Vaikea ilta Nordiksella, Schilb kaatoi kolmosilla Susijengin

27.11.2017 Susijengin MM-karsintaikkunan toinen ottelu päättyi tappioon Helsingin Jäähallissa, kun Tshekki oli etevämpi loppulukemin 56-64 (30-25). Nihkeä ja vähäkorinen kamppailu ratkesi päätösneljänneksellä, kun tshekkiläiset rohmusivat hyökkäyslevypalloja ja Blake Schilb äityi ilmiliekkeihin kolmosen takaa.

Susijengi sai maistaa tappiota, kun Tshekki oli parempi Helsingin Jäähallissa.

Tshekki haki viljalti hyökkäyslevypalloja, joista vieraat saivat toisia heittoja.

"Jammu" Wilson pyöritti peliä, kun Susijenkin kokoonpanosta oli poissa tukku avainpelaajia.

Kapteeni Shawn Huff oli joukkueensa pisteykkönen.

Roope Ahonen pelasi vetreästi.

Susijengi-debyyttinsä teki puolustuksessa erottunut Ilari Seppälä.

Susijengi pelaa seuraavan kerran ensi helmikuussa. Kuvat: Ville Vuorinen.


Vähäkorinen asemasota eteni päätösneljännekselle tasatilanteessa 38-38. Carl Lindbom rynni väkisin kaksi peräkkäistä koria Susijengille ja ripeällä jalalla pelannut Roope Ahonen linkosi kolmosen vartaloharhautuksen jälkeen.
 

Kun Suomen harvat korit tulivat kovan työn kautta, niin Tshekki pääsi nauttimaan helpoista heitoista. Vieraat pistivät pallon ahnaasti jokaista päätä pidemmälle Ondrej Balvinille, jolla oli vähät vaikeudet löytää syöttökulma Susijengin tuplausten iskiessä. Jos heitot taas lensivät kiville, niin tshekkiläiset rouhivat hyökkäyslevypalloista uusia yrityksiä.
 

Vieraiden sankariksi nousi Blake Schilb, jonka ranne kuumeni ja hymy leveni jokaisen kaaren takaa lähteneen heiton jälkeen. Schilb upotti päätösneljännekseen kuudesta kolmosyrityksestään peräti viisi. Viimeinen lähti kaksi minuuttia ennen loppusummeria, jolla Tshekki nousi 49-61-johtoon, josta Susijengi ei enää toipunut.
 

– Lopussa saimme ne heitot, jotka halusimme ja ne stopit, jotka tarvitsimme, Schilb kommentoi lehdistötilaisuudessa.
 

– Meidän energiatasot kapeni loppua kohti ja hävisimme paljon kaksinkamppailuita korin alla, joista Tshekki pääsi toisiin heittoihin. Siihen emme enää pystyneet vastaamaan, Susijengin valopilkkuihin kuulunut Ahonen kommentoi.

Dettmann: ”Lihaksia, vuosia ja senttejä”

Molemmilta joukkueilta löytyi runsaasti poissaoloja, mikä näkyi varsinkin ensimmäisellä puoliajalla kummankin otteissa. Susijengin avausneljännes oli kehno, mutta vastaavasti toisella neljänneksellä suomalaiset sai tilkittyä vieraiden hyökkäämisen vain kuuteen pisteeseen. Petteri Koposen sijaan pelinjohdosta vastasivat mm. flunssainen Jamar Wilson, Ahonen ja debyyttinsä Susijengissä tehnyt Ilari Seppälä.
 

– Hyvin he mielestäni suoriutuivat. Tämä oli kuin kesän ensimmäiset pelit valmentajankin näkökulmasta, kun on uusia pelaajia ja kokoonpanoja. Kahden matsin aikana löysimme pelimme yllättävän hyvin. Nyt ratkesi siihen, että hävisimme kaksinkamppailut korin alla. Tshekillä oli enemmän lihaksia, enemmän vuosia ja enemmän senttejä, Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann kommentoi.
 

– Valitettavasti hävisimme pelin niihin asioihin, joissa pärjättiin ensimmäisellä puoliajalla. Hoidimme omassa päässä ribarit himaan ja saimme niistä muutaman nopean. Vikalla neljänneksellä ei enää saatu. Peli kääntyi tällä kertaa sellaiseksi, Dettmann jatkoi.
 

– Totta kai poissaolot näkyivät erityisesti hyökkäyspäässä. Vaikea löytää sellaista rytmiä, mikä meillä yleensä on. Mutta olen ylpeä siitä, että miten kaikki jätkät pistivät itsensä likoon pakissa ja ajoittain hallitsimme peliä. Pelasimme voitosta, kun kaikki pakittivat antaumuksella, Susijengi-kippari Shawn Huff virkkoi.

Ahonen säväytti, Seppälä debytanttina

Kapteeni Huff oli Susijengin pistekärki 13 pisteellä ja kolmella levypallolla. Säväyttävimmistä esiintymisestä vastasi kuitenkin Roope Ahonen, joka näytti pitkästä aikaa maajoukkuepaidassa juuri siltä Roope Ahoselta, johon kaikki ovat ihastuneet. Ahosen näppärät kädenvaihdot ja täydestä vauhdista lähteneet kolmoset poikivat hänelle 11 pistettä ja yhden levypallon.
 

”Jammu” Wilson nikkaroi yhdeksän pistettä, kaksi levypalloa ja viisi syöttöä, kun taas Lindbomin saldo oli kuusi pistettä ja neljä levypalloa. Puolustuksessa Alexander Madsen (3/5) paimensi oivasti tshekkiläiskorstoja ja debyyttipelinsä pelannut Seppälä (0/1) haki ulottuvilla käsillään kaksi riistoa peräjälkeen.
 

– Ilari pelasi ensimmäisen maaottelunsa ja oli todella hyvä puolustuksessa minuuttiensa ajan, kapteeni Huff kehaisi tulokasta.
 

Tshekin pistekärki oli Schilb, joka upotti kokonaisuudessaan kolmosensa 5/8 kohti 17 pistettä ja kuutta levypalloa. Vieraiden muut syömähampaat olivat Vojtech Hruban (14/3) ja seitsemän hyökkäyslevypalloa kaapinut Balvin (8/16/7 syöttöä).
 

Susijengi palaa sorvin ääreen ensi helmikuun maajoukkueikkunassa, jolloin Suomi kohtaa Islannin vieraissa 22.2. ja Bulgarian kotonaan kolme päivää myöhemmin 25.2.

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

31.5.2018 14:01 Susijengi

Susijengin Viro-ottelun lipunmyynti käynnissä – kesän avaus Hartwall Arenalla 25.6.

Susijengi palaa kotiyleisön eteen Hartwall Arenalla 25. kesäkuuta, kun se kohtaa Viron MM-karsintojen kenraalissa. Lipunmyynti Viro-otteluun on käynnissä.

25.2.2018 22:00 Maaottelu

Koiviston liekinheitin, liukas Wilson ja haalarimies Nenonen – Susijengillä monta onnistujaa tahtovoitossa Bulgariaa vastaan

Helsingin jäähallin 5217-päinen kotiyleisö poistui areenalta hymyt korvissa, kun Mikko Koiviston kolmoskarkelot, Jamar Wilsonin taikatemput ja Juho Nenosen irtopallopelaaminen turvasivat Suomelle elintärkeän voiton MM-karsinnoissa Bulgariaa vastaan. Bulgaria kiri jo kertaalleen karanneen Susijengin, mutta loppuhetkillä sisukas Suomi nousi 75-70 (40-30) –voittoon.

24.2.2018 00:10 Maaottelu

Hurmoksen löytänyt Islanti nousi 11 pisteen takaa Susijengin ohi

Reykjavikin myrskyinen ilta osoittautui Susijengille täsmälleen niin vaikeaksi kuin odotettiin. Suomi karkasi parhaimmillaan 11 pisteen johtoon isännistään, mutta Islanti passivoi yliaggressiivisella puolustuspelillään vierashyökkäyksen viimeisellä neljänneksellä ja avasi MM-karsintojen voittotilinsä 81-76 (39-38) -voitollaan.

14.12.2017 09:00 Maaottelu

Susijengi jatkaa MM-karsintoja – Bulgaria-ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput ovat nyt myynnissä.

7.12.2017 Maaottelu

Susijengin jahti jatkuu – helmikuun MM-karsintaottelun lipunmyynti käynnistyy 14.12.

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput tulevat myyntiin 14.12.

26.11.2017 Maaottelu

Tshekki-otteluun vapautui rajoitettu määrä erikoispaikkoja – 4400 lippua myyty

Susijengin maanantaiseen MM-karsintojen kotiavaukseen on vapautunut rajallinen määrä halvimman kategorian lippuja erinomaisilta paikoilta. Liput ovat näkörajoitepaikkoja, joista on kuitenkin esteetön näkymä kentälle.

25.11.2017 16:47 Maaottelu

Tshekki jauhaa palloskriinejä ja juoksee kenttää

Susijengi kohtaa MM-karsintojen seuraavan haasteensa jo maanantaina, kun vuoden 2015 EM-kisojen yllättäjäjoukkue Tshekki saapuu Helsingin Jäähallin sudenpesään marraskuun MM-karsintaikkunan viimeisen ottelun merkeissä. Vaikka Tshekki pelaa ilman syömähampaitaan Satoranskya ja Veselya, joukkueen vauhtipeli ja korintekovoima ovat todellisia haasteita.

22.11.2017 16:09 Maaottelu

Susijengi aloittaa MM-karsintansa kurinalaisen Bulgarian kotisalissa

Viime kesän EM-kotikisoissa koko Suomen hurmannut Susijengi aloittaa taipaleensa kohti Kiinan vuoden 2019 MM-kisoja kohtaamalla perjantaisessa MM-karsintojen avausottelussa Bulgarian. Suomi ja Bulgaria ovat edelliseen kerran ottaneet yhteen lähes vuosikymmen sitten, mutta susileirissä perjantain ottelun isäntäjoukkue tiedetään vaikeaksi vastustajaksi.

19.10.2017 13:30 Maaottelu

Dettmann nimesi 19 pelaajaa marraskuun MM-karsintaikkunaan

EM-kotikisoissa menestystä niittäneen Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt 19 pelaajaa marraskuussa pelattaviin MM-karsintaotteluihin Bulgariaa ja Tshekkiä vastaan. Dettmannin koolle kutsuma lista koostuu yksinomaan Euroopassa ja Korisliigassa pelaavista ammattilaisista.

5.10.2017 Maaottelu

MM-karsintojen Suomi–Tshekki-ottelun VIP-paketit myynnissä

Susijengi aloittaa uuden jahdin marraskuussa, kun vuoden 2019 MM-karsinnat käynnistyvät. Suomi–Tshekki-ottelun VIP-paketit ovat nyt myynnissä.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

9.9.2017 21:30 Maaottelu

Italian heittoralli päihitti Susijengin, EM-kisat päätökseen Istanbulissa

Susijengin EM-taival sai päätöksensä Istanbulin yössä neljännesvälieriin, kun avausneljänneksellä tulikuumana heittänyt Italia karkasi 57-70 (29-48) -voittoon. Susijengi kiri italialaisten kahteenkymmeneen pisteeseen venyneen johdon kalkkiviivoilla vielä yhdeksään pisteeseen, mutta sen lähemmäksi Suomi ei yltänyt.

7.9.2017 00:10 Maaottelu

Islanti piinasi pitkään, Susijengi voitolla Istanbuliin

Suomen EM-alkulohko Helsingissä päättyi voitokkaasti kahden maan joukkueiden ja fanien ottaessa mittaa toisistaan Hartwall Arenalla. Sitkeä Islanti piinasi Susijengiä pitkään, kunnes päätösneljänneksellä Suomi veti ohitse 83-79 (42-40) -voittoon Sasu Salinin johdolla. Suomen EM-pelit jatkuvat viikonloppuna neljännesvälierissä Italiaa vastaan Istanbulissa.

5.9.2017 23:20 Maaottelu

Susijengin EM-jatkopaikka varmistui, Kreikka pysyi kanveesissa

Susijengi varmisti menolippunsa Istanbuliin EM-jatkosarjaan Hartwall Arenalla Suomen maajoukkuehistorian ennätysyleisön 12 327 katsojan edessä. Susijengi repi aikaisen johdon Petteri Koposen ilmiömäisellä pelillä Kreikasta, joka hiipi päätösneljänneksen aikana vielä neljän pisteen päähän, kunnes lopullisen niitin EM-kisojen kolmannelle voitolle 77-89 (33-45) löi ”Taikuri” Teemu Rannikko.

4.9.2017 00:15 Maaottelu

Uskomaton voitto! Susijengi nousi naruista, ulvoi toisella puoliajalla Puolan kumoon

Susijengi tarjosi jälleen EM-kotikisoissa kuin käsikirjoitetun jännitysnäytelmän, jossa tunneskaalat aaltoilivat edestakaisin epätoivosta riemunkiljahduksiin. Susijengi oli jo sillassa loppuunmyydyssä Helsinki Areenassa Puolaa vastaan, mutta nousi ällistyttävästi kahdesti jatkoajalle ja lopulta voittoon 90-87 (36-32, 66-66, 78-78) kenraali Petteri Koposen ja superlupaus Lauri Markkasen johdolla.

2.9.2017 23:50 Maaottelu

Slovenia päihitti Susijengin niukasti EM-jännitysnäytelmässä

Suomen EM-kotikisojen kiihkeä lauantai-ilta jäi palkinnotta Helsinki Areenalla 11 963 katsojan edessä. Ensimmäisellä puoliajalla kymmenen pisteen taakse ajautunut Susijengi äityi kotiyleisön ulvonnan ja Areenan perusteita rymistäneen kannustuksen myötä mielettömään kiriin, mutta kalkkiviivoilla Slovenia oli etevämpi voittaen 78-81 (42-52).

1.9.2017 00:03 Maaottelu

EM-huuma käyntiin ennätysyleisön edessä, Susijengi sensaatiovoittoon Ranskasta

Susijengin EM-kotikisat Helsingissä alkoivat jymypaukulla, kun infernaaliseen kannustukseen äitynyt 12 167 -päinen 6. pelaaja huudatti Suomen ilmiömäiseen jatkoaikavoittoon tähtisikermä Ranskasta 84-86 (33-32, 72-72). Suomen sankarit olivat Jamar Wilson, joka nosti Susijengin voittoon viisi sekuntia ennen summeria ja Sasu Salin, joka onnistui häiritsemään Nando de Colon heittoyrityksen vajaaksi.

1.9.2017 Maaottelu

Historiakatsaus: Suomen ensimmäiset kotikisat -67 olivat suursatsaus

Suomi sai historiansa ensimmäiset koripallon EM-kisat pelimenestyksen ja hyvin suhteiden ansiosta.

25.8.2017 23:15 Maaottelu

Susijengin hyökkäys kulki EM-kenraalissa, Venäjä karkasi puolustuspään virheistä

Susijengin EM-kisoihin valmistavien maaotteluiden jakso huipentui perjantaina kisapyhättö Hartwall Areenalla, kun maajoukkue haastoi vahvasti esiintyneen Venäjän. Rohkeasti hyökännyt Susijengi pääsi useaan otteeseen ottelussa kahden heiton päähän, mutta Venäjällä oli aina toisessa päässä ratkaisu valmiina. Venäjä venyi lopulta 91-100 (38-45)-vierasvoittoon.

Näytä lisää vastaavia