Tuukkanen auttoi Pontevan kolmossijan tuntumaan, Veto venyi Kouvottarien ohi

31.1.2018 Naisten Korisliigan keskiviikkokierroksella Hyvinkään Ponteva löylytti Kotkan Peli-Karhuja ottamalla kotihallissaan 86—77 (36–43) -voiton. Vimpelin Veto karkasi Kouvottarilta loppuminuuteilla 73–68 (36–36) -voittoon. Lisäksi Espoo Basket Team piti kotihallissaan pintansa 89–82 (51–38) -voitolla Forssan Alkua vastaan ja Tapiolan Honka ei jättänyt Äänekosken Huimalle juurikaan saumoja 100–64 (47–33) päättyneessä ottelussa.

Taru Tuukkanen palasi hiljattain takaisin naisten Korisliiga-parketeille Espanjan komennukselta.

 

Hyvinkään Ponteva punnersi keskiviikkona jo neljännen voiton putkeen, kun se kaatoi naisten Korisliigan kolmossijaa pitävän Kotkan Peli-Karhut. 86–77 (36–43) -lukemiin päättyneen ottelun avaintekijöitä oli Ponteva-paitaan hiljattain palannut Taru Tuukkanen, jonka pelaaminen kentän molemmissa päissä jäädytti Peli-Karhujen tekemistä. PeKa on keskiviikon jälkeen HyPoa taulukossa vain kahden pisteen etumatkalla.

 

Peli-Karhut onnistui hidastamaan Pontevan heittopeliä kotijoukkueen pirteän avausjakson jälkeen. Tauon jälkeen seurasi kuitenkin lähes totaalinen kotkalaislamaannus Pontevan nakuttaessa 19–0-pisteputken kolmannen jakson alussa. Viimeisellä jaksolla PeKa sai hyytyneen koneen jälleen käyntiin, mutta 16 pisteen karkumatka oli liian kova pala kurottavaksi.

 

Taru Tuukkanen oli 19 pisteellään ja kahdeksalla levypallolla Pontevan avainpelaajia Henna Salomaan (15/2/2) tarjotessa tulitukea pommittamalla kolmoset (3/3) sataprosenttisesti. Myös Annika Köster (14/4/3) osallistui piristävästi talkoisiin. HyPo missasi ottelussa vain yhden vapaaheiton. Kotkalaisjoukkueen avainpelaaja oli 30 pistettä urakoinut Akilah Sims, joka lisäsi tupla-tuplaan 12 levypalloa.

Pontevan laituri Henna Salomaa oli tyytyväinen etenkin kolmannen jakson puolustusilmeeseen.
– Saimme ottelun hyvin käyntiin. Toinen neljännes oli meiltä heikompaa tekemistä, mutta toiselle puoliajalle tulimme kopista paremmin kuin ehkä kertaakaan kaudella. Pystyimme puolustamaan PeKan 3. jaksolla vain kahdeksaan pisteeseen. Tänäänkin onnistunut hyökkäyspelimme oli tulosta onnistuneesta puolustamisesta. Tärkeä voitto ja hyvä peli meiltä laajalla rintamalla

 

Ottelutilastot: HyPo–PeKa

 

Vimpeli porskutti Kouvottarien ohi

 

Kouvolan Kouvottarien tappioputki kasvoi neljän ottelun mittaiseksi kun Vimpelin Veto kävi rohmuamassa sarjapisteet mukaansa keskiviikkona. Tiukkana loppuminuuteille pysynyt kamppailu päättyi lopulta vieraiden 73–68 (36–36) -voittoon. Voitto oli Vedolle kauden 11. Voitto kasvatti entisestään eroa pudotuspelipaikasta taisteleviin Kouvottariin.

 

Tahtipuikko pysyi lauantaina vuorotellen sekä kouvolalaisten että vimpeliläisten hallussa. Kotijoukkueen johtoasema ei päässyt toisella jaksolla karkaamaan Sydney Coffeyn pussitusten ansiosta. Kolmas jakso noudatti samaa kaavaa: Kouvottaret kasvattivat Layne Murphyn koreilla piste-eroa, mutta ViVe kuroi eron tasaiseksi. Päätösjaksolla ViVe sai käytettyä heittopaikkansa astetta tehokkaammin. Kouvottarien Kaisa Lind toi eron kolmosellaan kahteen kun peliaikaa oli noin kaksi minuuttia. Loppusekuntien heitot eivät löytäneet pussin pohjalle. ViVen Noora Järvikangas (10/4/5) viimeisteli kolmosellaan lopputuloksen.

 

ViVen Sydney Coffeyn urakointi näkyi keskiviikkona tilastoissa. Coffey pussitti 25 pisteestään kolme heittoa kaaren takaa. Lisäksi hän haki 5 levypalloa ja jakoi 2 syöttöä. Pachiyaanna Roberts (15/7) ja Jennifer Mathurin (7/8/2) auttoivat pelin kääntämisessä ViVen hyväksi. Kouvottarien tähti oli Layne Murphy 17 pisteellä ja 13 levypallollaan. Myös Brittany Carter (13/13/4) teki tupla-tuplan.

 

Ottelutilastot: Kouvottaret–ViVe 

 

EBT ratkaisi voiton lopussa

 

Espoo Basket Team venyi keskiviikkona voittoon Forssan Alusta. Viimeisillä peliminuuteilla tarvittavan kaulan kiskaissut espoolaisryhmä piti sarjapisteet kotonaan lukemin 89–82 (51–38). EBT pyrähti voitolla pudotuspeliviivan paremmalle puolelle. Joukkueella on kasassa kuluvan vuoden sarjasta 8 voittoa.

 

EBT hallitsi keskiviikkona pitkälti kentän tapahtumia. Toisen jakson murskaava pelivire vaihtui kuitenkin tauon jälkeen taisteluun sarjapisteistä kun Forssan Alku alkoi härnäämään espoolaisryhmää toden teolla. FOA nykäisi päätösjakson alussa 13–0 -pisterallin, johon kuului muun muassa Mia Loydin, Hanna Vapamaan ja Alexandra Greenin kolmen pisteen säkitykset.

Loyd toi ottelun lay-upilla 82–82-tasatilanteeseen kun pelikello näytti reilua kahta minuuttia.

EBT sai kuitenkin tehtyä tärkeät pysäytykset viimeisillä hetkillä ja loppunumerot ratkaistiin vapaaheittoviivalta.

 

EBT:n Zykira Lewis oli kentän avainpelaajia 26 pisteellään. Myös Lotta Aaltosen (24/4/1) panos voitossa oli valtaisa. Forssan Mia Loyd tehoili tupla-tuplat 20 pisteellä ja 13 levypallolla. Hän lisäsi tilastoihinsa 6 syöttöä ja kaksi pallonriistoa. Hanna Vapamaan (19/7) ja Meral Bedretdinin (19/4/5) peli-ilta oli pirteä.

 

Ottelutilastot: EBT–FOA

 

Hongalle sadan pisteen suoritus

 

Naisten Korisliigan sarjataulukossa Lappeenrannan Catzin takana pysyttelevä Tapiolan Honka iski rutiinivoiton Äänekosken Huiman vieraana keskiviikkona. Honka ilakoi tasaisten suoritusten myötä voittolukemiksi 100–64 (47–33).

 

Äänekosken Huima pysyi avausjakson espoolaisvieraiden kannassa, mutta toisella jaksolla Honka porhalti tehokkaamman heittokoneiston avulla selkeään johtoasemaan. Kolmannen jakson Honka vei 34–19 -lukemin. Pelitempo hidastui hieman päätösjaksolla, mutta ottelun voittotaistelu oli karannut kotijoukkueen tavoittamattomiin.

 

Peräti kolme pelaajaa Hongan riveistä urakoi keskiviikkona tasan 20 pistettä. Kiana Johnson (20/7/4), Heta Korpivaara (20/8/3) ja Roosa Lehtoranta (20/4/1) pitivät joukkueen heittotempoa yllä Wilesia Hardyn (10/10/2) tehoillessa tupla-tuplan.

Huiman riveistä tupla-tuplassa onnistui Tyler Gilbert (16/10/2). Jazmine Perkins (14/7/2) ja Heta Äijänen (14/1/3) urakoivat kaksinumeroiset lukemat Kenya Robinsonin (8/13/6) dominoidessa joukkueen levypallotilastoa.

 

Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu näki hyvää heitto- ja levypalloprosenteissa.

– Jokaiseen voittoon on oltava tyytyväinen. Levypalloissa pärjättiin hyvin Huimaa vastaan. Heitto upposi hyvin alun ensimmäistä 5 minuuttia lukuunottamatta. Asiat johon oltiin valmistauduttu, onnistui.
Myös Heta Korpivaara piti Hongan peliä pirteänä alkua lukuun ottamatta.
– Alku oli vähän kankea ja Huima pääsi hyvin levypalloihin. Myöhemmin saatiin stoppeja ja pallo liikkui hyvin. Jokainen pelaaja on valmis heittämään kun on paikkoja.

 

Ottelutilastot: Huima–Honka 

 

 
7.1.2022 17:31 Naisten Korisliiga

Naomi Davenport on Naisten Korisliigan joulukuun Valopilkku

Ensimmäistä kauttaan Suomessa pelaava amerikkalainen johdatti Peli-Karhut kolmeen voittoon joulukuussa.

5.1.2022 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga keskeytetään heikentyneen koronatilanteen takia

Aikuisten pääsarjaryhmä on tiistaina illalla pitämässään kokouksessaan päättänyt keskeyttää naisten Korisliigan ajalle 5.–17.1. vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

30.12.2021 17:13 Naisten Korisliiga

Marraskuun Valopilkku Kym Royster: ’’Meillä on joukkueessa ratkaisijoita joka pelipaikalle’’

Kauden suurimpana yllättäjänä voidaan pitää Vimpelin Vetoa, joka on sarjassa toisella sijalla. Joukkueen pelaajat ovat myös napanneet henkilökohtaisia palkintoja, kun kaikki kauden Valopilkku palkinnot ovat menneet Vimpeliläisille. Tällä kertaa haastattelussa Kym Royster.

20.12.2021 07:39 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti käynnistyy maanantaina klo 10

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 14.–16. tammikuuta uudessa Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyy tänään maanantaina klo 10.

18.12.2021 19:47 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga joulutauolle neljän ottelun saattelemana – voitot ViVE:lle, PeKa:lle, Kouvottarille sekä EBT:lle

Naisten Korisliigassa pelattiin viimeiset ottelut tämän vuoden puolella. Seuraavan kerran pelataan 5.1.2022.

15.12.2021 21:01 Naisten Korisliiga

Catzille tärkeä voitto – myös Honka, PeKa ja ToPo kartuttivat voittosaldoaan

Naisten Korisliigassa pelattiin toiseksi viimeinen pelipäivä ennen joulutaukoa. Voittoihin ylsivät Catz, Honka, PeKa ja ToPo.

11.12.2021 16:47 Suomen Cup

HBA leimasi viimeisenä joukkueena lippunsa välieriin

Viimeisessä puolivälierässä HBA sai vieraakseen Vimpelin vedon. Helsinkiläisjoukkue otti jo toisen voiton Vimpelistä tämän viikon aikana ja varmisti samalla paikkansa Suomen Cupin välierissä. Ottelu päättyi 86-75.

10.12.2021 12:00 Suomen Cup

Suomen Cupin puolivälierät vauhtiin perjantaina

Molempien sarjojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta yrittävät selvittää tiensä 14.-16.1.2022 pelattavaan Final Four –turnaukseen. Loppuhuipennus järjestetään Urhea-hallissa Helsingissä. Puolivälieriä pelataan perjantaina ja lauantaina.

3.12.2021 16:20 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan marraskuun Valopilkku on Kym Royster

Royster pelasi loistavan kuukauden ja on ollut yksi iso syy siihen, että Vimpeli taistelee sarjan kärkipaikasta.

2.12.2021 09:13 Susiladies

Susiladiesin Sara Rokkanen liittyy Peli-Karhujen paitaan

Susiladiesin Sara Rokkanen, 25, palaa naisten Korisliigaan, kun Rokkanen on tehnyt pelaajasopimuksen Peli-Karhujen kanssa. 22 ottelua naisten maajoukkueessa pelannut Rokkanen pelasi aiemmin tällä kaudella Espanjan kakkossarjaa Maresmessa.

2.12.2021 08:49 Susiladies

Linda-Lotta Lehtoranta Israeliin vahvistamaan Neve David Ramlaa EuroCupissa

Susiladiesin takakentän luottopelaaja, Peli-Karhuissa naisten Korisliigaa aiemmin tällä kaudella pelannut, Linda-Lotta Lehtoranta, 30, siirtyy Israeliin, jossa hän vahvistaa Neve David Ramlaa EuroCupissa.

1.12.2021 21:07 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Kouvolasta

Kouvottaret sai vieraita Espoosta. Vierasjoukkue oli otteluun lähdettäessä neljä pistettä kotijoukkueen takana, mutta kavensi 85-77 voitolla eron kahteen pisteeseen.

27.11.2021 19:38 Naisten Korisliiga

Burnett ja Timbilla johdattivat tripla-tuplillaan joukkueensa voittoihin – voitot myös ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille

Naisten Korisliiga jatkui viidellä ottelulla. Voitot merkittiin Vimpelille, Kouvottarille, ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille.

26.11.2021 12:34 Pääjuttu

Susiladies-yhteistyöverkosto on aloittanut toimintansa

Nais- ja tyttökoripalloilun kehittämiseen keskittyvä yhteistyöverkosto on kokoontunut syksyn aikana kaksi kertaa ja seuraava tapaaminen on sovittu tammikuulle. Verkoston toiminnassa on ollut mukana ensimmäisessä vaiheessa päävalmentajat kymmenestä pääsarjojemme seurasta.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

19.11.2021 07:16 NCAA

Henna Sandvik on sitoutunut NCAA:n lopputurnauksen ”Elite Eightiin” yltäneeseen Indianaan

Tapiolan Hongan kasvatti, tällä kaudella HBA-Märskyssä naisten Korisliigaa pelaava, Henna Sandvik, 18, on sitoutunut Indianan yliopistoon. Susiladiesin EM-karsintajoukkueeseen kuuluva Sandvik aloittaa freshman-kautensa ”Hoosiersissa” syksyllä 2022.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

16.11.2021 11:24 Naisten Korisliiga

Lokakuun Valopilkku Shaylen Burnett: ’’Tavoitteena voittaa mestaruus Vedolle’’

Shaylen Burnett siirtyi Vedon paitaan kahden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen. Hänet valittiin heti lokakuussa kuukauden Valopilkuksi.

Näytä lisää vastaavia