Universiadijoukkue tavoittelee paikkaa ylemmästä jatkosarjasta

30.6.2009 Anton Mirolybovin valmentama Suomen universiadijoukkue on ottanut tavoitteekseen ylempään jatkosarjan selviytymisen Serbian Belgradissa torstaina käynnistyvissä 25. Universiadeissa. Alkulohkossa Suomi saa vastaansa Etelä-Korean sekä kisojen ennakkosuosikeihin kuuluvan USA:n.

Anselmi Vanjoki kuuluu Universiadeissa Suomen joukkueen runkopelaajiin.

Juho Nenonen oli viime viikon Baltic Cupissa Suomen paras korintekijä.

Eero Lehtinen kuuluu pelaajiin, joiden päävalmentaja Anton Mirolybov uskoo nousevan uudelle tasolle kisoissa.

Ville Mäkäläisen esitys Baltic Cupissa oli vahva. Kuvat: Francois Perthuis ja Tytti Nuoramo.

- Kukaan tästä joukkueesta ei ole eri mieltä siitä, että tahdomme pelata kotijoukkue Serbiaa vastaan Belgradin Areenalla. Jotta se toteutuisi, meidän on voitettava ainakin Etelä-Korea alkusarjassa ja päästävä ylempään jatkosarjaan, päävalmentaja Mirolybov arvioi.

Suomi on arvottu Universiadeissa samaan alkulohkoon Etelä-Korean ja kisojen mitalisuosikkeihin kuuluvan USA:n kanssa. Kahden vuoden takaisiin Bangkokin kisoihin USA:n edustajaksi lähetettiin Pohjois-Iowan yliopistojoukkue, mutta tänä kesänä USA:lla on koossa ryhmä, jonka pelaajista jokainen on ollut esillä tulevien vuosien NBA:n varaustilaisuusennakkoissa. USA:n tunnetuimpiin pelaajiin lukeutuvat mm. Evan Turner (201 cm, Ohio State), Craig Brackins (210 cm, Iowa State) ja Jarvis Varnado (206 cm, Mississippi State).

- Kun USA:n joukkueen kokoonpano selvisi, katsottiin jätkien kanssa pari pätkää niiden pelaajista YouTubesta. Kovia kavereita tulossa vastaan, pohtii tulevaa alkulohkovastustajaa Joensuun Katajan Juho Nenonen.

Universiadien koripalloturnauksessa mittelee yhteensä 26 maata kahdeksassa alkulohkossa. Jokaisen lohkon kaksi parasta etenee ylempään jatkosarjaan kamppailemaan sijoista 1.-16.

Mirolybov odottaa uusien ratkaisijoiden esiinnousua

Universiadijoukkue hioi kisakuntoaan viime viikolla Helsingissä järjestetyssä Baltic Cupissa. Vakuuttavat voitot Ruotsin ja Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkueesta kertoivat hyvää, mutta tosiaalta runsaslukuinen tappio Norjalle osoitti, että joukkueella ei ole varaa liialliseen hyvänolontunteeseen.

- Olemme viettäneet viimeiset kolme viikkoa yhdessä harjoitellen aktiivisesti. Taka-askelia on tullut välillä, mutta kokonaisuudessaan prosessi on mennyt kiitettävästi eteenpäin, summaa Mirolybov alkukesän antia.

Joukkue on toistaiseksi välttynyt pahoilta loukkaantumisilta. Koripalloliiton kevään palkintogaalassa Korisliigan parhaaksi puolustajaksi, kehittyneimmäksi pelaajaksi ja finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi nimetty Vesa Mäkäläinen loukkasi selkänsä Baltic Cupin avausottelussa Ruotsia vastaan, mutta Mirolybov uskoo Mäkäläisen pukeutuvan Suomi-paitaan avausotteluun Etelä-Koreaa vastaan.

- Vesa joutui harmillisesti jättämään Baltic Cupin väliin, mutta kyse ei onneksi ollut mistään vakavammasta.

Suomen joukkueen kärkinimiin kuuluvat Namika Lahden riveissä keväällä Suomen mestaruutta juhlineet Mäkäläinen ja Ilkka Vuori, sekä Mäkäläisen isoveli, KTP:ta päättyneen kauden edustanut Ville Mäkäläinen. Kaikki kolme pelaajaa kuuluvat myös miesten maajoukkueen harjoitusrinkiin. Mirolybovin mukaan joukkueessa on Korisliigasta tuttujen runkopelaajien lisäksi monta pelaajalupausta, jotka ovat vasta tulossa parhaaseen peli-ikäänsä.

- Meillä on paljon jätkiä, jotka ovat tottuneet olemaan isossa roolissa nuorten maajoukkueissa, mutta jääneet syystä tai toisesta vähille minuuteille liigassa. Uskon, että Viljami Vanjoen, Anselmi Vanjoen ja Eero Lehtisen kaltaisille jätkille näille kisat ovat tilaisuus nousta uudelle tasolle.

Universiadijoukkueen korikuninkaaksi Baltic Cupissa 20,0 pisteen keskiarvollaan noussut Juho Nenonen pitää Universiadeja yhtenä tähänastisen koripallouransa huippukohdista.

- Kaikki Universiadeissa käyneet tuttuni ovat kertoneet, että kyseessä on ainutlaatuinen urheilutapahtuma. On kunnia-asia päästä edustamaan Suomea maailman lupaavimpia koripalloilijoita vastaan, kiittelee Nenonen.

Suomen alkulohkon ohjelma Universiadeissa

2.7. klo 20:00 Etelä-Korea - Suomi, Belgrad

3.7. klo 20:00 Suomi - USA, Belgrad

Suomen joukkue Belgradin Universiadeissa 2.-12.7.2009

Nimi

Pituus

Syntynyt

Seurajoukkue

BRACE Kwamena

197

17.10.1987

Kauhajoen Karhu

HEINONEN Petri

207

12.9.1988

Korihait

KYLLÖNEN Jarkko

186

21.1.1987

ToPo

LEHTINEN Eero

191

22.9.1985

ToPo

MÄKÄLÄINEN Vesa

200

3.9.1986

Plannja (SWE)

MÄKÄLÄINEN Ville

194

27.2.1985

KTP

NENONEN Juho

202

12.9.1987

Kataja

SKAMO Eldar

195

12.10.1986

Honka

VANJOKI Anselmi

193

27.6.1988

Honka

VANJOKI Viljami

194

27.6.1986

LrNMKY

VANTTAJA Jari

209

15.8.1986

Namika Lahti

VUORI Ilkka

181

28.1.1986

Namika Lahti

  • Päävalmentaja Anton Mirolybov
  • Apuvalmentaja Kimmo Kujansivu
  • Fysioterapeutti Jukka Aho

Urheilukanava seuraa Universiadien tapahtumia päivittäin.

 
6.8.2023 12:23 Susijengi

Rakkisudet historialliselle viidennelle sijalle universiadeissa

Suomen miesten universiadijoukkue – tuttavallisemmin ”Rakkisudet” – teki historiaa sunnuntaiaamuna Suomen aikaa nujertamalla Romanian 76-61 (37-34) Chengdun universiadien päätösottelussa ja varmistamalla siten viidennen sijan, joka on Suomen miesten kaikkien aikojen paras sijoitus universiadeissa.

1.8.2023 17:22 Susiladies

Naisten universiadijoukkue teki suomalaista korishistoriaa!

Naisten universiadijoukkue kaatoi puolivälierässä Puolan jännittävien vaiheiden jälkeen 80–69 (42–42) ja eteni ensimmäisenä suomalaisjoukkueena historiassa Universiadeissa neljän parhaan joukkoon. Joukkue kohtaa torstaina pelattavassa välierässä Japanin.

1.8.2023 08:02 Susijengi

Rakkisudet kohtaa Tshekin universiadien puolivälierissä

Oman alkulohkonsa tappiottomana päättänyt Suomen miesten universiadijoukkue eli ”rakkisudet” kohtaa universiadien puolivälierissä Tshekin, joka taipui oman alkulohkonsa päätösottelussa Yhdysvalloille neljällä pisteellä.

30.7.2023 16:57 Susijengi

”Rakkisudet” alkulohkovoittoon universiadeissa Etelä-Korean kustannuksella

”Rakkisudet”-nimellä Suomen miesten universiadijoukkue varmisti universiadialkulohkonsa voiton Kiinan Chengdussa peittoamalla Etelä-Korean pistein 58-80 (24-33). Voiton kulmakiviä olivat erinomainen levypallopelaaminen sekä läpäisemätön joukkuepuolustus.

30.7.2023 13:44 Susiladies

Naisten universiadijoukkue kesytti Brasilian jätit

Isokokoinen ja fyysinen Brasilia yritti runnoa päänsä Suomen pelaajien pään sisään Chengdun universiadien toisessa alkulohko-ottelussa, mutta suomalaiset pääsivät sanelemaan pelin kulun erinomaisen kaukoheittopelinsä avulla. Suomi kuittasi turnauksen toisen voittonsa, tällä kertaa pistein 63-89 (23-50).

29.7.2023 14:30 Susiladies

Naisten universiadiurakka käyntiin murskavoitolla

Naisten universiadit käynnistyivät Kiinan Chengdussa suomalaistahdissa, kun latautunut ja ärhäkkä Suomi myllytti Romanian nurin löylytyslukemin 102–55 (57–30). Suomi karkasi omille teilleen jo ennen avausjakson loppua ja johti ottelua parhaimmillaan 48 pisteellä.

29.7.2023 08:54 Susijengi

Rakkisudet rymistelivät Azerbaidzanin nurin universiadiavauksessa

Suomen miehet eli Rakkisudet saivat Chengdun universiadeihin parhaan mahdollisen lähdön jyräämällä Azerbaidzanin alkulohkoavauksessaan pistein 105-43 (53-19). Joukkueiden tasoero kävi ilmiselväksi jo ensimmäisillä minuuteilla ja viisi suomalaispelaajaa pääsi nautiskelemaan kaksinumeroiset pisteet.

28.7.2023 14:45 Susijengi

”Rakkisudet” valmiina kisoihin: miesten universiadijoukkue hakee tulosta puolustuksen kautta

Suomen miesten universiadijoukkue sai lentävän lähdön kohti Chengdun universiadeja voittamalla Huangzhoussa pelatun kansainvälisen turnauksen viime viikolla. Huangzhoun turnauksen voitto kirkasti myös joukkueen identiteetin: yhdessä, tinkimättä ja puolustuksen kautta. Sama resepti kantaa joukkueen Chengdu’hun asti.

22.7.2023 12:28 Susijengi

Revanssivoitto! Miesten universiadijoukkue narrasi Liettuaa Huangzhoun turnauksen finaalissa

Suomen miesten universiadijoukkue sai Kiinan Huangzhon turnauksessa pelattavakseen vielä yhden ottelun, kun se sai turnausfinaalissa vastaansa uudelleen Liettuan. Toissapäivänä Liettualta kyytiä saanut Suomi oli lauantaina tulta ja tappuraa ja haki Liettuan päänahan sisukkaalla 75-79 (40-38)-voitolla.

21.7.2023 14:47 Universiadit

Naisten universiadijoukkue Chengduun on valittu

Kahdestatoista vuosina 1996-2002 syntyneestä naisten haastajamaajoukkueen pelaajasta koostuva universiadijoukkue on valittu. Naisten universiadijoukkueesta löytyy mukava sekoitus kotimaan Korisliigaa, Euroopan ammattilaiskenttiä ja Yhdysvaltojen NCAA-yliopistokoripalloa.

Näytä lisää vastaavia