Tilanteet tasoittuivat Mestarien liigassa – puolivälieräparit venyivät ratkaisevaan otteluun

13.4.2023 09:45 Mestarien liigan puolivälierät venyivät suomalaisten osalta kolmanteen peliin. Sasu Salinin Teneriffa ei saanut otteluparia katkaistua ja Alexander Madsenin AEK ja Tuomas Iisalon Bonn ottivat tärkeät voitot.

Alexander Madsenin taistelu Mestarien liigassa jatkuu. (Kuva: FIBA Europe)

Salin oli sivussa Teneriffan kokoonpanosta, kun saarelaiset joutuivat taipumaan Manresan vieraana 83-85 (44-43). Näin Manresa tasoitti otteluparin ja ratkaiseva ottelu käydään ensi viikolla Teneriffassa.
Ottelutilastot

AEK hävisi ensimmäisen osaottelun Hapoel Jerusalemia vastaan ja oli kotisalissaan selkä seinää vasten. AEK otti kotonaan kovan 94-78 (47-37)-voiton Madsenin tilastoidessa viisi pistettä ja levypallon. Ratkaiseva kolmas osaottelu pelataan ensi viikolla Jerusalemissa.
Ottelutilastot

Iisalon valmentama Bonn tarvitsi niin ikään voiton Strasbourgin vieraana. Bonn osoitti vahvuutensa hakemalla Ranskasta 76-66 (41-28)-voiton. Bonn saa ratkaisevan kolmannen ottelun kotikentälleen.
Ottelutilastot

Romanian liigassa alkoivat pudotuspelit ja Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin Craiova kohtaa puolivälierissä Cluj-Napocan. Craiova taipui vieraskentällä niukasti 81-86 (36-41). Topias Palmi oli joukkueensa paras pistemies 22 pisteen saldolla. Palmi oli myös joukkueensa ykkönen levypalloissa kahmien niitä viisi. Sokerina tilastoon merkittiin vielä yksi syöttö. Hopkinsille kirjattiin neljä pistettä, levypallo ja syöttö.
Ottelutilastot

Ranskan ProB:ssä Ilari Seppälän 10 pistettä, kuusi syöttöä, kaksi levypalloa ja syöttö eivät riittäneet voittoon, kun Saint-Chamond hävisi Chalons-Reimsin vieraana 78-88 (36-39). Saint-Chamond on sarjassa 16.
Ottelutilastot

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen luotsaama Swans Gmunden jatkoi voittojen tiellä Itävallan liigassa voitettuaan Klosterneuburg Dukesin 91-77 (37-41).
Ottelutilastot

 
21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

21.12.2023 07:55 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Larkas jatkavat Mestarien liigassa - Seppälä ilmiliekeissä Ranskassa

Mestarien liigan alkulohkovaihe saatiin päätökseen ja Sasu Salinin sekä Mikko Larkaksen urakka jatkuu 16 parhaan joukossa. Pelikuntoon palannut Ilari Seppälä oli sen sijaan täysin pitelemätön Ranskassa.

14.12.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Valtonen juhli Barcelonan kaatoa, Jantunen iskussa EuroCupissa ja Blomgren pisterohmuna Sloveniassa

Elias Valtonen pääsi maistelemaan harvinaista herkkua, kun Manresa kaatoi Espanjan liigassa Barcelonan. Mikael Jantunen oli jälleen mies paikallaan EuroCupissa ja Perttu Blomgren sai kätensä kuumaksi Sloveniassa.

7.12.2023 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen loisti Mestarien liigassa - Sasu Salin rikkoi upean rajapyykin

Alexander Madsenin vahva peli piti VEF Riian jatkohaaveet elossa Mestarien liigassa ja Sasu Salin vei oman ennätyksensä uudelle sataluvulle.

23.11.2023 09:34 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen siivitti joukkueensa tärkeään voittoon

Alexander Madsen oli isossa roolissa, kun VEF Riika merkkautti avausvoittonsa Mestarien liigan lohkovaiheessa ja piti jatkohaaveensa elossa. Sasu Salin ja Perttu Blomgren olivat myös vahvassa vedossa.

9.11.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin vei Mestarien liigan Susijengikohtaamisen

Mestarien liigassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin toivotti Alexander Madsenin tervetulleeksi Teneriffan aurinkosaarelle. Salin pääsi ottelun jälkeen paukuttelemaan henkseleitään voiton kunniaksi.

19.10.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin sytytti sukan tuleen Mestarien liigassa

Sasu Salinin ranne oli tulikuumana Mestarien liigan avauksessa, kun hän pommitti peräti kahdeksan kolmen pisteen heittoa sisään hurjalla prosentilla. Severi Kaukiainen oli Patrioti Levicen ykkösnimi FIBA Europe Cupissa ja Mikael Jantunen esiintyi vahvasti EuroCupissa.

12.5.2023 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan Final Four viikonloppuna – Sasu Salin ja Tuomas Iisalo taistelemassa mestaruudesta

Mestarien liigan Final Four –lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Malagassa, Espanjassa. Suomalaisista voittoa havittelevat Teneriffan Sasu Salin ja Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalo.

Näytä lisää vastaavia