ToPo onnistui kaatamaan sarjakärjen kotonaan

1.2.2015 Naisten Korisliigassa nähtiin hieman yllätyksellinen voitto tänään, kun hallitseva Suomen mestari Catz kaatui ToPon vieraana Helsingissä. Peli-Karhut puolestaan nousi kotonaan sillasta Pyrintö vastaan vahvan viimeisen neljänneksen turvin. Äänekosken Huima kukisti Vimpelin Vedon kotisalissaan, kuten myös Forssan Alku TuRin. Kierroksen ainoa vierasvoitto nähtiin Tapiolassa, kun Hyvinkään Ponteva haki vierasvoiton Hongasta.

Dionne Poundsin ToPo kaatoi sarjakärjen...

17-vuotias Roosa Lehtoranta otti joukkueen harteilleen ensimmäisellä puoliajalla...

Myös Chandra Harris oli isossa roolissa, kun Huima otti kahdeksannen voittonsa putkeen. Kuvat: Francois Perthuis, Huima.

Catzin amerikkalaiskolmikosta ei löytynyt vastusta ToPon vahvasti pelanneelle suomalaistriolle Heta Korpivaara (24/10) - Niina Laaksonen (20/17) - Dionne Pounds (19/9), vaan sarjapisteet jäivät Kisahalliin luvuin 77-62.

Vahvasti esiintynyt kotijoukkue alkoi repimään eroa tasaisen alun jälkeen eroa toisella neljänneksellä, eikä Catz kyennyt nostamaan tempoa enää puoliajan jälkeen.

Lappeenrantalaisten tehokkain oli 22 pistettä heittänyt tuorein jenkkivahvistus Chelsea Douglas.

Ottelutilastot: ToPo - Catz

Viimeinen neljännes toi voiton kotijoukkueelle

Peli-Karhut oli helisemässä Tampereen Pyrinnön kanssa, kun vieraat kävivät parhaimmillaan ottelun alussa jo 2-18-johdossa. PeKa sai kuitenkin kurssin käännettyä viimeisellä neljänneksellä ja lopulta loppulukemat olivat 78-69.

Ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkuetta lähes yksin pystyssä pitänyt Roosa Lehtoranta (17/1) sai toisella puoliajalla apuja Lotta Richteriltä (17/5) sekä joulukuun pelaajaksi valitulta Jasmine Gilliltä (19/14).

Pyrinnöltä kirkkaimpia onnistujia olivat Meral Bedretdin (7/8/7 syöttöä) sekä 18 pistettä naiseen heittäneet Kaisa Lind ja Jessica Schroll.

Ottelutilastot: Peli-Karhut - Pyrintö

Huima tarrasi kiinni kakkossijaan

Äänekosken Huima ei antanut vierasjoukkue Vimpelin Vedon yllättää, vaan hoiti ottelun tasaisella rutiinilla luvuin 84-69. Kotijoukkue kävi ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä parhaimmillaan jo 23 pisteen johdossa erinomaisen ottelun pelanneen Chandra Harrisin (26/11) johdolla.

Harrisin lisäksi Huimalta kunnostautui Michaela Houser (17/6/9 syöttöä). Vieraiden tasaisimpiin suorittajiin kuuluivat Korinne Campbell (14/13) sekä 18 pistettä heittänyt Breanna Salley.

Otteutilastot: Huima - ViVe

Alku ei antanut turkulaisten yllättää

Forssan Alku ei päästänyt sarjajumbo-TuRia viemään pisteitä Feeniksistä, vaan voitto jäi Forssaan lopulta lukemin 87-75. Tasaisesti ensimmäiset minuutit edennyt ottelu sai käänteen ensimmäisen neljänneksen jälkeen kotijoukkueen toimesta. FoA kävi jo yli 20 pisteen johdossa, kunnes ote herpaantui hetkeksi ja Turku pääsi kaunistelemaan loppunumeroita Shafontaye Mayersin (21/3) toimesta.

Voittajien pisteykkönen oli penkiltä 15 pistettä tuonut Hanna Vapamaa. Turkulaisista Mayersin lisäksi pisteitä keräsi Amber Moore (19 pistettä).

Ottelutilastot: Alku - TuRi

HyPo haki vieraspisteet Tapiolasta

Tasaisen ottelun päätteeksi vierasjoukkue Hyvinkään Ponteva oli lopulta vahvempi. Viimeisen kymmenminuuttisen puolivälissä hyvinkääläiset repivät eron yli kymmenen Titta-Riina Lepistön (21/2) sekä Taru Tuukkanen (14/20).

Kotijoukkueelta pirteimmin esiintyi 18-vuotias Tuuli Menna (16/7).

Ottelutilastot: Honka - HyPo

Asiat

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

27.4.2024 10:48 Susijengi

Touko Tainamo seniorikaudeksi Wyomingiin

Erinomaiset kolme kautta Denverin yliopistossa pelannut Susijengin ison pään lupaus Touko Tainamo, 205 cm ja 23 vuotta, vaihtaa joukkuetta seniorikaudekseen. Munkkiniemen Kisapoikien kasvatin uusi joukkue on Wyoming, joka sijoittui NCAA-liigan Mountain West -konferenssin keskivaiheille päättyneellä kaudella.

27.4.2024 08:04 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa eteni Mestarien liigan finaaliin

Teneriffa pääsee taistelemaan Mestarien liigan voitosta, kun se eteni finaaliin kaatamalla kreikkalaisen Peristerin.

26.4.2024 19:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut hakee paikkaa EuroCupiin – Mestarivalmentaja Roope Mäkelä palaa päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa voittanut kotkalainen Peli-Karhut lähtee kauteen 2024–25 kunnianhimoisin suunnitelmin, kun joukkue on päättänyt hakea paikkaa naisten EuroCupiin.

26.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin jahtaa Mestarien liigan voittoa – ”Meillä on kaikki mahdollisuudet”

Mestarien liigan Final Four -lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Belgradissa. Kilpailun kaikkien aikojen paras kolmen pisteen heittäjä Sasu Salin jahtaa toista Mestarien liigan voittoaan.

25.4.2024 21:21 Miesten I divisioona A

Tapiolan Honka vei miesten I divisioonan finaalit ja palaa Korisliigaan

Tapiolan Honka pääsi lunastamaan paikkansa Korisliigaan kaudelle 2024-25, kun Honka kaatoi Jyväskylä Basketball Academyn miesten I divisioona A:n kolmannessa finaaliottelussa 94-63 (46-36) Tapiolan Liikuntahallissa. Honka voitti finaalit suoraan 3-0.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

23.4.2024 13:00 Pääjuttu

Koriskokemus-palautekanava kerää palautetta seurojen ja Koripalloliiton toiminnasta

Palautteen avulla kehitetään suomalaista koripalloa entistä paremmaksi kokemukseksi eri sidosryhmille.