URHOtv-ennakko: Pyrinnön voittoputki KTP:n testiin

5.3.2014 Korisliigan runkosarjassa kaikki seitsemän helmikuussa pelaamaansa ottelua voittanut Tampereen Pyrintö kohtaa keskiviikon URHOtv-ottelussa KTP-Basketin Kotkassa. Kotkalaiset taipuivat täpärin pistein viime viikolla Tampereella ja hakevat nyt revanssivoittoa liigajohtajasta.

Timo Heinosen KTP kohtaa Pyrinnön Karhuvuoren Steveco Areenalla keskiviikkona. Kuva: Kai Kilappa.

Pyrintö kaatoi KTP:n perjantaina viime hetkien puolustuspään onnistumisillaan pistein 91-86 (51-41) saatuaan Antero Lehdolta 25 pistettä ja BJ Raymondilta 22 pistettä. Ryan Ayers (23/7/5 syöttöä) oli KTP:n tehokkain, kun taas Pyrintö sai tähtipelinrakentaja Sharaud Curryn (9/7/8 syöttöä) kuriin.

EuroChallenge-kautensa päätökseen saattaneet kotkalaiset ovat pelanneet viime päivät vajaamiehisinä. Pitkäaikaistoipilas Mike Poundsin lisäksi Joonas Lehtoranta ja Chris Owens ovat olleet poissa kokoonpanosta, ja Aleksi Akpaso on pelannut vajaakuntoisena. Debyyttinsä KTP:ssa on tehnyt joukkueen neljäs ulkomaalaispelaaja, 211-senttinen brittisentteri Randall Hanke.

Sharaud Curry karisteli kipsiään maanantaina kirjauttamalla Tapiolan Honkaa vastaan 21 pistettä, 11 levypalloa ja 16 syöttöä. Muutenkin kotkalaisten puolustuspelaaminen oli Honkaa vastaan ensimmäisellä puoliajalla paikoitellen ilmiömäistä. Kotkalaisilla on meneillään varsinainen ottelusuma, sillä joukkue pelaa 28.2.–7.3. välisenä kahdeksan päivän ajanjaksona neljä ottelua.

Pyrintö selvitti viime viikolla tiensä Baltian liigan puolivälieriin ja pelaa yhä tasaväkisesti runkosarjan ykkössijasta Nilan Bisonsin kanssa. Tamperelaiset voittivat kaikki seitsemän helmikuussa pelaamaansa Korisliigan ottelua hävittyään tammikuun kaksi viimeistä otteluaan vieraissa Korikobrille ja Katajalle.

KTP-Basket on puolestaan tipahtanut kolmen voiton takaa-ajoasemaan Katajaan nähden taistelussa Korisliigan kolmannesta sijasta. KTP:lla on tosin neljän voiton etumatka viidennen sijan Kauhajoen Karhuun nähden.

URHOtv:n suora lähetys KTP-Pyrintö tänään keskiviikkona 5.3. klo 18:25 alkaen.

Asiat

 
17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

13.2.2024 09:00 Korisliiga

Michael Pounds KTP-Basketin päävalmentajaksi

Pounds nousee tehtävään joukkueen valmennusjohdosta ja korvaa tehtävässä sunnuntaina eronneen Roope Mäkelän. Joukkue esiintyy ensimmäistä kertaa Poundsin alaisuudessa keskiviikkona paikallisottelussa Kouvoja vastaan vieraskentällä.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

9.2.2024 09:28 Korisliiga

Mikko Koivisto 4000 runkosarjapisteen rajapyykkiin

Kolmospyssynä Korisliigassa tunnettu Salon Vilppaan Mikko Koivisto ylitti torstaina 4000 runkosarjapisteen rajan heitettyään Nokiaa vastaan 13 pistettä.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

Näytä lisää vastaavia