Tuukkanen auttoi Pontevan kolmossijan tuntumaan, Veto venyi Kouvottarien ohi

31.1.2018 Naisten Korisliigan keskiviikkokierroksella Hyvinkään Ponteva löylytti Kotkan Peli-Karhuja ottamalla kotihallissaan 86—77 (36–43) -voiton. Vimpelin Veto karkasi Kouvottarilta loppuminuuteilla 73–68 (36–36) -voittoon. Lisäksi Espoo Basket Team piti kotihallissaan pintansa 89–82 (51–38) -voitolla Forssan Alkua vastaan ja Tapiolan Honka ei jättänyt Äänekosken Huimalle juurikaan saumoja 100–64 (47–33) päättyneessä ottelussa.

Taru Tuukkanen palasi hiljattain takaisin naisten Korisliiga-parketeille Espanjan komennukselta.

 

Hyvinkään Ponteva punnersi keskiviikkona jo neljännen voiton putkeen, kun se kaatoi naisten Korisliigan kolmossijaa pitävän Kotkan Peli-Karhut. 86–77 (36–43) -lukemiin päättyneen ottelun avaintekijöitä oli Ponteva-paitaan hiljattain palannut Taru Tuukkanen, jonka pelaaminen kentän molemmissa päissä jäädytti Peli-Karhujen tekemistä. PeKa on keskiviikon jälkeen HyPoa taulukossa vain kahden pisteen etumatkalla.

 

Peli-Karhut onnistui hidastamaan Pontevan heittopeliä kotijoukkueen pirteän avausjakson jälkeen. Tauon jälkeen seurasi kuitenkin lähes totaalinen kotkalaislamaannus Pontevan nakuttaessa 19–0-pisteputken kolmannen jakson alussa. Viimeisellä jaksolla PeKa sai hyytyneen koneen jälleen käyntiin, mutta 16 pisteen karkumatka oli liian kova pala kurottavaksi.

 

Taru Tuukkanen oli 19 pisteellään ja kahdeksalla levypallolla Pontevan avainpelaajia Henna Salomaan (15/2/2) tarjotessa tulitukea pommittamalla kolmoset (3/3) sataprosenttisesti. Myös Annika Köster (14/4/3) osallistui piristävästi talkoisiin. HyPo missasi ottelussa vain yhden vapaaheiton. Kotkalaisjoukkueen avainpelaaja oli 30 pistettä urakoinut Akilah Sims, joka lisäsi tupla-tuplaan 12 levypalloa.

Pontevan laituri Henna Salomaa oli tyytyväinen etenkin kolmannen jakson puolustusilmeeseen.
– Saimme ottelun hyvin käyntiin. Toinen neljännes oli meiltä heikompaa tekemistä, mutta toiselle puoliajalle tulimme kopista paremmin kuin ehkä kertaakaan kaudella. Pystyimme puolustamaan PeKan 3. jaksolla vain kahdeksaan pisteeseen. Tänäänkin onnistunut hyökkäyspelimme oli tulosta onnistuneesta puolustamisesta. Tärkeä voitto ja hyvä peli meiltä laajalla rintamalla

 

Ottelutilastot: HyPo–PeKa

 

Vimpeli porskutti Kouvottarien ohi

 

Kouvolan Kouvottarien tappioputki kasvoi neljän ottelun mittaiseksi kun Vimpelin Veto kävi rohmuamassa sarjapisteet mukaansa keskiviikkona. Tiukkana loppuminuuteille pysynyt kamppailu päättyi lopulta vieraiden 73–68 (36–36) -voittoon. Voitto oli Vedolle kauden 11. Voitto kasvatti entisestään eroa pudotuspelipaikasta taisteleviin Kouvottariin.

 

Tahtipuikko pysyi lauantaina vuorotellen sekä kouvolalaisten että vimpeliläisten hallussa. Kotijoukkueen johtoasema ei päässyt toisella jaksolla karkaamaan Sydney Coffeyn pussitusten ansiosta. Kolmas jakso noudatti samaa kaavaa: Kouvottaret kasvattivat Layne Murphyn koreilla piste-eroa, mutta ViVe kuroi eron tasaiseksi. Päätösjaksolla ViVe sai käytettyä heittopaikkansa astetta tehokkaammin. Kouvottarien Kaisa Lind toi eron kolmosellaan kahteen kun peliaikaa oli noin kaksi minuuttia. Loppusekuntien heitot eivät löytäneet pussin pohjalle. ViVen Noora Järvikangas (10/4/5) viimeisteli kolmosellaan lopputuloksen.

 

ViVen Sydney Coffeyn urakointi näkyi keskiviikkona tilastoissa. Coffey pussitti 25 pisteestään kolme heittoa kaaren takaa. Lisäksi hän haki 5 levypalloa ja jakoi 2 syöttöä. Pachiyaanna Roberts (15/7) ja Jennifer Mathurin (7/8/2) auttoivat pelin kääntämisessä ViVen hyväksi. Kouvottarien tähti oli Layne Murphy 17 pisteellä ja 13 levypallollaan. Myös Brittany Carter (13/13/4) teki tupla-tuplan.

 

Ottelutilastot: Kouvottaret–ViVe 

 

EBT ratkaisi voiton lopussa

 

Espoo Basket Team venyi keskiviikkona voittoon Forssan Alusta. Viimeisillä peliminuuteilla tarvittavan kaulan kiskaissut espoolaisryhmä piti sarjapisteet kotonaan lukemin 89–82 (51–38). EBT pyrähti voitolla pudotuspeliviivan paremmalle puolelle. Joukkueella on kasassa kuluvan vuoden sarjasta 8 voittoa.

 

EBT hallitsi keskiviikkona pitkälti kentän tapahtumia. Toisen jakson murskaava pelivire vaihtui kuitenkin tauon jälkeen taisteluun sarjapisteistä kun Forssan Alku alkoi härnäämään espoolaisryhmää toden teolla. FOA nykäisi päätösjakson alussa 13–0 -pisterallin, johon kuului muun muassa Mia Loydin, Hanna Vapamaan ja Alexandra Greenin kolmen pisteen säkitykset.

Loyd toi ottelun lay-upilla 82–82-tasatilanteeseen kun pelikello näytti reilua kahta minuuttia.

EBT sai kuitenkin tehtyä tärkeät pysäytykset viimeisillä hetkillä ja loppunumerot ratkaistiin vapaaheittoviivalta.

 

EBT:n Zykira Lewis oli kentän avainpelaajia 26 pisteellään. Myös Lotta Aaltosen (24/4/1) panos voitossa oli valtaisa. Forssan Mia Loyd tehoili tupla-tuplat 20 pisteellä ja 13 levypallolla. Hän lisäsi tilastoihinsa 6 syöttöä ja kaksi pallonriistoa. Hanna Vapamaan (19/7) ja Meral Bedretdinin (19/4/5) peli-ilta oli pirteä.

 

Ottelutilastot: EBT–FOA

 

Hongalle sadan pisteen suoritus

 

Naisten Korisliigan sarjataulukossa Lappeenrannan Catzin takana pysyttelevä Tapiolan Honka iski rutiinivoiton Äänekosken Huiman vieraana keskiviikkona. Honka ilakoi tasaisten suoritusten myötä voittolukemiksi 100–64 (47–33).

 

Äänekosken Huima pysyi avausjakson espoolaisvieraiden kannassa, mutta toisella jaksolla Honka porhalti tehokkaamman heittokoneiston avulla selkeään johtoasemaan. Kolmannen jakson Honka vei 34–19 -lukemin. Pelitempo hidastui hieman päätösjaksolla, mutta ottelun voittotaistelu oli karannut kotijoukkueen tavoittamattomiin.

 

Peräti kolme pelaajaa Hongan riveistä urakoi keskiviikkona tasan 20 pistettä. Kiana Johnson (20/7/4), Heta Korpivaara (20/8/3) ja Roosa Lehtoranta (20/4/1) pitivät joukkueen heittotempoa yllä Wilesia Hardyn (10/10/2) tehoillessa tupla-tuplan.

Huiman riveistä tupla-tuplassa onnistui Tyler Gilbert (16/10/2). Jazmine Perkins (14/7/2) ja Heta Äijänen (14/1/3) urakoivat kaksinumeroiset lukemat Kenya Robinsonin (8/13/6) dominoidessa joukkueen levypallotilastoa.

 

Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu näki hyvää heitto- ja levypalloprosenteissa.

– Jokaiseen voittoon on oltava tyytyväinen. Levypalloissa pärjättiin hyvin Huimaa vastaan. Heitto upposi hyvin alun ensimmäistä 5 minuuttia lukuunottamatta. Asiat johon oltiin valmistauduttu, onnistui.
Myös Heta Korpivaara piti Hongan peliä pirteänä alkua lukuun ottamatta.
– Alku oli vähän kankea ja Huima pääsi hyvin levypalloihin. Myöhemmin saatiin stoppeja ja pallo liikkui hyvin. Jokainen pelaaja on valmis heittämään kun on paikkoja.

 

Ottelutilastot: Huima–Honka 

 

 
19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Näytä lisää vastaavia