Tuukka Kotti elämänsä pelivireessä – Korisliiga-ottelut päättyivät sarjajohtajien voittoihin

29.10.2021 21:02 Miesten Korisliiga-illassa voittajia olivat Kauhajoki ja Helsinki Seagulls, jotka myös pitävät hallussaan sarjataulukon ylimpiä sijoja.

Jamar Wilson (oik.) teki tuhojaan, mutta Tuukka Kotti (vas.) ja Lassi Nikkarinen vetivät pidemmän korren. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Mitään uutta ei tänään nähty auringon alla siinä mielessä, että kumpikin illan Korisliiga-otteluista päättyi sarjan keulilla rynnistävän joukkueen voittoon. Kauhajoki johtaa nyt koko sarjaa puhtaalla seitsemän voiton putkellaan. Helsinki Seagulls puolestaan porskuttaa perässä kuudella voitolla ja yhdellä tappiolla.

Tämäniltaisessa ottelussaan Seagulls pelasi kotikentän turvassa ja sai vastaansa Kataja Basketin Joensuusta. Ottelu päättyi isäntien tukevaan 85–71-voittoon.

Voiton ehdoton arkkitehti oli sentteriveteraani Tuukka Kotti. Susijengi-ikoni ei nostellut pisteitä ainoastaan korin alta vaan tykitti niitä myös kaaren takaa kuin vanha tekijä. Kotille merkittiin yhteensä 18 pistettä, ja matkan varrella kolmoset upposivat täydellisellä tarkkuudella – neljä osumaa neljästä. Lisäksi Kotti saalisti seitsemän levypalloa.

– Ensimmäisellä puoliajalla Kataja puolusti meiltä vaihtoehtoja pois onnistuneesti. Toisella puoliajalla saimme enemmän liikettä palloon. Myöskään yleisön roolia ei voi väheksyä tässä voitossa, hehkutti Kotti ottelun jälkeen.

Kotin lisäksi myös pelinjohtaja Lassi Nikkarinen ja tuoreeltaan Korisliigaan palannut Kenneth Manigault olivat vireessä. Kumpikin merkkautti 16 pistettä.

Katajan puolella työtä johtivat Markel Crawford, Jamar Wilson ja Niko Mattila. Crawford keräsi tilastorivilleen 15 pistettä ja Wilson ja Mattila kumpikin 13.

Ottelutilastot

Karhu kävi ryöstöretkellä Kotkassa

Kauhajoenkaan tahti ei hellitä millään. Sarjakärki otti jälleen varman voiton kaataessaan illan isäntänsä KTP-Basketin 83–64.

Pistetehtailua johtivat ulkomaalaisvahvistukset Cameron Jones 19:llä ja Rene Rougeau 17:llä. Lisäksi Rougeau keräsi seitsemän levypalloa. Korintekijöille palloa jakoi kotimainen takamiestähti Henri Kantonen, joka saavutti omassa pistesaldossaan kahdeksan ja antoi viisi merkinnän arvoista syöttöä.

– Tämä oli kohtuullisen ehjä peli meiltä. Kolmas jakso oli meiltä hyvää puolustusta. Tänään halusimme keskittyä ottamaan pois Richard Williamsin ja Joonas Lehtorannan syöttöpeliin sekä voittaa levypallot. Lisäksi Remu Raitasen kaukoheittopeliä piti vaikeuttaa. Olemme pystyneet luomaan oman intensiteetin, ja siinä olemme pysyneet. Uusi pelaajamme Simeon Carter on vielä sisäänajovaiheessa, mutta olen luottavainen hänen suhteensa, kommentoi Kauhajoen päävalmentaja Janne Koskimies.

KTP:n kovimmat korintekijät olivat Williams ja Lehtoranta, jotka hekin jäivät kumpikin 12 pisteeseen. Perässä seurasivat Remu Raitanen yhdeksällä pisteellä ja kuudella levypallolla sekä Urald King yhdeksällä pisteellä ja kymmenellä levypallolla.

Ottelutilastot

 
18.3.2023 19:31 Korisliiga

Vilpas kukisti Kauhajoen – jatkosarjoja jäljellä enää yksi ottelukierros

Salon Vilpas otti reippaan kotivoiton Kauhajoesta.

17.3.2023 21:40 Korisliiga

Kataja voitokkaana kotiedun metsästyksessä – Korisliigan viimeinen playoff-paikka yhä vailla ottajaa

Miesten Korisliigan viimeistä playoff-paikkaa ei saatu toiseksi viimeisellä jatkosarjakierroksella vieläkään ratkaistua.

15.3.2023 21:07 FIBA Europe Cup

Kauhajoki raivasi tiensä neljän parhaan joukkoon FIBA Europe Cupissa yli 2000-päisen kotiyleisön edessä

IKH Areenalle saapuneet Karhu Basketin fanit pääsivät tuulettamaan, kun joukkue eteni toisena suomalaisseurana FIBA:n alaisen eurokilpailun neljän parhaan voittoon. Välieräpaikka tuli huiman puolustusnäytöksen päätteeksi FC Portosta lukemin 75–65 (42–28). Välierät pelataan maalis-huhtikuun vaihteessa.

15.3.2023 07:53 FIBA Europe Cup

Kauhajoki hamuaa FIBA Europe Cupin välieriin kotikentällä keskiviikkona - ottelu katsottavissa VeikkausTV:ltä

Kauhajoki pääsee toiseen osaotteluun FC Portoa vastaan pisteen johtoasemasta. Ratkaiseva puolivälierien toinen osa käynnistyy keskiviikkona klo 18.30 IKH Areenalla. Ottelu on katsottavissa VeikkausTV:n kautta.

11.3.2023 21:09 Korisliiga

Daniel Dolencin huippuilta siivitti Kauhajoen ylivoimaiseen voittoon KTP:stä

Korisliigan lauantain ainoassa ottelussa Kauhajoki voitti kotikentällään IKH Areenalla KTP-Basketin 102-65.

10.3.2023 20:36 Korisliiga

Nokia varmisti pudotuspelipaikkansa – Honka putoaa ykkösdivisioonaan

Miesten Korisliigassa ratkaistiin monta kohtaloa, kun BC Nokia sai varmistettua paikan playoffeissa ja Korihait pudotti Tapiolan Hongan sarjasta.

10.3.2023 09:00 Korisliiga

Helmikuun vahvin Chris Clarke putosi syksyllä G-liigasta loukkaantumisen takia ja palasi Lahteen – nyt hän rekisteröi nimiinsä kokonaisen triplatuplakuukauden

Korisliigan Kuukauden vahvin Chris Clarke oli jo murtanut Kaliforniassa tiensä Santa Cruz Warriorsiin, kun yhtäkkiä paljastui loukkaantuminen. Hän pakkasi laukkunsa ja palasi Lahteen – ja laittoi rytinällä Korisliigan ikivanhat ennätykset uusiksi.

9.3.2023 09:12 Korisliiga

Huima ura jatkuu: Timo Heinonen ja Seagulls jatkosopimukseen

Helsinki Seagullsia jo kaudesta 2015-16 asti edustanut 41-vuotias Timo Heinonen jatkaa joukkueessa 1+1-mittaisella sopimuksella myös tulevalla Korisliiga-kaudella 2023-24. Heinonen pelattujen otteluiden maratontaulukon kärkipaikalla.

9.3.2023 00:17 FIBA Europe Cup

Kauhajoki avasi puolivälierät pisteen voitolla – ”Tämä antaa meille tosi hyvät asetelmat kotikentälle”

FC Porto ei päästänyt Kauhajokea helpolla FIBA Europe Cupin puolivälierien ensimmäisessä osassa Portugalissa. Takaa-ajaksi joutuneet vieraat näyttivät lujuutensa loppuhetkillä punnertaen pisteen voittoon lukemin 80–81 (39–36). Ratkaiseva toinen osa pelataan keskiviikkona 15.3. Kauhajoella.

8.3.2023 12:00 FIBA Europe Cup

Kauhajoki aloittaa FIBA Europe Cupin puolivälierät keskiviikkona Portugalissa

Hallitseva Suomen mestari ja upeita otteita eurokentillä tällä kaudella esittänyt Kauhajoki kohtaa kaksiosaisessa puolivälieräsarjassa FC Porton. Välieriin edetään kahden ottelun yhteistuloksella. Ottelu on katsottavissa suorana FIBA:n YouTube-kanavalta.

4.3.2023 20:12 Korisliiga

Seagullsin Järvi liekeissä kaaren takaa – Kauhajoki ja Nokia vahvistivat paalupaikkojaan

Miesten Korisliigassa Kauhajoki vahvisti koko sarjan johtoasemaansa, mutta voiton otti myös toisena tuleva Helsinki Seagulls. Alemmassa jatkosarjassa BC Nokia pönkitti omaa paalupaikkaansa.

3.3.2023 20:31 Korisliiga

Lahti ja Pyrintö ottivat kriittiset voitot playoff-haaveidensa kannalta – KTP:n Brandonit toivat täpärän jatkoaikavoiton

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton otti KTP-Basket. Alemmassa sarjassa voitot menivät viimeisistä pudotuspelisijoista kamppaileville Tampereen Pyrinnölle ja Lahti Basketballille.

21.2.2023 09:38 Korisliiga

Vertio nousee ensi kaudeksi Seagullsin päävalmentajaksi, Laakso jättää tehtävänsä kauden jälkeen

Helsinki Seagullsin päävalmentajana kaudesta 2019–20 asti toiminut Jussi Laakso jättää tehtävänsä kuluvan kauden päätyttyä. Seagullsin uudeksi päävalmentajaksi astuu joukkuetta yhdessä Laakson kanssa jo neljättä kautta luotsaava Vesa Vertio 2+1-mittaisella sopimuksella.

18.2.2023 20:51 Korisliiga

KTP sai tappioputken katki Vili Nymanin johdolla – Lahden Chris Clarke rikkoi liigan triplatuplaennätyksen

Miesten Korisliigassa pelattiin täysi kuuden ottelun kierros. Ylemmässä jatkosarjassa voittivat KTP, Kauhajoki ja Seagulls. Alemmassa Nokia, Korihait ja Lahti.

15.2.2023 20:37 Korisliiga

Seagulls kirkkaaseen voittoon kärkikamppailussa – Vilppaalle ja Lahdelle pisteet tiukoista väännöistä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ottivat Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas. Alemmassa sarjassa juhli Lahti Basketball.

14.2.2023 20:03 Korisliiga

Mattila ja Heinonen jälleen liekeissä pirkanmaalaisseurojen voitoissa – Kouvot vei Kymenlaakson derbyn

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa Kouvot kaatoi KTP:n Kymenlaakson derbyssä. Alemmassa sarjassa puolestaan pisteet veivät pirkanmaalaisjoukkueet Nokia ja Pyrintö.

12.2.2023 19:01 Korisliiga

Osku Heinosen ennätystä sivuava ilta siivitti Pyrinnön voittoon Korihaista

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Tampereen Pyrintö päihitti Korihait.

12.2.2023 14:49 Korisliiga

Antero Lehto rikkoi maagisen 20 000 peliminuutin rajan Korisliigassa

BC Nokian Antero Lehto uurasti kentällä lauantaina Lahden kaadossa melkein 26 minuuttia, mikä tiesi samalla sitä, että hän ylitti ensimmäisenä pelaaja kautta aikain 20.000 peliminuutin rajan Korisliigan runkosarjassa.

11.2.2023 20:04 Korisliiga

Seagullsin Edosomwanilla todellinen tehoilta voitossa – Lahden Clarke sai Damon Williamsin kiinni triplatuplissa

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls, Kauhajoki ja Kataja Basket. Alemmassa jatkosarjassa pisteet keräsi BC Nokia.

Näytä lisää vastaavia