.2021 08:34 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi Belgian pääsarjan Phoenix Brysseliin

Korisliigan Vuoden pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, siirtyy urallaan ensimmäistä kertaa ulkomaille, kun hän solmi vuoden mittaisen sopimuksen belgialaisseuran kanssa. Järvi on kesän ajan kuulunut Susijengin Open Gym -leiritykseen.

24.6.2021 08:46 Korisliiga

Kobrat julkaisi ensi kauden joukkueensa rungon: Carter, Kilpinen ja JBA-kaksikko Lapualle

Korisliiga-kauteen valmistuva Kobrat on solminut sopimukset Paul Carterin, Justus Kilpisen, Henry Boydin ja Chrysostom Chukwuman kanssa. Lapualaisjoukkue luottaa jatkossakin Jussi Turjaan ja Juho Lehtorantaan.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

16.6.2021 13:08 Korisliiga

Vuoden ulkomaalaispelaaja Jeremiah Wood ja Vilpas jatkosopimukseen

Tuore Suomen mestari Salon Vilpas ja finaaleiden arvokkaimmaksi pelaajaksi sekä Vuoden ulkomaalaispelaajaksi valittu Jeremiah Wood solmivat yksivuotisen jatkosopimuksen.

9.6.2021 14:50 Korisliiga

Osku Heinoselle kahden vuoden jatkosopimus Pyrintöön

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen Osku Heinosen kanssa. Kokenut ja tarkkakätinen Heinonen aloittaa jo 12. kautensa Pyrinnön Korisliiga-joukkueessa.

7.6.2021 11:26 Korisliiga

Pyrinnölle merkittävä jatkosopimus, David Gonzalvez jatkaa Tampereella kevääseen 2023

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen kapteeninsa David Gonzalvezin, 33, kanssa. Tuleva kausi on amerikkalaisen kuudes Korisliigassa.

3.6.2021 10:00 Susijengi

Matti Nuutinen nostaa tossut naulaan

Kolmet arvokisat, kahdet EM-karsinnat ja yhdet MM-karsinnat Susijengin sinivalkopaidassa pelannut likaisen työn tekijä ja kaksinkertainen Suomen mestari, kaarinalaisen Ura Basketin kasvatti Matti Nuutinen, 31, lopettaa koripallouransa.

2.6.2021 15:00 Mestarien liiga

Suomen mestari Vilpas lähtee Mestarien liigan karsintoihin

Keväällä ensimmäisen koripalloilun Suomen mestaruutensa voittanut Salon Vilpas on päättänyt osallistua syyskuussa Mestarien liigan karsintoihin. Mestarien liigan karsinnat pelataan 13.–17. syyskuuta. Arvonta suoritetaan heinäkuussa ja otteluohjelma varmistetaan heinäkuun viimeinen päivä.

2.6.2021 13:00 Suomen Cup

Koripallon Suomen Cup Ylelle pitkällä sopimuksella

Suomen Koripalloliitto ja Yle solmivat kolmivuotisen sopimuksen miesten ja naisten Suomen Cupin finaaliviikonloppujen tv-oikeuksista.

2.6.2021 08:34 Korisliiga

Korisliigassa ja Susijengissä debytoinut Remu Raitanen siirtyy KTP:hen

KTP-Basket ja Susijengin nuorempaan osastoon kuuluva Remu Raitanen solmivat 1+1-mallisen sopimuksen. 206-senttinen Raitanen esiintyi viime kesänä ensimmäistä kertaa Susijengin paidassa.

30.5.2021 14:12 Korisliiga

Aatu Kivimäki Tigers Tübingenin vahvuuteen

Kevään 2021 Suomen mestaruuden salolaiselle Vilpas Vikingsille ratkaisseiden pelaajien eliittiin ryminällä kohonnut karkkilalaislähtöinen Aatu Kivimäki, 23, siirtyy ensi kaudeksi Saksan kakkostasolle Pro A:han. Kivimäen uusi työnantaja on suomalaisen valmentajakaksikon Daniel Jansson-Hussain Dassouki luotsaama Tigers Tübingen.

Näytä lisää vastaavia