Tutustu alle 15-vuotiaiden poikien valmennusjohtoon

22.2.2007 Nuorten koripallomaajoukkueiden uudistuneet valmennusjohdot on valittu. Koris.net kysyi kultakin valitulta valmentajalta muutamia taustatietoja ja ajatuksia tulevasta maajoukkuepestistä. Seuraavassa esitelty alle 15-vuotiaiden poikien eli ns. sisääntulomaajoukkueen valmennusjohto, johon tulivat valituiksi Ari Tammivaara, Antti Koskelainen, Kimmo Vyyryläinen, Mikko Tanner, Petteri Kuusela ja Jyri Lehtonen.

Tiedote nuorten maajoukkueiden valituista valmennusjohdoista on luettavissa tästä.  

Syntymäaika? 

Ari Tammivaara: 20.8.1966
Antti Koskelainen: 7.5.1977
Kimmo Vyyryläinen: 25.7.1962
Mikko Tanner: 27.3.1964
Petteri Kuusela: 9.1.1963
Jyri Lehtonen: 22.12.1973

Koulutustausta? 

Tammivaara: Liikuntatieteiden maisteri Jyväskylän yliopiston valmennuspuolelta, EU:n 5. taso, Saksan A-lisenssi.
Koskelainen: Kasvatustieteiden maisteri, Huippukoripallovalmentajatutkinto meneillään, liikunnanohjaaja.
Vyyryläinen: Ammattivalmentajatutkinto, sosiaalikasvattaja
Tanner: Koripalloliiton koulutuksista silloinen B-taso.
Kuusela: -
Lehtonen:

Nykyiset valmennettavat? 

Tammivaara: MBC Weissenfels, Saksan 2. Bundesliiga
Koskelainen: Namika Lahti, C-juniorit
Vyyryläinen: Turun NMKY, miesten I divisioona. Lisäksi Turun seudun urheiluakatemian koripalloryhmä sekä Viljami ja Veikka Vyyryläinen.
Tanner: MaSu-Basket, pojat-92
Kuusela: Hongan apuvalmentaja, Korisliiga ja Hongan 1996-syntyneiden poikien päävalmentaja.
Lehtonen: Korihait, Korisliiga 

Aiempi maajoukkuekokemus? 

Tammivaara: Apuvalmentajana 1974-syntyneiden poikien, päävalmentajana 1979- ja 1982-syntyneiden sekä miesten maajoukkueessa.
Koskelainen: 1990-syntyneiden poikien maajoukkueessa apuvalmentajana reilut kaksi vuotta.
Vyyryläinen: Valmentajana kaikissa poikien maajoukkueikäluokissa ja pelaajana miesten maajoukkueessa.
Tanner: Pelaajana 54 miesten maaottelua.
Kuusela: Pelaajana 54 miesten ja 24 nuorten maaottelua.
Lehtonen: Pelaajana 82 miesten ja 39 nuorten maaottelua.

Koripallouran tähtihetket? 

Tammivaara: Aina tulevat uudet haasteet ja motivoivien pelaajien kanssa työskentely.
Koskelainen: 1990-luvun alkupuolella Kisapuiston koriskentän kolaaminen tyhjäksi lumesta aikaisin kevättalvella ja sen jälkeinen donkkaileminen minikoreihin hanskat kädessä. Ja kaikki maaotteluedustukset.
Vyyryläinen: Pelaajana oli mukavaa, että sai pelata liki 20 vuotta SM-tasolla ja valmentajana saanut valmentaa monta tämänhetkistä ammattilais-, yliopisto- ja SM-sarjapelaajaa.
Tanner: Uusia on vielä tulossa, mutta kilpailutilanteissa joukkueeseen kuulumisen fiilis, niin pukukopissa, harjoituksissa kuin peleissä on aina tähtihetki. Menneiltä vuosilta tähtihetkiä on kaikki ne tilanteet, joissa palkinto on tullut työnteon jälkeen, nuorten ja miesten Suomen mestaruudet kirkkaimpina.
Kuusela: Miesten mestaruussarjaottelut (kausia 14) sekä miesten maaottelut.
Lehtonen: Nuorten EM-kisat ja miesten EM-kisat

Kommentit tulevasta maajoukkuepestistä ja -kesästä?

Tammivaara: Kiva palata nuorten maajoukkuevalmennukseen monen vuoden tauon jälkeen.
Koskelainen: Innolla ja tarmolla käsiksi uusiin haasteisiin!
Vyyryläinen: On hienoa, että saa olla auttamassa sellaista toimintaa, josta itse on saanut vuosien saatossa valtavasti.
Tanner: Lahjakkuudet täytyy löytää aikaisemmin. Harjoittelun tulee olla tehokkaampaa entistä aikaisemmin. Koska tämä on myös maajoukkuetoiminnan tahtotila, niin haluan olla tässä mukana.
Kuusela: -
Lehtonen: Mahtavaa päästä kartoittamaan ja opettamaan hiomattomia timantteja Suomen huipulta.

Tutustu myös...

Lue myösLisätietoja: /maajoukkueet/
 
16.12.2013 Pohjoinen alue

Kisakalliosta Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus – Susi Training Center avautuu kesäksi

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto ovat solmineet monivuotisen, strategisen kumppanuussopimuksen, jonka myötä Kisakalliosta tulee Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus. Kisakallio rakentaa koripallon ja maajoukkueiden tarpeisiin oman harjoitusluolan – Susi Training Centerin, joka avataan käyttöön jo ensi kesäksi. Kisakallio sijoittaa koripallon optimaalisiin valmentautumisolosuhteisiin noin kaksi miljoonaa euroa.

2.10.2007 Pohjoinen alue

Nuorten paikalliset maajoukkueleirit käynnistyvät

Viime keväänä käynnistetty nuorten maajoukkuevalmennuksen uudistus pääsee todenteolla vauhtiin syksyn aikana. Lokakuussa alkavilla paikallisilla maajoukkueleireillä leiritetään n. 160 pelaajaa ja joulukuussa alkavilla All Star -leireillä n. 120–140 pelaajaa. Yhteensä leirejä järjestetään 19 syksyn ja talven aikana yhdeksällä paikkakunnalla. HUOM! Artikkelissa olevaa aikataulua päivitetty 4.10.

4.4.2007 Pohjoinen alue

Ari Tammivaarasta nuorten maajoukkueiden päävalmentaja

Suomen Koripalloliitto on kiinnittänyt Saksasta kesällä Suomeen palaavan Ari Tammivaaran nuorten maajoukkueiden päävalmentajaksi. Miesten maajoukkueen entisen päävalmentajan sopimus on tuorein Koripalloliiton viimeaikaisista panostuksista nuorten valmennukseen. Tammivaara aloittaa osa-aikaisessa tehtävässään 1. heinäkuuta.

4.4.2007 Valmentajat

Paikalliset maajoukkueleirit pyörähtivät käyntiin

Koripalloliitto uudisti alle 15-vuotiaiden pelaajien kartoitusjärjestelmän tälle vuodelle. Pelaajapotentiaali kartoitetaan paikallisilla maajoukkueleireillä, joista ensimmäinen järjestettiin Helsingissä viime viikonvaihteessa. Pelaajien asenne keräsi kiitosta valmentajilta, leirillä vierailleen huippukoripallon johtaja Henrik Dettmannista lähtien.

30.3.2007 Pohjoinen alue

Yli 300 nuorta katsastetaan paikallisilla maajoukkueleireillä

Koripalloliitto uudisti alle 15-vuotiaiden pelaajien kartoitusjärjestelmän tälle vuodelle. Pelaajapotentiaali kartoitetaan paikallisilla maajoukkueleireillä, joista ensimmäinen järjestetään Helsingissä tulevana viikonloppuna. Kaikkiaan kutsun paikallisille maajoukkueleireille on saanut tai saa yli 300 pelaajaa.

26.2.2007 Pohjoinen alue

Alle 15-vuotiaiden pelaajien kartoitusjärjestelmä uudistuu

Alle 15-vuotiaiden pelaajien kartoitusta maajoukkuetoimintaan on aiempina vuosina hoidettu aluevalmennuksen ja –joukkueiden avulla. Kartoitusjärjestelmä on uusittu ja uudenmallinen kartoitus käynnistyy keväällä 2007.

22.2.2007 Pohjoinen alue

Nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajat nimetty

Suomen Koripalloliitto on valinnut valmennusjohdot seitsemälle nuorten maajoukkueelleen. Valittujen nimekkäästä joukosta löytyy runsaasti aiempaa kokemusta maajoukkuevalmennuksesta, jonka lisäksi nimettyihin lukeutuu useita valmennuspuolelle siirtyneitä entisiä huippupelureita.

13.10.2006 Valmentajat

Koripalloliitto tehostaa nuorten maajoukkuetoimintoja

Suomen Koripalloliitto siirtyy vuonna 2007 kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) käyttämiin maajoukkueikäluokkiin. Tulevaisuudessa nuorten maajoukkuetoimintaa järjestetään 20-, 18- ja 16-vuotiaille. Uutuutena toimintaan tuodaan alle 15-vuotiaille lahjakkuuksille suunnattu ns. sisääntulomaajoukkue.

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

31.7.2015 Pohjoinen alue

Elokuun KORI-lehti luettavissa netissä

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ilmestynyt KORI-lehti on luettavissa ja ladattavissa PDF-tiedostona Basket.fi-palvelussa, tämän artikkelin lopussa olevan linkin välityksellä. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

30.7.2015 07:39 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä torstaina 30.7.

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

24.1.2015 12:00 Junioriturnaus

Susijengi kohtaa Euroopan mestari Ranskan Tampereella!

Susijengi aloittaa ensi kesänä pelillisen valmistautumisensa EM-kisoihin 1.8.2015 isännöimällä itseään Ranskaa, hallitsevaa Euroopan mestaria. Suomen Koripalloliitto on päättänyt järjestää huippuottelun Tampereella suositun Delfin Basket –turnauksen yhteydessä Hakametsän Jäähallissa. Tampereen kaupunki tarjoaa 2500 ensimmäiselle turnausosallistujalle sisäänpääsyn.

22.10.2014 Yhteistyökumppanit

Susijengin Petteri Koponen haastaa korisyhteisön Movemberiin

Suomen koripallomaajoukkueen eli Susijengin Petteri Koponen haluaa aktivoida koko suomalaisen koripalloyhteisön mukaan Movemberiin. Movember on kansainvälinen hyväntekeväisyyskampanja, joka kerää varoja eturauhas- ja kivessyövän tutkimukseen sekä miesten terveyden edistämiseen.

Li-Ning on Suomen Koripalloliiton uusi yhteistyökumppani

Li-Ning on solminut 2-vuotisen sopimuksen yhteistyökumppanuudesta Suomen Koripalloliiton kanssa vaatettaen maajoukkueet kentällä ja sen ulkopuolella. Sopimus kattaa kaikki 11 maajoukkuetta, mukaan lukien EM-kisoissa lajihuuman aikaansaaneen, juuri Vuoden joukkueena palkitun Susijengin.

8.12.2012 13:59 EM-karsinnat

Nuorten maajoukkueiden EM-vastukset arvottu

Itä-Eurooppa tulee jälleen tutuksi Suomen nuorten maajoukkueille kesän maajoukkuesavotan aikana. ”Sudenpennut” ottavat mittaa muista B-divisioonamaista EM-kisojen merkeissä Unkarissa, Bosniassa, Makedoniassa ja Romaniassa. EM-vastustajat Suomen maajoukkueille arvottiin lauantaina Saksassa.

8.12.2012 12:36 Valmentajat

”Sudenpennut” jatkavat tuttujen valmentajien hoivissa

Suomen poikien ja tyttöjen maajoukkueiden päävalmentajat ja valmennusjohdot vuodelle 2013 on valittu. ”Sudenpennut” pääsevät jälleen kesän aikana alansa parhaiden asiantuntijoiden päivittäisvalmennukseen. Päävalmentajina jatkavat tutut kasvot Pekka Salmisesta Ray Ailukseen, kun taas täysin uutena kasvona maajoukkuevalmentajien kastiin liittyy miesten mestarijoukkueen Nilan Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson.

8.12.2012 Haastattelu

All Star –valmentajat: ”Eteenpäin mennään koko ajan”

Suomen lupaavimmat vuonna 1998 ja sen jälkeen syntyneet nuoret koripalloilijat kerääntyivät alkuviikolla Vierumäelle kauden toiselle All Star –leirille, joilla kartoitetaan paitsi kykyjä nuorten maajoukkuetoimintaan myös totutetaan pelaajia maajoukkueiden yhteiseen pelitapaan sekä maajoukkuetason harjoitteluun. All Star -päävalmentajat Harri Jokela (tytöt) ja Ville Tuominen (pojat) olivat leirin päätyttyä tyytyväisiä näkemäänsä.

24.11.2011 Valmentajat

Sudenpennut jatkavat ammattilaisten hoivissa 2012

Suomen nuorten koripallomaajoukkueiden, ”sudenpentujen” valmentajat vuodelle 2012 on valittu. Susijengit jatkavat ammattilaisvalmentajien komennossa. Viime vuosista tuttuun tapaan on valmentajien keskuudessa toteutettu tehtävänkiertoa ikäluokkien välillä.

Näytä lisää vastaavia