URHOtv: LrNMKY ja Kataja mittelevät Karjalan herruudesta

19.3.2013 URHOtv:n tiistain Korisliiga-illassa taistellaan kolmannen kerran tällä kaudella Karjalan herruudesta parketilla. Nyt isäntänä toimiva Lappeenrannan NMKY on ollut kahdella edellisessä ottelussa altavastaaja Joensuun Katajan rymistellessä 17 ja 29 pisteen voitot.

Jonte Flowersin Kataja taistelee Karjalan herruudesta tiistaina. Kuva: Vesa Kuukka/Kuvanmaailma.

Joensuun Katajan pitkä ja ansiokas urakka EuroChallengessa sai päätöksensä vajaa viikko sitten, kun Kataja hävisi Joensuussa kahden jatkoajan jälkeen Ranskan liigakärki Gravelines-Dunkerquelle toisen puolivälieräotttelun merkeissä.

 

Katajan EuroChallenge-pelit ovat tätä kirjoittaessa historiaa, ja tiistaisesta ”Karjalan mestaruusottelusta” lähtien Jukka Toijalan joukkojen fokus on jälleen 100-prosenttisesti Korisliigassa.

 

Eurokiireistään huolimatta Katajan voittoprosentti on Korisliigan paras, vaikka joensuulaiset ovatkin muutaman rästipelin myötä liigataulukossa KTP:n ja Bisonsin perässä.

 

Lassi Tuovin valmentama LrNMKY on puolestaan pitänyt tiukasti seitsemättä sijaa hallussaan. Seitsemäs sija näyttää likimain selviöltä, sillä lappeenrantalaisilla on kolme voittoa kurottavanaan kuudenteen sijaan, mutta samalla kolmen voiton etumatka kahdeksanteen sijaan.

 

LrNMKY:n otteet ovat heitelleet läpi kauden laidasta laitaan. Kotonaan joukkue on hoitanut 18 ottelustaan 11 voittoa, mutta vieraskentällä pelaamastaan 19 ottelusta vain viisi. Silti lappeenrantalaiset ovat hakeneet isojakin päänahkoja kauden aikana.

 

LrNMKY:n kaikki kaikessa ovat pistepörssin seitsemän parhaan joukkoon Korisliigassa mahtuvat yhdysvaltalaispelaajat Jason Conley, Matt Gibson ja Greg Logins. Muuhun ryhmään on kuukauden ajan jäänyt iso aukko Clifton Jonesin potiessa jalkaansa. Edellisestä ottelusta KTP:ta vastaan poissa olivat myös flunssainen Antti Niskanen ja jalkavaivainen Tuomas Viertola.

 

Joensuun Katajalla on puolestaan käytössään vakuuttavan leveä materiaali. Yhdysvaltalaisnelikosta Jerald Fields palasi pelikuntoon polvivaivoistaan edelliseen liigapeliin, joten Toijalalla on valinnan varaa tälläkin rintamalla. Muut nelikostahan ovat EuroChallengessa lähes 18 pisteen keskiarvolla viimeistellyt Jonte Flowers, takamies Johnell Smith sekä iso laituri Dan Coleman.

 

Eikä kotimaisten pelaajien osastokaan joensuulaisilla jätä ketään kylmäksi: yli 1100 liigapelin kaksikko Sami Lehtoranta-Petri Virtanen, kolmostykki Antti Kanervo, ikitaistelijat Vesa Mäkäläinen ja Juho Nenonen sekä erinomaisesti paikkansa Katajan rotaatiossa täyttänyt Juho Lehtoranta.

 

URHOtv:n suora lähetys Lappeenrannasta käynnistyy tiistaina kello 18:25. Taukovieraana lähetyksessä on Katajan päävalmentaja Jukka Toijala, jonka kanssa paketoidaan EuroChallengen matka ja katsotaan eteenpäin liigakauden huipennukseen. Ottelun selostaa Toni Flink.

 

Lisätietoja: URHOtv

Asiat

 
20.6.2021 13:01 Korisliiga

Korisliiga-mestaruuden voittanut Christopher McKnight Kataja Basketiin

Joensuulainen Kataja Basket on vahvistanut kokoonpanoaan 201-senttisellä Christopher McKnightilla. McKnight juhli kauhajokelaisen Karhu Basketin kanssa SM-kultaa keväällä 2019. Sopimus Katajan kanssa on yksivuotinen.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

17.6.2021 14:49 Korisliiga

Isiah Osborne Kouvojen miehistöön

Kouvolan Kouvot solminut yksivuotisen sopimuksen kanadalaisen 196-senttisen Isiah Osbornen kanssa.

16.6.2021 13:08 Korisliiga

Vuoden ulkomaalaispelaaja Jeremiah Wood ja Vilpas jatkosopimukseen

Tuore Suomen mestari Salon Vilpas ja finaaleiden arvokkaimmaksi pelaajaksi sekä Vuoden ulkomaalaispelaajaksi valittu Jeremiah Wood solmivat yksivuotisen jatkosopimuksen.

16.6.2021 09:12 Korisliiga

Michael Besselink vuoden mittaiseen jatkosopimukseen BC Nokian kanssa

Michael Besselink, 22, ja BC Nokia ovat sopineet vuoden mittaisesta jatkosopimuksesta. Kyseessä on optiovuosi vuoden takaisesta 1+1-mallisesta sopimuksesta.

11.6.2021 12:00 Korisliiga

Tomas Pihlajamäki jatkaa Pyrinnössä kevääseen 2023

Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen hienon debyyttikauden pelanneen Tomas Pihlajamäen kanssa.

9.6.2021 14:50 Korisliiga

Osku Heinoselle kahden vuoden jatkosopimus Pyrintöön

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen Osku Heinosen kanssa. Kokenut ja tarkkakätinen Heinonen aloittaa jo 12. kautensa Pyrinnön Korisliiga-joukkueessa.

9.6.2021 14:43 Korisliiga

Marcus LoVett Vilppaan takakentälle

Hallitseva Suomen mestari Salon Vilpas on solminut 183-senttisen yhdysvaltalaisen Marcus LoVettin kanssa. Vasenkätinen LoVett voitti viime kaudella Portugalin liigan korikuninkuuden.

8.6.2021 09:29 Korisliiga

Joona Airenne Bisonsin riveihin

Korisliiga-paluuseen valmistautuva LoKoKo Bisons on solminut 1+1-mallisen sopimuksen viime kaudella Ura Basketissa pelanneen Joona Airenteen kanssa.

7.6.2021 11:26 Korisliiga

Pyrinnölle merkittävä jatkosopimus, David Gonzalvez jatkaa Tampereella kevääseen 2023

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen kapteeninsa David Gonzalvezin, 33, kanssa. Tuleva kausi on amerikkalaisen kuudes Korisliigassa.

7.6.2021 08:56 Korisliiga

Brian Fobbs Vilppaan ensimmäinen vahvistuskiinnitys

Suomen mestaruuden voittanut Salon Vilpas on kiinnittänyt 196-senttinen Brian Fobbsin ensi kauden joukkueeseensa. Vasenkätinen Fobbs pelasi kaksi viimeistä kauttaan Towsonin yliopistossa.

7.6.2021 08:14 Korisliiga

Eero Lehtonen ja Pyrintö jatkosopimukseen

Korihaiden kasvatti Eero Lehtonen jatkaa Tampereen Pyrinnössä, kun 23-vuotias pelaaja solmi vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

4.6.2021 10:30 Korisliiga

Santeri Makkonen on Seagullsin miehistöön

PuHu Junioreiden kasvatti on edustanut kaksi edellistä kautta miesten I divisioona A:ssa pelaavaa ToPoa. Makkonen pelaa ensi kaudella Seagullsin lisäksi Helsingin NMKY:ssä.

3.6.2021 13:00 Korisliiga

Valtteri Leppänen jatkaa Pyrinnössä

Pyrintö on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen Valtteri Leppäsen, 23, kanssa.

3.6.2021 10:30 Korisliiga

Sarjalisenssien hakuaika päättyi – Korisliigan sarjalisenssiä haki 12 joukkuetta

Korisliigassa viime kaudella pelannut kaarinalainen Ura Basket ilmoitti Koripalloliitolle ettei se hae Korisliigan sarjalisenssiä kilpailuvuodelle 2021–22. Muissa huippu- ja kilpakoripallosarjoissa kaikki urheilullisesti sarjaan oikeutetut joukkueet hakivat sarjalisenssejä.

3.6.2021 10:00 Susijengi

Matti Nuutinen nostaa tossut naulaan

Kolmet arvokisat, kahdet EM-karsinnat ja yhdet MM-karsinnat Susijengin sinivalkopaidassa pelannut likaisen työn tekijä ja kaksinkertainen Suomen mestari, kaarinalaisen Ura Basketin kasvatti Matti Nuutinen, 31, lopettaa koripallouransa.

2.6.2021 15:00 Mestarien liiga

Suomen mestari Vilpas lähtee Mestarien liigan karsintoihin

Keväällä ensimmäisen koripalloilun Suomen mestaruutensa voittanut Salon Vilpas on päättänyt osallistua syyskuussa Mestarien liigan karsintoihin. Mestarien liigan karsinnat pelataan 13.–17. syyskuuta. Arvonta suoritetaan heinäkuussa ja otteluohjelma varmistetaan heinäkuun viimeinen päivä.

2.6.2021 13:00 Suomen Cup

Koripallon Suomen Cup Ylelle pitkällä sopimuksella

Suomen Koripalloliitto ja Yle solmivat kolmivuotisen sopimuksen miesten ja naisten Suomen Cupin finaaliviikonloppujen tv-oikeuksista.

2.6.2021 12:26 Korisliiga

Korihait kiinnitti kaksi omaa kasvattiaan

Uudenkaupungin Korihait on solminut 1+1-malliset pelaajasopimukset Akseli Arvosen ja Mio Hyvösen kanssa.

2.6.2021 12:15 Korisliiga

Aleksanteri Ahola ja Lahti Basketball jatkosopimukseen

Lahti Basketball on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen Aleksanteri Aholan, 26, kanssa. Ahola aloittaa jo seitsemännen kauden Lahti Basketballin riveissä.

Näytä lisää vastaavia