URHOtv-ennakko: Vilpas hakee paluuta voittojen tielle Namika Lahtea vastaan

25.1.2013 Tiukkaa taistelua Korisliigan kahdeksannesta sijasta jatketaan lauantaina, kun Salon Vilpas isännöi URHOtv:n ottelussa liigan jumbosijalla majailevan Namika Lahden. Vilpas on hävinnyt kuusi edellistä otteluaan, kun taas Namika Lahti on voittanut viimeisestä kahdestatoista ottelustaan vain yhden.

Shawn Atupemin Vilpas yrittää katkaista tappioputkensa lauantain URHOtv-ottelussa. Kuva: Matti O. Koskinen.

Pitkään Korisliigan kahdeksannella sijalla viihtynyt Salon Vilpas on joutunut viime kierroksilla puolustuskannalle, kun UU-Korihait ja Lapuan Korikobrat ovat ilmoittautuneet mukaan pudotuspelitaisteluun. Vilpas onkin nyt valahtanut taulukossa kymmenenneksi, kun Korihait ja Korikobrat ovat kumpikin hakeneet voiton enemmän.

 

Parempaa virettä hakee myös Namika Lahti, joka on Korisliigassa tällä hetkellä jumbopaikalla FoKoPon ohitettua lahtelaiset LrNMKY-voitollaan. Lahtelaiset ovat hakeneet edellisestä 12 ottelustaan vain yhden voiton ja kärsineet loukkaantumisista läpi kauden. Toivoton Namikan tehtävä ei kuitenkaan ole, sillä eroa esimerkiksi Salon Vilppaaseen on vain kahden voiton verran.

 

Vilpas on voittanut kotonaan pelaamastaan 13 ottelusta viisi, kun taas Namika Lahden on voittanut vieraissa vain kerran 12 yrittämällä. Lahtelaisten ainokainen vierasvoitto on juurikin Vilppaasta lokakuun puolivälistä.

 

Namikan kokoonpanosta puuttuu ainakin alaraajavaivainen Cedric Latimer sekä mahdollisesti edelleen myös Aleksi Alanen. Sormivamman alkuviikosta saaneen Louis Johnsonin pelaaminen on arvoitus. Pelikuntoista Johnsonia kaivataan, sillä lahtelaiset kaipaavat painikaverin korin alle Vilppaan Shawn Atupemia vastaan.

 

Vilpas esittelee lauantaina kotiyleisölleen uuden amerikkalaislaiturinsa Marcus Relphorden, joka debytoi erinomaisesti edellisessä URHOtv-ottelussa keskiviikkona. Relphorde nakutti KTP:ta vastaan 27 pistettä, otti kymmenen levypalloa ja antoi vielä viisi korisyöttöäkin.

 

Vilppaan viisikon muodostanevat näin Relphorde, Atupem, pelintekijä Alex Vaenerberg, Troy Barnies ja Eero Lehtinen. Penkiltä voimaa tuovat etenkin Jukka Kataja, Mikael Sandberg, Vesa-Pekka Laine ja Samu Kaaresvirta.

 

Latimerin ollessa pois Namikan aloituksesta löytyvät kentille pelannut Emmanuel Holloway ja Jordan Hasquet sekä kolmantena amerikkalaisena joko Johnson tai varalla Thomas Kelley. Vesa Heinonen lienee aloittava suomalaispelaaja Alasen jatkaessa sairauslomaansa. Virolainen Joonas Vaino puolestaan löytynee ison pelaajan paikalta Johnsonin ollessa poissa. Heidän lisäkseen Valtteri Mäkäläinen on ainoa isompia minuutteja saava pelaaja.

 

Joukkueiden kaksi edellistä kohtaamista päättyivät vierasvoittoihin. Namika haki 64–68-voiton lokakuussa Salohallista ja Vilpas vei Lahdesta 65-74-voiton joulukuun alussa.

 

URHOtv:n lähetys Salohallista alkaa lauantaina klo 18:25 ja ottelun selostaa Toni Flink. Henkilökuvassa nähdään Vilppaan kolmeasataa runkosarjapeliä lähestyvä Jukka Kataja.

 

Lisätietoja: URHOtv
 
4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

Näytä lisää vastaavia