Tuukkanen auttoi Pontevan kolmossijan tuntumaan, Veto venyi Kouvottarien ohi

31.1.2018 Naisten Korisliigan keskiviikkokierroksella Hyvinkään Ponteva löylytti Kotkan Peli-Karhuja ottamalla kotihallissaan 86—77 (36–43) -voiton. Vimpelin Veto karkasi Kouvottarilta loppuminuuteilla 73–68 (36–36) -voittoon. Lisäksi Espoo Basket Team piti kotihallissaan pintansa 89–82 (51–38) -voitolla Forssan Alkua vastaan ja Tapiolan Honka ei jättänyt Äänekosken Huimalle juurikaan saumoja 100–64 (47–33) päättyneessä ottelussa.

Taru Tuukkanen palasi hiljattain takaisin naisten Korisliiga-parketeille Espanjan komennukselta.

 

Hyvinkään Ponteva punnersi keskiviikkona jo neljännen voiton putkeen, kun se kaatoi naisten Korisliigan kolmossijaa pitävän Kotkan Peli-Karhut. 86–77 (36–43) -lukemiin päättyneen ottelun avaintekijöitä oli Ponteva-paitaan hiljattain palannut Taru Tuukkanen, jonka pelaaminen kentän molemmissa päissä jäädytti Peli-Karhujen tekemistä. PeKa on keskiviikon jälkeen HyPoa taulukossa vain kahden pisteen etumatkalla.

 

Peli-Karhut onnistui hidastamaan Pontevan heittopeliä kotijoukkueen pirteän avausjakson jälkeen. Tauon jälkeen seurasi kuitenkin lähes totaalinen kotkalaislamaannus Pontevan nakuttaessa 19–0-pisteputken kolmannen jakson alussa. Viimeisellä jaksolla PeKa sai hyytyneen koneen jälleen käyntiin, mutta 16 pisteen karkumatka oli liian kova pala kurottavaksi.

 

Taru Tuukkanen oli 19 pisteellään ja kahdeksalla levypallolla Pontevan avainpelaajia Henna Salomaan (15/2/2) tarjotessa tulitukea pommittamalla kolmoset (3/3) sataprosenttisesti. Myös Annika Köster (14/4/3) osallistui piristävästi talkoisiin. HyPo missasi ottelussa vain yhden vapaaheiton. Kotkalaisjoukkueen avainpelaaja oli 30 pistettä urakoinut Akilah Sims, joka lisäsi tupla-tuplaan 12 levypalloa.

Pontevan laituri Henna Salomaa oli tyytyväinen etenkin kolmannen jakson puolustusilmeeseen.
– Saimme ottelun hyvin käyntiin. Toinen neljännes oli meiltä heikompaa tekemistä, mutta toiselle puoliajalle tulimme kopista paremmin kuin ehkä kertaakaan kaudella. Pystyimme puolustamaan PeKan 3. jaksolla vain kahdeksaan pisteeseen. Tänäänkin onnistunut hyökkäyspelimme oli tulosta onnistuneesta puolustamisesta. Tärkeä voitto ja hyvä peli meiltä laajalla rintamalla

 

Ottelutilastot: HyPo–PeKa

 

Vimpeli porskutti Kouvottarien ohi

 

Kouvolan Kouvottarien tappioputki kasvoi neljän ottelun mittaiseksi kun Vimpelin Veto kävi rohmuamassa sarjapisteet mukaansa keskiviikkona. Tiukkana loppuminuuteille pysynyt kamppailu päättyi lopulta vieraiden 73–68 (36–36) -voittoon. Voitto oli Vedolle kauden 11. Voitto kasvatti entisestään eroa pudotuspelipaikasta taisteleviin Kouvottariin.

 

Tahtipuikko pysyi lauantaina vuorotellen sekä kouvolalaisten että vimpeliläisten hallussa. Kotijoukkueen johtoasema ei päässyt toisella jaksolla karkaamaan Sydney Coffeyn pussitusten ansiosta. Kolmas jakso noudatti samaa kaavaa: Kouvottaret kasvattivat Layne Murphyn koreilla piste-eroa, mutta ViVe kuroi eron tasaiseksi. Päätösjaksolla ViVe sai käytettyä heittopaikkansa astetta tehokkaammin. Kouvottarien Kaisa Lind toi eron kolmosellaan kahteen kun peliaikaa oli noin kaksi minuuttia. Loppusekuntien heitot eivät löytäneet pussin pohjalle. ViVen Noora Järvikangas (10/4/5) viimeisteli kolmosellaan lopputuloksen.

 

ViVen Sydney Coffeyn urakointi näkyi keskiviikkona tilastoissa. Coffey pussitti 25 pisteestään kolme heittoa kaaren takaa. Lisäksi hän haki 5 levypalloa ja jakoi 2 syöttöä. Pachiyaanna Roberts (15/7) ja Jennifer Mathurin (7/8/2) auttoivat pelin kääntämisessä ViVen hyväksi. Kouvottarien tähti oli Layne Murphy 17 pisteellä ja 13 levypallollaan. Myös Brittany Carter (13/13/4) teki tupla-tuplan.

 

Ottelutilastot: Kouvottaret–ViVe 

 

EBT ratkaisi voiton lopussa

 

Espoo Basket Team venyi keskiviikkona voittoon Forssan Alusta. Viimeisillä peliminuuteilla tarvittavan kaulan kiskaissut espoolaisryhmä piti sarjapisteet kotonaan lukemin 89–82 (51–38). EBT pyrähti voitolla pudotuspeliviivan paremmalle puolelle. Joukkueella on kasassa kuluvan vuoden sarjasta 8 voittoa.

 

EBT hallitsi keskiviikkona pitkälti kentän tapahtumia. Toisen jakson murskaava pelivire vaihtui kuitenkin tauon jälkeen taisteluun sarjapisteistä kun Forssan Alku alkoi härnäämään espoolaisryhmää toden teolla. FOA nykäisi päätösjakson alussa 13–0 -pisterallin, johon kuului muun muassa Mia Loydin, Hanna Vapamaan ja Alexandra Greenin kolmen pisteen säkitykset.

Loyd toi ottelun lay-upilla 82–82-tasatilanteeseen kun pelikello näytti reilua kahta minuuttia.

EBT sai kuitenkin tehtyä tärkeät pysäytykset viimeisillä hetkillä ja loppunumerot ratkaistiin vapaaheittoviivalta.

 

EBT:n Zykira Lewis oli kentän avainpelaajia 26 pisteellään. Myös Lotta Aaltosen (24/4/1) panos voitossa oli valtaisa. Forssan Mia Loyd tehoili tupla-tuplat 20 pisteellä ja 13 levypallolla. Hän lisäsi tilastoihinsa 6 syöttöä ja kaksi pallonriistoa. Hanna Vapamaan (19/7) ja Meral Bedretdinin (19/4/5) peli-ilta oli pirteä.

 

Ottelutilastot: EBT–FOA

 

Hongalle sadan pisteen suoritus

 

Naisten Korisliigan sarjataulukossa Lappeenrannan Catzin takana pysyttelevä Tapiolan Honka iski rutiinivoiton Äänekosken Huiman vieraana keskiviikkona. Honka ilakoi tasaisten suoritusten myötä voittolukemiksi 100–64 (47–33).

 

Äänekosken Huima pysyi avausjakson espoolaisvieraiden kannassa, mutta toisella jaksolla Honka porhalti tehokkaamman heittokoneiston avulla selkeään johtoasemaan. Kolmannen jakson Honka vei 34–19 -lukemin. Pelitempo hidastui hieman päätösjaksolla, mutta ottelun voittotaistelu oli karannut kotijoukkueen tavoittamattomiin.

 

Peräti kolme pelaajaa Hongan riveistä urakoi keskiviikkona tasan 20 pistettä. Kiana Johnson (20/7/4), Heta Korpivaara (20/8/3) ja Roosa Lehtoranta (20/4/1) pitivät joukkueen heittotempoa yllä Wilesia Hardyn (10/10/2) tehoillessa tupla-tuplan.

Huiman riveistä tupla-tuplassa onnistui Tyler Gilbert (16/10/2). Jazmine Perkins (14/7/2) ja Heta Äijänen (14/1/3) urakoivat kaksinumeroiset lukemat Kenya Robinsonin (8/13/6) dominoidessa joukkueen levypallotilastoa.

 

Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu näki hyvää heitto- ja levypalloprosenteissa.

– Jokaiseen voittoon on oltava tyytyväinen. Levypalloissa pärjättiin hyvin Huimaa vastaan. Heitto upposi hyvin alun ensimmäistä 5 minuuttia lukuunottamatta. Asiat johon oltiin valmistauduttu, onnistui.
Myös Heta Korpivaara piti Hongan peliä pirteänä alkua lukuun ottamatta.
– Alku oli vähän kankea ja Huima pääsi hyvin levypalloihin. Myöhemmin saatiin stoppeja ja pallo liikkui hyvin. Jokainen pelaaja on valmis heittämään kun on paikkoja.

 

Ottelutilastot: Huima–Honka 

 

 
25.3.2020 09:07 Naisten Korisliiga

Anni Mäkitalo korostaa terveyden tärkeyttä: ”Kauden keskeytys oli ehdottomasti oikea päätös”

Tällä kaudella Naisten Korisliigassa Forssan Alkua edustaneen Anni Mäkitalon mukaan kauden keskeyttämispäätös oli aluksi kova pala purtavaksi, mutta samalla ainut oikea ratkaisu.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

11.3.2020 13:50 Pelaajat

Huff, Kotti ja Tuukkanen FIBA:n Time Out 2.0 -koulutusohjelmaan

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out –koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

4.3.2020 12:40 Naisten Korisliiga

Zykera Rice on Naisten Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Peli-Karhujen Zykera Rice on valittu helmikuun kuukauden pelaajaksi. Kotkalaisjoukkue jatkaa sarjan kärjessä tasapisteissä Kouvottarien kanssa.

5.2.2020 15:15 Naisten Korisliiga

HBA-Märskyn Awak Kuier on Naisten Korisliigan tammikuun pelaaja

Awak Kuier on valittu Naisten Korisliigan tammikuun pelaajaksi. Valinta on 18-vuotiaalle Kuierille uran ensimmäinen.

26.1.2020 21:03 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin mestaruus Kotkaan

Yli tuhatpäinen yleisö oli saapunut seuraamaan naisten Suomen Cupin finaalia Kouvolan Jatke Areenalle. Kotijoukkueen fanit joutuivat kuitenkin pettymään, kun Peli-Karhut pääsi juhlimaan mestaruutta 96-82.

24.1.2020 13:14 Suomen Cup

Ennakko: Naisten Suomen Cupin finaalissa luvassa huima Kymenlaakson paikalliskamppailu

Kouvottaret kohtaa sunnuntaina Kouvolan Jatke Areenalla Peli-Karhut. Ottelu alkaa kello 19.00 ja se on nähtävissä YLE TV2:ssa suorana lähetyksenä. Voittajajoukkueelle on luvassa 10.000 euron pääpalkinto.

16.1.2020 21:13 Naisten Korisliiga

HBA-Märsky kaatoi Hongan - Awak Kuierilla huimat tilastot

HBA-Märsky kesti vierasjoukkueen kirin ja voitti 83-78. Voiton kulmakivenä toimi Awak Kuier, joka teki 47 pistettä

13.1.2020 10:15 Naisten Korisliiga

Joulukuun kuukauden pelaajan Elena Melton mukaan joukkueella on edelleen varaa parantaa peliään

Joulukuussa Naisten Korisliigan pelaajaksi valittiin Peli-Karhujen Elena Melto. Hän on matkustanut Lappeenrannan ja Kotkan välillä koko kauden ajan, mutta se ei ole näkynyt hänen otteissaan.

2.1.2020 09:24 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille kärkipaikan ratkaissut Elena Melto on Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja

Sarjakärki Peli-Karhuja edustava 24,3 pistettä ja 30,3:n teholukeman tilastoinut Elena Melto valittiin Naisten Korisliigassa joulukuun pelaajaksi.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

18.12.2019 21:29 Naisten Korisliiga

Kuier palasi kentälle, mutta Louin veti pidemmän korren – Honka ja ToPo illan voittajat

Naisten Korisliigassa pelattiin tänään kaksi ottelua, joissa voittajiksi selvisivät Tapiolan Honka ja Torpan Pojat. HBA-Märskyn Awak Kuier palasi takaisin pelikentille, mutta Alex Louinin johtama ToPo oli lukiolaisille liikaa.

14.12.2019 21:21 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvisti johtoaan Naisten Korisliigassa – Claire Lamunu loukkaantui, mutta 17-vuotias Henriikka Vähäuski paikkasi huippusuorituksella

Voittajia Naisten Korisliigassa olivat tänään Kouvottaret, Catz Lappeenranta ja Tapiolan Honka. Illan näyttävin sentterien kaksintaistelu käytiin yli 20 vuotta pelanneen Taru Tuukkasen ja vasta 17-vuotiaan Henriikka Vähäuskin välillä.

12.12.2019 20:54 Naisten Korisliiga

Vimpelin Veto oli vedossa – Amy Griffinillä ennätyksiä hipova 58:n teholukema

Naisten Korisliigan toiseksi viimeistä sijaa pitävä Vimpelin Veto haki HBA-Märskyn luota reilun 58–91-voiton. Ottelun tehosankari oli Amy Griffin.

3.12.2019 10:12 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja jälleen Kouvottarista – marraskuun valinta on Camille Zimmerman

Kouvottarissa kovaa jälkeä tehnyt Camille Zimmerman on Naisten Korisliigan marraskuun pelaaja.

1.12.2019 19:49 Naisten Korisliiga

Yllätyskäänne Kymenlaakson derbyssä – Peli-Karhut katkaisi Kouvottarien voittoputken yli 50 pisteen voitossa

Peli-Karhut järjesti yllätyksen Kotkassa katkaisemalla Kouvottarien voittoputken kymmeneen otteluun ja nappaamalla samalla sarjataulukon kärkipaikan itselleen.

23.11.2019 20:57 Pääjuttu

Suomen Cupien kahdeksikot selvillä – Puolivälieräparit valitaan torstaina

Sekä naisten että miesten Suomen Cupin finaalin voittaja saa kymmenen tuhannen euron ja hävinnyt kolmen tuhannen euron rahapalkinnon.

9.11.2019 20:43 Naisten Korisliiga

EBT juhli sarjapisteitä kotonaan, Kouvottaret ja Catz voittivat vieraskentillä

Kouvolalaisjoukkue jatkaa yhä sarjakärjessä ilman ainuttakaan tappiota.

Näytä lisää vastaavia