URHOtv: LrNMKY ja Kataja mittelevät Karjalan herruudesta

19.3.2013 URHOtv:n tiistain Korisliiga-illassa taistellaan kolmannen kerran tällä kaudella Karjalan herruudesta parketilla. Nyt isäntänä toimiva Lappeenrannan NMKY on ollut kahdella edellisessä ottelussa altavastaaja Joensuun Katajan rymistellessä 17 ja 29 pisteen voitot.

Jonte Flowersin Kataja taistelee Karjalan herruudesta tiistaina. Kuva: Vesa Kuukka/Kuvanmaailma.

Joensuun Katajan pitkä ja ansiokas urakka EuroChallengessa sai päätöksensä vajaa viikko sitten, kun Kataja hävisi Joensuussa kahden jatkoajan jälkeen Ranskan liigakärki Gravelines-Dunkerquelle toisen puolivälieräotttelun merkeissä.

 

Katajan EuroChallenge-pelit ovat tätä kirjoittaessa historiaa, ja tiistaisesta ”Karjalan mestaruusottelusta” lähtien Jukka Toijalan joukkojen fokus on jälleen 100-prosenttisesti Korisliigassa.

 

Eurokiireistään huolimatta Katajan voittoprosentti on Korisliigan paras, vaikka joensuulaiset ovatkin muutaman rästipelin myötä liigataulukossa KTP:n ja Bisonsin perässä.

 

Lassi Tuovin valmentama LrNMKY on puolestaan pitänyt tiukasti seitsemättä sijaa hallussaan. Seitsemäs sija näyttää likimain selviöltä, sillä lappeenrantalaisilla on kolme voittoa kurottavanaan kuudenteen sijaan, mutta samalla kolmen voiton etumatka kahdeksanteen sijaan.

 

LrNMKY:n otteet ovat heitelleet läpi kauden laidasta laitaan. Kotonaan joukkue on hoitanut 18 ottelustaan 11 voittoa, mutta vieraskentällä pelaamastaan 19 ottelusta vain viisi. Silti lappeenrantalaiset ovat hakeneet isojakin päänahkoja kauden aikana.

 

LrNMKY:n kaikki kaikessa ovat pistepörssin seitsemän parhaan joukkoon Korisliigassa mahtuvat yhdysvaltalaispelaajat Jason Conley, Matt Gibson ja Greg Logins. Muuhun ryhmään on kuukauden ajan jäänyt iso aukko Clifton Jonesin potiessa jalkaansa. Edellisestä ottelusta KTP:ta vastaan poissa olivat myös flunssainen Antti Niskanen ja jalkavaivainen Tuomas Viertola.

 

Joensuun Katajalla on puolestaan käytössään vakuuttavan leveä materiaali. Yhdysvaltalaisnelikosta Jerald Fields palasi pelikuntoon polvivaivoistaan edelliseen liigapeliin, joten Toijalalla on valinnan varaa tälläkin rintamalla. Muut nelikostahan ovat EuroChallengessa lähes 18 pisteen keskiarvolla viimeistellyt Jonte Flowers, takamies Johnell Smith sekä iso laituri Dan Coleman.

 

Eikä kotimaisten pelaajien osastokaan joensuulaisilla jätä ketään kylmäksi: yli 1100 liigapelin kaksikko Sami Lehtoranta-Petri Virtanen, kolmostykki Antti Kanervo, ikitaistelijat Vesa Mäkäläinen ja Juho Nenonen sekä erinomaisesti paikkansa Katajan rotaatiossa täyttänyt Juho Lehtoranta.

 

URHOtv:n suora lähetys Lappeenrannasta käynnistyy tiistaina kello 18:25. Taukovieraana lähetyksessä on Katajan päävalmentaja Jukka Toijala, jonka kanssa paketoidaan EuroChallengen matka ja katsotaan eteenpäin liigakauden huipennukseen. Ottelun selostaa Toni Flink.

 

Lisätietoja: URHOtv

Asiat

 
7.9.2022 08:37 Korisliiga

Alan Herndon on BC Nokian neljäs ulkomaalaisvahvistus

BC Nokian Korisliiga-joukkue on tehnyt pelaajasopimuksen 206-senttisen yhdysvaltalaisen Alan Herndonin, 27, kanssa. Herndon on kokenut pelaaja, joka on ehtinyt pelata kotimaansa lisäksi jo viidessä maassa.

7.9.2022 08:30 Korisliiga

Jaquan Lawrence ja Pyrintö sopimukseen

Pyrintö on solminut vuoden mittaisen sopimuksen 206-senttisen Jaquan Lawrencen kanssa. Hän valmistui NCAA:n kakkostason LeMoyne-Owen Collegesta viime kauden päätteeksi.

2.9.2022 13:23 Korisliiga

Mikael Aalto palaa Korisliigaan Korihaiden paidassa

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt 1+1-vuotisen sopimuksen 27-vuotiaan sentteri Mikael Aallon kanssa. Aalto on viime vuodet pelannut Kristika Turussa ja hän on ollut yksi parhaimmista pelaajista divisioona A:ssa.

31.8.2022 10:34 Sääntötiedote

Koripallon virallisiin pelisääntöihin muutoksia

Tähän artikkeliin on koottu FIBA:n sääntömuutoksen tärkeimmät kohdat. Muutokset astuvat Suomessa voimaan 1.9.2022.

30.8.2022 08:25 Korisliiga

Pyrintö ja Airen Brooks sopimukseen

Pyrintö ja Airen Brooks ovat solmineet sopimuksen tulevasta kaudesta. Alabamasta kotoisin oleva Brooks pelasi NCAA:ta II divisioonan Delta Staten yliopistossa.

30.8.2022 08:19 Korisliiga

John Meeks täydentää Kouvojen kokoonpanon

Kouvot on solminut ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen 198-senttisen yhdysvaltalaisen John Meeksin kanssa. Meeksin myötä Kouvojen kokoonpano kuukauden päästä alkavaan Korisliiga-kauteen on valmis.

26.8.2022 09:06 Korisliiga

Pippen ja Livingston Kobrien pelipaitaan

Korisliiga-kauteen valmistautuva lapualaisseura on solminut vuoden mittaiset sopimukset Danny Pippenin ja Denzel Livingstonin kanssa.

25.8.2022 11:49 Korisliiga

Austin Butler Kouvojen paitaan

Korisliiga-kauteen valmistautuva Kouvolan Kouvot on solminut alkavaa kautta koskevan sopimuksen 196-senttisen takamiehen kanssa.

19.8.2022 14:12 Korisliiga

David Gonzalvez lopettaa pelaajauransa

Amerikkalaispelaaja pelasi Korisliigassa kuuden kauden ajan. Hän voitti Suomen mestaruuden Kouvojen riveissä keväällä 2016.

19.8.2022 10:31 Korisliiga

Jeffrey Carroll Jr. täydentää Seagullsin kokoonpanon

Helsinki Seagulls on tehnyt pelaajasopimuksen 27-vuotiaan yhdysvaltalaisen Jeffrey Carroll Jr.:n kanssa. 198-senttinen laitapelaaja on pelannut Italian kovatasoisissa liigoissa viimeiset kolme ammattilaiskauttaan.

19.8.2022 10:27 Korisliiga

Xavier Ford BC Nokian riveihin

BC Nokian Korisliiga-joukkue ja yhdysvaltalainen Xavier Ford, 29, ovat tehneet tulevan kauden kattavan pelaajasopimuksen. Kokenut 203-senttinen Ford pelasi edelliskaudella Unkarin pääsarjassa ja oli tänä kesänä voittamassa miljoona dollaria joukkueelleen The Basketball Tournamentissa.

19.8.2022 08:52 Korisliiga

Khalyl Waters täydentää Hongan ulkomaalaiskolmikon

Korisliiga paluuseen valmistautuva Tapiolan Honka on solminut sopimuksen ammattilaisuraansa aloittavan Khalyl Waters, 24, kanssa.

18.8.2022 09:38 Korisliiga

Lassi Kilpinen ja Pyrintö jatkosopimukseen

Tampereen Pyrinnön kasvatti Lassi Kilpinen on solminut seuransa kanssa jatkosopimuksen. Kilpisen jatkosopimus on muotoa 1+1.

16.8.2022 20:50 Korisliiga

Daytone Jennings Pyrinnön korin alle

Tampereen Pyrintö on tehnyt sopimuksen 206-senttisen laituri Daytone Jenningsin kanssa tulevalle kaudelle.

16.8.2022 09:02 Korisliiga

Theo John maineikkaasta Dukesta Kauhajoelle

Korisliigaan ja Mestarien liigan karsintoihin valmistautuva Kauhajoki joutui vaihtamaan sentteriä, kun Simeon Carter loukkaantui harjoituksissa. Carterin paikan ottaa viime kaudella Dukessa pelannut Theo John, 23.

12.8.2022 13:52 Korisliiga

LJ Thorpe Pyrinnön takakentälle

Pyrintö on tehnyt kauden 2022-23 kattavan sopimuksen yhdysvaltalaisen takamiehen LJ Thorpen kanssa.

10.8.2022 10:09 Korisliiga

Johnathan Stove Israelin pääsarjasta Nokialle

BC Nokian Korisliiga-joukkue on tehnyt kaksi pelaajasopimusta, kun täysin uutena pelaajana seuraan saapuu 26-vuotias yhdysvaltalainen Johnathan Stove. Lisäksi seura solmi jatkosopimuksen oman kasvatin Elias Sauramon kanssa.

10.8.2022 09:05 Korisliiga

AJ Lawson Hongan riveihin

Korisliiga-paluuseen valmistautuva Tapiolan Honka on solminut tulevaa kautta koskevan sopimuksen 25-vuotiaan AJ Lawsonin kanssa.

5.8.2022 16:22 Korisliiga

Topi Halme palaa Tapiolan Honkaan

Korisliiga-kauteen valmistautuva espoolaisjoukkue on solminut tulevaa kautta koskevan sopimuksen seuran oman kasvatin Topi Halmeen kanssa.

5.8.2022 09:51 Korisliiga

Nigerian maajoukkuemies Amanze Egekeze ja Kataja Basket sopimukseen

Syyskuiseen FIBA Europe Cup -karsintaan sekä Korisliiga-kauteen tähtäävä joensuulainen Kataja Basket täydentää kokoonpanoaan yhdysvaltalais-nigerialaisella laiturilla.

Näytä lisää vastaavia