Vehka-aho, Augustin ja Korpinen kovassa iskussa naisten NCAA-kentillä

31.1.2020 08:43 Lotta Vehka-aho oli alkuviikon tehokkain suomalaisnainen pussittaessaan 18 pistettä vieraissa. Nina Augustin iski 12 pistettä, kun Robert Morris venyi jo kahdeksanteen peräkkäiseen voittoonsa ja Marika Korpinen tahkosi 11 pistettä George Masonin tappiossa.

Lotta Vehka-aholla oli 18 pisteen ilta. Kuva: Ville Vuorinen.

Lotta Vehka-aho oli jälleen hurjassa heittovireessä, kun Florida Atlantic matkasi Western Kentuckyn vieraaksi. Vehka-aho säkitti 18 pistettä, repi kaksi levypalloa ja riisti kertaalleen 31 minuutissa, mutta vierasjoukkueen loppukiri jäi kovasta yrityksestä huolimatta vajaaksi ja WKU juhli kotivoittoa lukemin 59-68 (26-33). 

Ottelutilastot

Nina Augustinin Robert Morris toisti kahden edellisen kauden temppunsa pysymällä voittamattomana läpi tammikuun. Joukkue nappasi Northeast -konferenssin kahdeksannen peräkkäisen voittonsa selättämällä St. Francis Brooklynin lukemin 70-59 (41-26). Augustin oli hyvällä pelipäällä paukuttaen 12 pistettä ja kaksi levypalloa sekä peräti viisi syöttöä 32 minuutin aikana. 

Ottelutilastot

Marika Korpinen oli mainiossa vireessä vieraskentällä La Sallea vastaan, mutta George Mason jatkoi rämpimistään Atlantic 10-konferenssissa. Korpinen pussitti 11 pistettä, venyi viiteen levypalloon, tarjoili yhden syötön ja blokkasi peräti kahdesti 33 peliminuutissa, mutta vierasjoukkue joutui tyytymään tappioon lukemin 65-77 (31-38). 

Ottelutilastot

Lahtisen Georgia Techille tuskallinen takaisku

ACC-konferenssissa Lotta-Maj Lahtisen Georgia Tech koki viiltävän jatkoaikatappion, kun Miami nousi 18 pisteen takaa tasoihin ja otti jatkoerässä pisteet kotiin lukemin 49-54 (32-14, 44-44). Lahtinen ahkeroi parketilla 26 minuuttia tilastoiden kolme syöttöä. 

Ottelutilastot

Nenna Lindström sai jälleen reilusti vastuuta, kun Liberty kohtasi vieraissa North Floridan ASUN-konferenssin kohtaamisessa. Lindström pelasi 23 minuuttia upottaen kuusi pistettä ja jakaen yhden syötön, mutta Liberty joutui taipumaan, kun kotijoukkue pussitti päätöserässä viisi onnistunutta kolmosta ja sinetöi ottelun voiton loppunumeroin 50-65 (19-28). 

Ottelutilastot

Varis ja Grand Canyon makoisaan jatkoaikavoittoon

Venla Variksen ja Grand Canyonin kolmas peräkkäinen voitto syntyi hikisen väännön jälkeen jatkoajalla, kun UT Rio Grande Valley kaatui niukasti numeroin 60-62 (32-26). Varis tilastoi 26 minuutissa kahdeksan pistettä ja yhden levypallon. 

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ottelutilastot

Sara Rokkasen Toledo hävisi kotonaan Savage Arenalla Eastern Michiganille, kun tämä puski päätöserän pisteilottelulla voittoon numeroin 77-62 (35-32). Rokkanen jäi ottelussa pisteittä, mutta rehki avausviisikossa 16 minuuttia keräten kolme levypalloa, yhden syötön sekä yhden riiston. 

Ottelutilastot

Sini Mäkelän ja Tuuli Mennan Manhattan ei kyennyt selättämään MAAC-konferenssin ykkösnimeä Rideria, jolle 53-76 (28-40) -voitto oli jo 13. peräkkäinen. Mäkelä kirjasi kahdeksassa minuutissa tilastoriviinsä neljä pistettä sekä yhden levypallon ja Menna merkkautti kuudessa minuutissa niin ikään yhden levypallon.

Ottelutilastot

Asiat

 
21.4.2020 09:30 Miesten I divisioona A

Teemu Suokas on valinnut yliopistokseen Ball Staten

HBA-Märskyn Teemu Suokas, 19, on valinnut menevänsä tulevaksi kaudeksi Yhdysvaltojen yliopistosarjaan, jossa hänen uusi osoitteensa on Ball State.

16.4.2020 08:06 Susiladies

Elina Arike valitsi yliopistokseen UTEP:n

Suomen laiturilupauksiin kuuluva Elina Arike, 20, on valinnut yliopistokseen Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa University of Texas at El Pason.

3.4.2020 15:19 NCAA

NCAA:ssa monipuolisempaan rooliin harpannut Lotta-Maj Lahtinen: ”Nautin kaudesta todella paljon”

Georgia Techin luottopelaajiin lukeutuva Lotta-Maj Lahtinen otti suuria edistysaskeleita toisella kaudellaan Yhdysvaltojen arvostetuimmassa yliopistosarjassa NCAA:ssa.

26.3.2020 08:29 NCAA

Sara Rokkasen NCAA-ura päättyi kesken pudotuspelien: ”Haikeat fiilikset, mutta olen valmis seuraavaan askeleeseen”

Rokkasen viimeinen kausi Toledon paidassa päättyi puolivälierävoittoon. Vaikka kausi tuli yllättäen päätökseen, Rokkanen katsoo jo odottavaisena tulevaan.

23.3.2020 15:52 Pääjuttu

Susijengin nuori kaarti isännöi ”karanteeniliveä” Instagramissa

Äkkilopun saaneen NCAA-kauden 2019-20 jälkeen Suomeen palanneet nuoret Susijengi-pelaajat Andre Gustavson, Tuukka Jaakkola ja Elias Valtonen ovat viettäneet viime päivät maahantulokaranteenissa Koripallosäätiön mökillä Kisakalliossa. Gustavson, Jaakkola ja Valtonen isännöivät Susijengin Instagram-tiliä lähipäivinä.

22.3.2020 11:16 NCAA

Tomas Murphy vaihtaa Vermontin yliopistoon

Tomas Murphy, 21, on löytänyt NCAA-uralleen uuden osoitteen, kun Murphyn veljeskatraan nuorin ilmoitti siirtymisestään Vermontin yliopistoon.

18.3.2020 08:54 NCAA

Valtonen jättää Arizona Staten, Murphy vaihtaa koulua

Susijengiä myöten kannuksiaan kerännyt Elias Valtonen, 20, jättää Arizona Staten ja on palaamassa Suomeen pohtimaan koripallouransa seuraavaa askelta. Tomas Murphy, 21, taas vaihtaa yliopistoa Yhdysvalloissa.

13.3.2020 09:34 NCAA

Naisten NCAA-kausi ennenaikaisesti päätökseen

Yhdysvaltojen yliopistosarjan ottelut on peruutettu koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Nina Augustinin, Nenna Lindströmin ja Sara Rokkasen kaudet päättyivät voittoon konferenssien lopputurnauksissa.

13.3.2020 08:49 NCAA

NCAA peruutti kevään March Madnessin

Yhdysvaltojen yliopistourheilun kattojärjestö NCAA ilmoitti torstai-iltana, ettei kevään lopputurnauksia pelata koronaviruksen takia. Ennen peruutusta Remu Raitanen ja Mikael Jantunen ehtivät pudota konferenssiensa lopputurnauksista.

9.3.2020 08:44 NCAA

Ville Tahvanainen ja Bradley konferenssin mestaruuteen

Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa viikonloppuna Ville Tahvanainen ja Bradley voittivat Missouri Valley -konferenssin lopputurnauksen ja ansaitsivat täten paikkansa NCAA:n lopputurnaukseen.

9.3.2020 08:37 NCAA

Salmi suomalaiskohtaamisen voittoon, Lindströmin Liberty konferenssin välieriin

Naisten NCAA:ssa pusketaan kovaa vauhtia kohti pudotuspelejä, kun viimeisetkin runkosarjaottelut saatiin viikonloppuna pakettiin. Ninni Salmen Northern Illinois kaatoi päätöskierroksella Sara Rokkasen Toledon ja Nenna Lindström joukkueineen eteni komealla voitolla konferenssin välierävaiheeseen.

6.3.2020 09:42 NCAA

Lahtinen ja Kahelin konferenssin jatkopeleihin - Augustinin joukkue runkosarjaykkönen

Naisten NCAA:ssa Nina Augustin ja Robert Morris lähtevät konferenssin lopputurnaukseen ennakkosuosikin paikalta. Lotta-Maj Lahtinen ja Anna Kahelin etenivät joukkueineen konferenssin jatkopeleihin, mutta Sara Bejedin Arizona State sen sijaan tuli yllätetyksi Pac-12-lopputurnauksen avauskierroksella.

6.3.2020 09:02 NCAA

Mikael Jantunen ensimmäistä kertaa Utahin aloitusviisikossa

Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa Mikael Jantunen väänsi viisikkopelaajana seitsemän pistettä ja kahdeksan levypalloa, kun Utah hävisi jatkoajan jälkeen Californialle.

2.3.2020 09:23 NCAA

Lotta-Maj Lahtiselle 18 pistettä ja 12 levypalloa Georgia Techin voitossa

Naisten NCAA-parketeilla tahti kiihtyy ja ottelut kovenevat, kun konferenssien pudotuspelit starttaavat alkavalla viikolla. Runkosarjan päätösottelussa Lotta-Maj Lahtinen takoi uransa ensimmäisen tupla-tuplan ja siivitti joukkueensa komeaan voittoon Clemsonia vastaan.

2.3.2020 08:37 NCAA

Jantunen ja Utah jatkoaikatappioon, Gustavson ja Richmond vireessä lopputurnauksen lähestyessä

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarjassa NCAA:ssa tosipelit ovat alkamassa helmikuun kääntyessä maaliskuun puolelle. Mikael Jantunen oli aloitusviisikossa Utahin jatkoaikatappiossa ja Andre Gustavsonin Richmond on mainiossa vireessä lopputurnausten kynnyksellä.

28.2.2020 08:38 NCAA

Kahelin ja Maine viimeiseen runkosarjapeliin seitsemän ottelun voittoputkessa

Naisten NCAA:ssa runkosarjat ovat huipentumassa ja konferenssien lopputurnaukset lähestyvät. Anna Kahelinin Maine paranteli asemiaan America East-konferenssissa venymällä komeasti seitsemänteen peräkkäiseen voittoonsa.

28.2.2020 07:45 NCAA

Tahvanaiselle ja Bradleylle tärkeä jatkoaikavoitto

Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa Ville Tahvanainen ja Bradley varmistivat Missouri Valley -konferenssissa paikkansa neljän parhaan joukossa jatkoaikavoitolla Illinois Statesta.

25.2.2020 08:35 NCAA

Olivier Nkamhoua – stadilainen rämäpää Tennesseen huippuyliopistossa

Olivier Nkamhoua, 19, oli pikkupoikana silkkaa rämäpäisyyttä ja raaka urheilullisuutta. Nkamhoua ja hänen pitkäaikainen juniorivalmentajansa Eero Levä käyvät lävitse HNMKY-kasvatin tarinan Hotel Arthurin liikuntasalista Tennesseen Thompson–Boling Arenalle.

24.2.2020 09:31 NCAA

Anna Kahelin ja Lotta-Maj Lahtinen koviin voittoihin naisten NCAA:ssa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarjassa Anna Kahelinin Maine laittoi stopin Stony Brookin 22 ottelun voittoputkelle ja Lotta-Maj Lahtisen Georgia Tech näytti 18 parhaan joukkoon sijoitetulle Florida Statelle toistamiseen kaapin paikan.

24.2.2020 08:49 NCAA

Mikael Jantunen liekeissä läpi toisen puoliajan Utahin kotivoitossa

Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa Mikael Jantunen säkitti 13 pisteestään yksitoista toisella puoliajalla, kun Utah katkaisi tappioputkensa Pac-12-konferenssissa.

Näytä lisää vastaavia