ToPo06 voitti Baltic Boys Basketball Leaguen ensimmäisenä suomalaisjoukkueena

28.4.2017 Torpan Poikien 06 -joukkue teki historiaa ja voitti kovatasoisena pidetyn Baltic Boys Basketball Leaguen mestaruuden – ensimmäisenä suomalaisjoukkueena liigan historiassa. ToPo06 voitti kaikki kauden 19 peliä.

ToPo 06-pojat osallistui kaudella 2016/2017 arvostettuun Baltic Boys Basketball -liigaan, jossa oli joukkueita Liettuasta, Latviasta, Virosta, Venäjältä ja Suomesta. Joukkue kutsui mukaansa kolme vahvistusta monista turnauksista tutusta vastustajasta KTP:stä.

U11-sarjan runkosarjapelit pelattiin syys-maaliskuussa eri puolilla Baltiaa. Runkosarjan viimeisenä peliviikonloppuna maaliskuun puolivälissä pelattiin Riikan Keizarmetzissä jännittävä peli, kun ToPo kohtasi sarjan toisen voittamattoman joukkueen, virolaisen Raplamaan. ToPo vei keskinäisen taistelun pistein 33-24 ja nappasi runkosarjan kärkipaikan puhtaalla pelillä 15 ottelusta.

Ennakkosuosikkina finaaliviikonloppuun

U11-ikäluokan Baltia-liiga huipentui Latvian Siguldassa 21.-23. huhtikuuta pelattuun finaaliviikonloppuun, johon ToPo lähti runkosarjan voittajana ennakkosuosikin asemasta. Perjantai-iltana vastassa oli pienikokoinen Saldus Latviasta. Superaikaisesta aamuherätyksestä ja pitkästä bussimatkasta huolimatta ToPo vei ottelun murskalukemin 66-14.

Lauantain puolivälieräottelussa vastassa oli kotimaan kentiltäkin tutut Hongan pojat, joiden kanssa topolaiset matkasivat Baltia-liigan pitkät bussi- ja laivamatkat. Ottelu päättyi 46-22 ja voitolla ToPo eteni koko liigan neljän parhaan joukkoon. Lauantaina iltapäivällä selvitettiin liettualaisen ASKAn kanssa, kuka ansaitsee paikan finaalipelissä ja kenellä on sunnuntaina edessä pronssiottelu. ASKAn kovaäänisestä torvikannustuksesta huolimatta ToPon pojat näyttivät liettualaisille kilpakumppaneille kaapin paikan ja ottelu päättyi ToPon hyväksi lukemin 38-15.

 

Finaalissa vastassa Moskovan Dynamo

Sunnuntaina oli edessä finaaliottelu ja vastassa legendaarinen Moskovan Dynamo. Allazin urheiluhallissa jännitys oli käsin kosketeltavaa kun joukkueet kuulutettiin pelaaja pelaajalta kentälle. ToPo aloitti pelin päätä pidempiä dynamolaisia vastaan erittäin vahvasti ja ensimmäinen erä päättyi ToPon 10 pisteen johtoasemaan. Toisessa erässä Dynamo sai pakan kuntoon ja puoliajalle mentiin hykerryttävän jännittävässä 19-18 tilanteessa, ToPon johtaessa. Superjännittävän finaalin pari viimeistä minuuttia olivat henkeäsalpaavia Dynamon noustessa jo pisteen päähän. Peli päättyi ToPon hyväksi lukemiin 33-28 eikä riemulla ollut rajaa niin kentällä kuin katsomossakaan.

- Baltia-liiga oli pojille hieno kokemus ja oli mahtavaa päästä pelaamaan kansainvälisiä pelejä varsin isokokoisiakin joukkueita vastaan, joukkueen päävalmentaja Timo Parviainen kommentoi finaaliviikonlopun jälkeen.

- Olen erittäin ylpeä koko joukkueesta – 19 peliä ja 19 voittoa, Parviainen sanoo ja myöntää, että legendaarisen Moskovan Dynamon kaataminen finaaliottelussa maistui erityisen makealta.

- Eikä se sukan leikkaaminen ja valtavan pokaalin tuominen kotiin pojilta hetkessä unohdu.

Muista suomalaisesta joukkueista Munkkiniemen Kisapojat sijoittuivat lopputuloksissa sijalle 7 ja Honka sijalle 8.

 

Mikä on Baltic Boys Basketball League?

Baltic Boys Basketball -liigaa on pelattu vuodesta 2012. Kaudella 2016/2017 mukana oli viidessä ikäluokassa yhteensä 86 joukkuetta Liettuasta, Latviasta, Virosta, Venäjältä ja Suomesta.

Henkilöt

 

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

19.4.2017 Ajankohtainen

Keskisen alueen palkitut kaudella 2016-2017

Koripalloliiton Keskisen alueen parhaat kaudella 2016-2017 on valittu.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

26.3.2019 14:34 Pääjuttu

HKVT 2019 -koulutukseen valittiin 18 valmentajaa

Suomen Koripalloliiton järjestämään huippukoripallovalmentajatutkintoon (HKVT) valitut valmentajat on julkaistu. Soveltavuuskokeiden jälkeen tutkintoa suorittamaan valittiin 18 valmentajaa. Kaikkiaan hakijoita oli yhteensä 36.

4.10.2018 14:59 Ajankohtainen

Kotimainen koriskausi vahvasti esillä Elisa Viihde Sportilla

Uutuutena katsottavissa on myös suomalaisia vilisevä Saksan Bundesliiga.

30.4.2018 09:00 Susijengi

Susijengi ja Islanti iskevät yhteen Hartwall Arenalla – lipunmyynti käynnissä

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun lipunmyynti on käynnissä.

30.4.2018 Susijengi

Susijengi–Islanti-otteluun varattu jo yli 6500 lippua

Susijengi päättää MM-karsintojen ensimmäisen vaiheen kotiottelulla Islantia vastaan. Hartwall Arenalla pelattavan ottelun lipunmyynti on käynyt vilkkaana ja alakatsomoihin on jäljellä enää hajapaikkoja.

19.4.2018 Ajankohtainen

Susijengi ja Islanti palaavat Hartwall Arenalle – lipunmyynti käynnistyy

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun julkinen lipunmyynti käynnistyy 30. huhtikuuta, mitä ennen faniyhdistys sekä 6. pelaaja -uutiskirjeen tilaajat pääsevät käyttämään ennakko-osto-oikeuttaan.

9.4.2018 Ajankohtainen

Catz II ja Tapiolan Honka lunastivat sarjapaikat I divisioonien nousukarsinnoissa

Viikonloppuna pelatuissa nousukarsinnoissa Catz II varmisti nousukarsinnoissa sarjapaikan naisten I divisioonaan. Miesten I divisioona B:hen nousee Tapiolan Honka.

22.3.2018 Ajankohtainen

Tarkennuksia pelaajien edustusoikeuksiin KTP:n ja BC Nokian uusintaottelussa

KTP:n Antto Nikkarinen sekä James Sinclair ovat edustuskelpoisia perjantaina 23.3.2018 uudelleen pelattavassa Korisliigan ottelussa KTP-BC Nokia. Sen sijaan Michael Pounds ja Timothy Williams eivät saa pelata kyseisessä ottelussa.

19.3.2018 16:00 Ajankohtainen

KTP-Basketin ja BC Nokian uusintaottelu pelataan perjantaina 23.3.

Koripalloliiton liittohallitus on hylännyt KTP-Basketin valituksen koskien 2. helmikuuta pelatun Korisliigaottelun KTP-Basket–BC Nokia lopputuloksen mitätöimistä. Uusintaottelu pelataan Kotkassa perjantaina 23.3.

15.3.2018 Ajankohtainen

Yle Areena välittää March Madnessin tunnelmia – katso Pöllän ja Michelsenin ottelut suorina

Yhdysvaltain yliopistokoripallon kauden huipennus, March Madness, on jälleen käsillä. Yle Areena näyttää lopputurnauksen otteluita suorina lähetyksinä.

12.3.2018 Ajankohtainen

Nina Kalmi jatkaa Turun Riennon päävalmentajana

Turun Riennon Koripallo on solminut jatkosopimuksen naisten I divisioonajoukkuetta sekä A- ja B-tyttöjä kaudella 2017-2018 luotsanneen Nina Kalmin kanssa, jonka toimenkuva laajenee kattamaan tulevalla kaudella myös seuran C-juniorit.

27.2.2018 3x3

Satelliittitasoinen 3x3-turnaus Helsingissä 2.–3.3.

GoExpo-messujen yhteydessä 2.–3.3. Helsingin Messukeskuksessa järjestetään satelliittitasoinen 3x3 -kutsuturnaus. Lisäksi sunnuntaina 4.3. pelataan amatöörisarjan turnaus, johon ilmoittautuminen on auki 2.3. asti.

26.2.2018 Ajankohtainen

Islanti kiharoitti Susijengin MM-karsintalohkon ennakkoasetelmia

Perjantaina Susijengin voittanut Islanti jatkoi onnistunutta kasvojenpesuaan sunnuntaina pitämällä tappiottomana kolme ensimmäistä MM-karsintaotteluaan pelanneen Tshekin takanaan Reykjavikissa. Kun MM-karsintalohkosta on pelattu kaksi kolmannesta, lohkon loppuasetelmat ovat edelleen täysin auki.

17.2.2018 Ajankohtainen

Valtonen Susijengin teinidebytanttien harvassa listassa

Vain harva pelaaja on saanut kutsua Susijengiin ennen 20 ikävuoden rajapyykin saavuttamista, mutta jokainen teini-ikäisenä Susijengiin nimetty pelaaja on osoittanut arvonsa ensimmäisistä maaotteluista alkaen. Ennen Elias Valtosta viimeisimmät Susijengissä teini-ikäisinä debytoineet pelaajat olivat Lauri Markkanen, Sasu Salin ja Petteri Koponen.

Seurauutisia #3: Jaa parhaat korishetket ja yhdessä saavutetut onnistumiset

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

11.2.2018 21:00 Ajankohtainen

BC Nokian vastalause hyväksyttiin, Nokian ja KTP:n Korisliigaottelu uusitaan

Suomen Koripalloliiton sääntö- ja kurinpitoyksikkö on käsitellyt BC Nokian tekemän vastalauseen 2.2.2018 pelatusta KTP-Basket–BC Nokia -ottelusta. Vastalause on hyväksytty, minkä vuoksi ottelun lopputulos mitätöidään ja ottelu uusitaan sääntö- ja kurinpitoyksikön äänin 3-2.

Näytä lisää vastaavia