Veera Pirttinen liittyy Peli-Karhujen vahvuuteen – Roosa Lehtorannalle jatkosopimus

31.8.2023 13:43 Peli-Karhut tiedotti tehneensä merkittävän pelaajasopimuksen, kun Veera Pirttinen, 26, siirtyy Espanjan pääsarjasta viisi peräkkäistä Suomen mestaruutta voittaneeseen kotkalaisseuraan. Lisäksi Peli-Karhut tiedotti tehneensä jatkosopimuksen Roosa Lehtorannan, 26, kanssa.

Veera Pirttinen nähdään ensi kaudella Peli-Karhujen paidassa. Kuva: Ville Vuorinen.

Pirttinen pelasi viime kaudella Espanjan pääsarjaa Bembibressä, jolle hän tilastoi keskimäärin 4,5 pistettä ja 1,6 levypalloa ottelua kohden noin 16 minuutin peliajalla. Pirttinen on pelannut kansainvälisellä urallaan Espanjan lisäksi Saksassa, Islannissa ja Slovakiassa.

BC Nokian kasvatti aloitti Korisliiga-uransa kasvattajaseurassaan kaudella 2012-13, minkä jälkeen hän on kerryttänyt kotimaan pääsarjassa kokemusta vielä kuuden kauden ajan Catz Lappeenrannassa. Noilta vuosilta Pirttinen on jo kolminkertainen Suomen mestari ja kaudella 2017-18 hänet valittiin vuoden puolustuspelaajaksi.

Edellisen kerran Pirttinen pelasi Suomessa kaudella 2020-21, jolloin hän tilastoi Catzille 16,9 pistettä, 4,8 levypalloa, 4,3 syöttöä ja 1,5 riistoa ottelua kohden.

– Veera on minulle tuttu pelaaja, taktisesti hyvä ja urheilija ympäri vuorokauden. Neuvottelimme Veeran kanssa jo viime vuonna.  Tilanne pelaajien suhteen on nyt todella hyvä. Toivotaan, ettei kaudesta tule yhtä rikkonainen kuin viime kaudesta, Peli-Karhujen päävalmentaja Mika Haakana kommentoi.

Pirttinen on pelannut urallaan 25 ottelua naisten maajoukkueessa, Susiladiesissa.

Lisäksi Peli-Karhut tiedotti tehneensä jatkosopimuksen Roosa Lehtorannan kanssa. Lehtoranta oli kovassa vauhdissa viime kaudella, kun seuran oma kasvatti tilastoi joukkueelleen 12,3 pistettä, 3,3 levypalloa ja 4,1 syöttöä ottelua kohden.

Kolminkertainen Suomen mestari on ehtinyt pelata jo peräti 239 ottelua Korisliigassa, jossa hän on edustanut PeKan lisäksi Tapiolan Honkaa. Lehtoranta on palkittu vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi (2015-16) ja vuoden parhaaksi 6. pelaajaksi.

Susiladiesissa 24 ottelua pelannut Lehtoranta on Korisliigan lisäksi pelannut Belgiassa.

Pirttinen ja Lehtoranta olivat molemmat tänä kesänä Suomen universiadimaajoukkueen kanssa Chengdussa, jossa Suomi voitti historiallisesti pronssia.

 
22.10.2023 09:33 Susiladies

Roosa Lehtoranta käytti ulkomaanoptionsa ja siirtyy Nördlingeniin, Saksan Bundesliigaan

Aiemmin tällä kaudella hallitsevaa Suomen mestaria Peli-Karhuja edustanut Roosa Lehtoranta, 26, on käyttänyt sopimuksessaan olleen ulkomaanoption ja siirtyy Saksan Bundesliigassa pelaavaan EIGNER Angels Nördlingeniin.

2.2.2023 09:59 Susiladies

Linda-Lotta Lehtoranta palaa Saksan Bundesliigassa pelaavaan Kelterniin

Peli-Karhuissa aiemmin tällä kaudella pelannut Susiladies-konkari Linda-Lotta Lehtoranta, 31, siirtyy Saksan Bundesliigan toisella sijalla olevaan Rutnorik Stars Kelterniin. Lehtoranta pelasi Kelternissä myös kaudella 2015-16.

5.9.2022 07:53 Naisten Korisliiga

Kevään Suomen mestari Sara Rokkanen siirtyy Forssan Alkuun

Naisten Korisliiga-kautteen valmistautuva Forssan Alku tiedotti viime viikolla uudesta pelaajasopimuksesta, kun 22 ottelua Susiladiesissa pelannut Sara Rokkanen, 26, siirtyy Forssaan. Rokkanen oli voittamassa viime keväänä Suomen mestaruuden Peli-Karhujen riveissä.

25.8.2022 14:47 Susiladies

Susiladiesin Silja Viita siirtyy Forssan Alkuun

Susiladiesissa kymmenen ottelua pelannut, viime kaudella Ruotsin pääsarjaa pelannut, Silja Viita, 20, on tehnyt ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen Forssan Alun kanssa. Viita pelasi edellisen kerran naisten Korisliigaa kaudella 2020-21 HBA:ssa.

22.8.2022 09:13 Susiladies

Susiladiesin Ebba Pekonen on tehnyt sopimuksen Torpan Poikien kanssa

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Torpan Pojat on kiinnittänyt Susiladies-takapelaaja Ebba Pekosen, 21, ensi kaudeksi. Pekonen pelasi kaudella Ruotsin pääsarjassa, josta hän siirtyi joulukuussa Espanjan kakkostasolle.

30.7.2022 12:21 Naisten Korisliiga

Susiladies-debyyttinsä tänä kesänä tehnyt Ninni Salmi siirtyy Vimpelin Vetoon

Kesäkuussa debyyttinsä naisten maajoukkueessa tehnyt Ninni Salmi, 25, on tehnyt pelaajasopimuksen naisten Korisliigassa pelaavan Vimpelin Vedon kanssa.

21.7.2022 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta Vesiluoma siirtyy Ruotsin pääsarjan Alvik Basketiin

Espoo Basket Teamin kantaviin voimiin jo yli puoli vuosikymmentä kuulunut Lotta Vesiluoma, 25, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun Vesiluoma on tehnyt sopimuksen Ruotsin pääsarjassa pelaavan Alvik Basketin kanssa.

15.4.2022 09:02 Susiladies

Janette Aarnio on valinnut yliopistokseen South Floridan

HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

2.12.2021 09:13 Susiladies

Susiladiesin Sara Rokkanen liittyy Peli-Karhujen paitaan

Susiladiesin Sara Rokkanen, 25, palaa naisten Korisliigaan, kun Rokkanen on tehnyt pelaajasopimuksen Peli-Karhujen kanssa. 22 ottelua naisten maajoukkueessa pelannut Rokkanen pelasi aiemmin tällä kaudella Espanjan kakkossarjaa Maresmessa.

2.12.2021 08:49 Susiladies

Linda-Lotta Lehtoranta Israeliin vahvistamaan Neve David Ramlaa EuroCupissa

Susiladiesin takakentän luottopelaaja, Peli-Karhuissa naisten Korisliigaa aiemmin tällä kaudella pelannut, Linda-Lotta Lehtoranta, 30, siirtyy Israeliin, jossa hän vahvistaa Neve David Ramlaa EuroCupissa.

Näytä lisää vastaavia