Vantaan Pussihukat vei pyörätuolikoripallon Suomen mestaruuden

27.3.2006 Vantaan Pussihukat vei pyörätuolikoripallon Suomen mestaruuden suoraan kahdessa ottelussa, kun se voitti lauantaina 25.03.2006 Myyrmäen urheilutalolla pelatussa toisessa finaalipelissä Tampereen TSI/NMKY:n pistein 69-57.

Tampere aloitti vahvasti kuten ensimmäisenkin finaaliottelun, ja johti peliä aina puoleenväliin asti. Kolmas pelijakso koitui kuitenkin Tampereen kohtaloksi. Kun joukkue johti vielä puoliajalla viidellä pisteellä, se oli kolmannen jakson jälkeen  tappiolla jo kahdeksan pistettä, eikä siitä enää toipunut.

Pussihukat joutui pelaamaan vajaalla miehistöllä, kun toinen isopisteisistä avainpelaajista, Mika Raunu ei työkiireiden vuoksi päässyt paikalle. Joukkue oli kuitenkin sisäistänyt prässin purkamisen ja roolipelaamisen erittäin hyvin ja Tampereen agressiivinen prässi saatiinkin purettua kohtalaisen helposti.

Joukkueen ykköspelaaja Jarmo Leppänen hoiti pallonkäsittelyn sitoen usein parikin puolustajaa, jolloin muille pelaajille avautui vapaita paikkoja korin alle, ja niistä pallo pantiin varmasti pussiin. Esimerkkinä Seppo Joensuu, heitot 5/5 ja Ari Aalto heitot 4/4. Kaikkiaan kuusi pelaajaa teki yli kahdeksan pistettä, Jarmo Leppänen 19 ja lupaava juniori, Teemu Partanen 13 pistettä.

Kaiken kaikkiaan erittäin hyvä ja tasapainoinen esitys joukkueelta, joka osoitti pyörätuolikoripallon olevan joukkuepeli, jossa roolitus ja sen kurinalainen toteuttaminen on ensiarvoisen tärkeää.

Tampereen parhaat pistemiehet olivat Tommi Myllylä, 20 pistettä ja Mika Marjamäki 15 pistettä.

Pronssin kuittasi Jyväs-Basket Jyväskylästä jätettyään Turun Tiikerit nuolemaan näppejään. Ottelu, joka päättyi pisteisiin 69-35, oli lähinnä pelailua, sen verran suuri oli joukkueiden tasoero. Leo-Pekka Tähti pääsi ylivoimaisen nopeutensa ansiosta ajamaan helppoja lay-uppeja, saldona 27 pistettä, Juha Raati puolestaan pussitti lähinnä korin alta 22 pistettä. Tiikereistä Jukka Helevä saalisti 14 ja Esa Ylösmäki 11 pistettä.

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia