Tiina Sten heitti Suomen naiset voittoon summerin soidessa

10.7.2015 23:01 Naisten maajoukkueen päätösneljänneksen räväkkä loppukiri tuotti tulosta, kun Suomi aloitti viikonloppuna Kööpenhaminassa pelattavan turnauksen voittamalla Islannin niukasti 78-76 (33-45). Suomen sankaritar oli Tiina Sten, joka kaksi sekuntia ennen loppua sai pallon päätyrajasta, harhautti vastustajan ilmaan ja upotti hyppyheiton summerin soidessa.

Tiina Sten heitti viimeisellä sekunnilla Suomen voittoon Islannista.

Suomen pistekärki oli "Didi" Pounds 27 pisteellä. Kuvat: Francois Perthuis.


Ensimmäinen kymppi oli vielä tasainen, mutta toisen neljänneksen puolessa välissä Islanti nappasi tahtipuikon käsiinsä keräten kaksinumeroisen johdon puoliaikaan mennessä. Kolmannella neljänneksellä Islanti piti vielä johtonsa, mutta viimeisellä kympillä Suomi tiivisti rotaatiotaan, mikä poiki onnistumisia avainpelaajille.

Suomi pääsi ensimmäisen kerran johtoon sitten ensimmäisen puoliajan kolme minuuttia ennen loppua, mutta Islanti piti huolen, että valkopaidat eivät päässeet karkuun. 20 sekuntia ennen summeria Dionne Pounds nakkasi kolmosellaan Suomen johdoksi 76-74. Islanti kuitenkin tasoitti 10 sekuntia ennen loppua vapaaheitoilla.

Pounds torjuttiin kolmosessa, mutta Suomen onneksi pallo pomppi islantilaispelaajan käsistä ulos päätyrajasta. Päävalmentaja Pekka Salminen otti välittömästi aikalisän, kun Suomelle jäi vain kaksi sekuntia aikaa saada heitto ilmaan.

- Islanti onnistui ottamaan kaikki päätyrajakuviomme optiot pois, mutta Tiina Sten osasi onneksi tulla kuvion ulkopuolelta palloa vastaan ja ratkaisi pelin, Salminen kommentoi.


Salminen: ”Ei annettu periksi”


- Olimme 35 minuuttia puoliksi sillassa. Peluutimme laajasti pelaajia, mutta loppuun tiivistettiin aj löysimme sitä kautta onnistumisia. Ratkaisevin juttu oli se, että ei annettu periksi. Siitä mimmeille iso kiitos ja hatunnosto, Salminen kiitteli.

Suomen ykkösnimi oli kuusi kolmosta heittänyt Pounds, joka kirjautti tilastosarakkeeseen 27 pistettä ja 4 levypalloa. Kaksinumeroisille pistelukemille ylsivät myös Linda-Lotta Lehtoranta (11/4/4 syöttöä) ja Iiskola (11/2). Anni Jämsä taas erottui puolustuspelaamisellaan.

Islannin paras oli 184-senttinen laituri Helena Sverrisdóttir, joka heitti kentän korkeimman pistemäärän 29 pistettä, minkä lisäksi hän haki 9 levypalloa ja syötti neljästi.

Suomi kohtaa lauantaina ja sunnuntaina emäntämaa Tanskan.

 

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
21.11.2018 22:53 Susiladies

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

17.11.2018 21:26 Susiladies

Susiladies pisti voittamattoman Slovenian tiukille Töölössä

Töölön Kisahallissa Slovenia eteni vuoden 2019 EM-kisoihin nitistämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Suomi pisti oivasti kampoihin E-karsintalohkoa puhtaalla pelillä dominoivaa Sloveniaa vastaan, mutta vieraiden pelirutiini oli lopulta liikaa.

15.2.2018 Maaottelu

Ranska tyly emäntä Susiladiesille 5000 katsojan edessä

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaottelun hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan 5000 silmäparin edessä Brestissä. Susiladies pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mutta kivenkova Ranska oli liian iso pala purtavaksi 90-40 (44-23) -tappiossa.

14.2.2018 Maaottelu

Susiladiesille vastaan ärsytetty Ranska

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies saa tänään vastaansa maajoukkueikkunan toisessa EM-karsintaottelussa Ranskan Brestissä. Hallitseva EM-hopeamitalisti hävisi yllättäen lauantaina oman karsintaottelunsa Slovenialle.

11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

10.2.2018 Maaottelu

Romania karkasi EM-karsinnoissa Susiladiesilta

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies kärsi tappion Töölön Kisahallissa pelatussa EM-karsintaottelussa Romaniaa vastaan. Taru Tuukkasen 24 pisteen ja 17 levypallon loistopeli ei riittänyt, kun romanialaiset karkasivat toisella neljänneksellä kohti 59-80 (31-47) -voittoa liki kuudensadan silmäparin edessä.

12.1.2018 07:00 Maaottelu

Naisten EM-karsintaottelun Suomi–Romania liput myyntiin

Naisten maajoukkue jatkaa vuoden 2019 kisoihin tähtääviä EM-karsintoja helmikuussa, kun se kohtaa Töölön Kisahallissa Romanian 10.2. klo 14. Lipunmyynti otteluun käynnistyy tänään perjantaina 12.1. klo 9.

15.11.2017 23:59 Maaottelu

Slovenia karkasi Susiladiesilta Celjessä

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaikkunansa toisen ja viimeisen ottelun Slovenialle Celjessä. Prässäävä ja fyysinen Slovenia pakotti Suomen runsaisiin pallonmenetyksiin, joiden myötä kotijoukkue karkasi jo ensimmäisellä puoliajalla kohti 97-57 (54-23) -voittoa.

15.11.2017 Maaottelu

Annika Holopaisella selvät aseet Slovenian kaatoon

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies, jatkaa EM-karsintojaan keskiviikkona kohtaamalla vieraskentällä Slovenian. Annika Holopaisen mukaan Ranska-tappiosta on otettu opiksi ja katseet suunnattu Slovenian kaatoon.

11.11.2017 Maaottelu

EM-hopeamitalisti Ranska odotetun kova pala Susiladiesille

Suomen koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi selkeästi EM-karsintaottelussa hallitsevalle EM-hopeamitalisti Ranskalle Töölön Kisahallissa. Isokokoinen, urheilullinen ja taitava Ranska pisti jo avausneljänneksellä pelin pakettiin jyräten kohti 44-103 (23-61) -voittoa.

Näytä lisää vastaavia