Tiina Stenin tyttökorisleiri paneutuu tyttöpelaajan urakehitykseen

15.6.2016 Kisakallion Susi Training Centerissä paraikaa pyörivällä Tiina Stenin tyttökorisleirillä on riittänyt vauhtia ja mielenkiintoisia vierailijoita. Leirillä paneudutaan nuoren koripallopelaajan kehitykseen ja uraan tyttöpelaajan näkökulmasta. Ensimmäistä kertaa järjestetty naisten maajoukkuepelaaja Tiina Stenin nimikkoleiri myytiinkin nopeasti loppuun.

Lukuisia nuoria tyttökoripallolupauksia on kerääntynyt Kisakallion Susi Training Centeriin Tiina Stenin tyttökorisleirille.

Sten on Suomen naisten maajoukkueen tähti, joka on voittanut urallaan mm. Saksan Bundesliigan mestaruuden neljästi.

Ensimmäistä kertaa järjestetty pelkästään tytöille suunnattu leiri myytiin nopeasti loppuun.

Leirillä paneudutaan koripalloilijan urakehitykseen tyttöpelaajan näkökulmasta. Kuvat: Milja Viljamaa.


- Meillä on ollut todella hyvä meininki ja kaikki mennyt todella kivasti. Ylittänyt jopa omat odotukset, että kuinka hauskaa voi olla, Sten kertoo leirin tiimellyksessä.
 

- Olen itse kiertänyt paljon miesten pelaajien leirejä, joka ovat olleen hirveän suosittuja. Siellä kuitenkin mennään aina poikien ehdoilla, vaikka tytöt ovat mukana. Esimerkit tulevat miesten pelaajien puolelta.
 

- Tyttöpelaajilla on kuitenkin oma, erilainen polkunsa. Olen jo hetken aikaa miettinyt, että olisi kivaa järjestää leiri pelkästään tytöille ja tuoda heidän esikuviensa huikeita tarinoita esille.
 

Leiri on suunnattu kaikille 2001–2006-syntyneille tyttökorispelaajille. Leirin olosuhteetkin ovat huippuluokkaisia, kun leiriläiset ovat kokoontuneet Suomen naisten maajoukkueen eli Naarassusien omaan harjoitusluolaan Kisakallion Susi Training Centeriin.
 

Stenin mukaan leirillä on harjoiteltu runsaasti pienryhmissä, minkä ansiosta kaikki pelaajat saavat runsaasti henkilökohtaista palautetta.
 

- Käymme koripalloilullisesti ihan perusasioita lävitse, nostaen vaikeustasoa hiljalleen ylös. Viikon aikana meillä on paljon vierailijoina huippuluokan naispelaajia, joilla on hieno ura ja tarina takana.
 

Leirillä valmentajina ovat olleet Tiina Stenin lisäksi mm. Minna Sten, Reetta Piipari, Sara Rokkanen ja Saksan maajoukkueen kapteeni Svenja Brunckhorst. Vierailijana on piipahtanut mm. mittavan uran ympäri maapalloa kerryttänyt Michaela Moua.
 

Suuren suosion myötä Sten onkin innoissaan mahdollisuudesta, että leiri järjestettäisiin myös tulevaisuudessa.
 

- Ilman muuta järjestetään toinen ensi kesänä, jos kysyntää on!

 
31.5.2022 12:17 Susiladies

Susiladiesin leiritys alkaa kesäkuussa – kotiottelut sekä Helsingissä että Tampereella

Susiladies kerääntyy kesäharjoittelemaan maanantaina 6.6. Urhea-halliin, Helsinkiin. Joukkueen kesäohjelmaan kuuluvat vierasottelut Portugalia vastaaan, heinäkuun lopun kotiottelut Helsingissä Viroa ja Latviaa vastaan sekä elokuun alussa kotiottelut Islantia ja Ruotsia vastaan Tampereella.

29.7.2021 19:02 Susiladies

Susiladies matkustaa tuplamaaotteluihin Riikaan 13 pelaajalla

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies pelaa viikonloppuna kaksi maaottelua Latviaa vastaan Riikassa. Susiladies pelaa ensin suljetuin ovin Latviaa vastaan lauantaina 31.7. klo 18:00 ja yleisön kera sunnuntaina 1.8. klo 17:00.

7.3.2019 11:16 Susiladies

Naisten universiadijoukkue, 20-vuotiaiden maajoukkue ja Susiladies yhteistyössä maajoukkuekesänä 2019

Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen on laittanut kutsun naisten universiadijoukkueen ehdokkaille, 20-vuotiaiden naisten maajoukkueelle ja Susiladies-pelaajille muodostaakseen yhden ison harjoitusryhmän maajoukkuekesälle 2019.

21.11.2018 22:53 Susiladies

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

20.11.2018 14:23 Susiladies

Walker ja Marginean Romanian kulmahampaat

Susiladies saa vastaansa keskiviikkoiltana EM-karsintojen päätösottelussa Romanian Cluj-Napocassa. Susiladiesin valmentaja Jussi Räikkä kuvailee Romaniaa joukkueeksi, jonka korintekovastuu keskittyy Ashley Walkeriin ja Gabriela Margineaniin.

19.11.2018 12:24 Susiladies

Susiladies lievin muutoksin Romaniaan

Susiladies lähtee keskiviikon EM-karsintaotteluun Romaniaa vastaan miltei samalla kokoonpanolla, joka nähtiin lauantaina Töölön Kisahallissa Sloveniaa vastaan. Romania ja Susiladies kohtaavat keskiviikkoiltana Cluj-Napocassa.

17.11.2018 21:26 Susiladies

Susiladies pisti voittamattoman Slovenian tiukille Töölössä

Töölön Kisahallissa Slovenia eteni vuoden 2019 EM-kisoihin nitistämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Suomi pisti oivasti kampoihin E-karsintalohkoa puhtaalla pelillä dominoivaa Sloveniaa vastaan, mutta vieraiden pelirutiini oli lopulta liikaa.

9.8.2018 08:37 Pääjuttu

Susiladies saa vastaansa valmistavissa maaotteluissa Viron

Marraskuun EM-karsintaikkunaan valmistautuva Suomen naisten maajoukkue kohtaa ensi viikolla Viron kahdesti vieraissa. Tiistaina 14.8. ja keskiviikkona 15.8. Susiladies ottaa mittaa Virosta Paidessa.

15.2.2018 Maaottelu

Ranska tyly emäntä Susiladiesille 5000 katsojan edessä

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaottelun hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan 5000 silmäparin edessä Brestissä. Susiladies pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mutta kivenkova Ranska oli liian iso pala purtavaksi 90-40 (44-23) -tappiossa.

14.2.2018 Maaottelu

Susiladiesille vastaan ärsytetty Ranska

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies saa tänään vastaansa maajoukkueikkunan toisessa EM-karsintaottelussa Ranskan Brestissä. Hallitseva EM-hopeamitalisti hävisi yllättäen lauantaina oman karsintaottelunsa Slovenialle.

Näytä lisää vastaavia