Tyler McGinn Vilppaan ensimmäinen amerikkalaispelaaja

28.6.2007 Koripallon I divisioonaan valmistautuva Salon Vilpas on tehnyt ensimmäisen pelaajasopimuksensa Atlantin taakse. Kaksimetrinen laituri Tyler McGinn saapuu Saloon elokuun lopulla Arizonasta ja tuo nuoreen joukkueeseen rutkasti heittovoimaa.

McGinn on kaksimetrinen laitahyökkääjä, joka pelasi yliopistouransa NCAA:n 1-tasolla Cal Poly Universityssa Big West -konferenssissa. Viime keväänä valmistunut McGinn pelasi viimeisen kautensa 10,6 pisteen, 3,3 levypallon ja 1,3 syötön keskiarvoilla. Heittouhasta kertoo 23-vuotiaan McGinnin kolmosprosentti 41,9%.

Vilppaan pelaaja-valmentaja Dejworek on ollut tyytyväinen joukkueensa toukokuun puolestavälistä alkaneeseen harjoituskauteen. Treeneissä on menty kovempaa kuin koskaan.

- Olen erittäin tyytyväinen. Nuorilla on hieno asenne harjoitteluun ja mielestäni kaverit ovat menneet eteenpäin kesän aikana. Tulen tarjoamaan peliaikaa niille, ketkä harjoittelevat kovalla asenteella. Yksi tulevan kauden tavoitteista on kehittää nuoria valmiiksi isompiin saappaisiin, Dejworek kertoo.

Vilpas pestaa tulevalle kaudelle kaksi amerikkalaista. McGinn on laitahyökkääjä, isoon päähän on haussa urheilullinen sisäpelaaja Dejworekin avuksi.

- Pikkumiehiä meillä riittää, ja pelinjohto tulee olemaan salolaisten hallussa. Timo Humalamäki ja Lauri Järvinen ovat minulle tuttuja pelikavereita jo entuudestaan, ja he tulevat olemaan isossa roolissa myös ensi kaudella. Tuomas Tenkanen on osoittanut erinomaisia otteita, samoin Lauri Tiainen on mennyt isoin harppauksin eteenpäin, pohtii Dejworek.

Mainitun kvartetin ohella Vilppaan viikinkeihin kuuluvat alkavalla kaudella Lauri Putkonen, Pekka Lammi, Vladimir Chepurnoy, Joni Järvinen, Sami Himberg, heinäkuussa armeijasta vapautuva Jussi Savolainen sekä vakavasta polvivammasta kuntoutuva Niilo Merilä. Joukkueen kokonaisvahvuus tulee olemaan 14 pelaajaa.

- Lisäksi kolme 1991-syntynyttä lupausta - Joni Tapio, Janne Kari ja Tommi Uuttu - ovat harjoitelleet tunnollisesti kesän ajan edustuksen mukana. Uskon, että myös heille kesä on ollut erittäin merkittävä. Elokuun jälkeen kolmikko saa keskittyä kuitenkin A-poikien joukkueeseen, saksalaisvalmentaja lupaa.

Vilppaan kesäharjoittelu on saanut uusia tuulia, kun yleisurheilukentiltä tuttu Ville Salmi on hoitanut miehistön fysiikkaharjoittelua.

- Ville on ollut aivan mahtava. Kaikilla on ollut hyvä fiilis ja tsemppiä on riittänyt. Ville on ollut paljon paikalla, ja olen saanut aivan uudenlaisia vinkkejä venyttelyistä ruokailuihin. Nyt näkee omat puutteet paremmin, myöntää pitkään mukana ollut takamies Timo Humalamäki.

Syyskuussa Luxemburgiin

Dejworek johdattaa joukkonsa 7.-9. syyskuuta harjoitusturnaukseen Luxemburgiin. Entisen valmentajaystävän kanssa käyty keskustelu poiki kutsun turnaukseen, johon Vilppaan lisäksi osallistuvat kotijoukkue BBC AS Soleuvre, Luxemburgin kolminkertainen mestari AB Contern sekä saksalainen TSVE Bielefeld Dolphins.

Järjestäjä Soleuvre osallistuu vastavierailullaan seuraavana viikonloppuna Salohallissa pidettävään turnaukseen, johon Vilpas pyrkii saamaan kaksi joukkuetta korisliigasta. I Divisioona käynnistyy Vilppaan osalta tänä vuonna syyskuun 30. päivä, jolloin Salohalliin saapuu vieraaksi Visa-Basket Helsingistä.

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia