Tulikuuma Koponen rankaisi Limogesia Eurocupissa

15.1.2015 Petteri Koponen kuului Eurocupin jatkosarjan toisen kierroksen ehdottomiin hahmoihin sivaltamalla muhkeat 24 pistettä hallitsevan Ranskan mestarin Limogesin verkkoon voitto-ottelussa. Samalla kierroksella Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljana katkaisi tappioputkensa Dijonissa ja Gerald Lee jr. oli Ploiestin paras korintekijä Nancya vastaan.

Petteri Koponen oli tulessa Limogesia vastaan.

Sasu Salinin Olimpija katkaisi tappioputkensa Dijonin vieraana.

Junnu Lee oli Ploiestin paras pistemies Nancya vastaan. Kuvat: Ville Vuorinen.

Viime viikolla Italiassa yllätystappion kokenut Petteri Koposen BC Himki karkasi ranskalaisvierailtaan heti kättelyssä 20-9-johtoon, jonka jälkeen ottelu eteni kissa-hiiri-leikkinä.

Himki johti päätösneljännekselle lähdettäessä lukemissa 54–47, jonka jälkeen joukkue ratkaisi ottelun ryntäämällä viidessä minuutissa 12 pisteen johtoon.

Koponen pelasi yhden kauden tehokkaimmista otteluistaan murjomalla Limogesin sukkaan 33 minuutissa 24 pistettä (kakkoset 5/5, kolmoset 4/9, vapaaheitot 2/2). Koponen sieppasi myös kaksi levypalloa, jakoi kaksi syöttöä ja riisti pallon kerran.

– Yritimme saada kuriin Koposen, joka pelasi huikean ottelun ja upotti kaiken koriin ensimmäisellä puoliajalla, pyöritteli päätään Limogesin Mickael Gelabale, joka edusti viime kaudella Himkiä.

– Puolustimme paljon paremmin kuin edellisessä ottelussa. Taistelimme läpi ottelun ja haimme voiton, mikä oli meille tärkeintä, Koponen summasi pelin käänteet.

Koposta tukivat voitto-ottelussa näkyvimmin Tyrese Rice (11/3/7 syöttöä) ja Marko Popovic (11p).

Ottelutilastot: Himki – Limoges

Salinin Olimpija katkaisi tappioputken, Lee Ploiestin ykköspyssy

Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljanan pitkäksi venähtänyt tappioputki katkesi keskiviikkoiltana Ranskassa JDA Dijonin vieraana.

Halil Kanacevicin (27/13/2 blokkia) hirmupelin johdattama Olimpija hallitsi peliä toisella puoliajalla ja johti minuutti ennen loppua seitsemällä pisteellä, mutta Dijon ryhmittyi vielä vastaiskuun ja kavensi eron kahteen pisteeseen vain puoli minuuttia myöhemmin. Slovenialaiset kuitenkin pitivät pintansa ja karkasivat Dijonista 77–81 (36–37)-voitto mukanaan.

Nilkkavammastaan toipunut Sasu Salin kirjautti Olimpijalle kymmenessä minuutissa neljä pelitilanneheittoyritystä, yhden levypallon ja kaksi syöttöä.

Ranskassa mitteli myös Gerald Lee juniorin edustama CSU Asesoft Ploiesti, joka sai kyytiä Nancylta pistein 84–67 (37–32). Vaughn Dugginsin (18/1), Randal Falkerin (16/6/4 syöttöä) ja Florent Pietrusin (10/11/4 syöttöä/3 riistoa/2 blokkia) muodostaman eturivin johtama Nancy vei pelin kolmannen neljänneksen 29–18 ja meni menojaan.

Mukavat 26 minuuttia pelannut Lee oli Ploiestin paras korintekijä 15 pisteellään. Korihaiden kasvatti haali myös kolme levypalloa ja antoi yhden koristyötön.

Ottelutilastot: Dijon – Olimpija
Ottelutilastot: Nancy – Ploiesti
 
1.12.2022 09:09 Suomalaiset ulkomailla

FIBA Europe Cupissa alkulohkovaihe päätökseen – Maxhunin, Palmin ja Hopkinsin joukkueet jatkoon

FIBA Europe Cupissa saatiin alkulohkovaiheet päätökseen ja suomalaispelaajista Shawn Hopkinsin, Topias Palmin ja Edon Maxhunin kamppailut jatkuvat jatkopeleissä. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa on lähellä lohkovoittoa.

29.11.2022 08:42 Susijengi

Petteri Koponen Adidas Next Generation -turnauksen U18-kutsujoukkueiden päävalmentajaksi

Yksi suomalaisen koripallon historian kaikkien aikojen pelaajista, vastikään uransa Susijengissä päättänyt Petteri Koponen, 34, on kutsuttu kevättalvella pelattavan Adidas Next Generation -turnauksen kutsujoukkueiden päävalmentajaksi.

28.11.2022 10:08 Suomalaiset ulkomailla

Max Besselink saalistamassa kovaa päänahkaa

Max Besselink käytti hienosti näyttöpaikkansa hyväkseen, kun Göttingen yllätti ALBA Berliinin Saksan Bundesliigassa. Edon Maxhuni ja Sasu Salin jatkoivat vahvasti avittaen joukkueensa voittoihin.

24.11.2022 07:37 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni juhli FIBA Europe Cupin suomalaiskohtaamisessa – ”Iso voitto meille”

Edon Maxhuni pääsi makselemaan Topias Palmille ja Shawn Hopkinsille kalavelkoja, kun Merlins Crailsheim haki tärkeän voiton Craiovasta FIBA Europe Cupissa. Myös Mestarien liigassa nähtiin suomalaisten kohtaaminen.

22.11.2022 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Jukka Toijalalle kolmivuotinen jatkopesti Viron maajoukkueen peräsimessä

Viimeiset kolme vuotta erinomaista työtä Viron maajoukkueen päävalmentajana tehnyt Jukka Toijala, 50, on allekirjoittanut kolmivuotisen jatkosopimuksen tehtävänsä jatkosta Viron koripalloliiton kanssa.

21.11.2022 10:42 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi ja Aatu Kivimäki palasivat maajoukkuetauolta kynnet teroitettuina

Topias Palmi ja Aatu Kivimäki olivat loistavassa iskussa, kun miesten sarjat palasivat maajoukkuetauolta tositoimiin. Sasu Salinin sihti oli jälleen kohdillaan Espanjassa ja Edon Maxhuni lämpiää Saksassa.

20.11.2022 21:44 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin pisteet eivät kantaneet voittoon - Helmi Tulonen käytti näyttöpaikkansa

Helmi Tulonen pelasi kauden parhaan pelinsä saatuaan näyttöpaikan Luccan avausviisikossa. Awak Kuier jatkoi vahvasti, mutta se ei riittänyt voittoon. Elina Koskimies ja Anissa Pounds jatkoivat hyviä kausiaan Saksassa.

19.11.2022 13:46 Suomalaiset ulkomailla

Hyvän alkukauden Espanjassa pelannut Veera Pirttinen innolla Susiladiesin mukaan

Veera Pirttinen otti uuden suunnan uralleen tänä kesänä, kun hän siirtyi Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueeseen. Pirttisen kausi on alkanut hyvin niin henkilökohtaisesti kuin joukkueenakin.

17.11.2022 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia varmisti jatkopaikan EuroCupissa

Awak Kuier ja Sofia Pelander pääsivät juhlimaan tärkeitä voittoja EuroCupissa. Kuierin Reyer Venezia varmisti samalla jatkopaikan itselleen.

16.11.2022 17:15 Susijengi

Lassi Tuovi sivuun SIG Strasbourgin päävalmentajan tehtävistä

Susijengin päävalmentajaksi kesällä noussut Lassi Tuovi, 35, jää sivuun SIG Strasbourgin päävalmentajan tehtävistä. Viimeisen lähes kolmen vuoden ajan Strasbourgia menestyksekkäästi niin Ranskan liigassa kuin FIBA Mestareiden Liigassa valmentaneen Tuovin kevääseen 2023 asti ulottuva sopimus on purettu yhteisymmärryksessä.

14.11.2022 09:55 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia liitää voittoputkessa

Awak Kuierin vahva kausi sai jatkoa, kun hän avitti Reyer Venezian jo 11. peräkkäiseen voittoon kaikki kilpailut mukaan lukien.

11.11.2022 07:54 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin hurja vire EuroCupissa jatkui

Awak Kuierin vahvat otteet EuroCupissa saivat jatkoa, kun Reyer Venezia jatkaa tappioitta kolmen ottelun jälkeen. Lotta Vesiluoman Alvik on puhtaalla pelillä Ruotsissa.

6.11.2022 22:49 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen huippuiskussa Italiassa – Aatu Kivimäki vahvana Saksassa

Mikael Jantunen pelasi erinomaisesti Trevison napatessa kauden toisen voittonsa. Aatu Kivimäki oli vahvalla pelipäällä Saksassa ja Teneriffan vahva alkukausi sai jatkoa.

6.11.2022 22:35 Suomalaiset ulkomailla

Kuier ja Tulonen loistivat keskinäisessä kohtaamisessa

Italian Serie A1:ssä nähtiin hieno suomalaiskohtaaminen, kun Helmi Tulonen ja Awak Kuier olivat isossa roolissa. Anissa Poundsin käsi ei kylmene edes ilmojen viilentyessä Saksassa, jossa myös suomalaispelaajat ottivat yhteen.

6.11.2022 10:00 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni teki taikojaan Saksassa – Tuomas Iisalo vei veljesten kohtaamisen

Edon Maxhuni loisti Saksassa, kun Merlins Crailsheim nappasi kauden toisen voittonsa. Bundesliigassa nähtiin myös Iisalon veljesten kohtaaminen, jossa Tuomaksen Bonn kaatoi Joonaksen Academics Heidelbergin.

3.11.2022 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier dominoi EuroCupissa

Awak Kuier oli Reyer Venezian tähti joukkueen jatkaessa puhtaalla pelillä EuroCupissa. Lotta-Maj Lahtisen sopimus belgialaisen Kangoeroes Mechelenin kanssa on purettu loukkaantumisen takia.

3.11.2022 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin loisti taas Mestarien liigassa - Hopkinsin ja Palmin Craiova varmisti jatkopaikan

Suomalaispelaajat ja valmentajat pääsivät juhlimaan voittoja eurokentillä. Susijengin tuore kapteeni Sasu Salin jatkoi kuumaa virettään Mestarien liigassa, Shawn Hopkinsin sekä Topias Palmin Craiova jatkaa puhtaalla pelillä ja Edon Maxhunin Merlins Crailsheim otti tärkeän voiton FIBA Europe Cupissa.

31.10.2022 08:46 Suomalaiset ulkomailla

Kuierin Venezia jatkaa puhtaalla pelillä – Pounds jälleen tarkkakätisenä

Awak Kuier oli jälleen isossa roolissa Venezian jatkaessa voittojen tiellä Italian liigassa. Anissa Pounds oli käsi kuumana Saksassa ja Veera Pirttinen pelasi kauden parhaan pelinsä Espanjassa.

31.10.2022 08:37 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkinsin loistavalle alkukaudelle jatkoa

Shawn Hopkins on aloittanut pelinsä Craiovassa vahvasti ja yhdessä Topias Palmin kanssa siivitti Craiovan kauden avausvoittoon Romanian liigassa. Espanjassa Remu Raitanen jatkoi vahvoja esityksiään, Italiassa Mikael Jantusen hyvä alkukausi sai jatkoa ja Alex Murphy tehoili Japanissa.

29.10.2022 15:01 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla värikäs alku Kreikassa – ”Se oli uudenlainen kokemus”

Alexander Madsen siirtyi kesällä Kreikan huippuseuroihin lukeutuvan AEK Ateenan joukkueeseen. Madsenin alkukauteen on mahtunut paljon.

Näytä lisää vastaavia