URHOtv-ennakko: Namika Lahti haastaa Karhun Kauhajoella

24.11.2012 Lauantain URHOtv-ottelussa nähdään Korisliiga-viihdettä Pohjanmaalta. Molemmat joukkueet hakevat tv-kameroiden edessä uutta nostetta, sillä Kauhajoen Karhu on kompastunut kahdessa edellisessä kotipelissään, kun taas Namika Lahti ei ole hakenut vielä ainuttakaan voittoa marraskuun aikana.

Giordan Watsonin Karhu kohtaa kotikentällään Namika Lahden. Kuva: Eveliina Toivola.

Selkeänä ennakkosuosikkina otteluun lähtee Ari Tammivaaran valmentama Kauhajoen Karhu, joka on jatkanut siitä, mihin viime kaudella jäi pelaten tehokasta, nykyaikaista joukkuekoripalloa käytännössä yhdeksän miehen rotaatiolla.

 

Äärimmäisen kurinalaisesti puolustava Karhu on pystynyt laajalla kokoonpanollaan hyydyttämään lähes joukkueen kuin joukkueen hyökkäyspelin, vaikka joukkue on antanut tasoitusta korin alla eräällä liigan lyhimmistä kokoonpanoista.

 

Hyökkäyksessä ”karhuryhmän” vastuu on jakautunut tasaisesti kaikkien pelaajien kesken. Amerikkalaiset J’Nathan Bullock, Giordan Watson ja Tremaine Ford kantavat päävastuun pisteidenteosta, mutta mm. Ilkka Vuoren nopeus, Eldar Skamon ennakkoluulottomuus sekä kolmikon Jussi Eskola-Henri Hirvikoski-Niko Mattila heittokyky tekee Karhusta hankalan puolustettavan.

 

Karhu on hävinnyt edelliset kaksi kotipeliään, mutta on vastaavasti voittanut kaksi viimeistä pelaamaansa vieraspeliä. Namika Lahdelle marraskuu on ollut puolestaan varsin synkkä. Namika-ikoni Roope Suonion lopettamisuutisen jälkeen joukkue porskutti hetken, mutta viimeiset neljä otteluaan lahtelaiset ovat hävinneet murskalukemin, jääden jopa edellisessä ottelussaan Joensuun Katajaa vastaan vain 43 pisteeseen.

 

Suonion iskettyä tossut naulaan on Namikan pelaava kokoonpano käynyt entistä pienemmäksi, eivätkä Jordan Hasquetin, Aleksi Alasen ja Valtteri Mäkäläisen vaivat ole auttaneet asiaa. Ilkka Palviaisen valmentama Namika haalikin KTP:sta paluumuuttaja Vesa Heinosen, joka on kahdessa ensimmäisessä ottelussaan lahtelaisjoukkueen paidassa viimeistellyt hyviä tehoja.

 

Jos Namika mielii yllätysvoittoon, on koko amerikkalaiskolmikon Emmanuel Holloway-Jordan Hasquet-Louis Johnson yllettävä parhaimpaansa, jonka lisäksi Cedric Latimerin on onnistuttava. Erityisesti Latimer ja Holloway ovat parhaimmillaan pysäyttämättömiä korintekijöitä, joiden erikoisvartiointiin Karhu aikoo varmasti pureutua. Mahdottomuus Lahden voitto ei vaikeista alkuasetelmista huolimatta ole, jos joukkue löytää jälleen hyökkäyspään pelihuumorinsa.

 

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran kauden avausottelussa Lahdessa. ”Omat koirat purivat”, kun pitkään Namika-paidassa pelanneen Ilkka Vuoren viime sekunnin heitto vei Karhun 86–88-voittoon.

 

Pidä silmällä

 

Cedric Latimer, Namika Lahti: Yhden Korihaissa vietetyn kauden jälkeen Lahteen palannut ”Cedu” on ollut yksi kuluvan liigakauden tehokkaimpia kotimaisia. Vahvarakenteinen, 198-senttinen laituri viimeisteli 30 pistettä, kun Namika haki edellisen voittonsa lokakuun lopussa. Latimerin on jälleen osuttava heitossaan, jos Lahti mielii voittoa Kauhajoella.

 

Korisliigaa: Kauhajoen Karhu – Namika Lahti URHOtv:lla lauantaina 24.11. klo 19:25 alkaen.

 

Lisätietoja: Karhun ennakko
Lisätietoja: Namika Lahden ennakko
 
4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

Näytä lisää vastaavia