ToPo palkkasi Petri Niirasen toiminnanjohtajaksi

26.5.2008 Kokenut maajoukkuetason koripalloilija ja monessa urheiluun liittyvässä tehtävässä sekä yritysmaailmassa kannuksia hankkinut Petri Niiranen on valittu koripalloseura Torpan Poikien (ToPo Juniorit ry.) toiminnanjohtajaksi. Tehtävässään Niiranen aloittaa välittömästi.

Petri ”Pete” Niiranen pelasi urallaan pitkään sekä Korisliigassa että miesten maajoukkueessa. Hän on pelaajana saavuttanut yhden miesten Suomen mestaruuden ja useita juniorisarjoissa. Aktiiviurallaan Niiranen tuli valituksi kahteen kertaan Korisliigan vuoden pelaajaksi edustettuaan valtaosan urastaan Helsingin NMKY:tä.  

Niiranen on pelaajauransa jälkeen toiminut juniorivalmentajana sekä ollut mm. koripallon universiadijoukkueen johtajana. Lisäksi Niiranen on usean vuoden ajan ollut kehittämässä jääkiekkoseura Helsingin IFK:n junioritoimintaa. Yritysmaailmassa Petri Niiranen on työskennellyt mm. logistiikka-alalla ja useissa tehtävissä urheilumarkkinoinnin parissa. Hän on myös tehnyt urheilumarkkinoinnin tutkimusta sekä Suomessa että USA:ssa. Koulutukseltaan Niiranen on kauppatieteiden maisteri.

- Torpan Pojat on mielenkiintoisessa kehitysvaiheessa ja haluan mielelläni olla mukana tässä projektissa. ToPo on historian ja perinteidensä puolesta aivan omassa luokassaan suomalaisessa koriksessa. Jo omalta pelaajauraltani muistan kuinka ToPo herätti aina tunteita ja itse asiassa ToPoon siirtyminenkin oli pariin kertaan aika lähellä, perustelee Petri Niiranen ToPon toiminnanjohtajan tehtävässä aloittamistaan.  

- Pidän erityisesti siitä, että junioritoiminta on ToPossa kaiken toiminnan perustana. Myös yhtenä ja yhtenäisenä seurana toimiminen tyttö- ja poikajuniorien sekä naisten ja miesten edustusjoukkueiden osalta on valtava vahvuus ja mahdollisuus. Töitä näin laajan toiminnan tiimoilta tulee olemaan paljon ja pyrin omalta osaltani jatkamaan toiminnan kehittämistä edelleen, päättää Niiranen.  

Kesken koripallokauden 2007-08 toiminnanjohtajaksi tullut Antti Kaihovaara tulee jatkamaan työskentelyä seuran eteen hallituksesta käsin. Kesäkuun vuosikokouksessa valitaan myös uusi hallitus, joka tulee toimimaan yritysmaailman oppien mukaisesti ja siten olemaan keskeinen elementti seuran toiminnan ammattimaiseksi muuntautumisessa.  

ToPossa aloitettiin merkittävät kehittämistoimet loppuvuonna 2007. Näkyviä muutoksia saatiin jo aikaan juuri päättyneen 75-vuotisjuhlakauden aikana, mm. uusi ulkoinen ilme, katsojalukuja nostanut ottelutapahtuman elävöityminen ja aktiivisen taustajoukon määrän tuplaantuminen.  

- Päävalmentaja Tomi Kamisen pitkä sopimus (2012 saakka) ja Petri Niirasen palkkaaminen toiminnanjohtajaksi ovat tärkeitä tekijöitä seuran edelleen kehittämisen työssä, toteaa Kaihovaara lopuksi.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/

Asiat

 
27.9.2022 19:39 FIBA Europe Cup

Kataja Basket palaa eurokentille – vastassa Hapoel Haifa FIBA Europe Cupin karsinnassa

Keskiviikkona pelattava karsintaottelu on joensuulaisseuran historian 99. ottelu kansainvälisissä eurokilpailussa. Ottelun voittaja etenee perjantaina pelattavaan karsintafinaaliin, jonka voittaja etenee kilpailun lohkovaiheeseen.

27.9.2022 12:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Tapiolan Honka, Korihait ja Kobrat

Tapiolan Honka nousee sarjaan tähtenään paluumuuttaja Carl Lindbom. Korihait pyrkii jatkamaan keväällä alkanutta rivakkaa nousukiitoaan uuden päävalmentajan Tero Vasellin johdolla. Ville Turja ja Kobrat lähtevät koitokseensa entistä laajemmalla kokoonpanolla.

26.9.2022 09:56 Korisliiga

Korikuningas Ike Smith palaa Pyrintöön ja Korisliigaan

Tampereen Pyrintö vahvistaa Korisliiga-joukkuettaan. Pyrintö on tehnyt sopimuksen kauden 2021-22 päätteeksi Korisliigan runkosarjan korikuninkaan kanssa.

23.9.2022 20:32 Mestarien liiga

Vaisu heittopäivä vesitti Kauhajoen haaveet Mestarien liigan karsinnassa

Slovakian mestari Levice kaatoi Kauhajoen toisella karsintakierroksella 57-81 (25-37). Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden koki tappion Bakken Bearsille 65-83 (28-45).

23.9.2022 08:38 Mestarien liiga

Kauhajoki aloittaa Mestarien liigan karsinnan perjantaina

Hallitseva Suomen mestari Kauhajoki aloittaa oman Mestarien liigan urakkansa perjantaina, kun se kohtaa toisella karsintakierroksella Slovakian mestarin Patrioti Levicen. Kauhajoki tarvitsee kaksi voittoa selvitäkseen lohkovaiheeseen. Ottelut ovat katsottavissa suorana Mestarien liigan YouTube-kanavalta.

22.9.2022 08:36 Korisliiga

Max Besselink vahvistaa nousija-Honkaa

Viime kaudella vahvaa näyttöä osaamisestaan BC Nokian paidassa antanut Helsingin NMKY:n kasvatti Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, on solminut yksivuotisen sopimuksen Korisliigan nousijajoukkueen Tapiolan Hongan kanssa. Besselinkin lisäksi Honkaan saapuu 21-vuotias Samppa Mäki.

7.9.2022 08:37 Korisliiga

Alan Herndon on BC Nokian neljäs ulkomaalaisvahvistus

BC Nokian Korisliiga-joukkue on tehnyt pelaajasopimuksen 206-senttisen yhdysvaltalaisen Alan Herndonin, 27, kanssa. Herndon on kokenut pelaaja, joka on ehtinyt pelata kotimaansa lisäksi jo viidessä maassa.

7.9.2022 08:30 Korisliiga

Jaquan Lawrence ja Pyrintö sopimukseen

Pyrintö on solminut vuoden mittaisen sopimuksen 206-senttisen Jaquan Lawrencen kanssa. Hän valmistui NCAA:n kakkostason LeMoyne-Owen Collegesta viime kauden päätteeksi.

2.9.2022 13:23 Korisliiga

Mikael Aalto palaa Korisliigaan Korihaiden paidassa

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt 1+1-vuotisen sopimuksen 27-vuotiaan sentteri Mikael Aallon kanssa. Aalto on viime vuodet pelannut Kristika Turussa ja hän on ollut yksi parhaimmista pelaajista divisioona A:ssa.

31.8.2022 10:34 Sääntötiedote

Koripallon virallisiin pelisääntöihin muutoksia

Tähän artikkeliin on koottu FIBA:n sääntömuutoksen tärkeimmät kohdat. Muutokset astuvat Suomessa voimaan 1.9.2022.

30.8.2022 08:25 Korisliiga

Pyrintö ja Airen Brooks sopimukseen

Pyrintö ja Airen Brooks ovat solmineet sopimuksen tulevasta kaudesta. Alabamasta kotoisin oleva Brooks pelasi NCAA:ta II divisioonan Delta Staten yliopistossa.

30.8.2022 08:19 Korisliiga

John Meeks täydentää Kouvojen kokoonpanon

Kouvot on solminut ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen 198-senttisen yhdysvaltalaisen John Meeksin kanssa. Meeksin myötä Kouvojen kokoonpano kuukauden päästä alkavaan Korisliiga-kauteen on valmis.

26.8.2022 09:06 Korisliiga

Pippen ja Livingston Kobrien pelipaitaan

Korisliiga-kauteen valmistautuva lapualaisseura on solminut vuoden mittaiset sopimukset Danny Pippenin ja Denzel Livingstonin kanssa.

25.8.2022 11:49 Korisliiga

Austin Butler Kouvojen paitaan

Korisliiga-kauteen valmistautuva Kouvolan Kouvot on solminut alkavaa kautta koskevan sopimuksen 196-senttisen takamiehen kanssa.

19.8.2022 14:12 Korisliiga

David Gonzalvez lopettaa pelaajauransa

Amerikkalaispelaaja pelasi Korisliigassa kuuden kauden ajan. Hän voitti Suomen mestaruuden Kouvojen riveissä keväällä 2016.

19.8.2022 10:31 Korisliiga

Jeffrey Carroll Jr. täydentää Seagullsin kokoonpanon

Helsinki Seagulls on tehnyt pelaajasopimuksen 27-vuotiaan yhdysvaltalaisen Jeffrey Carroll Jr.:n kanssa. 198-senttinen laitapelaaja on pelannut Italian kovatasoisissa liigoissa viimeiset kolme ammattilaiskauttaan.

19.8.2022 10:27 Korisliiga

Xavier Ford BC Nokian riveihin

BC Nokian Korisliiga-joukkue ja yhdysvaltalainen Xavier Ford, 29, ovat tehneet tulevan kauden kattavan pelaajasopimuksen. Kokenut 203-senttinen Ford pelasi edelliskaudella Unkarin pääsarjassa ja oli tänä kesänä voittamassa miljoona dollaria joukkueelleen The Basketball Tournamentissa.

19.8.2022 08:52 Korisliiga

Khalyl Waters täydentää Hongan ulkomaalaiskolmikon

Korisliiga paluuseen valmistautuva Tapiolan Honka on solminut sopimuksen ammattilaisuraansa aloittavan Khalyl Waters, 24, kanssa.

18.8.2022 09:38 Korisliiga

Lassi Kilpinen ja Pyrintö jatkosopimukseen

Tampereen Pyrinnön kasvatti Lassi Kilpinen on solminut seuransa kanssa jatkosopimuksen. Kilpisen jatkosopimus on muotoa 1+1.

16.8.2022 20:50 Korisliiga

Daytone Jennings Pyrinnön korin alle

Tampereen Pyrintö on tehnyt sopimuksen 206-senttisen laituri Daytone Jenningsin kanssa tulevalle kaudelle.

Näytä lisää vastaavia