U18-pojat Pohjoismaiden mestareiksi – tytöille hopeaa

3.7.2022 19:44 Alle 18 vuotiaiden PM-kisoista Suomeen tuli kultaa sekä hopeaa. Pojat kukistivat päätöspelissään Islannin 100-62 ja painelivat mestaruuteen puhtaalla pelillä. Tytöt varmistivat kakkossijan Islantia vastaan 68-58.

Suomen pojat pääsivät juhlimaan turnausvoittoa. Kuva: Samira Lee

18-vuotiaiden poikien mestaruus Suomeen

18-vuotiaissa pojissa Suomi nappasi pohjoismaiden mestaruuden puhtaalla pelillä. Päätöspelissä Islanti ei kestänyt Sudenpentujen kyydissä neljännestäkään ja voittolukemiksi kirjattiin Suomelle 100-62.

- Pelasimme turnauksen parhaan pelin tärkeimpään paikkaan. Lataus purkautui positiivisena energiana. Meillä on ollut koko turnauksen ajan hyviä heittopaikkoja ja tänään laitettiin heitot kovalla prosentilla sisään. Puolustettiin vahvasti ja päästiin tekemään helppoja koreja siirtymähyökkäyksistä. Islanti käytti koko turnauksen vaihtavaa puolustusta ja sitä oli pelaajien kanssa käyty läpi ennen ottelua. Saatiin heidän puolustustaan murrettua hienosti, josta kaikki kunnia pelaajille, päävalmentaja Mikko Tupamäki kertasi.

Viljami Vartiainen oli hurjassa heittovireessä ja upotti seitsemän kolmen pisteen heittoa. Yhteensä hänelle merkittiin 27 pistettä. Myös Morris Ugusuk esiintyi jälleen hienosti ja sai kasaan 20 pistettä, kuusi levypalloa, viisi koriin johtanutta syöttöä sekä neljä pallon riistoa.

- Nousujohteinen turnaus meiltä. Meillä on ollut pienempiä teemoja turnauksen aikana ja olemme menneet eri osa-alueilla eteenpäin. Turnauksen alussa meidän pelissämme näkyi jännitys, josta ei enää tänään ollut tietoakaan. Henkisesti olemme kasvaneet huimasti, Tupamäki pohti.

Suomen joukkueen laajuus tuli esille jokaisessa ottelussa. Turnauksen tähdistöviisikkoon ylsi Suomen paidasta Eemeli Yalaho. Koko turnauksen parhaaksi pelaajaksi valittiin Ruotsin Elliot Cadeau.

- Suomalaisen koripallon peruspilarit opea tempoinen peli ja stoppien jälkeinen siirtyminen toiseen päähän kehittyi meillä turnauksen aikana huimasti. Siitä esimerkkinä tämän päivän peli, jossa myös Islanti halusi pelata nopeaa koripalloa, mutta me pystyimme heidät voittamaan, Tupamäki sanoi.

Ottelutilasto

Tytöille kaulaan hopeamitalit

U18-tytöt pelasivat Islantia vastaan turnauksen kakkossijasta. Avauspuoliaika oli tasainen, mutta puoliajalle mentiin Sudenpentujen komennossa 35-28. Sama kaava jatkui toisellakin puoliajalla, mutta voitto kirjattiin Suomelle lukemin 68-58. Palkinnoksi joukkue sai hopeiset mitalit kaulaan.

U18-tytöt saivat kaulaansa hopeamitalit. Kuva: Samira Lee

​​​​

- Tämän päivän ottelu oli todella hankala, johtuen muutamasta syystä. Islanti pelasi erittäin yritteliään ja hyvän pelin, emme onnistuneet pitämään tasoamme kummassakaan päädyssä ja pelinjohtaja Meri Kanerva kannusti tämän ottelun penkiltä. Kaikesta huolimatta raavimme voiton ja pääsimme pokkaamaan hopeamitalit, Suomen päävalmentaja Jussi Laakso kertasi.

Fiia Hellsten teki ottelussa tupla-tuplan 17 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Albina Syla pelasi vahvasti ja keräsi kymmenen pistettä ja kahdeksan levypalloa.

- Turnaus oli joukkueelta melko nousujohteinen lukuun ottamatta tätä viimeistä kamppailua. Saimme paljon hyvää materiaalia tulevaisuutta ajatellen, jota lähdemme työstämään viiden päivän päästä Kisakallion leirillä, Laakso kertasi turnausta.

Suomen joukkueesta tähdistökentälliseen valittiin Elina Aarnisalo ja Anni Mujonen. Aarnisalo valittiin myös turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

4.7.2023 17:56 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennuille kaksi voittoa Virosta Kisakallion PM-kisojen päätöspäivänä – tytöille kultaa, pojille hopeaa

16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat päättyivät tänään Kisakalliossa, kun Suomi peittosi Viron kahdesti päätöspäivänä. Suomen tytöt juhlivat kultaa voittamattomina, pojat taas saivat hopeamitalit kaulaansa.

3.7.2023 23:12 Nuorten PM-kilpailut

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue varmisti jo Pohjoismaiden mestaruuden Kisakalliossa – pojille jatkoaikavoitto Ruotsista

Kisakallion 16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa oli suomalaisittain hieno päivä, kun tyttöjen maajoukkue varmisti jo päivää ennen kisojen loppua mestaruuden voittamalla Ruotsin. Pojat taas voittivat jatkoaikajännärin jälkeen Ruotsin.

1.7.2023 21:54 Nuorten PM-kilpailut

Kisakallion 16-vuotiaiden PM-kisoissa tytöt jatkavat voittamattomina – pojille kirvelevä tappio Tanskaa vastaan

Kisakallion Susi Training Centerissä pelattavissa 16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Sudenpennut jatkoivat voitot Tanskan kanssa. Suomen tytöt jatkavat voittamattomina, pojat kärsivät ensimmäisen tappionsa.

30.6.2023 23:31 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennut nitisti Islannin kahdesti ja jatkaa voittamattomana Kisakallion 16-vuotiaiden PM-kisoissa

Kisakallion Susi Training Centerissä pelattavissa 16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Sudenpennut jatkaa voittamattomana, kun sekä tyttöjen että poikien maajoukkueet voittivat Islannin.

29.6.2023 21:17 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennut avasi Kisakallion 16-vuotiaiden PM-kisat kahdella rökälevoitolla Norjasta

Kisakallion Susi Training Centerissä järjestettävät 16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat jyrähtivät käyntiin tänään Sudenpentujen kaataessa kahdesti Norjan selvin loppulukemin. Pojat voittivat oman pelinsä 45 pisteellä; tytöt taas peräti 83:lla.

28.6.2023 10:54 Nuorten PM-kilpailut

16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat alkavat Kisakalliossa torstaina

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet kestittävät Pohjoismaiden mestaruuskisoja Kisakallion Susi Training Centerissä 29.6.-4.7. Lohjalle saapuu Suomen lisäksi pelaamaan Norja, Islanti, Tanska, Ruotsi ja Viro.

3.7.2022 20:06 Sudenpennut

16-vuotiaille tytöille mestaruus – pojat nappasivat hopeamitalit

Suomi menestyi myös 16-vuotiaiden PM-kisoissa. Tytöt varmistivat mestaruuden, kun he voittivat Islannin 74-54. Pojat olivat hopealla ja voittivat päätöspelissä Islannin 93-83.

2.7.2022 17:21 Sudenpennut

16-vuotiaat tytöt kärkipaikalla – pojat ratkaisevat mitalin värin huomenna

16-vuotiaiden maajoukkueiden pelit jatkuivat Viroa vastaan. Molemmat joukkueet onnistuivat kaatamaan etelänaapurin. Tytöt hoitivat oman ottelunsa 73-55. Pojat karkasivat Virolta heti kättelyssä ja ottivat murskavoiton 93-61.

1.7.2022 18:21 Sudenpennut

U16-maajoukkueet kesyttivät Norjan

Alle 16-vuotiaiden maajoukkueet ottivat turnauksen toiset voittonsa. Päivän aikaisemmassa ottelussa poikien joukkue nappasi voiton 69-61. Tytöt puolestaan hoitivat oman ottelunsa 53-42. Molemmat joukkueet ovat hyvin mitalitaistelussa mukana.

30.6.2022 18:29 Sudenpennut

16-vuotiaiden maajoukkueille tappiot tiukkojen vaiheiden jälkeen

PM-kisoissa Suomen 16-vuotiaat pojat taistelivat hienosti Ruotsia vastaan, mutta joutuivat lopulta poistumaan tappio niskassaan, kun länsinaapuri oli parempi 67-63. Tytöt hallitsivat omaa otteluaan pitkään, mutta lopulta Ruotsi nousi voittoon 56-55.