Teemu Rannikko Salon Vilppaan paitaan

7.6.2017 Tuore Korisliigan hopeamitalisti Salon Vilpas on ollut aktiivinen alkukesän pelaajamarkkinoilla. Vilpas solmi vuoden mittaiset sopimukset Teemu Rannikon (36) ja Mikko Koiviston (30) kanssa ja kokeneen kaksikon sopimusten myötä Vilpas ilmoittautui virallisesti kevään pantterijahtiin.

Salon Vilppaan paitaan vaihtava Teemu Rannikko valittiin viime kauden finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Teemu Rannikko ja Mikko Koivisto pääsevät ensi kaudella juoksemaan parkettia samaan joukkueeseen.

Teemu Rannikko pääsi nostelemaan pantteripatsasta viime kauden päätteeksi. Salon Vilppaassa tavoite on sama. Kuvat: Ville Vuorinen

 

Vilppaan pelaajatilanne on historiallinen, sillä koskaan aiemmin ei seuran kotimainen kokoonpano ole ollut valmis kesäkuun alussa. Näin vuoden valmentajaksi toukokuun Korisgaalassa kruunattu Joonas Iisalo voi keskittyä kesän ajan ulkomaalaispelaajien rekrytointiin. Vilppaan pelaajaryhmä on sopiva sekoitus kokemusta ja nuoruutta.

 

Takakentän muodostavat Korisgaalassa finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Teemu Rannikko (36/189), vuoden tulokas Aatu Kivimäki (19/186) sekä vielä haussa oleva takamiesjenkki. Laituripaikoilla nähdään maajoukkuemies Mikko Koivisto (30/194), Topias Kuukkanen (25/187) ja kaksi ulkomaalaisvahvistusta. Iso pää miehitetään susijengin Juho Nenosella (29/202) ja Matias Ojalalla (27/199) sekä kolmikolla Miikka Luosmaa (23/204), Riku Laine (20/197) ja ulkomaalaissentteri. Se tekee yhteensä 12 pelaajaa ja joukkueen tavoite on hopeamitalin kirkastaminen kultaiseksi. Lista tarkoittaa sitä, että viime kauden hopeajoukkueesta Salossa eivät jatka Michael Pounds, Okko Järvi, Henri Niemistö ja Jesse Räkköläinen. Haussa on yhä kakkosvalmentaja Iisalolle, koska Toni Nyman siirtyi PeU Basketin päävalmentajaksi.

 

Päävalmentaja Joonas Iisalo on erittäin tyytyväinen tämän hetken tilanteeseen.

– Teemun ja Mikon sainattua kotimainen kokoonpanomme on valmis. Nyt meiltä löytyy kokoa, kokemusta, laajuutta ja taitoa jokaiselle pelipaikalle. Mikä mukavinta, meillä on myös jatkumoa viime kauden joukkueesta. Se tulee auttamaan paljon, kun pelaajat tuntevat jo toisensa ja joukkueen taktiikan. Nyt etsimme ulkomaalaisvahvistuksia pelipaikoille 5, 3, 2/3 ja 1/2, toteaa Iisalo tyytyväisenä Salon Vilppaan tiedotteessa

 

Joonas Iisalo: "Teemu on edelleen Korisliigan paras pelaaja"

 

Teemu Rannikon sopimus Saloon on taatusti kesän kovin siirtopommi. "Taikurin" hankkimista Saloon on toivottu jo pitkään, mutta asia konkretisoitui keväällä, jolloin Rannikon perheen muutto takaisin kotimaisemiin varmistui. Muuttokuorma Joensuusta Kaarinaan on jo saapunut ja siksi siirto Vilppaan paitaan ei tullut suurena yllätyksenä. Matka Kaarinasta moottoritietä pitkin Saloon vie vain puolisen tuntia.

-–Huikea juttu saada Teemun tasoinen pelimies Vilppaaseen. Isona osana sopimuksen syntyä on yhteistyökumppanimme Finnfoam, jonka kummipelaajana Teemu tulee toimimaan, kommentoi Vilppaan manageri Antero Jokinen.

 

36-vuotias Rannikko on kulkenut pitkän tien koripallon perässä, mutta silti tuleva kausi on takamiehelle vasta yhdeksäs Korisliigassa. Syy löytyy turkulaisen komeasta ulkomaan historiasta. Ulkomailla pelattuja kausia Teemulla on peräti 13.

Rannikko on Turun NMKY:n kasvatti, joka aloitti SM-uransa Turun Piilosetin riveissä kaudella 1996-1997. Neljä kautta Turussa poikivat ensimmäisen ammattilaissopimuksen Italiaan, jossa nuori takamies pelasi kaksi kautta Reggio Emilian riveissä maan kakkosliigaa. Yksi kausi Italian ykköstasolla Rosetossa ja kaksi kautta Pesarossa johdattivat Rannikon tossut seuraavaksi Slovenian pääsarjan Olimpijaan, jossa hän pelasi kaudet 2005-2007.

 

Sieltä tie vei Venäjän Superliigan Himkiin kahdeksi vuodeksi ja yhden Espanjan Granadassa vietetyn ACB-liigakauden jälkeen edessä oli paluu Italian pääsarjan Vareseen. Ulkomaan reissut päättyivät kaudella 2012–2013 Slovenian Olimpijassa, jonka jälkeen oli aika palata Suomeen ja Joensuun Katajaan.

 

Katajassa Rannikko saavutti kaksi SM-kultaa (2015, 2017), yhden hopean (2014). Hänet on valittu Korisliigassa kaksi kertaa finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi ((2015, 2017) ja neljä kertaa vuoden pelaajaksi (1999, 2000, 2015, 2016). Maaotteluita tilille on kertynyt 136 ja liigapelejä 313. Kevään korisliigafinaaleissa Rannikolla oli merkittävä rooli, miksi Vilpas jäi lopulta hopealle. Etenkin Mehtimäen jäähallin kotiotteluissa Rannikko oli hurjassa iskussa tehtaillen ensimmäisessä pelissä 24 pinnaa, toisessa 29 ja antaen ratkaisupelissä 12 syöttöä. Päättyneellä kultakaudella Rannikko tilastoi Katajan paidassa 12.1 pistettä, 2.4 levypalloa ja 6.6 syöttöä peliä kohden.

– Teemun sainauksen merkitystä koko Vilppaalle on vaikea edes kuvailla. Hän on edelleen Korisliigan paras pelaaja ja hänellä on kyky tehdä kaikista ympärillään olevista pelaajista parempia. Teemu on johtaja, joka vaatii itseltään ja muilta paljon. Hänen peliäly, taidot ja kilpailullisuus ovat poikkeuksellisia ja nämä ominaisuudet ovat tehneet hänestä yhden parhaista takamiehistä koko Euroopassa vuosien ajan. Odotan yhteistyöltä hänen kanssaan paljon, arvioi Iisalo tulevaa pelinjohtajaansa.

 

Mitä Vilpas tulee saamaan, Teemu Rannikko?

–Odotukset ensi kaudesta ovat aika korkealla. Aikaista sanoa vielä mitään lopullista, koska neljä tärkeää ulkomaalaispalasta vielä puuttuu, mutta oma tavoiteeni on tällä hetkellä mestaruus. Pantteripatsasta pitää päästä kannattelemaan Salohallissa, Rannikko myöntää.

 

Oliko päätös siirtyä Joensuusta Saloon vaikea?

–Kun neljä vuotta sitten tultiin perheen kanssa takaisin Suomeen, oli selvää että nyt on se hetki, jolloin siirrytään perheen kanssa takaisin kotiseudulle tyttären koulunkäynnin takia. Päätös Vilppaasta ei ollut helppo, sillä tarjouksia oli pöydällä paljon. Olen seurannut neljän vuoden ajan Vilppaan nousujohtoista toimintaa ja kuullut paljon hyvää organisaatiosta ja coach Iisalosta. Hommat hoidetaan kuten on sovittu, upeaa fanitoimintaa ja Suomen paras korishalli. Valintaa helpotti se, että olen kuitenkin 1/3 salolainen ja sukulaiset asuvat Salossa. Kun vielä joukkueessa on tuttuja pelaajia aiemmilta pelivuosilta ja koris tuntuu yhä kivalta, täällä ollaan, kertoo nykyinen kaarinalainen.

 

Toinen tärkeä palanen Iisalon paletissa tulee olemaan Mikko Koivisto, joka aloittaa nyt toisen kautensa Vilppaan paidassa. Koivisto saapui hieman yllättäen Saloon runkosarjan kynnyksellä ja hurmasi salolaiskatsojat täydellisyyttä hipovalla heitollaan. Hopeamitaliin päättynyt 40 ottelun kausi sujui 9.1 pisteen ja 2.0 levypallon keskiarvoilla ja "Koivari" oli lopulta Vilppaan tarkin tykki kolmoskaarella (36.7%) ja vapariviivalla (88.7%).

–Toivuttuaan syyskauden loukkaantumisesta Mikko osoitti keväällä olevansa edelleen yksi sarjan parhaista kotimaisista laitureista. Mikko on sarjan paras heittäjä ja hänen läsnäolonsa kentällä vaatii puolustuksen jatkuvan huomion. Hän on kokenut pelaaja, joka haluaa joukkueen voittavan ja menestyvän, toteaa Iisalo.

Maajoukkuekesään valmistautuva Koivisto on tyytyväinen joukkueen kokoamiseen.

–Hyvillä mielin palaan toiseksi vuodeksi Vilppaan paitaan. Viime vuosi oli jo aika hyvä ja nyt on tarkoitus pistää vielä paremmaksi. Meillä on koossa hyvä jengi ja kaikki edellytykset menestykseen ovat olemassa, kommentoi Koivisto.

 
13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia