Valencia McFarland ja Sydney Wallace ratkaisivat trillerivoiton Catzille

17.10.2018 21:53 Naisten Korisliigan neljäs kierros polkaistiin käyntiin kahdella ottelulla. Honka ja Catz kävivät äärimmäisen tiukkaa taistoa, kun taas EBT nujersi HBA:n kotihallissaan selvin numeroin.

Valencia McFarland avitti Catzin vierasvoittoon. Kuva: Ville Vuorinen.

Tapiolan Urheiluhallilla koettiin keskiviikkoiltana koripalloa parhaimmillaan, kun Honka ja Catz kohtasivat äärimmäisen jännittävässä trilleriottelussa, jonka Catz onnistui lopulta viemään lukemin 83-86 (39-47). Vielä kolmekymmentä sekuntia ennen päätösjakson loppumista joukkueiden välillä oli ainoastaan pisteen ero vierasjoukkueen hyväksi. Ratkaisijan viittaa ehdittiin sovittaa jo monen pelaajan harteille, mutta lopulta sen sai itselleen Valencia McFarland (21/6/6s). Nopea jalkaisen McFarlandin riiston ansiosta Sydney Wallace pääsi vielä kertaalleen vapaaheittoviivalle, jonka jälkeen peli oli Catzille taputeltu. Onnistuneiden heittojen jälkeen Wallace naulasi vielä pistesaldokseen hyvät 26 pistettä, ollen näin pelin paras pisteissä.

Ottelua käytiin tasaisissa merkeissä kokonaisvaltaisesti, mutta Catz onnistui illan ottelussa olemaan hieman ahneempi pallon riistoissa, sekä osumaan tarkemmin kolmen pisteen heitoissa. Vierasjoukkueen riveistä useampi pelaajaa oli myös pelipäällä hyökkäyspäädyssä. Wallacen ja McFarlandin lisäksi vaikeasti pideltävä oli jälleen Aleigsha Welch, joka upotti 21 pistettä ja noukki viisi levypalloa. Joukkueen päävalmentaja Mika Haakana analysoi peliä kahtiajakoisissa tunnelmissa.

-Melkoista vuoristorataa oli tänään. Alussa hallitsimme peliä, sitten tuli huono jakso ja päästimme Hongan takaisin mukaan. Hyökkäyspeli oli kokonaisuutena ihan hyvää – alussa jopa erittäin hyvää – mutta puolustuksessa oli etenkin toisella jaksolla vaikeuksia. Joka tapauksessa voitto oli tärkeä näin tauon alle, Haakana kommentoi.

Kotijoukkue Hongan onnistujiin lukeutui jälleen kerran Sidney Cook (25/13). Yksin Cookin ei tarvinnut pelissä jäädä, sillä häntä komppasi mallikkaasti Alexyz Vaioletama, joka oli kotijoukkueen paras pisteiden tekijä (25/9).

Hongalle häviö oli toinen peräkkäinen putkeen, kun taas kissalauma onnistui nyt kääntämään kurssinsa edellisviikon kotitappiosta.

Ottelutilasto 

 Espoo Basket Team jyräsi HBA:n kotihallissaan

Neljännen kierroksen kotiottelussa mittelivät myös EBT sekä HBA. Espoossa käydyssä ottelussa kotijoukkue vei pelin nimiinsä selvin numeroin 81-62 (48-33). Puoliajalle siirryttäessä ero oli ehtinyt kasvaa jo 15 pistettä, ja kolmannen jakson päättyessä EBT oli pinkonut jo 20 pisteen johtoasemaan. HBA ei saanut koneistoaan käyntiin kunnolla enää pelin loppupuolella, ja voitto kotijoukkueelle oli sinetöity jo hyvissä ajoin.

Siinä missä kotijoukkue heitti vapaaheittonsa pussiin 100 prosentin tarkkuudella, onnistui HBA näissä ainoastaan hieman yli 50 prosenttisesti. EBT myös rankaisi mojovasti HBA:n pallon menetyksistä ja kahmi itselleen enemmän hyökkäyslevypallopisteitä.

Kamilah Jacksonin pysäyttämiseksi HBA ei tuntunut löytävän reseptiä, sillä Jackson tilastoi itselleen komean tupla- tuplan (18/13). Tupla-tupla ei jäänyt suinkaan illan ainoaksi. Delayne Hodgins heitti 13 pistettä ja nappasi 12 levypalloa joukkuetoverinsa vanavedessä.

Vierasjoukkue HBA:n tilastokärkiin kuuluivat Awak Kuier (15/7s), sekä Lotta Vehka-aho, joka pussitti eniten joukkueen pisteitä (15).

Ottelutilasto

Naisten Korisliigan neljättä kierrosta jatketaan ensi lauantaina, jolloin Vimpelin Veto pelaa kotonaan Pekaa vastaan. Parketille astelevat myös Hyvinkäällä HyPo ja Topo, sekä Espoossa EBT sekä Honka.

 

 
9.11.2019 20:43 Naisten Korisliiga

EBT juhli sarjapisteitä kotonaan, Kouvottaret ja Catz voittivat vieraskentillä

Kouvolalaisjoukkue jatkaa yhä sarjakärjessä ilman ainuttakaan tappiota.

8.11.2019 10:38 Naisten Korisliiga

Lokakuun pelaaja Claire Lamunu ei tyydy voittoputkesta huolimatta – ugandalaissentterin vapaa-aika kuluu Kouvolassa avantouimalla

Claire Lamunu valittiin kuukauden pelaajaksi Naisten Korisliigassa toisen perättäisen kerran. Edellinen valinta tuli viime runkosarjan viimeisenä kuukautena. Hänen edustamansa Kouvottaret porskuttaa parhaillaan sarjan kärjessä 7–0-tuloksella, mutta Lamunu sanoo, että työtä on silti tehtävänä kevättä ajatellen.

2.11.2019 19:42 Naisten Korisliiga

Kuukauden pelaaja Lamunu loisti Kouvottarien seitsemännessä perättäisessä voitossa – ToPon Louinilla 43 pisteen ilta

Naisten Korisliigan hallitseva kuukauden Claire Lamunu teki vaikuttavaa työtä Kouvottarien kaataessa Vimpelin Vedon. Illan muita voittajia olivat Lappeenrannan Catz ja Torpan Pojat.

24.10.2019 21:50 Naisten Korisliiga

HBA rökitti ToPon Naisten Korisliigan helsinkiläiskohtaamisessa

Huippulupaus Awak Kuier oli raivokkaana korin alla, kun HBA Märsky kukisti illan ainoassa ottelussa Torpan Pojat 84–62.

18.10.2019 09:00 Korisliiga

Elisa Viihde Sport vapaassa katselussa sunnuntaista perjantaihin – tarjolla huimat 33 ottelua!

Elisa Viihde Sport -kanavat sekä -kirjasto ovat vapaassa katselussa 20.-25.10., kun televisioviikko tuo huippukoripallon kaikkien katsottavaksi.

12.10.2019 19:50 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut mätti tulostaululle tylyt lukemat viime kauden finaalistien kohtaamisessa

Peli-Karhut ei jättänyt epäselvyyttä iskukyvystään, kun se kaatoi viime vuoden finaalistien kohtaamisessa Catzin 82-43. Lauantaina toisessa ottelussa Kouvottaret jatkoi voittokulkuaan HyPon kustannuksella.

11.10.2019 21:14 Naisten Korisliiga

Forssan Alku kaatoi ToPon kärkiottelussa, kotijoukkue onnistui laajalla rintamalla

Naisten Korisliigan perjantain ainoassa kohtaamisessa kauden tappiotta aloittaneet Forssan Alku ja Torpan Pojat kohtasivat toisensa. Tiukka ottelu ratkesi vasta päätösneljänneksellä FoA:n 87-80-voittoon.

10.10.2019 20:46 Naisten Korisliiga

Honka karkasi Pontevalta heti alussa, EBT kesti HBA:n kirin

Naisten Korisliigassa pelattiin torstaina kaksi ottelua. Espoolaisjoukkueet olivat voitokkaita, kun EBT haki pisteet naapuripitäjästä ja Tapiolan Honka voitti kotonaan.

9.10.2019 13:07 Korisliiga

Elisa Viihteeltä lähemmäs 900 kotimaista koripallo-ottelua

Tällä kaudella Elisa Viihde näyttää Korisliigan ja miesten I divisioona A:n lisäksi naisten Korisliigan ja I divisioonan sekä miesten I divisioona B:n kaikki runkosarja- sekä pudotuspeliottelut.

5.10.2019 22:25 Naisten Korisliiga

ToPo ja FoA jatkoivat hienoja otteitaan, Catzille ja EBT:lle avausvoitot

Naisten Korisliiga tarjosi lauantaina neljän ottelun kierroksen. Torpan Pojat ja Forssan Alku ovat Kouvottarien ohella ainoat tappiottomat joukkueet kahden kierroksen jälkeen.

29.9.2019 20:44 Naisten Korisliiga

Tapiolan Honka parempi loppuhetkillä, Catz kaatui sarja-avauksessa

Sunnuntai tarjosi yhden ottelun naisten Korisliigassa, jossa Honka ja lappeenrantalainen Catz avasivat omat sarjakautensa. Tiukka ottelu ratkesi loppuhetkillä Hongan 75-72-voittoon.

26.9.2019 08:03 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 3/3: PeKa, Catz ja HyPo uudistuivat kesällä, Kouvottaret pysyi yhdessä

Viime vuoden mitalistit lähtevät alkavaan kauteen uudistuneena. Sen sijaan neljänneksi sijoittunut Kouvottaret pysyi yhdessä ja vahvistui entisestään kesän aikana – sen takia monet valmentajat nostavat joukkueen sarjan kärkeen ennakkoveikkailuissa.

25.9.2019 16:06 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 2/3: Honka ja EBT kehittävät nuoria, Forssan Alku ilmoittautui mestaruustaisteluun

Espoolaisjoukkueiden kokoonpanosta löytyy paljon nuoria pelaajia, joiden kehittymiseen panostetaan. Forssan Alku puolestaan haali kesän siirtomarkkinoilta hurjan kotimaisen pelaajakatraan omakseen.

25.9.2019 08:23 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 1/3: ToPo, Vimpelin Veto ja HBA lähtevät taistelemaan pudotuspelipaikasta

Naisten Korisliiga-kausi käynnistyy torstaina 26.9. ToPon ja Vimpelin Vedon silmissä siintää pudotuspelipaikka. HBA:ssa puolestaan etsitään uusia vastuunkantajia urallaan seuraavan stepin ottaneiden tilalle.

11.9.2019 12:49 Naisten Korisliiga

Natalie Day palaa Catziin, myös joukkueen valmennus täydentyi

Lappeenrannan Catz kiinnitti kolmannen amerikkalaispelaajan rosteriinsa, kun joukkueessa toissakaudella tehokkaasti esiintynyt 29-vuotias Natalie Day allekirjoitti vuoden mittaisen sopimuksen seuran kanssa.

28.8.2019 19:41 Naisten Korisliiga

Amy Griffin palaa Vetoon

Naisten Korisliiga-kauteen 2019-20 valmistautuva Vimpelin Veto saa riveihinsä tutun vahvistuksen, kun viime kaudella joukkueessa tehokkaasti esiintynyt 183-senttinen, 23-vuotias Amy Griffin palaa ryhmään.

12.8.2019 15:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan ja divarien otteluohjelmat julkaistu kaudelle 2019-20

Naisten Korisliigan ja naisten sekä miesten I divisioonien otteluohjelmat kaudelle 2019-20 on julkaistu. Naisten Korisliiga käynnistyy 26.9. Divisioonat starttaavat lokakuun ensimmäisellä viikolla.

31.7.2019 09:08 Susiladies

Kaisa Kuisma siirtyy Portugaliin, uusi osoite Vitória SC

Napolin universiadijoukkueen Kaisa Kuisma, 25, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille ammattilaiseksi, kun 180-senttinen Orimattilan Jymyn kasvatti on tehnyt sopimuksen Portugalin pääsarjaa pelaavan Vitória Sporte Cluben kanssa.

18.7.2019 08:57 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan tähtipelaaja Lena Reshetko siirtyy Peli-Karhuihin

Viimeiset 14 kautta naisten Korisliigassa Lappeenrannan Catzia edustanut Lena Reshetko on solminut vuoden mittaisen sopimuksen hallitsevan Suomen mestarin PeKan kanssa.

11.7.2019 12:27 Naisten Korisliiga

Mika Haakana vuoden jatkosopimukseen Catzin kanssa

Catzin päävalmentajana viisi kultaa, kolme hopeaa ja yhden pronssin saavuttanut Mika Haakana jatkaa päävalmentajana nyt jo kymmenettä kautta lappeenrantalaisjoukkueessa

Näytä lisää vastaavia