URHOtv: LrNMKY ja Kataja mittelevät Karjalan herruudesta

19.3.2013 URHOtv:n tiistain Korisliiga-illassa taistellaan kolmannen kerran tällä kaudella Karjalan herruudesta parketilla. Nyt isäntänä toimiva Lappeenrannan NMKY on ollut kahdella edellisessä ottelussa altavastaaja Joensuun Katajan rymistellessä 17 ja 29 pisteen voitot.

Jonte Flowersin Kataja taistelee Karjalan herruudesta tiistaina. Kuva: Vesa Kuukka/Kuvanmaailma.

Joensuun Katajan pitkä ja ansiokas urakka EuroChallengessa sai päätöksensä vajaa viikko sitten, kun Kataja hävisi Joensuussa kahden jatkoajan jälkeen Ranskan liigakärki Gravelines-Dunkerquelle toisen puolivälieräotttelun merkeissä.

 

Katajan EuroChallenge-pelit ovat tätä kirjoittaessa historiaa, ja tiistaisesta ”Karjalan mestaruusottelusta” lähtien Jukka Toijalan joukkojen fokus on jälleen 100-prosenttisesti Korisliigassa.

 

Eurokiireistään huolimatta Katajan voittoprosentti on Korisliigan paras, vaikka joensuulaiset ovatkin muutaman rästipelin myötä liigataulukossa KTP:n ja Bisonsin perässä.

 

Lassi Tuovin valmentama LrNMKY on puolestaan pitänyt tiukasti seitsemättä sijaa hallussaan. Seitsemäs sija näyttää likimain selviöltä, sillä lappeenrantalaisilla on kolme voittoa kurottavanaan kuudenteen sijaan, mutta samalla kolmen voiton etumatka kahdeksanteen sijaan.

 

LrNMKY:n otteet ovat heitelleet läpi kauden laidasta laitaan. Kotonaan joukkue on hoitanut 18 ottelustaan 11 voittoa, mutta vieraskentällä pelaamastaan 19 ottelusta vain viisi. Silti lappeenrantalaiset ovat hakeneet isojakin päänahkoja kauden aikana.

 

LrNMKY:n kaikki kaikessa ovat pistepörssin seitsemän parhaan joukkoon Korisliigassa mahtuvat yhdysvaltalaispelaajat Jason Conley, Matt Gibson ja Greg Logins. Muuhun ryhmään on kuukauden ajan jäänyt iso aukko Clifton Jonesin potiessa jalkaansa. Edellisestä ottelusta KTP:ta vastaan poissa olivat myös flunssainen Antti Niskanen ja jalkavaivainen Tuomas Viertola.

 

Joensuun Katajalla on puolestaan käytössään vakuuttavan leveä materiaali. Yhdysvaltalaisnelikosta Jerald Fields palasi pelikuntoon polvivaivoistaan edelliseen liigapeliin, joten Toijalalla on valinnan varaa tälläkin rintamalla. Muut nelikostahan ovat EuroChallengessa lähes 18 pisteen keskiarvolla viimeistellyt Jonte Flowers, takamies Johnell Smith sekä iso laituri Dan Coleman.

 

Eikä kotimaisten pelaajien osastokaan joensuulaisilla jätä ketään kylmäksi: yli 1100 liigapelin kaksikko Sami Lehtoranta-Petri Virtanen, kolmostykki Antti Kanervo, ikitaistelijat Vesa Mäkäläinen ja Juho Nenonen sekä erinomaisesti paikkansa Katajan rotaatiossa täyttänyt Juho Lehtoranta.

 

URHOtv:n suora lähetys Lappeenrannasta käynnistyy tiistaina kello 18:25. Taukovieraana lähetyksessä on Katajan päävalmentaja Jukka Toijala, jonka kanssa paketoidaan EuroChallengen matka ja katsotaan eteenpäin liigakauden huipennukseen. Ottelun selostaa Toni Flink.

 

Lisätietoja: URHOtv

Asiat

 
12.9.2023 08:22 Susijengi

Roope Ahosen koripalloura päätökseen

Kahdesti Susijengiä EM-kisoissa (2013, 2015) edustanut Salon Vilppaan kasvatti Roope Ahonen, 33, on ilmoittanut lopettavansa koripallouransa. 187-senttisen Ahosen ansioluetteloon kuuluvat mm. Espanjan kakkosliigan ja Espanjan kakkoscupin mestaruudet, kahdeksan kautta Korisliigaa ja kahdeksan kautta ammattilaisena ulkomailla.

6.9.2023 09:31 Korisliiga

Buffen, Roberson ja Sherman Kobrat-paitaan

Korisliiga-kauteen valmistautuva Kobrat on solminut tulevaa kautta koskevan sopimuksen 23-vuotiaan ja 203-senttisen Kenyon "KJ" Buffenin kanssa. Joukkue solmi aiemmin sopimukset Anthony Robersonin ja Taz Shermanin kanssa.

5.9.2023 08:35 Korisliiga

Ivan Ivanovic täydentää Korihaiden valmennuksen

Uudenkaupungin Korihaiden Korisliiga-joukkueen valmennukseen, päävalmentaja Darko Mihajlovicin avuksi, liittyy pitkän pelaajauran pelannut 42-vuotias serbialaismontenegrolainen Ivan Ivanovic.

4.9.2023 13:13 Korisliiga

Both Gach viimeistelee BC Nokian ulkomaalaisrivistön

BC Nokian Korisliiga-joukkue ja yhdysvaltalainen Both Gach, 24, ovat solmineet ensi kautta koskevan pelaajasopimuksen. 198-senttinen Gach pelasi viime kaudella Kosovon pääsarjassa.

3.9.2023 04:33 Susijengi

Henri Kantonen jatkaa Karhu Basketissa

Susijengin MM-kisajoukkueeseen kuulunut ToPo Juniorien kasvatti Henri Kantonen, 198 cm ja 26 vuotta, jatkaa uraansa Karhu Basketissa. Viime kaudella Karhun Korisliigan hopealle ja FIBA Europe Cupin neljän parhaan joukkoon johdattaneen Kantosen ja Karhun sopimuksessa on ulkomaanpykälä, joka on voimassa tammikuuhun asti.

28.8.2023 14:16 Korisliiga

Kamau Stokes Kouvojen takakentälle

27-vuotiaalla Stokesilla on useamman vuoden kokemus eurooppalaisista pääsarjoista.

28.8.2023 12:32 Korisliiga

Jalen Jackson palaa Korihaihin

Uudenkaupungin Korihaiden Korisliiga-joukkueen ulkomaalaisnelikon täydentää tuttu nimi. Yhdysvaltalainen 29-vuotias laituri Jalen Jackson pukee tulevalla kaudella Korihaiden paidan ylleen kolmannen kerran urallaan.

28.8.2023 10:20 Korisliiga

Malik Ellison Kauhajoelle

Kauhajoki on solminut tulevaa kautta koskevan sopimuksen 198-senttisen Ellisonin kanssa.

25.8.2023 13:40 Korisliiga

Fiifi Aidoo palaa Suomeen ja liittyy BC Nokian riveihin

BC Nokian Korisliiga-joukkue on tehnyt pelaajasopimuksen Harold ”Fiifi” Aidoon, 27, kanssa. Susijengissä kahdeksan ottelun verran esiintynyt, edelliset kaksi kautta ulkomailla pelanneen, Aidoon ja Näätien sopimus on mallia 1+1, jossa toisessa vuodessa on molemminpuolinen optio.

25.8.2023 09:00 Korisliiga

Korisliigat jatkuvat Ruudussa - Koripalloliitto ja Nelonen Media jatkosopimukseen

Korisliiga ja naisten Korisliiga näkyy alkavalla kaudella Ruutu-palvelussa. Vuonna 2020 käynnistynyt yhteistyö jatkuu monivuotisella jatkosopimuksella.

22.8.2023 12:46 Korisliiga

Nike Sibande aloittaa ammattilaisuransa Kataja Basketissa

Joensuulaisen Kataja Basketin tuorein pelaajakiinnitys on 193-senttinen yhdysvaltalainen Nike Sibande.

21.8.2023 12:00 Korisliiga

Wesley Person Jr. Korihaiden pelipaitaan

Korihaiden kolmas ulkomaalaisvahvistus on yhdysvaltalainen 28-vuotias takamies Wesley Person Jr. 191-senttinen Person Jr. aloittaa Uudessakaupungissa viidennen ammattilaiskautensa ja hän saapuu Suomeen Unkarin pääsarjasta.

21.8.2023 10:00 Yhteistyökumppanit

Millpoint Koripalloliiton ja Korisliigan yhteistyökumppaniksi

Suomen Koripalloliitto on solminut yhteistyösopimuksen mainos- ja liikelahjamaailman syövereissä vaikuttavan Millpointin kanssa. Millpoint tulee avuksi kehittämään Koripalloliiton virallista verkkokauppaa.

18.8.2023 10:00 Korisliiga

Amanze Egekeze jatkaa Kataja Basketissa

SM-pronssijoukkuetta Kataja Basketia viime kauden edustanut yhdysvaltalais-nigerialainen Amanze Egekeze nähdään Korisliigassa myös tulevalla kaudella.

17.8.2023 10:53 Korisliiga

Korisliiga-seurat ja Koripalloliitto myynnin ja markkinoinnin kehityspäivässä

Korisliigojen myynnin ja markkinoinnin kehityspäivä keräsi 12 seuraa Korisliigasta ja naisten Korisliigasta keskustelemaan ja sparraamaan toistensa kanssa. Päivän aikana kuultiin neljää esiintyjää myynnin ja markkinoinnin huipulta.

17.8.2023 09:12 Korisliiga

Kokenut Shavon Coleman Seagullsiin

Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen 31-vuotiaan yhdysvaltalaisen laitapelaajan Shavon Colemanin kanssa.

16.8.2023 10:03 Korisliiga

Devin Thomas sisäpelaajaksi Kataja Basketiin

Joensuulainen Kataja Basket on sopinut alkavasta kaudesta 29-vuotiaan amerikkalaisen Devin Thomasin kanssa. Wake Forestin yliopiston joukkueessa vuosina 2012-16 vakuuttavasti esiintyneellä 206-senttisellä korinaluspelaajalla on takanaan seitsemän ammattilaiskautta.

16.8.2023 09:57 Korisliiga

Kyle Lofton Kouvojen takakentälle

Kouvot on solminut tulevan kauden kattavan pelaajasopimuksen yhdysvaltalaisen takamiehen Kyle Loftonin kanssa. Lofton on pelannut viimeiset viisi kautta yliopistokoripalloa ja aloittaa näin ammattilaisuransa Kouvolasta.

15.8.2023 16:12 Susijengi

Shawn Hopkins vahvistaa Karhu Basketia

Korisliigan viime vuosien kestomenestyjä ja viime keväänä FIBA Europe Cupin neljän parhaan joukkoon edennyt Karhu Basket on jatkanut aktiivisena siirtomarkkinoilla. Tuoreimpana kiinnityksenään kauhajokiset hankkivat riveihinsä viime kauden Romaniassa pelanneen 195-senttisen ja 28-vuotiaan Susijengi-laituri Shawn Hopkinsin.

15.8.2023 13:52 Korisliiga

David Azore Pyrinnön riveihin

Tampereen Pyrintö on tehnyt sopimuksen amerikkalaisen takamies-laituri David Azoren kanssa.

Näytä lisää vastaavia