ToPon naisille sopimuksia: Saara Wahlgren, Anna Gardziella ja IImar’I Thomas vahvistamaan joukkuetta

26.9.2022 10:15 Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva ToPo on solminut sopinut kolme mielenkiintoista sopimusta alkavalle kaudelle, kun Saara Wahlgren, Anna Gardziella ja IImar’I Thomas pukevat ToPon pelipaidan yllensä.

Edellisen kerran Saara Wahlgren nähtiin kotimaan parketeille keväällä 2018. Kuva: Ville Vuorinen

Pidempään ToPon naisten esityksiä seuranneet fanit muistavat Wahlgrenin vajaan kymmenen kauden takaa, jolloin tämä KaPon kasvatti edusti ToPon naisia Korisliigan pronssia juhlineessa joukkueessa. Tämän jälkeen tie on vienyt PeKan ja HyPon kautta ulkomaille, jossa Wahlgren on viimeksi pelannut Belgiassa. Loukkaantumiset ovat kuitenkin sotkeneet viime vuosien koripalloa, ja nyt oli aika palata juurille Helsinkiin.

- Pitkän loukkaantumisen jälkeen elämän muut osa-alueet toivat minut takaisin Helsinkiin ja ToPo oli täten luonnollinen valinta päästä takaisin pelikenttien puolelle. Olin kuullut, että ToPossa on myös hyvä ja tavoitteellinen valmennus sekä pelaajien puolella useampia tuttuja kasvoja, joiden takia paluu ToPo paitaan oli vieläkin helpompi, Wahlgren sanoo seuran tiedotteessa.

Toinen naisten tuore sopimus on solmittu ToPon oman kasvatin Anna Gardziellan kanssa. Menneellä kaudella Gardziella edusti ToPoa useamman ikäluokan valtakunnallisten sarjojen joukkueissa kovin tilastoin. Lisäksi hän pääsi vetämään kesällä myös Suomen paidan päälleen ensimmäistä kertaa urallaan.

- Ekasta maajoukkuekesästä jäi paljon hyviä muistoja sekä uusia oppeja. Pääsin pelaamaan ensimmäiset maajoukkuepelit, jotka menivät hyvin.”

Joukkueen GM Jussi Syrjänen pitääkin Gardziellan uran kannalta tärkeänä sitä, että tällä kaudella hänellä on mahdollisuus pelata niin liigassa, divarissa kuin myös U17 SM-sarjassa.

- Annalla on vaativa harjoitusympäristö sekä kolme eri tasoa, missä pelata. Anna on motivoitunut harjoittelija ja pystyy toteuttamaan erinomaisesti annettuja ohjeita, Syrjänen taustoittaa.

Tällä viikolla käynnistyvään Korisliiga-kauteen valmistautuva joukkue on täydentynyt amerikkalaisvahvistuksella, kun IImar’I Thomas on saapunut vahvistamaan joukkuetta. Thomas aloittaa ammattilaisuransa ToPosta. Viime kauden hän takoi pisteitä UCLA:ssa, ja sitä edeltävät neljä kautta vierähtivät Cincinnatin yliopistossa.

180-senttinen Thomas heilutti sukkaa menneellä kaudella kovatasoisessa UCLA:n yliopistossa keskimäärin 15,7 pisteen edestä ottelua kohden. Pisteiden lisäksi hän kirjasi tilastoihin myös 5,9 levypalloa ja 2,2 syöttöä. Kausi 2020–2021 oli Cincinnatissa vieläkin tehokkaampi, tilastoriviksi kirjautui 23,7 pistettä, 7,5 levypalloa ja 3,3 syöttöä per peli. Thomas on valittu yliopistourallaan AAC:n vuoden tulokkaaksi (2018), kolmesti All-AAC First Teamiin sekä konferenssin vuoden pelaajaksi (2021).

 
23.2.2024 10:00 Naisten Korisliiga

Tammikuun kuukauden pelaaja Saana Kujala: ’’Olen erittäin ylpeä siitä, miten olemme joukkueena pelanneet’’

Saana Kujala valittiin tammikuussa kuukauden pelaajaksi. Kujalan johdolla Pyrintö nappasi kuukauden aikana kolme voittoa.

17.2.2024 19:44 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voittoon Thomasin pistehurjastelusta huolimatta – ToPolle kauden ensimmäinen tappio

Naisten Korisliigassa pisteitä keräsivät Kouvottaret, FoA, Pyrintö ja EBT.

16.2.2024 20:10 Naisten Korisliiga

ToPo kauden kolmanteen voittoon HBA:sta

ToPo vei kauden kolmannen Helsingin derbyn nimiinsä. Joukkue jatkaa sarjassa puhtaalla pelillä, kun se nappasi vieraspisteet 86-66.

10.2.2024 20:50 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja Honka voittoihin paikallisvastustajista – ToPo jatkoi vahvaa menoaan

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Voitot kirjattiin Kouvottarille, Hongalle, ToPolle ja Forssan Alulle.

7.2.2024 13:33 Naisten Korisliiga

Tampereen Pyrinnön Saana Kujala naisten Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Upean tammikuun pelanneen Pyrinnön Saana Kujala on valittu naisten Korisliigan tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

3.2.2024 18:20 Naisten Korisliiga

Kouvottaret yllätti Hongan – ViVe heitti PeKa:n kumoon

Naisten Korisliiga jatkui lauantaina neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ViVe, ToPo sekä Pyrintö.

27.1.2024 19:45 Naisten Korisliiga

ToPo:n voittokululle jatkoa – huippuvireinen Saana Kujala johdatti Pyrinnön voittoon

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Päivän voittajia olivat ToPo, ViVe ja Pyrintö.

26.1.2024 20:08 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Helsingistä

Naisten Korisliigan illan ainoassa ottelussa Tapiolan Honka voitti vieraskentällä HBA-Märskyn 59-56.

24.1.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa kotivoittoja

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan kierroksella nähtiin kotivoittoja, kun Honka, ViVe, Kouvottaret ja ToPo nappasivat sarjapisteitä.

23.1.2024 16:12 Naisten Korisliiga

Iina Keski-Saari palaa Pyrintöön - Shaw jatkosopimukseen

Viime kauden päätteeksi pelaajauransa kertaalleen päättänyt Iina Keski-Saari, 26, palaa Pyrinnön kokoonpanoon jo keskiviikon vierasottelussa Vimpelin Vetoa vastaan.

Näytä lisää vastaavia