Veera Pirttinen jahtaa Slovakian mestaruutta – ”Arki on erittäin laadukasta”

8.11.2021 14:18 Veera Pirttinen, 24, lähti takaisin ulkomaan kentille vietettyään viime kauden Korisliigassa Catzissa. Tuleviin EM-karsintaotteluihin valmistautuvan Pirttisen tämän kauden seura on slovakialainen Piestanske Cajky.

Veera Pirttinen siirtyi täksi kaudeksi Slovakiaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Pirttinen on aiemmin urallaan pelannut Saksan Bundesliigassa sekä Islannissa. Täksi kaudeksi veri veti jälleen ulkomaille ja uudeksi osoitteeksi valikoitui Slovakia. Piestanske Cajky on maan kärkiseuroja ja osallistui myös EuroCupin karsintoihin, mutta joukkue ei selvinnyt lohkovaiheeseen.

- Minulla oli selkeänä ja ensisijaisena päämääränä löytää ulkomailta joukkue ja Slovakiasta löytyi kilpailukykyinen joukkue. Pelasimme EuroCupin karsintoja ja se oli myös yksi painava syy miksi tulin tänne, Pirttinen valottaa.

Piestanske Cajky sai EuroCupin karsinnoissa vastaansa ranskalaisen Flammesin. Ranskalaisjoukkue oli otteluparissa vahvempi edeten lohkovaiheeseen yhteispistein 152-116.

- Meille tuli siihen tosi kova vastustaja, joka on pelannut Euroliigaa ja EuroCupia. Pelasimme ensimmäisessä pelissä ihan hyvin. Toisessa sitten meidän joukkueen pelaaja mursi sääriluunsa neljännen jakson alussa. Peli oli keskeytettynä puoli tuntia ja otteluun loppu olikin sitten pomputtelua ja heittämistä. Meidän olisi muutenkin pitänyt voittaa se peli 14 pisteellä eikä siinä ollut hirveästi saumoja. Oli kuitenkin hieno päästä pelaamaan noita pelejä, Pirttinen analysoi EuroCupin karsintaotteluita.

Piestanske Cajky pelaa Slovakian liigan lisäksi myös Itä-Euroopan naisten koripallosarjaa EWBL:ää. Siinä on mukana Slovakian lisäksi joukkueita Venäjältä, Valko-Venäjältä, Liettuasta, Latviasta ja Tshekistä. Kilpailussa on mukana 12 joukkue, jotka on jaettu kahteen lohkoon. Lohkovaiheen jälkeen lohkojen neljä parasta joukkuetta jatkavat pudotuspeleihin. Kilpailu huipentuu maaliskuussa pelattavaan Final Four -turnaukseen.

Lohkovaiheet pelataan kolmena turnauksena. Cajky pelasi jo ensimmäisen turnauksen, jossa se hävisi niukasti liettualaiselle Kibirkstisille 47-51, mutta voitti toisessa valkovenäläisen Olimpia Grodnon 74-57. Olimpiaa vastaan Pirttinen heitti 20 pistettä ja valittiin myös joukkueensa parhaaksi pelaajaksi.

- On kiva saada kansainvälisiä pelejä muun maalaisia joukkueita vastaan. Se tuo kauteen oman mausteensa.

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Cajky on aloittanut pelinsä Slovakian liigassa vahvasti. Alla on kuudesta ottelusta yhtä monta voittoa ja mukaan mahtuu myös muutama murskavoitto. UMB Banska Bystrica kaatui 77 pisteen erolla, Poprad jäi jalkoihin 50 pisteellä, Slovan Bratislava 46 pisteellä ja Samorin 30 pisteellä.

- Tasoerot ovat kyllä isoja. Sarjassa on muutama kovempi kärkijoukkue, jotka ovat samalla tasolla, mutta sitten on aika paljon myös heikompia joukkueita, Pirttinen arvioi sarjaa.

Vaikka sarjassa riittää vaihtelua, niin Pirttinen on ollut tyytyväinen seuravalintaansa. Kova kilpailu joukkueen sisällä kompensoi sarjassa tulevia selviä voittoja.

- Organisaatio on hoitanut kaiken hyvin ja ammattimaisesti. Ei tarvitse murehtia mistään kentän ulkopuolella, vaan kaikki on hoidettu. Meillä on tosi hyvä joukkue ja joukkueesta löytyy syvyyttä. Se tarkoittaa sitä, että treeneissäkin mennään tosi kovaa koko ajan ja treenaamme todella hyvin. Vaikka jotkut pelit ovat vähän helpompia, niin kovien treenien ansiosta arki on erittäin laadukasta, kehuu Pirttinen.

Cajky on peluuttanut joukkuettaan laajalla rotaatiolla, sillä kaikkien pelaajien peliajat pyörivät keskimäärin 12-25 välillä. Pirttiselle minuutteja on kertynyt tähän mennessä keskimäärin 20 ja sinä aikana hän on tilastoinut keskiarvoikseen 8,3 pistettä, 3,0 levypalloa, 2,2 riistoa ja 1,2 syöttöä.

- Toivon itseltäni tasaista kautta. Pystyn harjoittelemaan täällä hyvin ja sillä on varmasti positiivisia vaikutuksia jatkoa ajatellen. Olen ollut todella tyytyväinen.

Slovakialaista naiskorista ovat hallinneet Ruzomberok sekä Kosice, sillä kertaakaan mestaruus ei ole mennyt näiden kahden joukkueen ulkopuolelle. Ruzomberok on voittanut kolme edellistä mestaruutta ja sitä ennen Kosice voitti 15 mestaruutta peräkkäin katkaisten Ruzomberokin 10 mestaruuden putken. Piestanske Cajky on iskenyt kiilaa kahden menestysjoukkueen väliin, ja on viimeisen seitsemän kauden aikana sijoittunut kuudesti hopealle. Tällä kaudella tavoitteena on murtaa hopeakirous.

- Joukkueemme on pitkän linjan hopeajoukkue Slovakiassa, joten tavoite on mestaruus. Muissa sarjoissa ja cupissa sitten päästä mahdollisimman pitkälle.

EM-karsinnat alkavat

Pirttinen on mukana myös Susiladiesin joukkueessa, joka kokoontui maanantaina Helsinkiin valmistautuakseen edessä häämöttäviin EM-karsintoihin. Suomi kohtaa torstaina vieraskentällä Liettuan ja Ukrainan sunnuntaina kotikentällä.

- Ukraina on meille tuttu vastustaja. Se on tietenkin kova joukkue ja Alina Iagupova on todella hyvä pelaaja. Liettuaa ei olla taidettu kohdata muutamiin vuosiin, mutta sielläkin on isoja nimiä.

Susiladies pääsee samalla pitkästä aikaa kotiyleisön eteen, kun Ukraina-ottelu pelataan uudessa URHEA-hallissa ja otteluun pääsee myös katsojia. Pirttinen odottaa jo innolla pääsyä kotiyleisön eteen.

- Tuntuu todella hienolta päästä pelaamaan kotiyleisön edessä. Suurin osa on pelannut koko viime kauden tyhjille katsomoille, niin on ihan mahtavaa päästä pelaamaan katsojien eteen. Vielä kun pääsemme pelaamaan uuteen Urhea-halliin, niin mikäs sen hienompaa, hehkuttaa Pirttinen.

Susiladiesin otteluaikataulu, EM-karsintaikkuna marraskuu 2021

  • To 11.11.2021 klo 19:00 Liettua – Susiladies, Kedainiai Arena (LTU)
  • Su 14.11.2021 klo 17:00 Susiladies – Ukraina, Urhea-halli, Helsinki

Liettua-ottelu näkyy suorana lähetyksenä FIBA:n Youtube-kanavalta. Susiladiesin kotiottelu Ukrainaa vastaan taas näkyy suorana lähetyksenä BasketFinlandin Youtube-kanavalta. Selostajana toimii Kristian Palotie.

Susiladies aloittaa EM-karsinnat marraskuussa! Joukkue esiintyy Awak Kuierin johdolla kotiyleisölle uudessa Urhea-hallissa isänpäivänä 14.11., kun vastaan asettuu Ukraina. Lippukauppa käy kuumana, varmista paikkasi katsomossa ja tule ulvomaan Susiladies voittoon. Liput >>

Henkilöt

 
30.10.2021 13:23 Suomalaiset ulkomailla

Ebba Pekonen ja Silja Viita aloittaneet ensimmäisen ammattilaiskautensa hienosti

Ebba Pekonen, 20, ja Silja Viita, 19, aloittivat ammattilaisuransa Ruotsista. Pekonen teki kesällä sopimuksen Helsingborg BKK:n kanssa ja Viita pisti nimensä IK Eos Lundin tarjoamaan sopimuspaperiin. Molemmat ovat aloittaneet kautensa hyvin.

24.10.2021 14:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimies ja Anissa Pounds aloittaneet vahvasti Saksassa

Saksan Bundesliigassa nähdään tällä kaudella yhteensä neljä suomalaispelaajaa ja kaksi heistä pelaa Angels Nördlingenin joukkueessa. Elina Koskimies ja Anissa Pounds ovat aloittaneet kautensa hyvin.

16.10.2021 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinin oli helppo palata Espanjaan – ”Tämä oli minulle hyvä vaihtoehto”

Marianne Kalin, 24, on aloittanut toisen kautensa Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueessa. Joukkueen alkukausi on ollut vaikea, mutta Kalin on kuulunut joukkueen avainpelaajiin.

10.10.2021 09:56 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen halusi Espanjasta uudenlaiseen ympäristöön – ”Nyt saan yrittää ja kokeilla vähän eri asioita”

Anniina Äijänen, 26, jätti viime kauden päätteeksi Espanjan kentät taakseen kolmen maassa vietetyn kauden jälkeen. Äijänen halusi uralleen uuden suunnan ja sellainen löytyi Saksan Bundesliigassa pelaavasta Royals Saarlouisista.

30.9.2021 13:15 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander hamuaa Saksan mestaruutta – ”Sitä varten täällä ollaan”

Sofia Pelander teki kesällä jatkosopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Viime kausi päättyi joukkueen osalta pettymykseen välierissä ja tällä kaudella tähtäin on mestaruudessa.

24.9.2021 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen palasi Ranskaan vahvempana – ”Pelikovuus ei tule yllätyksenä”

Annika Holopainen palasi yhden kauden tauon jälkeen Ranskan Ligue Feminine 2 –sarjaan, kun hän teki jo viime keväänä sopimuksen Montbrisonin kanssa. Islannin liigan viime kauden korikuningatar palaa hyvillä mielin tuttuihin maisemiin.

15.5.2021 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisen kausi vaiherikas – ”Todella mielenkiintoinen, erilainen ja vaikea kausi”

Islannin liigan korikuningattaruuden voittaneen Annika Holopaisen kauteen mahtui paljon käänteitä. Holopainen teki kovia tehoja sarjassa, mutta samaan aikaan kautta varjostivat pitkät tauot sekä joukkueen heikko menestys.

4.5.2021 14:17 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderille jäi kaudesta karvas maku – ”Ihan uskomattoman paljon epäonnea”

Sofia Pelanderin kausi Saksan Bundesliigassa päättyi pettymykseen, kun Herner putosi välierissä ja hävisi myös pronssipelin. Pelanderin, ja koko joukkueen, kauteen mahtui paljon sekä hyvässä että pahassa.

20.4.2021 13:34 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä menestyksekäs kausi – ”Pääsin jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäin”

Anniina Äijäsen kautta voi hyvällä syyllä todeta onnistuneeksi, sillä Äijänen pääsi juhlimaan Ferrolin kanssa nousua Espanjan pääsarjaan joukkueen vetäessä kauden läpi kokonaan ilman tappioita. Samaan aikaan Äijänen kuului läpi kauden joukkueen avainpelaajiin.

16.4.2021 13:39 WNBA

Dallas Wingsin varaama Awak Kuier: ”Meillä on paljon nuoria lahjakkuuksia”

Tuore WNBA:n kakkosvaraus Awak Kuier, 19, kertoi varaustilaisuuden jälkimainingeissa omista tunnelmistaan, pelillisistä esikuvistaan sekä sopeutumisestaan Dallas Wingsin pelaamiseen ja WNBA:han.

15.4.2021 08:50 WNBA

Awak Kuier: ”Olen iloinen jo pelkästään siitä, jos minut draftataan”

WNBA:n varaustilaisuuden kynnyksellä Awak Kuier, 19, odottaa jännityksellä, mitä tulevan odottaa. Susiladiesin nuorta tähteä ja Peli-Karhut-kasvattia veikkaillaan yhdeksi varaustilaisuuden kärkinimeksi, mutta hän on itse tyytyväinen jo pelkästään siitä, jos hänet varataan.

12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

7.4.2021 15:26 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen taistelee noususta – Kalinilla, Rokkasella, Koskimiehellä ja Tulosella hyvät kaudet

Espanjassa saatiin runkosarjat pelattua hiljattain ja samalla päättyivät Marianne Kalinin, Sara Rokkasen, Elina Koskimiehen sekä Helmi Tulosen kaudet. Anniina Äijäsen kausi sen sijaan jatkuu kauden loppuhuipennuksella, kun Ferrol taistelee noususta Espanjan pääsarjaan.

31.3.2021 12:45 Suomalaiset ulkomailla

Sandra Karstenilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena

Sandra Karsten pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla, kun hän vietti menneen kauden Ruotsin liigassa pelaavan Wetterbygden Sparksin joukkueessa. Vaikka joukkue ei edennyt pudotuspeleihin, niin kausi oli muuten positiivinen kokemus.

27.3.2021 20:12 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander aloittaa pudotuspelit Saksassa sunnuntaina – ”Olemme nyt parhaassa mahdollisessa iskussa”

Saksan Bundesliigan runkosarjan viimeiset pelit pelattiin keskiviikkona ja pudotuspelit käynnistyvät viikonloppuna. Pelanderin Herner sijoittui runkosarjassa toiseksi ja lähtee pudotuspeleihin hyvistä asetelmista.

26.2.2021 13:18 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen päässyt pelaamaan vapautuneesti - ”Tiedän mitä minulta vaaditaan”

Helmi Tulonen on pelannut hyvää kautta Espanjan Liga Femenina 2:n Ibaizabalin joukkueessa. Vaikka joukkueessa on tapahtunut muutoksia kauden aikana, on Tulonen ollut koko ajan joukkueensa avainpelaajia.

19.1.2021 14:57 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierilla menossa vahva kausi – ”Olen tykännyt pelityylistä tosi paljon”

Suomalaisen koripalloilun kirkkaimpiin lupauksiin kuuluva Awak Kuier, 19, pelaa ensimmäistä kauttaan ammattilaisena. Italialaista Virtus Eirene Ragusaa edustavan Kuierin debyyttikausi ulkomailla on sujunut hyvin.

9.1.2021 12:40 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander vaatii itseltään enemmän – ”Tulen parantamaan loppukaudesta”

Sofia Pelander pelaa ensimmäistä kauttaan Saksassa, kun hän teki kesällä sopimuksen Bundesliigassa pelaavan Hernerin kanssa. Pelander löytää alkukauden jälkeen parannettavaa sekä itseltään että joukkueelta.

23.10.2020 21:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander tavoittelee Saksan mestaruutta

Viiden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen Sofia Pelander vaihtoi kesällä maisemaa tehdessään sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Pelander lähtee uuteen haasteeseen suurella innolla.

9.10.2020 20:52 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-kolmikko aloittaa kautensa Espanjassa viikonloppuna

Espanjan Liga Femenina 2:ssa pelaa tällä kaudella kolme suomalaista. Elina Koskimies aloittaa toisen kautensa GDKO Ibaizabalin joukkueessa ja hän sai täksi kaudeksi joukkuekaverikseen Helmi Tulosen. Lisäksi Anniina Äijänen aloittaa toisen kautensa Universitario de Ferrolin joukkueessa.

Näytä lisää vastaavia