Uudistunut Ranska Susijengin haasteena sunnuntaina

15.9.2018 12:25 Ranska selvitti MM-karsintojen ensimmäisen vaiheen nimiinsä tappioitta, mutta kapsahti jatkokarsintojen avausottelussa vieraissa Bulgarialle. Vanhat tutut Nando De Colo ja Nicolas Batum vastaavat Ranskan tähtivoimasta, mutta päävalmentaja Vincent Collet’n miehistö on muilta osin uudistunut lähes kokonaan.

Andrew Albicy on Ranskan takakentän moottori. Kuva: FIBA Europe.

Ranska ja Susijengi ovat kohdanneet viime vuosina useita kertoja – viimeksi vuodentakaisten EM-kotikisojen avausottelussa, jonka Suomi vei nimiinsä 86-84 jatkoajalla Jamar Wilsonin urotekojen jälkeen. Kaksi vuotta aiemmin Montpellierissä joukkueet kohtasivat EM-kisojen avausottelussa, jonka Ranska vei 97-87 Sasu Salinin pakotettua ensin haamuheitollaan pelin jatkoajalle.

Ranska ja Susijengi ovat perinteisesti pelanneet tiukkoja otteluita, mille on Susijengin apuvalmentaja Lassi Tuovin mukaan looginen selitys.

- Ranska pelaa hyvin organisoitua koripalloa. Meidän puolustuspään vahvuuksillemme sopii se, että vastustajan peli ei ole erityisen luovaa, vaan pikemminkin kontrolloitua. Silloin pystymme iskemään heidän hyökkäyspelinsä heikkouksiin erityisen hyvin.

Viime vuosien avainpelaajistaan Ranska on lähtenyt syyskuun karsintaikkunaan takakentän kulmakivensä Nando De Colon ja NBA:ssa vuosikymmenen päivät pelanneen laituriveteraaninsa Nicolas Batumin turvin. Joukkueen pelinrakentajajaosto on luonut nahkansa kokonaan, ja iso pää on muuttunut entistä fyysisemmäksi.

- Ranskan uusia pelinrakentajia Andrew Albicya, Jonathan Roussellea ja Paul Lacombea vastaan emme ole pelanneet koskaan aikaisemmin. Pelkästään tämä vaihdos on tuonut uusia ulottuvuuksia Ranskan peliin, Tuovi jatkaa.

- Vastaavasti Ranskan iso kalusto on nyt todella iso. Aiemmat isot miehet Boris Diaw ja Joffrey Lauvergne olivat ennen kaikkea taitopelaajia, nykyisessä Ranskan joukkueessa korinaluspelaajat ovat fyysistä skriinintekijä- ja puolustajajaostoa kuten Moustapha Fall.

Sunnuntaina Montpellierissä Susijengin voittomahdollisuudet lepäävät jälleen kerran tutun susikonseptin toteuttamisessa: kun kaikki puhaltavat yhteen hiileen, Ranska on kaadettavissa.

- Meidän on yhä edelleen oltava vastustajaa fyysisempiä takakentällä puolustaessamme. Hyökkäyksessä meidän on keskitettävä energiamme pallon liikuttamiseen, koska noin isoa joukkuetta vastaan korin alta ei saada ilmaisia pisteitä.

Ranska ja Susijengi kohtaavat Montpellierissä sunnuntaina 16.9. Ottelulähetys käynnistyy YLE TV2:ssa klo 18.48.

Nicolas Batum tuo Ranskalle NBA-kokemusta. Kuva: FIBA Europe.

Coach Tuovin tärpit: seuraa heitä

  • Nando De Colo (196 cm/31 v): ”Ranskan nykymaajoukkueen kapellimestari. Vuosikymmenen kokemus ammattilais- ja maajoukkuekoripallosta. Ratkaisuvalmis, mutta samalla äärimmäisen epäitsekäs pallotaituri.”
  • Nicolas Batum (203 cm/29 v): ”Kokenut, rauhallinen ja äärimmäisen taitava pelaaja, joka pystyy pelaamaan aina heittävästä takamiehestä isoon laituriin. Yksi monipuolisimmista eurooppalaisista pelaajista.”
  • Andrew Albicy (178 cm/28 v): ”Yksi Euroopan parhaista puolustajista. Kurinalainen joukkuepelaaja, joka on kehittynyt Espanjassa myös äärimmäisen hyväksi heittäjäksi. Hän tulee olemaan rakkikoira meidän pelinjohdollemme.”

Ranskan maajoukkue Montpellierissä 16.9.

#

Nimi

Pituus

Syntynyt

Seura

5

Nicolas BATUM

203

1988

Charlotte Hornets (NBA)

8

Charles KAHUDI

197

1986

Lyon-Villeurbanne (FRA)

12

Nando DE COLO

196

1987

Moskovan TsSKA (RUS)

17

Vincent POIRIER

213

1993

Saski Baskonia (ESP)

20

Amine NOUA

200

1997

Lyon-Villeurbanne (FRA)

21

Andrew ALBICY

178

1990

Andorra (ESP)

26

Mathias LESSORT

205

1995

Unicaja Malaga (ESP)

34

Alain KOFFI

207

1983

Gravelines-Dunkerque (FRA)

55

Jonathan ROUSSELLE

195

1990

Limoges (FRA)

90

Paul LACOMBE

190

1990

AS Monaco (FRA)

91

Edwin JACKSON

190

1989

KK Buducnost (MNG)

93

Moustapha FALL

218

1992

Lokomotiv Kuban (RUS)

  • Päävalmentaja Vincent COLLET
  • Valmentaja Ruddy NELHOMME
  • Valmentaja Pascal DONNADIEU
 
28.2.2023 13:07 Susijengi

Kroatian kaatajaiset ja mestari-Slovenian tuplavoitto – näin Susijengi selvitti tiensä Aasian MM-kisoihin

Susijengi selvitti eilen päättyneissä MM-karsinnoissa tiensä Aasian MM-kisoihin ensimmäisenä joukkueena Euroopasta. MM-kisapaikka irtosi seitsemän ottelun mittaisella voittoputkella vuoden 2022 helmikuun ja elokuun välisenä aikana. Elä uudelleen Susijengin matka karsintojen haastavilta alkumetreiltä Aasian kisaparketeille!

27.2.2023 21:25 Susijengi

Susijengi lohkokakkoseksi MM-karsinnoissa, maagisesti heittänyt Saksa lohkovoittoon

Susijengi antoi ensimmäisen iskun, puolusti antaumuksella ja toteutti pelisuunnitelmaansa rohkeasti, mutta Saksa näytti, miksi on hallitseva EM-pronssimitalisti. Loppuunmyyty Espoo Metro Areena sai nähdä trillerimäisen MM-karsintahuipennuksen, jonka voittajaksi selvisi kolmosensa käsittämättömällä 62,5% tarkkuudella upottanut Saksa.

27.2.2023 08:26 Susijengi

Saksassa tulosta tekevä Tuomas Iisalo: ”Illan ottelun avain on puolustuspelaaminen”

Jo pitkään Saksassa viihtynyt ja viime keväänä Bundesliigan vuoden valmentajaksi valittu Tuomas Iisalo, 40, odottaa maanantain MM-karsintahuipennusta kiinnostuneena. Iisalon sydän sykkii Susijengille, mutta hän toivoo myös oman joukkueensa Bonnin Leon Kratzerille onnistumisia ja on tiiviisti yhteydessä kummankin joukkueen valmentajiin.

26.2.2023 19:18 Susijengi

Susijengi ja Saksa julkistivat kokoonpanot MM-karsintahuipennukseen, Kaukiainen debytoi

Susijengi ja Saksa ovat vahvistaneet kahdentoista hengen miehistönsä maanantai-iltana Espoo Metro Areenalla pelattavaan MM-karsintojen huipennukseen, joka ratkaisee samalla karsintalohkon ykkössijan. Erinomaista kautta Karhu Basketissa pelaava Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 24, nousee ensimmäistä kertaa uransa aikana Susijengin tusinaan.

26.2.2023 09:48 Susijengi

Susijengin MM-karsinnat huipentuvat maanantain Saksa-otteluun – voitolla lohkovoittoon

Vuosien 2021–23 MM-karsinnat huipentuvat maanantaina Espoo Metro Areenalla, kun viime syksyn EM-kisat pronssiin päättänyt isokokoinen ja organisoitunut Saksa saapuu Susijengin vieraaksi. Panoksena ottelussa on ei enempää eikä vähempää kuin karsintalohkon voitto.

25.2.2023 09:17 Susijengi

Ilari Seppälä: ”Tavoite on hoitaa homma maanantaina”

Susijengin leveästä kokoonpanosta löytyi perjantai-iltapäivänä Tel Avivissa monta tärkeää onnistujaa jatkoaikavoitossa. Israel-jatkoaikavoitossa suurimmat otsikot kuittasi kuitenkin takamiesveteraani Ilari Seppälä, 29, joka on kunnostautunut loppuhetkien ratkaisukoreissa aiemminkin.

24.2.2023 17:40 Susijengi

Ilari Seppälä jatkoajan kultaranne, Susijengi jatkoaikavoittoon Tel Avivissa

Vapautuneesti pelannut Israel otti aloitteen omiin käsiinsä helmikuun MM-karsintaikkunan avausottelussa ja oli tyrmätä suomalaisvieraansa jo lähtötelineisiin. Susijengi löysi kuitenkin intensiteettinsä puolustuspäässä ja jahtasi pelin jatkoajalle, jossa ”Lapuan pehtoori” Ilari Seppälä petasi perättäisillä onnistumisillaan vieraille 95–97 (46–35, 83–83) -trillerivoiton.

24.2.2023 08:52 Susijengi

Max Besselink: ”Tää matka on vasta alussa”

Helsingin NMKY:ssa koripallo-oppinsa saanut ja viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Max Besselink, 20, pelaa tänään perjantaina ensimmäisen arvokisakarsintaottelunsa Susijengin paidassa. Jo pitkään lupauksia herättäneen Besselinkin kokoonpanopaikan taustalla on nousujohteinen tulokaskausi Saksan Bundesliigan BC Göttingenissä.

23.2.2023 17:33 Susijengi

Susijengi ja Israel nimesivät tusinansa perjantain maaotteluun

Susijengi ja Israel ovat vahvistaneet kaksitoistapäiset miehistönsä perjantai-iltapäivän MM-karsintaotteluun. Israel isännöi Susijengiä Tel Avivin Drive In Arenalla perjantaina klo 14.30. Ottelu televisioidaan suorana Nelosella ja Ruudussa.

23.2.2023 10:11 Susijengi

Uudistunut Israel luottaa vanhaan ja hyväksi havaittuun

Israelin maajoukkueen kokoonpanossa on käynyt puhuri sitten marraskuun MM-karsintaikkunan, jolloin joukkue karsiutui ensi syyskesän MM-kisoista. Kaksi viisikollista pelaajia ovat sivussa ja päävalmentaja vaihtunut, mutta tästä huolimatta valmentaja Mikko Larkas odottaa Israelin saapuvan perjantain iltapäiväpeliin omilla vahvuuksillaan.

Näytä lisää vastaavia