Tyytyväisyys nuorten valtakunnalliseen sarjatoimintaan kartoitettu

28.4.2005 Nuorten valtakunnallinen kilpailukausi 2004-2005 on 22-vuotiaiden naisten finaaliturnausta vaille valmis. Kauteen on mahtunut onnistumisia ja epäonnistumisia niin kentällä kuin myös sarjatoiminnan järjestämisen suhteen. Jälkimmäinen käy ilmi nuorten valtakunnallisia sarjoja koskevasta palautekyselystä.

Koripalloliitto toteutti osana omaa nuorten kilpailutoiminnan kehittämistyötä palautekyselyn, joka oli suunnattu valtakunnallisiin sarjoihin osallistuneiden joukkueiden valmentajille ja joukkueenjohtajille sekä nuorisokoripalloseurojen valmennus- ja junioripäälliköille. Kysely toteutettiin Koris.net-sivustolla huhtikuun alkupuoliskolla. Vastauksia kyselyyn saatiin 67 kappaletta. Sarjatoimintaan näytetään yleisesti ottaen oltavan melko tyytyväisiä. Kyselystä nousi kuitenkin esiin myös selkeitä kehittämiskohteita.   

Ottelumäärää nostetaan jo ensi kaudeksi

Palautekyselyssä nuorten sarjojen keskeisimmäksi kehittämiskohteeksi nousi SM-sarjojen ottelumäärän nostaminen. Nykyistä ottelumäärää pidettiin varsin yleisesti liian pienenä. Tätä mieltä oli mm. melkein 90 prosenttia kyselyyn vastanneista valmentajista. Nykyisen ottelumäärän keskeisenä tavoitteena on ollut pelaajien kokonaisrasituksen pitäminen kohtuullisena. Saadun palautteen pohjalta voidaan kuitenkin todeta, että  tämän tavoitteen toteuttamiseksi on menty jo liian pieneen ottelumäärään.

Koripalloliiton koulutus- ja nuorisoyksikkö teki saadusta palautteesta omat johtopäätöksensä ja päätti aiemmasta päätöksestään poiketen nostaa nuorten SM-sarjojen ottelumäärää jo ensi kaudeksi. Tämä toteutetaan pelaamalla välisarjat kaksinkertaisina sarjoina. Tämä ratkaisu nostaa joukkueiden ottelumäärää 4-5 ottelulla. Tulevalla kaudella joukkueet pelaavat A- ja B-junioreiden SM-sarjan alku- ja välisarjassa näin yhteensä 15-17 ottelua. Ottelumäärän nosto aiheuttaa luonnollisesti muutoksia myös aiemmin julkaistuun aikatauluun. Uusi aikataulu tullaan julkaisemaan toukokuun aikana.   

Myöskään nykyinen pudotuspelijärjestelmä ei saa osakseen varauksetonta hyväksyntää. Vain neljännes vastaajista pitää sitä vanhaa pudotuspelijärjestelmää parempana. Pudotuspelijärjestelmän kehittämistä onkin syytä miettiä, kun Koripalloliitto jatkossa kehittää nuorten valtakunnallisia sarjoja. 

Valtakunnalliset divarit osoittautuneet tarpeellisiksi

Valtakunnalliset I-divisioonat ovat sen sijaan osoittautuneet hyviksi ja tarpeellisiksi sarjoiksi. Peräti 70  prosenttia vastaajista pitää niitä melko tai erittäin tärkeinä. Erityisen tarpeellisena niitä pitävät neljän pienimmän alueen seurat. Myös I-divisioonien turnausmuotoisuus on saanut hyvän vastaanoton ja SM-sarjojenkin turnausmuotoisuutta on jatkossa syytä harkita.

Koripalloliitto haluaa jatkossa nostaa entisestään valtakunnallisten I-divisioonien arvostusta. Ensi kaudella I-divisioonissa otetaankin käyttöön SM-sarjoista tuttu Final Four –lopputurnaus sekä kolmelle parhaalle joukkueelle jaettavat mitalit. 

Tilastopalvelu petti pahasti

Koripalloliitto otti nuorten SM-sarjoissa tällä kaudella käyttöön ns. täydellisen tilastoinnin. Samassa yhteydessä liitto teki kunnianhimoisen tavoitteen tilastojen nopeasta päivittämisestä Koris.netin tulospalveluun. Tehty palautekysely vahvisti kuitenkin sen mikä jo tiedettiin: tilastopalvelun hoitamisessa epäonnistuttiin pahasti. Tyytymättömyyttä oli omiaan lisäämään se, että liitto sortui vielä kauden aikana tilastopalvelun suhteen lupauksiin, joita se ei pystynyt pitämään. Ensi kaudella samanlaiseen epäonnistumiseen ei liitolla enää ole varaa, vaan myös tilastopalvelu on tavalla tai toisella saatava kuntoon.  

Täydellinen tilastointi ja myös koneelliseen tilastointi saivat kaikesta huolimatta varsin hyvän vastaanoton. Ensi kaudella nuorten SM-sarjoissa onkin käytössä pakollinen koneellinen tilastointi.    

Ikäluokkajakoon ollaan tyytyväisiä

Palautekyselyssä kysyttiin tyytyväisyyttä myös nykyistä ikäluokkajakoa kohtaan. Aikanaan tunteita kuohuttanut ikäluokkamuutos on kyselyn valossa saanut erinomaisen vastaanoton ja lähes 80 prosenttia vastaajista piti tehtyä ikäluokkamuutosta hyvänä. Ikäluokkajaon tarkistamiseen ei kyselyn valossa näyttäisikään olevan minkäänlaista tarvetta.

Kyselyn tulokset ja yhteenveto ovat nähtävillä alla olevien linkkien takaa:

 

 
22.5.2010 Pohjoinen alue

Koripallon C-nuorten SM-kilpailu tekee paluun

Suomen Koripalloliitto palauttaa Suomen mestaruuskilpailun 13-14-vuotiaille eli C-nuorille 15 vuoden tauon jälkeen. C-nuorten SM-tittelistä kilpaillaan jo pelikaudella 2010-11. Edellisen kerran kyseisen ikäluokan Suomen mestaruudesta on pelattu vuonna 1996.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

2.12.2006 Pohjoinen alue

Liittovaltuusto päätti säilyttää nuorten ikäluokat ennallaan

Koripalloliiton liittovaltuusto kokoontui Vantaalle sääntömääräiseen syyskokoukseensa lauantaina 2.12. Kokouksessa valittiin liittohallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle. Valtuusto hyväksyi myös liiton toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2007 sekä teki päätöksen säilyttää nuorten ikäluokat ennallaan.

28.10.2004 Pohjoinen alue

Ilmainen tilastointiohjelma saatavilla

Koripalloliiton uusi tilastointiohjelma on valmistunut. Ilmaiseksi käyttöön saatava ohjelma on tarkoitettu ensisijaisesti nuorten SM-sarjoissa ja alueiden sarjoissa pelaavien joukkueiden käyttöön. Ohjelman avulla voidaan tehdä ottelutilastot sähköiseen muotoon, joka on yhteensopiva liiton tilastointijärjestelmän kanssa.

10.12.2003 Pohjoinen alue

Naisille pienempi pallo 1.7.2004 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto on päättänyt ottaa nais- ja tyttökoripalloilussa käyttöön nykyistä pienemmän pallon. Kansainvälisillä kentillä käyttöönotto tapahtuu 1.10.2004. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt, että Suomessa pelattavissa naisten sekä A- ja B-tyttöjen sarjoissa pallo nro 6 otetaan käyttöön 1.7.2004 alkaen.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

10.5.2003 Pohjoinen alue

Liittovaltuusto hyväksyi sääntömuutoksia, nuorten ikärajat pysyivät ennallaan

Suomen Koripalloliiton hallituksen lisäksi koolla on ollut kevätkokoukseensa Espooseen kokoontunut liittovaltuusto. Valtuusto käsitteli kokouksessaan Koripalloliiton viime vuoden toiminnan, asetti talouden raamit ensi vuodelle ja hyväksyi liudan sääntömuutoksia.

20.2.2017 Pohjoinen alue

SUSI All Stars -pelaajakartoituksen ilmoittautuminen alkaa

SUSI All Stars on Koripalloliiton valmennusohjelman, Suden polun, ensimmäinen askelma. Vuosittain järjestettävän SUSI All Stars -leirityksen kautta pelaajat hankkivat ensimmäisiä kokemuksiaan Suden polulla harjoittelemisesta, sen haastetasosta sekä toimintakulttuurista yhdessä ikäluokan muiden pelaajien kanssa. Seuravalmentajien tehtävänä on ilmoittaa Suden polulle pyrkivät pelaajansa SUSI All Star leiritykseen 10.4. mennessä.

16.3.2016 11:02 Pohjoinen alue

Tule vapaaehtoiseksi tekemään koripallon suurta kansainvälistä tapahtumaa – 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016 Helsingissä

20-vuotiaiden miesten koripallon EM-kisat pelataan Helsingissä, Helsingin jäähallissa ja Pasilan urheilutalolla 16.-24.7.2016. Kisaorganisaatio etsii n. 200 vapaaehtoista erilaisiin ottelu- ja tapahtumatoteutuksen tehtäviin. Hakuaikaa on 8.4. saakka.

31.7.2015 Pohjoinen alue

Elokuun KORI-lehti luettavissa netissä

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ilmestynyt KORI-lehti on luettavissa ja ladattavissa PDF-tiedostona Basket.fi-palvelussa, tämän artikkelin lopussa olevan linkin välityksellä. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

Näytä lisää vastaavia