Teresa Seppälä suuntaa ensi kaudeksi Sienan yliopistoon

18.4.2022 09:37 HBA-Märskyä kaudella 2021-22 edustanut Teresa Seppälä, 19, siirtyy ensi kaudeksi Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:han, jossa hän tulee edustamaan Sienan yliopistoa.

Teresa Seppälä pelaa ensi kaudella Sienan yliopistossa. Kuva: Ville Vuorinen.

Seppälä on Tampereen Pyrinnön kasvatti, joka tilastoi HBA:lle tällä kaudella keskimäärin 6,8 pistettä, 3,5 levypalloa ja 1,3 riistoa ottelua kohden. Seppälän lukiovuosia ovat häirinneet loukkaantumiset, mutta hän on taistellut itsensä pelikuntoon ja Yhdysvaltojen yliopistounelmaa kohti.

– Jenkit on ollut tavoitteena jo ennen lukioon menoa. Loukkaantumiset häiritsi tätä prosessia tosi paljon, koska en päässyt pelaamaan kahtena vuotena. Tosi hyvät fiilikset, kun nyt pääsin tähän tavoitteeseen, Seppälä kommentoi.

New Yorkin osavaltiossa sijaitseva Siena pelaa MAAC:ssa (Metro Atlantic Athletic Conference) ja on historiansa aikana selvinnyt NCAA:n lopputurnaukseen seitsemän kertaa, joista edelliskerran 2004.

– Isoin syy päätökseeni on päävalmentaja Jim Jabir. Hän on tosi kokenut valmentaja ja tuntee Pekan (Salminen, Susiladiesin päävalmentaja). Jim on muuttamassa ja rakentamassa Sienan korisohjelmaa. Pelityyli tulee olemaan vähän kuin HBA:ssa, mistä tykkään. Sienassa on ja tulee olemaan lisää eurooppalaisia pelaajia, mistä myös tykkään. Sienan sijainti oli minun mielestä myös kiva. Se on pieni koulu, mikä tekee myös muihin ihmisiin ja opettajiin tutustumisesta helpompaa.

Seppälä on pelannut urallaan 25 ottelua Suomen nuorten maajoukkueissa.

– Haluan nauttia koriksesta ylä- ja alamäissä, kehittyä urheilijana, kasvaa ihmisenä, tutustua uusiin ihmisiin, saada paljon uusia kokemuksia ja haastaa itseäni ihmisenä ja urheilijana. Yliopiston jälkeen seuraava tavoitteeni koripallossa on sitten ammattilaisuus.

Henkilöt

 
19.4.2021 13:30 NCAA

Emerita Mashaire siirtyy tulevaksi kaudeksi Cincinnatin yliopiston vahvuuteen

HBA-Märskyssä kautensa päättänyt, Suomen nuorisomaajoukkueista tuttu Emerita Mashaire, 20, on sitoutunut Cincinnatin yliopistoon, jonne hän siirtyy tulevaksi kaudeksi. Leppävaaran Pyrinnön kasvatti pussitti HBA:lle naisten Korisliigassa 9,1 pistettä per ottelu.

25.2.2019 09:22 Susiladies

HBA:n Anna Kahelin Mainen yliopistoon

HBA:n ikitaistelija Anna Kahelin, 19, siirtyy tulevaksi kaudeksi Atlantin taakse Yhdysvaltojen yliopistosarjan NCAA:n Maineen.

20.2.2019 16:39 Susiladies

Susiladiesin huippulupaus Sara Bejedi sitoutunut Arizona Stateen

HBA:n ja Susiladiesin huippulupaus Sara Bejedi, 18, siirtyy tulevaksi kaudeksi Yhdysvaltojen yliopistoparketeille Arizona Staten yliopistoon.

10.11.2023 11:19 NCAA

Korisliigan vuoden kehittynein pelaaja Meri Kanerva on sitoutunut Xavierin yliopistoon

Keväällä naisten Korisliigan vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi, parhaillaan Susiladiesin kanssa EM-karsintoja pelaava Meri Kanerva, 19, on sitoutunut Xavierin yliopistoon. Torpan Poikia tällä hetkellä edustava Kanerva siirtyy suomalaisittain tuttuun yliopistoon syksyllä 2024.

20.5.2023 10:39 NCAA

Erik Muhonen Fresno Pacificiin Alvar Peltoniemen kaveriksi

Tapiolan Hongan kasvatti Erik Muhonen, 18, on sitoutunut pelaamaan ensi kaudella NCAA:n kakkosdivisioonassa pelaavaan Fresno Pacificiin. Yliopistoon on jo aikaisemmin sitoutunut toinen Honka-kasvatti Alvar Peltoniemi, 22.

20.5.2023 10:25 NCAA

Eemeli Yalaho on sitoutunut Texas Techiin

HoNsU Juniorit -kasvatti Eemeli Yalaho, 18, on sitoutunut pelaamaan ensi kaudella NCAA:n ykkösdivisioonaa Texas Techissä.

17.11.2022 10:14 NCAA

Kati Ollilainen on sitoutunut Wyomingin yliopistoon syksyksi 2023

HBA-Märskyn riveissä hienoa kautta pelaava Kati Ollilainen, 19, on valinnut yliopistonsa Yhdysvalloissa, kun Helsingin NMKY:n kasvatti on sitoutunut siirtymään Wyomingin yliopistoon syksyllä 2023.

15.4.2022 09:02 Susiladies

Janette Aarnio on valinnut yliopistokseen South Floridan

HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

19.11.2021 07:16 NCAA

Henna Sandvik on sitoutunut NCAA:n lopputurnauksen ”Elite Eightiin” yltäneeseen Indianaan

Tapiolan Hongan kasvatti, tällä kaudella HBA-Märskyssä naisten Korisliigaa pelaava, Henna Sandvik, 18, on sitoutunut Indianan yliopistoon. Susiladiesin EM-karsintajoukkueeseen kuuluva Sandvik aloittaa freshman-kautensa ”Hoosiersissa” syksyllä 2022.

25.8.2021 08:55 Susiladies

Liisa Taponen on sitoutunut Illinoisin yliopistoon

Kasvattajaseurassaan Tampereen Pyrinnössä loistodebyyttikauden naisten Korisliigassa pelannut Liisa Taponen, 19, on tehnyt suullisen sitoumuksen University of Illinoisin kanssa. Susiladiessa tulikasteensa tänä kesänä saanut Taponen siirtyy Yhdysvaltojen yliopistosarjaan syksyllä 2022.

Näytä lisää vastaavia