Teneriffa piti finaalitoiveensa elossa - LEB Orossa suomalaisfinaali

10.6.2021 11:01 Espanjan liigassa välierät alkoivat tällä viikolla ja Sasu Salinin sekä Emir Sulejmanovicin Teneriffa vei välierän kolmanteen peliin. LEB Orossa sen sijaan nähdään suomalaisfinaali ja Ranskassa Lassi Tuovi on ehdolla vuoden valmentajaksi.

Sasu Salin taistelee tiukasti pääsystä finaaliin. (Kuva: Ville Vuorinen)

Teneriffa ja Barcelona avasivat välieräsarjan maanantaina Barcelonassa ja tuolloin kotijoukkue repäisi kolmannen neljänneksen peräti 40-18 ja kuittasi pelin nimiinsä murskaavasti 112-69 (43-36). Salin heitti kuusi pistettä ja otti yhden levypallon. Sulejmanovic sai tililleen kolme levypalloa, riiston ja kaksi torjuntaa.
Ottelutilastot

Toiseen otteluun Teneriffa tuli sisuuntuneena ja tasoitti ottelusarjan 80-68 (39-36)-voitolla. Salin heitti viisi pistettä, otti levypallon ja antoi syötön. Sulejamnov keräsi pisteen ja kaksi levypalloa. Kolmas ja ratkaiseva ottelu pelataan perjantaina Barcelonassa.
Ottelutilastot

LEB Orossa Granada otti kolmannessa ja ratkaiseva välierässä Leyma Corunaa vastaan niukan 72-68 (34-32)-voiton. Alex Murphy auttoi joukkuettaan seitsemällä pisteellä, neljällä levypallolla, riistolla ja torjunnalla.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Roope Ahosen Breogan raivasi tieltään Alicanten 87-77 (46-41). Ahonen kasasi viisi pistettä, kaksi levypalloa ja syötön. Näin Granada ja Breogan kohtaavat finaalissa, josta voittaja nousee ensi kaudeksi ACB-liigaan. Ensimmäinen finaali on edessä lauantaina.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Tuovin valmentama Strasbourg otti tärkeän voiton Ranskan ProA:ssa kaataessaan Boulogne-Levalloisin 100-82 (52-47). Voitti piti Strasbourgin neljäntenä ja kiinni pudotuspelien kotiedussa.

Tuovi sai myös hienon kunnianosoituksen, kun hän on ehdolla Ranskan liigan vuoden valmentajaksi.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

ProB:ssa suomalaiset pääsivät juhlimaan tärkeitä voittoja. Ilari Seppälä oli jälleen käsi kuumana pussittaessaan 19 pistettä Aix-Mauriennen kaadettua Lillen jatkoajan jälkeen 91-88 (80-80, 32-37). Seppälä tilastoi myös levypallon ja kolme syöttöä. Henri Kantonen merkkautti tasaisesti seitsemän pistettä, neljä levypalloa, viisi syöttöä ja riiston.
Ottelutilastot

Carl Lindbomin Antibes kellisti Evreuxin 75-63 (36-31) ja Lindbom kirjautti kolme pistettää, neljä levypalloa ja syötön. Aix-Maurienne ja Antibes ovat tasapisteissä sijoilla 15 ja 16.
Ottelutilastot

 
21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

Näytä lisää vastaavia