Välieräennakko 1/2: HBA haastaa menestykseen tottuneen PeKa:n

4.4.2022 13:59 Naisten Korisliigan välieräsarjat käynnistyvät tiistaina ja keskiviikkona. Ensimmäisenä käsittelyssä tiistaina alkava ottelupari Peli-Karhujen ja HBA-Märskyn välillä.

Kati Ollilainen ja HBA pyrkivät horjuttamaan Peli-Karhujen dynastiaa. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

HBA-Märsky on tällä kaudella pelannut ennakkoluulottomasti. Joukkue on jo nyt yltänyt seuran historian parhaaseen suoritukseen, kun se on ensimmäistä kertaa mukana välierissä.

Puolivälierissä se kukisti Vimpelin Vedon otteluvoitoin 2-0 ja erityisesti ensimmäisessä ottelussa nähty huima nousu oli osoitus joukkueen kovuudesta. Joukkueessa on tällä hetkellä hyvä fiilis päällä.

- Hyvällä fiiliksellä ja itseluottamuksella lähdetään PeKaa vastaan taistelemaan finaalipaikasta. PeKalla on kokenut ja monipuolinen joukkue, joka asettaa meille kovan haasteen. Siihen lähdetään täysillä vastaamaan ja kun HBA on nyt ensimmäistä kertaa välierissä, kaikki ovat varmasti innoissaan ja valmiina pelaamaan, Kati Ollilainen sanoo.

Joukkueiden väliset keskinäiset kohtaamiset on tällä kaudella merkitty PeKa:n hyväksi 3-1. HBA on kuitenkin osoittanut, että se pystyy haastamaan kotkalaiset. Helsinkiläisryhmä on kuitenkin keskittynyt omaan tekemiseen valmistautuessaan ottelusarjaan.

- Olemme keskittyneet omien asioiden parantamiseen ja siihen, että toteutamme niitä yhdessä kurinalaisesti, Ollilainen vastaa.

PeKa:lta löytyy kaksi sarjan eliittiin kuuluuvaa amerikkalaisvahvistusta Zykera Rice ja Naomi Davenport. Lisäksi joukkueessa on todella vahva kotimainen runko mm. Lehtorannan siskoksista Linda-Lotta ja Roosa. Kenellekkään ei kuitenkaan ainakaan sarjan alussa ole tarjolla erityisvartiointia vaan Märsky luottaa omaan tekemiseen.

- Vastassa on monipuolinen joukkue täynnä monia ratkaisijoita eri pelipaikoilla, joten keskitymme enemmän yhtenäiseen puolustamiseen ja pyrimme sitä kautta vaikeuttamaan PeKan pelaamista, Ollilainen pohtii.

18-vuotiaan pelaajan mukaan asenteella on iso merkitys finaalipaikan kannalta.

- Välieräsarjassa ratkaisevia tekijöitä ovat mielestäni ainakin kamppailupelaaminen, voitontahto ja omien asioiden toteuttaminen kentällä, hän päättää.

Myös PeKa eteni välieriin otteluvoitoin 2-0. Se pystyi välieräsarjassa käyttämään laajaa rotaatiota.

- Levolla ottelusarjojen välillä ei ole meille niin suurta merkitystä. Saimme puolivälieräsarjan kahdessa pelissä poikki ja pääsimme pelaamaan laajalla rotaatiolla, joten pelaajien kuormat eivät nousseet kovin suuriksi, Roosa Lehtoranta sanoo.

Vastustaja on PeKa:lle tuttu ja kohtaamisia on niin runkosarjan kuin ylemmän jatkosarjan puolelta. Se tuo Lehtorannan mukaan mukavan lisämausteen ottelusarjaan.

- Olemme pelanneet kovia pelejä HBA:n kanssa tällä kaudella ja olemme myös hävinneet heille. Se tuo mukavan lisämausteen eikä otteluista varmasti puutu tunnelmaa, hän sanoo.

Välieräsarjaan on Kotkassa valmistauduttu puolustuspelaamisen kautta.

- Olemme korostaneet 1vs1 puolustamista ja sitä miten pystymme vastaamaan HBA:n agressiiviseen puolustukseen, 25-vuotias takamies kertaa.

Märsky on tällä kaudella ihastuttanut laajuudellaan, sillä joukkueesta on löytynyt useita ratkaisijoita. Kotkalaisten huomio kiinnittyy erityisesti takakentälle.

- Meidän täytyy kiinnittää erityistä huomiota HBA:n takakentän trioon Elina Aarnisaloon, Kati Ollilaiseen ja Janette Aarnioon, Lehtoranta sanoo.

PeKa on tottunut pelaamaan pitkälle kevääseen, kun taas HBA on ensimmäistä kertaa mukana tässä vaiheessa. Se antaa PeKa:lle Lehtorannan mukaan edun.

- Kokemus tuo meille edun tässä ottelusarjassa. Meillä on monta pelaajaa, jotka ovat tottuneet pelaamaan näitä pelejä. Lopulta ottelusarja tulee ratkeamaan sen joukkueen hyväksi, joka pysyy paremmin terveenä ja pystyy toteuttamaan omaa pelisuunnitelmaansa, Lehtoranta päättää.

 
24.11.2022 13:30 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat ratkenneet

Korisliigan ja naisten Korisliigan tulevan talven Suomen Cupin rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä. Joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä. Valintatilaisuus järjestetään 28.11. ja se näytetään suorana YouTubessa.

19.11.2022 19:52 Naisten Korisliiga

PeKa ja EBT vahvistivat kumpikin asemiaan Naisten Korisliigan sarjajohtajina

Naisten Korisliigan kahta ensimmäistä sijaa pitävät Peli-Karhut ja Espoo Basket Team ottivat kumpikin voiton illan ottelustaan.

18.11.2022 21:14 Naisten Korisliiga

Kati Ollilainen sivusi sarjan syöttöennätystä HBA:n voitossa

Naisten Korisliiga jatkui perjantaina yhdellä ottelulla. HBA haki vierasvoiton Lappeenrannasta selvin lukemin 105-58.

17.11.2022 10:14 NCAA

Kati Ollilainen on sitoutunut Wyomingin yliopistoon syksyksi 2023

HBA-Märskyn riveissä hienoa kautta pelaava Kati Ollilainen, 19, on valinnut yliopistonsa Yhdysvalloissa, kun Helsingin NMKY:n kasvatti on sitoutunut siirtymään Wyomingin yliopistoon syksyllä 2023.

13.11.2022 19:36 Naisten Korisliiga

Vimpeli tiputti Catzin kyydistä

Naisten Korisliigakierros saatiin sunnuntaina pakettiin, kun Lappeenrannan Catz emännöi Vimpelin Vetoa. Sarjapisteet vei vierasjoukkue, kun se voitti 72-62.

12.11.2022 22:05 Naisten Korisliiga

Pyrintö voitti ToPo:n trillerissä – EBT nousi toiseksi

Sarja jatkui kolmella ottelulla. Päivän voittajia olivat Pyrintö, EBT sekä FoA.

9.11.2022 21:59 Naisten Korisliiga

PeKa nappasi kärkipaikan – Forssa vastasi illan suurimmasta yllätyksestä

Sarja jatkui viidellä ottelulla. Niissä voittajiksi ylsivät Honka, ViVe, EBT, FoA sekä Peli-Karhut.

5.11.2022 22:12 Naisten Korisliiga

Kärkijoukkueet vahvistivat asemiaan sarjassa – Pyrintö pilasi Elena Melton juhlaillan

Sarja jatkui neljällä ottelulla. Päivän voittajia olivat ToPo, Peli-Karhut, EBT ja Pyrintö.

3.11.2022 14:47 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja on HBA:n Elina Aarnisalo

Lokakuun kuukauden pelaajaksi on valittu vasta 17-vuotias Elina Aarnisalo, joka on napannut pistetilaston kärkipaikan itselleen hurjilla tilastoillaan.

30.10.2022 19:12 Naisten Korisliiga

EBT haki voiton Kouvolasta

Illan ainoassa ottelussa Kouvottaret sai vieraakseen EBT:n. Vierasjoukkue oli ottelussa vahvempi ja nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa 81-71.

29.10.2022 21:28 Naisten Korisliiga

ToPo aiheutti Peli-Karhuille kauden ensimmäisen tappion – Vimpeli ylivoimainen Espoossa

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina kaksi ottelua. Sarjapisteitä niissä saalistivat ToPo ja ViVe.

22.10.2022 19:31 Naisten Korisliiga

Vieraat vahvoilla Naisten Korisliigassa – Peli-Karhut illan ainoa kotivoittaja

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä kamppailua. Voittajiksi selviytyivät, Pyrintö, ToPo, Kouvottaret ja Peli-Karhut.

21.10.2022 20:38 Naisten Korisliiga

HBA katkaisi tappioputkensa

Naisten Korisliigassa kaksi joukkuetta nähtiin parketilla perjantaina. Illan ainoassa ottelussa HBA voitti FoA:n jännittävän ottelun päätteeksi 79-72.

16.10.2022 19:01 Naisten Korisliiga

Kouvottarille kotivoitto

Naisten Korisliiga jatkui sunnuntaina yhdellä ottelulla. Kouvottaret nappasi siinä voiton HBA:sta.

15.10.2022 18:52 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa vierasvoittojen ilta – Peli-Karhut vei kärkikamppailun

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina kolme ottelua. Sarjapisteitä nappasivat Honka, ViVe ja ainoana joukkueena puhtaalla pelillä jatkava PeKa.

8.10.2022 18:46 Naisten Korisliiga

EBT ja PeKa jatkavat sarjan kärjessä – Vimpeli voitti jatkoajalla

Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. Voittajina otteluista selvisivät EBT, Peli-Karhut ja trillerin jälkeen Vimpelin Veto.

7.10.2022 19:59 Naisten Korisliiga

ToPo vei Helsingin paikalliskamppailun

Helsingissä nähtiin kauden ensimmäinen Helsingin paikalliskamppailu, jossa HBA emännöi ToPo:a. Vierasjoukkue oli ottelussa todella vahva ja voitti selvästi 99-58.

4.10.2022 20:07 Naisten Korisliiga

Honka haki voiton Kouvolasta

Tapiolan Honka matkasi tiistain ainoassa Naisten Korisliigan ottelussa Kouvottarien vieraaksi. Espoolaisjoukkue karkasi emänniltä jo avausjaksolla ja nappasi kauden toisen voittonsa 86-64.

1.10.2022 18:46 Naisten Korisliiga

Espoolaisjoukkueet avausvoittoihin – myös PeKa ja Kouvottaret saivat pistetilinsä auki

Naisten Korisliigan avauskierros saatiin pakettiin. Lauantain voittajia olivat EBT, Honka, PeKa sekä Kouvottaret.

30.9.2022 08:49 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan ennakko: HBA, Kouvottaret, Peli-Karhut ja ToPo

Peli-Karhut himoitsee viidettä perättäistä mestaruutta uuden päävalmentajan Mika Haakanan johdolla. Kouvottaret ja ToPo lähtevät horjuttamaan kotkalaisten valtakautta. HBA oli lähellä mitalia viime kaudella – miten käy tällä kaudella?

Näytä lisää vastaavia