Theron Wilson täydentää Vilppaan liigajoukkueen

18.8.2010 Korisliigan Salon Vilppaan kokoonpano liigakaudelle 2010/11 on valmis. Uusimpana pelaajana "Viikinkeihin" liittyy 23-vuotias, 195-senttinen amerikkalainen laitahyökkääjä Theron Wilson.

- Vaihtoehtoja oli vielä viikonloppuna useita, mutta lopulta valinta oli helppo. Olimme kiinnostuneita Wilsonista jo kesäkuussa, mutta hintapolitiikka ei ollut meidän kannaltamme kohdallaan. Tilanteet muuttuvat elokuussa kuitenkin nopeasti, selvittää Vilppaan päävalmentaja Kimmo Vyyryläinen tuoreimman värväyksen taustoja.

Wilson valmistui keväällä 2009 Bradleyn yliopistosta, jonka paidassa hänet valittiin kauden 2008/09 Missouri Valley-konferenssin parhaaksi pelaajaksi. Wilson viimeisteli viimeisellä NCAA-kaudellaan 14,0 pistettä, 7,3 levypalloa ja 1,8 riistoa 30 minuutissa ottelua kohden.

- Wilson on kokoisekseen erinomainen levypallopelaaja, ja ahkera kaivamaan myös hyökkäyslevypalloja. Hän oli koko konferenssinsa kolmonen levypallotilastossa, jonka lisäksi hänen röyhkeydestään ja taistelutahdostaan kertoo se, että hän oli viimeisellä yliopistokaudellaan 251 kertaa vapariviivalla, taustoittaa Vyyryläinen.

Viime kaudella Wilson aloitti ammattilaisuransa Ukrainan Superliigassa Gryfony Symferopil -joukkueessa. Kausi päättyi kuitenkin Wilsonin osalta helmikuussa. Wilson urakoi Ukrainassa 12,8 pistettä ja 6,4 levypalloa ottelua kohden.

Wilsonin lisäksi Vilppaassa pelaavat kaudella 2010/11 DiJuan Harris, Cory Cooperwood, Jussi Savolainen, Matti Nuutinen, Samu Kaaresvirta, Tuomas Tenkanen, Riku Ahonen, Sami Himberg, Lauri Tiainen, Tommi Huolila, Jukka Kataja, Roope Ahonen sekä Ilmari Kallio.

Päävalmentaja Vyyryläistä avustavat valmennusosastolla Tommi Sainio (apuvalmentaja), Ville Salmi (fysiikkavalmentaja), Vesa Sormunen (mentaalivalmentaja), Keijo Poutiainen (joukkueenjohtaja), Petri Koskinen (huoltaja) sekä Timo Lammi (fysioterapeutti).

 
6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

Näytä lisää vastaavia