Välieräennakko 1/2: HBA haastaa menestykseen tottuneen PeKa:n

4.4.2022 13:59 Naisten Korisliigan välieräsarjat käynnistyvät tiistaina ja keskiviikkona. Ensimmäisenä käsittelyssä tiistaina alkava ottelupari Peli-Karhujen ja HBA-Märskyn välillä.

Kati Ollilainen ja HBA pyrkivät horjuttamaan Peli-Karhujen dynastiaa. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

HBA-Märsky on tällä kaudella pelannut ennakkoluulottomasti. Joukkue on jo nyt yltänyt seuran historian parhaaseen suoritukseen, kun se on ensimmäistä kertaa mukana välierissä.

Puolivälierissä se kukisti Vimpelin Vedon otteluvoitoin 2-0 ja erityisesti ensimmäisessä ottelussa nähty huima nousu oli osoitus joukkueen kovuudesta. Joukkueessa on tällä hetkellä hyvä fiilis päällä.

- Hyvällä fiiliksellä ja itseluottamuksella lähdetään PeKaa vastaan taistelemaan finaalipaikasta. PeKalla on kokenut ja monipuolinen joukkue, joka asettaa meille kovan haasteen. Siihen lähdetään täysillä vastaamaan ja kun HBA on nyt ensimmäistä kertaa välierissä, kaikki ovat varmasti innoissaan ja valmiina pelaamaan, Kati Ollilainen sanoo.

Joukkueiden väliset keskinäiset kohtaamiset on tällä kaudella merkitty PeKa:n hyväksi 3-1. HBA on kuitenkin osoittanut, että se pystyy haastamaan kotkalaiset. Helsinkiläisryhmä on kuitenkin keskittynyt omaan tekemiseen valmistautuessaan ottelusarjaan.

- Olemme keskittyneet omien asioiden parantamiseen ja siihen, että toteutamme niitä yhdessä kurinalaisesti, Ollilainen vastaa.

PeKa:lta löytyy kaksi sarjan eliittiin kuuluuvaa amerikkalaisvahvistusta Zykera Rice ja Naomi Davenport. Lisäksi joukkueessa on todella vahva kotimainen runko mm. Lehtorannan siskoksista Linda-Lotta ja Roosa. Kenellekkään ei kuitenkaan ainakaan sarjan alussa ole tarjolla erityisvartiointia vaan Märsky luottaa omaan tekemiseen.

- Vastassa on monipuolinen joukkue täynnä monia ratkaisijoita eri pelipaikoilla, joten keskitymme enemmän yhtenäiseen puolustamiseen ja pyrimme sitä kautta vaikeuttamaan PeKan pelaamista, Ollilainen pohtii.

18-vuotiaan pelaajan mukaan asenteella on iso merkitys finaalipaikan kannalta.

- Välieräsarjassa ratkaisevia tekijöitä ovat mielestäni ainakin kamppailupelaaminen, voitontahto ja omien asioiden toteuttaminen kentällä, hän päättää.

Myös PeKa eteni välieriin otteluvoitoin 2-0. Se pystyi välieräsarjassa käyttämään laajaa rotaatiota.

- Levolla ottelusarjojen välillä ei ole meille niin suurta merkitystä. Saimme puolivälieräsarjan kahdessa pelissä poikki ja pääsimme pelaamaan laajalla rotaatiolla, joten pelaajien kuormat eivät nousseet kovin suuriksi, Roosa Lehtoranta sanoo.

Vastustaja on PeKa:lle tuttu ja kohtaamisia on niin runkosarjan kuin ylemmän jatkosarjan puolelta. Se tuo Lehtorannan mukaan mukavan lisämausteen ottelusarjaan.

- Olemme pelanneet kovia pelejä HBA:n kanssa tällä kaudella ja olemme myös hävinneet heille. Se tuo mukavan lisämausteen eikä otteluista varmasti puutu tunnelmaa, hän sanoo.

Välieräsarjaan on Kotkassa valmistauduttu puolustuspelaamisen kautta.

- Olemme korostaneet 1vs1 puolustamista ja sitä miten pystymme vastaamaan HBA:n agressiiviseen puolustukseen, 25-vuotias takamies kertaa.

Märsky on tällä kaudella ihastuttanut laajuudellaan, sillä joukkueesta on löytynyt useita ratkaisijoita. Kotkalaisten huomio kiinnittyy erityisesti takakentälle.

- Meidän täytyy kiinnittää erityistä huomiota HBA:n takakentän trioon Elina Aarnisaloon, Kati Ollilaiseen ja Janette Aarnioon, Lehtoranta sanoo.

PeKa on tottunut pelaamaan pitkälle kevääseen, kun taas HBA on ensimmäistä kertaa mukana tässä vaiheessa. Se antaa PeKa:lle Lehtorannan mukaan edun.

- Kokemus tuo meille edun tässä ottelusarjassa. Meillä on monta pelaajaa, jotka ovat tottuneet pelaamaan näitä pelejä. Lopulta ottelusarja tulee ratkeamaan sen joukkueen hyväksi, joka pysyy paremmin terveenä ja pystyy toteuttamaan omaa pelisuunnitelmaansa, Lehtoranta päättää.

 
29.3.2023 20:34 Naisten Korisliiga

Vimpelille seurahistorian ensimmäinen välieräpaikka

ViVe nappasi paikan välieriin, kun joukkue haki voiton Espoosta 79-76. Joukkue vei ottelusarjan 2-1.

27.3.2023 20:38 Naisten Korisliiga

Ilmar’I Thomas johdatti ToPo:n mitalipeleihin

ToPo nappasi itselleen välieräpaikan, kun se kukisti kotonaan Hongan 86-81. Joukkue vei ottelusarjan 2-0.

26.3.2023 19:34 Naisten Korisliiga

Vimpeli venytti ratkaisua

Vimpelin Veto nappasi tärkeän voiton EBT:stä kotikentällään 78-76. Ottelusarja tasoittui tilanteeseen 1-1. Joukkueet pelaavat välieräpaikasta keskiviikkona Espoossa.

25.3.2023 19:29 Naisten Korisliiga

FoA ja Peka leimasivat lippunsa välieriin

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun FoA ja Peka nappasivat toiset voittonsa ottelusarjoissaan.

24.3.2023 21:10 Naisten Korisliiga

ToPo aloitti pudotuspelit murskaavasti

Perjantain ainoassa Naisten Korisliigan puolivälieräottelussa ToPo kävi hakemassa vierasvoiton Espoosta. Ottelu päättyi helsinkiläisten voittoon 102-68.

24.3.2023 14:25 Naisten Korisliiga

ToPon IImar’I Thomas naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan maaliskuun vahvimmaksi on valittu Torpan Poikien Ilmar’l Thomas.

23.3.2023 20:56 Naisten Korisliiga

PeKa, EBT ja FoA avasivat pudotuspelit voitolla

Naisten Korisliigan pudotuspelit saatiin käyntiin kolmella ottelulla. Sarjat ovat seuraavissa peleissä katkolla Peli-Karhuille, EBT:lle ja FoA:lle.

23.3.2023 10:18 Naisten Korisliiga

Puolivälieräennakko 2/2: PeKa ja Kouvottaret ottavat yhteen – pääkaupunkiseudun paikallissarjassa kohtaavat Honka ja ToPo.

PeKa ja Kouvottaret aloittavat oman sarjansa torstaina. Hongan sekä ToPo:n vuoro on perjantaina. Välieräpaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.

22.3.2023 14:00 Naisten Korisliiga

Puolivälieräennakko 1/2: Ylemmästä jatkosarjasta toisilleen tutut Pyrintö ja FoA ottavat yhteen – Vimpeli haastaa EBT:n

Naisten Korisliigan puolivälierät starttaavat torstaina. Välieräpaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.

21.3.2023 10:42 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan helmikuun vahvin Roosa Kosonen: ’’ Tulossa on varmasti mielenkiintoinen pudotuspelikevät’’

Roosa Kosonen valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden vahvimmaksi. Maaliskuussa hän oli johdattamassa joukkuettaan runkosarjan voittoon.

18.3.2023 19:30 Naisten Korisliiga

Jatkosarjat päätökseen – Peli-Karhut vei ylemmän jatkosarjan voiton

Naisten Korisliigassa pelattiin viimeiset jatkosarjojen ottelut. Voittoihin ylsivät PeKa, Honka, Vimpeli ja HBA-Märsky.

15.3.2023 21:01 Naisten Korisliiga

PeKa ja EBT taistelevat sarjan voitosta lauantaina

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua viimeistä edeltävänä pelipäivänä. Ylemmässä jatkosarjassa voittoihin ylsivät PeKa sekä EBT. Alemmassa jatkosarjassa pistetilejään kartuttivat ToPo ja ViVe.

11.3.2023 21:05 Naisten Korisliiga

Hongalle voitto sarjakärjestä – FoA otti tärkeän voiton Pyrinnöstä

Naisten Korisliiga jatkui lauantaina kolmella ottelulla. Ylemmässä jatkosarjassa voitot merkittiin Hongalle sekä FoA:lle. Alemmassa jatkosarjassa ToPo kartutti pistetiliään.

8.3.2023 20:31 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut pesi kasvojaan

Viikonloppuna kotitappion Pyrinnölle kärsinyt PeKa sai revanssin tamperelaisista vieraskentällä. Ottelu päättyi Peli-Karhujen voittoon 85-63.

4.3.2023 20:10 Naisten Korisliiga

Kärkijoukkueille tappiot – Kouvottaret varmisti paikkansa pudotuspeleissä

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Ylemmässä jatkosarjassa voitot kirjattiin Pyrinnölle sekä FoA:lle. Alemmassa jatkosarjassa Kouvottaret ja Vimpeli kartuttivat pistetilejään.

2.3.2023 10:00 Naisten Korisliiga

Peli-Karhujen Roosa Kosonen naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan tammikuun vahvimmaksi on valittu Peli-Karhujen Roosa Kosonen.

28.2.2023 20:37 Naisten Korisliiga

Hongalle kotivoitto

Tapiolan Honka nappasi voiton Naisten Korisliigan illan ainoassa ottelussa. FoA kaatui Tapiolassa 99-84.

25.2.2023 18:52 Naisten Korisliiga

Pyrintö kaatoi EBT:n – Kouvottaret kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Ylemmässä jatkosarjassa voittoon ylsi Pyrintö. Alemman jatkosarjan puolella pisteitä nappasivat Vimpeli sekä Kouvottaret.

22.2.2023 22:14 Naisten Korisliiga

EBT vei kärkikamppailun – Hongalle iso voitto Pyrinnöstä

Naisten Korisliigassa pelattiin keskiviikkona kolme ottelua. Ylemmässä jatkosarjassa voitot merkittiin EBT:lle ja Hongalle. Alemman jatkosarjan kärkikamppailu kirjattiin ToPo:n hyväksi.

18.2.2023 19:11 Naisten Korisliiga

Vehka-Ahon hirmuvire siivitti Peli-Karhut voittoon – EBT vahvempi paikalliskamppailussa

Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. Ylemmän jatkosarjan puolella kärkijoukkueet PeKa sekä EBT olivat vahvoja. Alemman jatkosarjan puolella ToPo kartutti pistetiliään.

Näytä lisää vastaavia