Ville Mäkäläinen siirtyy Honkaan

8.9.2010 Viime kaudella Englannissa pelannut Ville Mäkäläinen, 25, palaa Espoon Hongan riveissä Korisliigaan. Maajoukkueessakin esiintynyt 194-senttinen laituri on solminut myös kansainvälisessä VTB United-liigassa pelaavan Hongan kanssa ensi kauden kattavan sopimuksen.

Ville Mäkäläinen palaa Englannista Suomeen ja Korisliigaan.

Namika Lahden kasvatti ja miesten maajoukkueessakin esiintynyt Mäkäläinen solmi yksivuotisen sopimuksen Hongan kanssa.

Viime kaudella Mäkäläinen tehtail Worthing Thunderin riveissä 16,5 pistettä ottelua kohden. Kuvat: Ville Vuorinen & Tomi Kaminen.

- VTB-liiga painoi ratkaisussani hyvinkin paljon. Huippukova liiga tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden ja näytön paikan suomalaiselle pelaajalle, sanoo Euroopan kentille tähtäävä Mäkäläinen.

Mäkäläinen on asenteeltaan ja taidoiltaan tunnetusti sellainen pelaaja, joka ei kaihda kovempiakaan haasteita.

- Kohtaamme alkulohkossa kaksi kertaa esimerkiksi Moskovan TsSKA:n, jota pidän Euroopan ylivoimaisesti parhaana seurajoukkueena 2000-luvulla. Lähdemme jokaiseen VTB-otteluun varmasti altavastaajana, mutta ei muuta kuin vaan pelaamaan, Mäkäläinen evästää ennakkoluulottomasti.

Honka käynnistää Korisliigan 24. syyskuuta. VTB-liigan avaus odottaa puolestaan vuoroaan 6. lokakuuta.

- Valmistautumisaika jää lyhyeksi ja meillä on tietenkin paljon hommia edessä joukkueena. Pitää kuitenkin muistaa, että kausi on pitkä ja ehdimme harjoitella ja pelata paljon yhdessä ennen kevättä, joka on sittenkin sitä ratkaisevinta aikaa.

Korisliigassa tahkotaan 44 ottelun runkosarja. VTB-liigan lohkovaihe tuo siihen kymmenen ottelua lisää.

- Edessä on hyvin raskas, mutta varmasti myös antoisa kausi pelien ja matkustelun osalta.

BBL:stä lisää taitoa ja itseluottamusta

Vuonna 2007 liigan kehittyneimmäksi pelaajaksi valittu Mäkäläinen on puurtanut Suomen pääsarjassa jo kahdeksan kautta, joista seitsemän ensimmäistä kasvattajaseuransa Namika Lahden väreissä. Kausi 2008-09 vierähti kotkalaisessa KTP-Basketissa 10,5 pisteen ja 5,2 levypallon keskiarvoilla.

Ikitaistelija Mäkäläisen viime kausi kulki Iso-Britannian BBL-liigassa Worthing Thunder -joukkueessa, jossa hän jyrisi 16,5 pistettä ottelua kohden. Saamaansa isoon rooliin luottamuksen arvoisesti vastannut sähäkkä laituri täydensi teholukemansa 3,9 levypallolla ja 2,3 koriin johtaneella syötöllä.

Uransa aikana kymmenen miesten maaottelua pelannut Mäkäläinen toi tuliaisinaan Suomeen ja Honkaan sitä, mitä hän lähti sumuisesta saarivaltakunnasta hakemaankin.

- Lisää henkilötahtoista taitoa, urheilullisuutta ja itseluottamusta, luettelee Mäkäläinen.

Mäkäläisen lisäksi Hongalla on voimassa sopimukset alkavasta kaudesta amerikkalaisten Jamar Wilsonin ja Corey Belserin sekä suomalaisten Jukka Matisen, Tuomas Iisalon, Anselmi Vanjoen, Samuli Vanttajan sekä Daniel Dolencin kanssa. Joukkuetta valmentaa vuoden mittaiselta sapattivapaalta palaava Mihailo Pavicevic.

Henkilöt

 
14.11.2023 13:51 Pääjuttu

Jussi Laakso Saksan Bundesliigan Crailsheimin päävalmentajaksi

Korisliigan hallitseva vuoden valmentaja, viime keväänä Helsinki Seagullsin Suomen mestariksi valmentanut riihimäkeläislähtöinen Jussi Laakso, 47, on allekirjoittanut loppukauden kestävän päävalmentajasopimuksen Saksan Bundesliigaa pelaavan Crailsheim Merlinsin kanssa. Sopimus on Laakson ensimmäinen valmentajapesti Suomen ulkopuolella.

23.9.2023 09:52 Susijengi

Henri Kantonen Liettuaan Daniel Dolencin joukkuetoveriksi

Heti MM-kisojen jälkeen sopimuksen Karhu Basketin kanssa solminut Henri Kantonen, 26, käyttää sopimuksessaan olleen ulkomaanpykälän. 198-senttinen ToPo Junioreiden kasvatti ja Susijengin kaksinkertainen arvokisakävijä liittyy yksivuotisella sopimuksella Liettuan liiganousija M Basket Mazeikiaihin Daniel Dolencin joukkuetoveriksi.

20.7.2023 19:35 Susijengi

Korisliigan MVP Severi Kaukiainen Slovakian mestarin puikkoihin

Karhu Basketissa erinomaista jälkeä niin Korisliigassa kuin FIBA Europe Cupissakin tehnyt Susijengi-takamies ja Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 25, käyttää ulkomaanoptionsa ja siirtyy ensi kaudeksi Slovakian mestarin Patrioti Levicen takalinjoille.

17.7.2023 13:06 Korisliiga

Ilmari Toikkanen siirtyy Tanskaan

Viime kaudella Kouvoja Korisliigassa edustanut Sykki-kasvatti Ilmari Toikkanen, 26, siirtyy Tanskaan. 207-senttisen ja kuusi kautta Korisliigaa tahkonneen Toikkasen uusi seura on Tanskan pääsarjassa pelaava Svendborg Rabbits.

4.6.2023 09:59 Korisliiga

Mikael Laihonen siirtyy Puolaan

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Raision Palloseuran kasvatti Mikael Laihonen, 29, siirtyy Puolaan. 202-senttisen ja viisi kautta Korisliigaa pelanneen Laihosen uusi työnantaja on Puolan divarin välieriin keväällä yltänyt perinteikäs Rosa Radom.

28.9.2022 22:21 Suomalaiset ulkomailla

Katajan taival FIBA Europe Cupissa katkesi - Hopkinsin ja Palmin Craiova finaaliin

FIBA Europe Cupin karsintaturnaukset pelataan viikolla ja suomalaisedustusta on Joensuun Kataja Basketin sekä Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin muodossa. Katajan urakka päättyi, mutta Susijengi-kaksikon jatkuu.

11.7.2022 20:26 Susijengi

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson lyö pelitossut naulaan

Susijengin sähikäinen, kesästä 2015 asti Suomea maajoukkuetasolla edustanut Bronxin kasvatti Jamar ”Jammu” Wilson, 38, on ilmoittanut lyövänsä tossut naulaan. Wilson edusti Susijengiä viimeisen kerran helmikuun voitokkaassa MM-karsintaikkunassa ja pelasi seurajoukkuekaudella 2021-22 Kataja Basketin ja ranskalaisen Boulazacin paidassa.

31.5.2022 15:03 Susijengi

Max Besselink pitkällä sopimuksella Würzbürgiin

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Helsingin NMKY:n kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Saksan Bundesliigaa edustavan s.Oliver Würzbürgin riveihin.

10.12.2021 08:41 Korisliiga

Topias Palmi vahvistaa Limburgia

Belgian ja Alankomaiden yhteisliiga vahvistuu jo neljännellä suomalaispelaajallaan, kun Korisliigan syyskauden paras kotimainen pistemies ja Susijengin täsmätykki Topias Palmi, 195 cm ja 27 vuotta, siirtyy kasvattajaseuransa Tampereen Pyrinnön edustusjoukkueesta Limburgin riveihin.

18.7.2021 12:03 Susijengi

Shawn Hopkinsille sopimus Islannin liigaan

Viimeisen kahden kauden ajan Korisliigan ystäviä Tampereen Pyrinnössä ja BC Nokiassa ihastuttanut BC Nokian kasvatti Shawn Hopkins, 26, on allekirjoittanut ensimmäisen Suomen ulkopuolisen ammattilaissopimuksensa. Susijengin vahvuuteen kuuluva 195-senttinen Hopkins edustaa ensi kaudella KK Stjarnania Islannin liigassa.

Näytä lisää vastaavia