Tuomas Iisalon päävalmentama Merlins Crailsheim lähtee taistelemaan sarjapaikasta

7.11.2020 10:06 Saksan Bundesliigassa saadaan kausi käyntiin viikonloppuna. Merlins Crailsheimissan nähdään taas vahva suomalaisedustus, kun Tuomas ja Joonas Iisalo jatkavat joukkueen valmennusvastuussa. Lisäksi Juho Kailio liittyi kesän aikana täydentämään valmennusryhmää.

Tuomas (vas.) ja Joonas Iisalo toimivat Merlins Crailsheimin valmentajina. (Kuva: philippreinhard.com)

Kesällä liikkui mielenkiintoisia huhuja päävalmentajan toimivan Tuomas Iisalon ympärillä, sillä hänet yhdistettiin liettualaisen suurseura Zalgiriksen päävalmentajan pestiin. Iisalo myöntää, että keskusteluja käytiin.

- Kiinnostusta oli ja he haastattelivat minua. Tilanne oli kuitenkin siinä mielessä yksinkertainen, että minulla juuri tehty jatkosopimus Merlinsin kanssa. He haastattelivat kolmea vaihtoehtoa päävalmentajaksi ja he päätyivät lopulta toiseen valmentajaan. He tarjosivat minulle paikkaa heidän valmennusryhmässään, mutta se ei tuntunut loogiselta tässä tilanteessa, Iisalo paljastaa.

Zalgiriksen kaltaisen joukkueen yhteydenotto osoittaa, että Merlinsin hienot otteet on huomioitu myös Saksan rajojen ulkopuolella.

- Olin tietenkin erittäin imarreltu, että Zalgiris osoitti kiinnostusta. Se kertoo siitä, että viime kausi, ja miksei aiemmatkin, on noteerattu myös muualla. Hieno asia kaikkiaan.

Iisalo aloittaa viidennen kautensa Merlinsin päävalmentajana, mutta hänen osaltaan kausi alkaa ikävämmissä merkeissä. Iisalo on altistunut koronavirukselle ja joutuu olemaan karanteenissa kaksi viikkoa, vaikka keskiviikkona tehty testi osoitti negatiivista tulosta.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

- Joukkueessa ei ole yhtään positiivista testitulosta, joten muut eivät joudu karanteeniin. Joonas ja Juho hoitavat nyt päivittäisen valmentamisen kaksi viikkoa ja minä toimin videoanalyytikkona. Vähän hassu tilanne, mutta uskon että vahvasti integroitu lähestymistapamme maksaa itsensä takaisin tällaisessa tilanteessa. Tämä on tiimityöskentelyä, Iisalo kertoo.

Koronapandemia on asettanut haasteita myös joukkueen rakentamisen suhteen, sillä joukkueiden budjeteista on lähtenyt iso osa. Isot seurat kuten ALBA Berliini ja Bayern München ovat pystyneet kasaamaan jälleen kovat joukkueet, mutta pienemmillä seuroilla rahaa on ollut käytössään huomattavasti vähemmän.

- Budjetit ovat pienentyneet 30-40 prosenttia ja on ollut vaikea kasata sen tasoinen joukkue mitä Bundesliigassa on aiempina vuosina nähty. Se on se suurin haaste. Pienemmän budjetin seuroilla on mielestäni selkeästi heikommat joukkueet aikaisempiin kausiin verrattuna.

Merlins oli viime kauden sensaatiojoukkue. Ennen kauden alkua joukkuetta povattiin sarjataulukon häntäpäähän, mutta sarjan keskeytyshetkellä se oli uskomattomasti kolmantena. Iisalo ei halua verrata nykytilannetta viime kauteen, sillä olosuhteet ovat muuttuneet kaikkialla paljon.

- Meillä on paperilla hyvin samankaltainen joukkue kuin viime kaudella, eli nuori ja suhteellisen urheilullinen. Monilta pelaajilta puuttuu kuitenkin se väliaskel jostain toisesta kovemmasta sarjasta tai toisesta Bundesliigan joukkueesta. Meillä on tosi monta uutta pelaajaa ja olemme saaneet keskittyä ihan perusasioihin, kuten koripalloammattilaisuuden vaatimuksiin, ravintoon ja lepoon. Pelaajat ovat ammatinharjoittajia eikä ammattilaisuus rajoitu vain päivittäiseen harjoitteluun. Näistä lähtökohdista lähdemme taistelemaan kynsin hampain sarjapaikasta.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Iisalon veljekset saivat täksi kaudeksi rinnalleen kolmannen suomalaisvalmentajan, kun Juho Kailio liittyi ryhmään vastuualueinaan vastustajien scouttaaminen sekä pelaajien henkilökohtainen valmennus.

- Oli selvää, että tarvitsemme yhden valmentajan lisää, jotta voimme viedä prosessiamme eteenpäin. Juhosta tuli hyvät suositukset, tunnemme hänet Joonaksen kanssa henkilökohtaisesti ja hän on toiminut aikuisten kanssa apuvalmentajana Kouvoissa ja Urassa. Hän oli meille erittäin luonteva valinta, Iisalo valottaa Kailion rekrytoimista.

Koronapandemian vaikutukset ovat näkyneet pitkin Euroopan korissarjoja jo tällä kaudella eikä monikaan sarja ole välttynyt ottelusiirroilta tai joukkueiden karanteeneilta. Saksassa kilpailukausi pyörähti käyntiin cupin merkeissä ja siinäkin nähtiin ottelusiirtoja. Tulevan kauden arvioiminen onkin mahdoton tehtävä.

- Luvassa on todella poikkeuksellinen vuosi. Edessä on suuri selviytymiskamppailu. Pääfokus on siinä, että kaikki osallistujat ja seurat pysyvät terveinä. Tilanne on haastava ja se vaatii sekä malttia että sopeutumiskykyä, muistuttaa Iisalo.

 
8.4.2021 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen ja Edon Maxhuni taistelevat Viron ja Latvian yhteisliigan voitosta

Viron ja Latvian yhteisliigan runkosarja saatiin päätökseen viime viikonloppuna ja sarjan kausi huipentuu loppuviikosta pelattavaan lopputurnaukseen. Alexander Madsenin VEF Riika selvisi suoraan välieriin voitettuaan Latvian lohkon ja Viron lohkossa toiseksi sijoittunut Edon Maxhunin Pärnu kohtaa puolivälierässä latvialaisen BK Ogren.

7.4.2021 15:26 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen taistelee noususta – Kalinilla, Rokkasella, Koskimiehellä ja Tulosella hyvät kaudet

Espanjassa saatiin runkosarjat pelattua hiljattain ja samalla päättyivät Marianne Kalinin, Sara Rokkasen, Elina Koskimiehen sekä Helmi Tulosen kaudet. Anniina Äijäsen kausi sen sijaan jatkuu kauden loppuhuipennuksella, kun Ferrol taistelee noususta Espanjan pääsarjaan.

31.3.2021 12:45 Suomalaiset ulkomailla

Sandra Karstenilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena

Sandra Karsten pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla, kun hän vietti menneen kauden Ruotsin liigassa pelaavan Wetterbygden Sparksin joukkueessa. Vaikka joukkue ei edennyt pudotuspeleihin, niin kausi oli muuten positiivinen kokemus.

30.3.2021 18:47 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikon joukkue luottavaisena Itävallan pudotuspeleihin

Itävallan liigassa pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona ja Anton Mirolybovin sekä Aleksi Koskinen valmentama ja Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana.

27.3.2021 20:12 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander aloittaa pudotuspelit Saksassa sunnuntaina – ”Olemme nyt parhaassa mahdollisessa iskussa”

Saksan Bundesliigan runkosarjan viimeiset pelit pelattiin keskiviikkona ja pudotuspelit käynnistyvät viikonloppuna. Pelanderin Herner sijoittui runkosarjassa toiseksi ja lähtee pudotuspeleihin hyvistä asetelmista.

6.3.2021 11:34 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikko jahtaa Itävallan cupin voittoa – ”Cup on täällä tosi iso”

Itävallan cupin mestaruus ratkaistaan sunnuntaina, kun Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden kohtaa finaalissa Oberwart Gunners.

26.2.2021 13:18 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen päässyt pelaamaan vapautuneesti - ”Tiedän mitä minulta vaaditaan”

Helmi Tulonen on pelannut hyvää kautta Espanjan Liga Femenina 2:n Ibaizabalin joukkueessa. Vaikka joukkueessa on tapahtunut muutoksia kauden aikana, on Tulonen ollut koko ajan joukkueensa avainpelaajia.

25.1.2021 15:55 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen ja Carl Lindbom aloittavat pelit FIBA Europe Cupissa

FIBA Europe Cupin lohkovaiheet pelataan tällä viikolla ja suomalaispelaajista ovat mukana Petteri Koponen ja Carl Lindbom.

19.1.2021 14:57 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierilla menossa vahva kausi – ”Olen tykännyt pelityylistä tosi paljon”

Suomalaisen koripalloilun kirkkaimpiin lupauksiin kuuluva Awak Kuier, 19, pelaa ensimmäistä kauttaan ammattilaisena. Italialaista Virtus Eirene Ragusaa edustavan Kuierin debyyttikausi ulkomailla on sujunut hyvin.

9.1.2021 12:40 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander vaatii itseltään enemmän – ”Tulen parantamaan loppukaudesta”

Sofia Pelander pelaa ensimmäistä kauttaan Saksassa, kun hän teki kesällä sopimuksen Bundesliigassa pelaavan Hernerin kanssa. Pelander löytää alkukauden jälkeen parannettavaa sekä itseltään että joukkueelta.

27.12.2020 12:30 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosella opettavainen alku ulkomaan uralle – ”Aika paljon on tapahtunut”

Viime kauden jälkeen Korisliigan palkintopöydän putsannut Henri Kantonen, 23, otti ensimmäisen askeleensa ulkomaan kentille, kun hän siirtyi Ranskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Aix-Mauriennen joukkueeseen. Koronapandemia on aiheuttanut omat haasteensa myös Kantosen kauteen, mutta tehnyt siitä samalla ikimuistoisen.

20.11.2020 18:40 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin isolla itseluottamuksella EM-karsintakuplaan – ”Koko ajan olen parantanut”

Susijengin EM-karsinnat jatkuvat 28.11.-30.11. Espoossa pelattavassa EM-karsintakuplassa, jossa Suomi kohtaa Georgian ja Serbian. Sasu Salin saapuu Suomeen täynnä intoa ja itseluottamusta.

1.11.2020 11:30 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen aloittaa ammattilaisuransa Daniel Janssonin alaisuudessa

Daniel Jansson nimettiin talvella Saksan ProA:ssa pelaavan Tübingen Tigersin päävalmentajaksi ja hän hankki riveihinsä muun muassa USA:n yliopistosta Eurooppaan palanneen Elias Valtosen sekä apuvalmentajakseen Hussain Dassoukin. Nyt kolmikko pääsee vihdoin tositoimiin, kun Tigersin kausi käynnistyy sunnuntaina.

23.10.2020 21:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander tavoittelee Saksan mestaruutta

Viiden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen Sofia Pelander vaihtoi kesällä maisemaa tehdessään sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Pelander lähtee uuteen haasteeseen suurella innolla.

23.10.2020 09:33 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosen ja Ilari Seppälän kausi vihdoin käyntiin Ranskassa

Henri Kantonen ja Ilari Seppälä pääsevät vihdoin tositoimiin Ranskan ProB:ssä, kun kahden siirretyn ottelun jälkeen Aix-Mauriennen kausi starttaa perjantaina. Kantosella on edessään ensimmäinen kausi ulkomailla ja Seppälä sen sijaan aloittaa toisen kautensa Aix-Mauriennessa.

20.10.2020 10:17 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy tiistaina – suomalaiset kovin tavoittein mukana

Mestarien liigassa lohkovaihe saadaan käyntiin tiistaina ja kolmessa joukkueessa nähdään suomalaisedustusta.

9.10.2020 20:52 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-kolmikko aloittaa kautensa Espanjassa viikonloppuna

Espanjan Liga Femenina 2:ssa pelaa tällä kaudella kolme suomalaista. Elina Koskimies aloittaa toisen kautensa GDKO Ibaizabalin joukkueessa ja hän sai täksi kaudeksi joukkuekaverikseen Helmi Tulosen. Lisäksi Anniina Äijänen aloittaa toisen kautensa Universitario de Ferrolin joukkueessa.

6.10.2020 20:13 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Pounds palasi hyvillä mielin Belgiaan – ”Hyvä paikka jatkaa uraa”

Kesken viime kauden belgialaisjoukkue Pepinsteriin siirtynyt Anissa Pounds jatkaa seurassa myös tällä kaudella. Pounds aloittaa nyt ensimmäisen kokonaisen kautensa seurassa.

3.10.2020 17:07 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc ei pelkää isoa vastuuta – ”Se oli sellainen asia mitä kaipasin”

Itävallassa sarjakausi alkaa viikonloppuna ja suomalaisittain mielenkiintoisin joukkue on ehdottomasti Swans Gmunden. Anton Mirolybov aloittaa toisen kautensa joukkueen päävalmentajana apunaan Aleksi Koskinen. Lisää suomalaisväriä joukkue sai tällä kaudella, kun Daniel Dolenc kirjoittaa uuden luvun omalla urallaan pelatessaan ensimmäistä kauttaan ulkomailla.

2.10.2020 19:42 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin ammattilaisura starttaa Italiassa – ”Toivottavasti pystyn kehittymään paljon”

Awak Kuier teki kesällä italialaisen Ragusan kanssa sopimuksen ja aloittaa ensimmäisen kautensa ammattilaisena. Kuier antoi jo osviittaa siitä mitä tuleman pitää kauden alla pelatussa Supercupissa. Pelaaja itse lähtee kuitenkin jalat maassa kauteen.

Näytä lisää vastaavia