Unified-joukkueet Special Olympics -kesämaailmankisoihin Abu Dhabiin

13.2.2019 15:14 Naisten ja miesten Unified-joukkueet suuntaavat maaliskuussa Abu Dhabissa järjestettäviin Special Olympics -kesämaailmankisoihin.

Koripalloliiton Special Olympics Unified -sarjassa on kuluvalla kaudella mukana yhteensä 20 joukkuetta. Kuva: Ville Vuorinen

Special Olympics -kesämaailmankisat ja -talvimaailmankisat järjestetään neljän vuoden välein, siten että joka toinen vuosi vuorossa ovat kesäkisat ja joka toinen vuosi talvikisat. Vuonna 2019 kesämaailmankisojen isäntäkaupunkina toimi Arabiemiraattien Abu Dhabi 14.-21.3.

Suomesta kisoihin lähtee 71 urheilijan ja kaikkiaan 102 henkilön joukkue, johon kuuluvat naisten ja miesten koripallon Unified-joukkueet.

Unified-koripallossa kansainvälisellä tasolla kehitysvammaiset urheilijat ja vammattomat partneripelaajat pelaavat samoissa joukkueissa. Kansallisella tasolla myös muut erityistä tukea tarvitsevat harrastajat voivat pelata Unified-koripallojoukkueissa.

Kentällä yhdessä joukkueessa pelaa samaan aikaan kolme urheilijaa ja kaksi partneria. Partnerit eivät saa olla dominoivassa roolissa kenttätapahtumissa. Peliaika otteluissa on 4x8 minuuttia, ja  Unified-koripalloa pelataan tavallisen koripallon säännöillä.

Koripalloliiton Special Olympics Unified -sarjassa pelataan kuluvalla kaudella jo viidessä eri divisioonassa ja joukkueita on mukana yhteensä 20.

Naisten joukkue:

Pia Heikkilä, Loimaan Korikonkarit
Anni Pihlström, PuHu Juniorit
Heidi Sillanpää, PuHu Juniorit
Nette Tuominen, PuHu Juniorit
Emilia Välkki, PuHu Juniorit
Laura Hamdi, BC Nokia (partneri)
Emma Kivistö, BC Nokia (partneri)
Elli Marjanen, PuHu Juniorit (partneri)
Salla Koponen, PuHu Juniorit (partneri)

Valmentajat:
Milla Haglund
Carola Busi

Miesten joukkue:

Marco Magi, PuHu Juniorit
Kalle Paasonen, PuHu Juniorit
Olli Konola, Tapiolan Honka
Aleksi Hienonen, PuHu Juniorit
Riku Virtanen, PuHu Juniorit
Jami Lehti, PuHu Juniorit (partneri)
Samuli Pajulahti, PuHu Juniorit (partneri)
Lotta Aaltonen, PuHu Juniorit (partneri)
Teemu Koskinen, Helsingin NMKY (partneri)

Valmentajat:
Antti Heinonen
Pipsa Aaltonen

Lue lisää: Special Olympics

 
26.3.2021 14:49 Koripalloliitto tiedottaa

Aikuisten harrastesarjat, seniorisarjat ja Special Olympics -sarjat pysäytetään

Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt vallitsevasta Suomen koronavirusepidemiasta johtuen pysäyttää Koripalloliiton sarjatoiminnan aikuisten alueellisten harrastesarjojen, seniorisarjojen ja Special Olympics -sarjojen osalta kokonaan. 

23.2.2021 17:35 Eteläinen alue

Nuorten valtakunnallisten ja kaikkien alueellisten sarjojen ottelut eteläisellä alueella tauolla maaliskuun loppuun asti, aluefinaalit perutaan

Kilpailujaos on tehnyt 23.2.2021 päätöksen, jonka mukaan niiden sairaanhoitopiirien alueilla, joilla harjoittelun ja pelaamisen estävät rajoitukset ovat voimassa, nuorten valtakunnallisten sarjojen joukkueet eivät pelaa koti- tai vierasotteluita 31.3.2021 asti.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

19.3.2024 12:15 Koripalloliitto tiedottaa

Suomen koripallojoukkue matkaa innolla down-urheilijoiden MM-kisoihin Turkkiin

Trisome Games 2024 järjestetään Turkin Antalyassa 19.–26. maaliskuuta. Suomen down-koripallojoukkue osallistuu MM-kisoihin nyt toista kertaa.

21.10.2023 14:05 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliiton syysliittokokous käsitteli lauantaina liiton edellistä tilikautta

Koripalloliiton tilikausi kääntyi niukasti tappiolliseksi. Kokouksen avauspuheenvuorossaan puheenjohtaja Timo Elo jakoi kiitosta rohkeille seuroille.

13.10.2023 12:00 Koripalloliitto tiedottaa

Heini Santos on Koripalloliiton uusi viestintä- ja markkinointipäällikkö

Suomen Koripalloliiton uudeksi viestintä- ja markkinointipäälliköksi on nimitetty Heini Santos (os. Suokari). Santos aloittaa uudessa tehtävässään 16.10.2023.

28.9.2023 12:00 Miesten I divisioona A

Uusi Koristv-palvelu välittää kaikki divisioonaottelut kotikatsomoihin

Tulevalla kaudella miesten I divisioona A ja B sekä naisten I divisioona näkyvät SolidSportin alustalle rakennetussa Koristv-palvelussa. Kaikki divisioonien ottelut tuotetaan automaattikameroilla.

4.8.2023 09:00 Yhteistyökumppanit

Craft Sportswear on Suomen koripallomaajoukkueiden uusi varustekumppani

Tunnettu urheiluvaatemerkki Craft vaatettaa kaikki Suomen koripallomaajoukkueet monivuotisella yhteistyösopimuksella. 

27.6.2023 09:46 Unified-koripallo

Mestaruuden voittaneessa naisten Unified-joukkueessa tunnelma tapissa: ”Kokonaisuudessaan saavutuksemme ovat olleet todella merkityksellisiä ja tärkeitä”

Sisusudet kaatoi finaalissa Egyptin 26–16 voittaen 2. divisioonan mestaruuden Berliinissä käydyissä Special Olympics -kesämaailmankisoissa. Kisamatkasta muodostui joukkueelle ikimuistoinen.

21.6.2023 09:42 Koripalloliitto tiedottaa

Heikki Tuomala -palkinto Paavo Pitkäselle

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt historian 34. Heikki Tuomala -palkinnon Paavo Pitkäselle, joka on toiminut laaja-alaisesti urheilujärjestötoiminnan eri osa-alueilla.

Näytä lisää vastaavia