Tuomas Iisalo siirtyy Honkaan

12.6.2009 Maajoukkuemies Tuomas Iisalo siirtyy Espoon Hongan riveihin Korisliigan Kouvolan Kouvoista. Iisalo palaa tuttuun ympäristöön, sillä hän edusti Honkaa edellisen kerran kausilla 2003-06.

Maajoukkuemies Tuomas Iisalo palaa Kouvoista takaisin Honkaan.

Iisalo ehti pelata Kouvoissa kaudet 2006-09.

Sasu Salin on yksi nuorista pelaajista, joilta Hongan valmentaja Pavicevic odottaa paljon ensi kaudella. Kuvat: Tomi Kaminen, Matti Koskinen ja Christian Johansson.

- Minulla kyti kauden jälkeen ajatus ulkomaille lähdöstä, mutta olen todella tyytyväinen tähän lopputulokseen. Puolin ja toisin tuttu Honka oli ehdottomasti ykkösvaihtoehtoni Suomessa, sanoo 26-vuotias ja 195-senttinen laituri Iisalo.

Iisalo ja Honka ovat solmineet kahden vuoden mittaisen sopimuksen, joka mahdollistaa siirtymisen ulkomaille ensi kauden jälkeen.

- Seuravalinnoissa on ollut aina tärkeää se, että minulla on valmentaja, joka voi viedä ja kehittää minua pelaajana edelleen eteenpäin. Hyvin tuntemani ja arvostavani Mihailo Pavicevic on erittäin kovan luokan valmentaja, Iisalo viittaa Hongan viisi kertaa Suomen mestariksi valmentaneeseen montenegrolaisluosiin.

Pavicevicin, 51, mukaan Iisalo on juuri sellainen pelaaja, jota nuorekas espoolaisjoukkue kaipaa.

- On hienoa saada Iisalo takaisin Honkaan. Hän tuo joukkueeseen kokemusta ja johtajuutta yhdessä Jukka Matisen kanssa.

Tunnetusti tarkkakätinen Iisalo liittyy kovatasoisiin EM-karsintoihin valmistautuvan maajoukkueen vahvuuteen kesäkuun loppupuolella. Yhteensä 27 miesten maaottelua pelanneelle Iisalolle alkava maajoukkuekausi on järjestyksessään neljäs.

Monipuolinen Iisalo pelasi päättyneellä Korisliigakaudella Kouvojen kaikki 47 ottelua. Hän heitti niissä keskimäärin 11,6 pistettä ja kahmi käsiinsä kolme levypalloa ottelua kohden. Loviisan Hokin kasvatin kolmen pisteen heitot putosivat pussin pohjalle 39,6 % tarkkuudella.

Honka ja Pavicevic tarjoavat nuorille vastuuta

Hongalla on Iisalon lisäksi voimassa sopimukset joukkueen kapteenin Matisen, Anselmi Vanjoen, Sasu Salinin, Eldar Skamon, Petri Heinosen, Carl Lindbomin, Samuli Vanttajan ja Lauri Toivosen kanssa.

- Käynnistän jo kymmenennen ja mahdollisesti viimeisen kauteni Hongan valmentajana. Olen useasti kertonut, että haluan kasvattaa nuorista pelaajista miehiä. Ensi kauden joukkueella minun on mahdollista lunastaa nämä puheet, painottaa Pavicevic.

Hongassa on meneillään 2000-luvun toinen merkittävä sukupolvenvaihdos. Ensimmäinen niistä nähtiin kevään 2002 jälkeen.

- Moni epäili silloin Hongan iskukykyä: lopputuloksenhan kaikki tietävät. Uskon, että pystymme nytkin hyvään tulokseen. Honka pelaa ensi kaudella näyttävää ja vauhdikasta koripalloa, lupaa Pavicevic.

Pavicevic on työskennellyt lähinnä nuorten pelaajiensa kanssa intensiivisesti viimeiset kaksi viikkoa. Pavicevicin apuna ovat olleet Jussi Syrjänen ja joukkueen fyysinen valmentaja Tero Kuivalainen.

- On ollut ilo seurata näiden nuorten pelaajien kehittymistä. Koko joukkueen osalta harjoitukset käynnistyvät elokuun alussa. Meillä pitäisi olla preseason-vaiheessa ensi kauden joukkue miltei kokonaisuudessaan koossa.

Hongan ulkomaalaisosastolle on myös luvassa muutoksia. Hongan suunnitelmana on lähteä kauteen 2009-10 yhden tai kahden ulkomaalaisvahvistuksen voimin, mikä sekin merkitsee lisää peliaikaa nuoremmalle kaartille.

- Minun tehtäväni on löytää joukkueelle siihen sopiva ja tasokas amerikkalainen pelintekijä. Odotamme samalla rauhassa, mitä päätöksiä pari kokeneempaa suomalaispelaajaa tekee, jonka jälkeen katsomme tilanteen toisen amerikkalaispelaajan osalta, toteaa Pavicevic.

 
31.5.2022 12:17 Susiladies

Susiladiesin leiritys alkaa kesäkuussa – kotiottelut sekä Helsingissä että Tampereella

Susiladies kerääntyy kesäharjoittelemaan maanantaina 6.6. Urhea-halliin, Helsinkiin. Joukkueen kesäohjelmaan kuuluvat vierasottelut Portugalia vastaaan, heinäkuun lopun kotiottelut Helsingissä Viroa ja Latviaa vastaan sekä elokuun alussa kotiottelut Islantia ja Ruotsia vastaan Tampereella.

12.4.2022 09:54 Sudenpennut

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue pääsi Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleille

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue on kutsuttu Euroopan Nuorten Olympiafestivaalien (EYOF) koripalloturnauksen yhdeksi osallistujamaaksi. EYOF järjestetään 24.-30.7.2022 Banská Bystrica Slovakiassa.

29.7.2021 19:02 Susiladies

Susiladies matkustaa tuplamaaotteluihin Riikaan 13 pelaajalla

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies pelaa viikonloppuna kaksi maaottelua Latviaa vastaan Riikassa. Susiladies pelaa ensin suljetuin ovin Latviaa vastaan lauantaina 31.7. klo 18:00 ja yleisön kera sunnuntaina 1.8. klo 17:00.

20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

7.3.2019 11:16 Susiladies

Naisten universiadijoukkue, 20-vuotiaiden maajoukkue ja Susiladies yhteistyössä maajoukkuekesänä 2019

Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen on laittanut kutsun naisten universiadijoukkueen ehdokkaille, 20-vuotiaiden naisten maajoukkueelle ja Susiladies-pelaajille muodostaakseen yhden ison harjoitusryhmän maajoukkuekesälle 2019.

19.2.2019 10:25 Susijengi

Susijengin MM-karsintaottelu jälleen loppuunmyyty

Susijengi pääsee huipentamaan MM-karsinnat otteluissa, joista panosta ei puutu. Torstain kotiotteluun Ranskaa vastaan joukkue saa tuekseen jälleen täyden Espoo Metro Areenan.

14.2.2019 14:17 Susijengi

Susijengi nimetty helmikuun ratkaisevaan MM-karsintaikkunaan

Päävalmentaja Henrik Dettmann on lähettänyt kuudelletoista pelaajalle kutsun osallistua Susijengin viimeisen ja ratkaisevan MM-karsintaikkunan maanantaina käynnistyvään leiritykseen. Susijengin matkalla kohti Kiinan MM-kisoja viimeiset kannot kaskessa ovat lohkokärki Ranska sekä Susijengin kanssa viimeisestä kisapaikasta kisaava Venäjä.

4.12.2018 14:34 Susijengi

Huikea voitto sähköisti Susijengin Ranska-ottelun lipunmyyntiä entisestään – jo 5200 lippua myyty

Susijengin MM-kisapaikan kohtalo ratkeaa helmikuun karsintaikkunassa, kun joukkue kohtaa Espoossa lohkokärki Ranskan ja matkaa sen jälkeen Venäjän vieraaksi. Maanantai-iltana sinnikkyytensä osoittanut Susijengi on saamassa Ranska-otteluun tuekseen jälleen täyden kotiareenan.

21.11.2018 22:53 Susiladies

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

20.11.2018 14:23 Susiladies

Walker ja Marginean Romanian kulmahampaat

Susiladies saa vastaansa keskiviikkoiltana EM-karsintojen päätösottelussa Romanian Cluj-Napocassa. Susiladiesin valmentaja Jussi Räikkä kuvailee Romaniaa joukkueeksi, jonka korintekovastuu keskittyy Ashley Walkeriin ja Gabriela Margineaniin.

19.11.2018 12:24 Susiladies

Susiladies lievin muutoksin Romaniaan

Susiladies lähtee keskiviikon EM-karsintaotteluun Romaniaa vastaan miltei samalla kokoonpanolla, joka nähtiin lauantaina Töölön Kisahallissa Sloveniaa vastaan. Romania ja Susiladies kohtaavat keskiviikkoiltana Cluj-Napocassa.

17.11.2018 21:26 Susiladies

Susiladies pisti voittamattoman Slovenian tiukille Töölössä

Töölön Kisahallissa Slovenia eteni vuoden 2019 EM-kisoihin nitistämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Suomi pisti oivasti kampoihin E-karsintalohkoa puhtaalla pelillä dominoivaa Sloveniaa vastaan, mutta vieraiden pelirutiini oli lopulta liikaa.

27.9.2018 17:15 Sudenpennut

Mukaan valmennus- ja tukitehtäviin Sudenpolulle?

Suomen Koripalloliitto hakee asiantuntevia osaajia nuorten maajoukkueisiin. Haku koskee niin valmentaja- kuin tukitehtäviä.

9.8.2018 08:37 Pääjuttu

Susiladies saa vastaansa valmistavissa maaotteluissa Viron

Marraskuun EM-karsintaikkunaan valmistautuva Suomen naisten maajoukkue kohtaa ensi viikolla Viron kahdesti vieraissa. Tiistaina 14.8. ja keskiviikkona 15.8. Susiladies ottaa mittaa Virosta Paidessa.

5.7.2018 10:49 Susijengi

Susijengin Islanti-ottelussa tehtiin Euroopan karsintojen yleisöennätys

Maanantaina loppuunmyyty Hartwall Arena todisti, kun Susijengi peittosi Islannin pistein 91-77 (44-41) ja eteni MM-jatkokarsintoihin alkulohkon kakkosena.

3.7.2018 10:58 Susijengi

Miten jatkossa? Näin jatkuu Susijengin matka kohti Kiinan MM-kisoja

Susijengi eteni maanantai-iltana lohkokakkosena jatkoon omasta MM-karsintojen alkulohkostaan peittoamalla Islannin täpötäyden Hartwall Arenan valvovan silmän alla. Susijengillä on edessään syys-, marras- ja helmikuussa pelattavat kivikovat karsintaikkunat.

1.7.2018 23:51 Sudenpennut

Sudenpennuille kaksi voittoa ja kaksi tappiota Viroa vastaan

Suomen nuorisomaajoukkueista 18- ja 16-vuotiaat tytöt jatkavat tappiottomina Pohjoismaiden mestaruuskisojen toiseksi viimeisenä päivänä. Sudenpentujen kokonaissaldo Viroa vastaan oli kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

30.6.2018 23:20 Sudenpennut

Kolme joukkueellista Sudenpentuja jatkaa puhtaalla pelillä PM-kisoissa

Pohjoismaiden mestaruuskisojen kolmantena päivänä nähtiin Suomelta kolme voittoa neljästä Tanskasta. Voittojen myötä kolme Suomen nuorisomaajoukkuetta jatkaa PM-kisoissa ilman tappioita.

30.6.2018 00:27 Sudenpennut

Sudenpennut löylytti Norjaa neljästi PM-kisoissa

Pohjoismaiden mestaruuskisojen toisena päivänä todistettiin Sudenpentujen puhdasta päivää, kun jokainen neljästä ikäluokasta pieksi Norjan Kisakallion Susi Training Centerissä.

29.6.2018 21:19 Susijengi

Susijengi taipui Tshekin kovassa käsittelyssä – Nuutinen Suomen valopilkku

Tshekin fyysisyys hyydytti Susijengin Pardubicessä, ja sinnikkäästä taistelusta huolimatta suomalaiset joutuivat Tshekistä kotimatkalle 77-73 (37-36) -tappio niskassaan. MM-karsintojen ensimmäisen vaiheen ratkaisut nähdään maanantaina.

Näytä lisää vastaavia