Vastuu toi Anniina Äijäselle itseluottamusta – ”Ratkaisuja pitää ottaa”

25.4.2020 20:39 Espanjan Liga Femenina 2 ei ole vielä virallisesti iskenyt lappua luukulle, mutta Anniina Äijänen, 24, ei elättele toiveita kauden jatkumisesta. Äijänen pelasi kokonaisuudessaan nousujohteisen kauden Universitario Ferrolissa ja meni pelaajana jälleen pykälän eteenpäin.

Anniina Äijänen pelasi toisen kautensa Espanjassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Liga Femenina 2 pelataan kahdessa lohkossa ja Ferrol lukeutui A-lohkon nousijasuosikkeihin. Sarjan keskeytyshetkellä Ferrol oli sarjassa jaetulla toisella sijalla ja etenkin vuodenvaihteen jälkeen joukkueen peli alkoi kulkea vahvasti.

- Joukkue tuntui tulevan paremmin yhteen kevätkaudella ja palaset alkoivat loksahdella. Tuntui, että meillä olisi ollut parhaat pelit vielä edessä, Äijänen toteaa.

Sattumaa tai ei, niin joukkueen tulokset paranivat Äijäsen peliminuuttien kasvaessa ja Tampereen Pyrinnön kasvatti nousi loppukaudesta joukkueen avainpelaajaksi. Hän tilastoi kauden keskiarvoikseen lähes 19 minuuttia peliaikaa, 5,4 pistettä, 3,6 levypalloa ja 1,8 syöttöä.

- Totuin joukkueen systeemiin ja sitä kautta peliesitykset paranivat. Ei ollut sellaista painetta, kun tiesi mitä valmentaja haluaa ja mitä pitää tehdä.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Viime kaudella Äijänen pelasi Espanjan kovassa pääsarjassa Sedis Basquetin riveissä, mutta vaihtoi täksi kaudeksi sarjapykälää alemmas.

- Pääsarjassa on paljon laadukkaita pelaajia ja joukkueita eikä taso heittele siellä paljoa. Kaikki joukkueet ovat hyviä ja kärkijoukkueet voivat hävitä myös alempana oleville joukkueille. Kakkossarjassa taso sitten vaihtelee tosi paljon ja se oli pieni yllätys. Meidän lohkossa oli 5-6 hyvää joukkuetta, mutta sitten hännillä oli muutamia aika heikkoja ja nuoria joukkueita. Se on kuitenkin ihan kilpailullinen sarja ja kyllä joka matsissa sai ihan täysiä pelata, Äijänen arvioi sarjojen välisiä eroja.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Espanjan koripalloliitto ei ole vielä tehnyt lopullisia päätöksiä sarjakauden jatkon suhteen, mutta Suomeen ja Tampereelle palannut Äijänen epäilee sarjan jatkumista.

- En usko, että kausi jatkuisi enää. Amerikkalaispelaajatkin ovat kotimaassaan ja heidän paluunsa takaisin olisi vaikeaa. Toivottavasti ensi kausi päästäisiin kuitenkin aloittamaan aikaisessa vaiheessa.

Vaikka kauden loppuminen kesken harmittaa, niin kokonaisuudessaan Äijänen oli kauden antiin tyytyväinen.

- Kaudesta jäi tosi positiiviset fiilikset. Tykkäsin valmentajan pelityylistä, mutta siinä oli aluksi kaikille vähän oppimista, ja pääsin siihen kunnolla mukaan tämän vuoden puolella. Olen iloinen, että valmentaja pystyi tekemään kokoonpanoon muutoksia myös kesken kauden ja antoi lisää vastuuta. Muutenkin kausi oli kokemuksena hieno. Tykkäsin kaupungista, pelaajista ja seurasta.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Äijäsen mukaan kaudesta tarttui mukaan erityisesti pelirohkeutta sekä –silmää.

- Jos on vapaana, niin haluttiin että se heitto otetaan, eikä arkailla tai lähdetä enää syöttämään. Painotettiin, että ratkaisuja pitää ottaa. Opin myös lukemaan tilanteita paremmin kentällä.

Äijäsellä on jo pitkä rupeama ulkomailla, kun hän vietti ensin neljä vuotta USA:n yliopistossa ja nyt hän pelasi toisen kautensa Euroopassa ammattilaisena. Koti-ikävä ei ole vielä ehtinyt tulla, vaan tavoitteet siintävät edelleen ulkomailla.

- Vielä ei ole mitään tarkempia suunnitelmia tai tarjouksia, mutta haluaisin jatkaa ulkomailla. Katsellaan nyt rauhassa.

Anniina Äijäsen kauden tilastot

Henkilöt

 
22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

Näytä lisää vastaavia