Topias Palmilla ikimuistoinen debyyttikausi ulkomailla

12.4.2020 20:43 Topias Palmi, 25, siirtyi viime syksynä Italian kärkiseuroihin lukeutuvan Vanoli Cremonan riveihin. Palmin kauteen mahtui käänteitä sekä kentällä että sen ulkopuolella.

Topias Palmi pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla. (Kuva: Ville Vuorinen)

Palmin tulokaskautta Cremonassa ei voi pitää ainakaan tylsänä. Taistelu peliajasta oli kova ja pelikentän ulkopuolella koronapandemia varasti suurimmat otsikot.

- Oli kyllä kaikin puolin ikimuistoinen kausi. Sain heti kokea kuinka kovaa peli on ulkomailla. Mikään ei tule ilmaiseksi, Palmi kertoo.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Cremona sijaitsee Lombardian maakunnassa, johon koronapandemia iski ensimmäisenä ja vakavimmin.

- Kesti pitkään, että Cremonassa koronan vaikutukset alkoivat näkyä. Kun tulin takaisin maajoukkueleiriltä ajattelin Cremonan olevan jollain tavalla turvassa, mutta se olikin yksi pahimmista alueista. Jos en olisi seurannut uutisia, niin en olisi edes tiennyt koronan vaikuttavan sillä alueella. Kaikki meni tosi rauhallisissa merkeissä. Alkuun ei ollut mitään rajoitteita, mutta sitten kun sarja keskeytettiin, niin tuli heti kerralla kovat toimet ja rajoitukset alkoivat näkyä myös katukuvassa, Palmi avaa kokemuksiaan.

Palmin mukaan tilanne oli varsin epäselvä, kun tieto sarjan keskeytyksestä tuli.

- Alkuun se oli tosi raskasta eikä seuran puolelta tiedotus oikein toiminut. Kun ensimmäiset rajoitukset tulivat voimaan eikä saanut järjestää yleisiä kokoontumisia, niin meille ilmoitettiin vielä että on treenit, mutta niitä ei ollutkaan. Sitten meille sanottiin, että saamme käydä hallilla omatoimisesti treenaamassa, muttemme saaneet tehdä sitäkään.

Italiaan tuli voimaan ulkonaliikkumiskielto joten harjoittelu muuttui sisätiloihin. Ulkona sai käydä ainoastaan lenkillä, mutta muuten oli käytännössä pysyttävä neljän seinän sisällä.

- Saimme seuralta jumppaohjelman sekä hallilta sai hakea välineitä, että kuntopiiristä sai mahdollisimman monipuolisen. Lenkille sai sentään mennä ulos. Joskus tuli vedettyä lenkkarit jalkaan ja lenkkivarustus päälle ja mentyä vain ulos, ettei pää ihan hajonnut sisätiloissa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Korona kosketti läheltä myös itse seuraa, kun seuran presidentti Aldo Vanoli joutui sairaalahoitoon.

- Hän oli sairaalassa, muttei käsittääkseni ollut missään kriittisessä tilassa. Hän meni sairaalaan pitkittyneen kuumeen takia, mutta toipui siitä.

Pelikentän puolella Palmin kauteen mahtui myös käänteitä. Peliaika vaihteli noin 20 minuutin peliajasta koko pelin istumiseen penkillä. Etenkin loppukaudesta Palmin vastuu pieneni, mutta lopulta peliaikaa tuli kauden aikana keskimäärin noin 13 minuuttia. Keskiarvoikseen Palmi tehtaili 3,9 pistettä ja 1,2 levypalloa.

- Kun lähdin alkusyksystä, niin minulla ei ollut hirveän korkeat odotukset peliajan suhteen. Italian liiga on kuitenkin pari askelta ylöspäin Korisliigasta. Itseluottamus kuitenkin kasvoi, kun huomasi pärjäävänsä ja sitä kautta kasvoivat myös odotukset. Harjoitusotteluissa tuli vastuuta ja onnistumisia ja fiilis peliajasta alkoi kasvaa. Vakituisen peliajan saaminen olisi kuitenkin vaatinut jatkuvia onnistumisia. Kauteni oli vähän aaltoileva ja sellainen läpimurtopeli jäi puuttumaan. Pelasin paljon ok pelejä, mutta etenkin hyökkäyspäässä jäi se hyvä peli tulematta.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Palmi allekirjoitti syksyllä Cremonan kanssa kolmen vuoden sopimuksen, joten läpimurron tekemiseen on vielä aikaa. Pitkä sopimus takaa Palmille kehittymisrauhan.

- Omalta kohdaltani se oli tärkeä ja siksi tein ilomielin heti pitkän sopimuksen. Siinä on aikaa kehittyä ja myös joukkue tiedostaa, että tämä on prosessi.

Kokonaisuudessaan Palmin kausi oli hyvin opettavainen.

- Aika paljon tarttui mukaan. Jos peilaa tulevaa ajatellen, niin nyt olen paljon valmiimpi ja astetta kokeneempi. Tiedän nyt tarkemmin mitä huipulle pääseminen vaatii. Koripalloilullisesti ei hirveästi tullut mitään uutta, mutta taitotasoa pitää tietenkin nostaa. Nyt minulla on se ymmärrys, että mitä pitää tehdä huipulle päästäkseen.

Topias Palmin kauden tilastot

Henkilöt

 
8.4.2021 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen ja Edon Maxhuni taistelevat Viron ja Latvian yhteisliigan voitosta

Viron ja Latvian yhteisliigan runkosarja saatiin päätökseen viime viikonloppuna ja sarjan kausi huipentuu loppuviikosta pelattavaan lopputurnaukseen. Alexander Madsenin VEF Riika selvisi suoraan välieriin voitettuaan Latvian lohkon ja Viron lohkossa toiseksi sijoittunut Edon Maxhunin Pärnu kohtaa puolivälierässä latvialaisen BK Ogren.

30.3.2021 18:47 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikon joukkue luottavaisena Itävallan pudotuspeleihin

Itävallan liigassa pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona ja Anton Mirolybovin sekä Aleksi Koskinen valmentama ja Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana.

6.3.2021 11:34 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikko jahtaa Itävallan cupin voittoa – ”Cup on täällä tosi iso”

Itävallan cupin mestaruus ratkaistaan sunnuntaina, kun Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden kohtaa finaalissa Oberwart Gunners.

25.1.2021 15:55 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen ja Carl Lindbom aloittavat pelit FIBA Europe Cupissa

FIBA Europe Cupin lohkovaiheet pelataan tällä viikolla ja suomalaispelaajista ovat mukana Petteri Koponen ja Carl Lindbom.

27.12.2020 12:30 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosella opettavainen alku ulkomaan uralle – ”Aika paljon on tapahtunut”

Viime kauden jälkeen Korisliigan palkintopöydän putsannut Henri Kantonen, 23, otti ensimmäisen askeleensa ulkomaan kentille, kun hän siirtyi Ranskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Aix-Mauriennen joukkueeseen. Koronapandemia on aiheuttanut omat haasteensa myös Kantosen kauteen, mutta tehnyt siitä samalla ikimuistoisen.

20.11.2020 18:40 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin isolla itseluottamuksella EM-karsintakuplaan – ”Koko ajan olen parantanut”

Susijengin EM-karsinnat jatkuvat 28.11.-30.11. Espoossa pelattavassa EM-karsintakuplassa, jossa Suomi kohtaa Georgian ja Serbian. Sasu Salin saapuu Suomeen täynnä intoa ja itseluottamusta.

1.11.2020 11:30 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen aloittaa ammattilaisuransa Daniel Janssonin alaisuudessa

Daniel Jansson nimettiin talvella Saksan ProA:ssa pelaavan Tübingen Tigersin päävalmentajaksi ja hän hankki riveihinsä muun muassa USA:n yliopistosta Eurooppaan palanneen Elias Valtosen sekä apuvalmentajakseen Hussain Dassoukin. Nyt kolmikko pääsee vihdoin tositoimiin, kun Tigersin kausi käynnistyy sunnuntaina.

23.10.2020 09:33 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosen ja Ilari Seppälän kausi vihdoin käyntiin Ranskassa

Henri Kantonen ja Ilari Seppälä pääsevät vihdoin tositoimiin Ranskan ProB:ssä, kun kahden siirretyn ottelun jälkeen Aix-Mauriennen kausi starttaa perjantaina. Kantosella on edessään ensimmäinen kausi ulkomailla ja Seppälä sen sijaan aloittaa toisen kautensa Aix-Mauriennessa.

20.10.2020 10:17 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy tiistaina – suomalaiset kovin tavoittein mukana

Mestarien liigassa lohkovaihe saadaan käyntiin tiistaina ja kolmessa joukkueessa nähdään suomalaisedustusta.

3.10.2020 17:07 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc ei pelkää isoa vastuuta – ”Se oli sellainen asia mitä kaipasin”

Itävallassa sarjakausi alkaa viikonloppuna ja suomalaisittain mielenkiintoisin joukkue on ehdottomasti Swans Gmunden. Anton Mirolybov aloittaa toisen kautensa joukkueen päävalmentajana apunaan Aleksi Koskinen. Lisää suomalaisväriä joukkue sai tällä kaudella, kun Daniel Dolenc kirjoittaa uuden luvun omalla urallaan pelatessaan ensimmäistä kauttaan ulkomailla.

2.10.2020 11:35 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen toivoo ehjää kautta – ”Se on ykkösprioriteetti”

Alexander Madsen aloittaa toisensa kautensa hallitsevan Latvian mestari VEF Riian joukkueessa. Madsen on parin edelliskauden ajan tuskaillut loukkaantumisten kanssa, mutta niiden suhteen on vihdoin valoa tunnelin päässä.

16.9.2020 16:15 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla vaiherikas kesä – ”En tiedä kuinka monta U-käännöstä siinä kesän aikana tuli”

Italialaisessa Vanoli Cremonassa pelaavan Topias Palmin kesä oli varsin vuoristoratamainen. Ensin seurasta ilmoitettiin, ettei se pysty pelaamaan Serie A:ssa tulevaa kautta, mutta kurssi saatiin kääntymään ja seura pysyi pystyssä. Palmi on aloittanut vahvasti uudistuneessa joukkueessa ja lähtee toiveikkaana tulevaan kauteen.

22.7.2020 11:29 Susijengi

Edon Maxhuni: Itseluottamusta, säpinää ja korintekotaitoa

Edon Maxhunin juniorimaajoukkueura hakee vertaistaan. Pelaamassaan 125 nuorten ja haastajien maaotteluissa Hyvinkään Pontevan kasvatti on liekittänyt korisukkaa yhteensä 1809 pisteen edestä. Susijengi-debyyttinsä vuosi sitten tehnyt Maxhuni on nyt murtautumassa jengiin ennen kaikkea pohjattomalla itseluottamukselle varustettuna energiapelaajana.

4.7.2020 11:05 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla positiivinen kausi lopputurnauksen pettymyksestä huolimatta – ”Henkilökohtaisesti tämä oli varmaan paras kauteni”

Sasu Salinin Teneriffa lähti korkein odotuksin Espanjan liigan kauden päättäneeseen lopputurnaukseen, mutta joukkueen tie tyssäsi jo alkulohkoon. Se ei kuitenkaan himmentänyt joukkueen muuten vahvaa kautta.

2.7.2020 15:45 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen pettyi kauteen - "Täytyy jokaisen katsoa peiliin”

Bayern Münchenin kausi päättyi pettymykseen, kun hallitseva mestari jäi Saksan Bundesliigan lopputurnauksessa puolivälierävaiheeseen. Petteri Koposen mukaan koko kausi oli kaikin puolin hankala.

16.6.2020 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Espanjan lopputurnaus alkaa – Sasu Salin haluaa saavuttaa jotain hienoa Teneriffan kanssa

Espanjan koripallokausi viedään loppuun 12 joukkueen lopputurnauksena. Sasu Salinin Teneriffa lähtee hakemaan lopputurnauksesta menestystä.

5.6.2020 12:38 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen mestaruus mielessä Bundesliigan lopputurnaukseen – ”Tiukka rutistus on tulossa”

Saksan Bundesliigan lopputurnaus käynnistyy lauantaina ja Petteri Koposen Bayern München lähtee puolustamaan mestaruutta. Koposen mukaan lopputurnauksesta ei tule helppoa ja siinä piilee yllätysmomentti.

31.5.2020 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena – ”Kaudesta jäi tosi hyvä maku”

Edon Maxhuni, 22, vaihtoi täksi kaudeksi USA:n yliopistokentät Euroopan ammattilaisparkettiin pelattuaan espanjalaisen Gran Canarian reservijoukkueessa. Maxhuni oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

14.5.2020 16:35 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutisella ehjä kausi – ”Oli kiva treenata ja pelata”

Matti Nuutinen, 30, pelasi toisen kautensa Espanjan kakkossarjassa LEB Orossa Oviedon joukkueessa. Nuutiselle kausi oli positiivinen, vaikka joukkueen kausi meni alle odotusten.

22.4.2020 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi ulkomailla – ”Ihan tyytyväinen olen omaan peliini”

Ilari Seppälä, 27, sai tällä kaudella ensikosketuksensa ulkomaiden koriskentille, kun hän pelasi hyvän kauden Ranskan ProB:ssä Aix-Mauriennen joukkueessa. Kausi oli kokonaisuudessaan Seppälälle hyvä kokemus.

Näytä lisää vastaavia