Ville Tuominen Tanskasta Kataja Basketin toiminnanjohtajaksi

10.2.2015 Joensuulainen Kataja Basket saa koripallopiireistä tutun nimen vahvistamaan organisaatiotaan. Parhaillaan toista peräkkäiskautta Tanskan pääsarjassa pelaavaa Bakken Bearsia valmentava Ville Tuominen, 32, aloittaa kesäkuussa työt seuran toiminnanjohtajana. Halu kehittyä uudenlaisissa tehtävissä saa Tuomisen palaamaan Suomeen.

Ville Tuominen siirtyy tanskalaisjoukkue Bakken Bearsin päävalmentajan pallilta kauden jälkeen Kataja Basketin toiminnanjohtajaksi.

Korisliigan ohella Tuominen on tuttu nuorten maajoukkueiden valmennustehtävistä. Kuvat: Kuvanmaailma / Vesa Kuukka & Johan Paulin.

Tuominen seuraa tehtävässä Riku Tapiota, joka siirtyi tammikuussa Veikkausliiga-joukkue FC KTP:n toimitusjohtajaksi.

Taustoiltaan Tuomiselta löytyy yhdeksän kauden mittainen pelaajaura Korisliigassa. Viimeiset kolme kautta (2004-07) hän toimi kasvattajaseuransa ToPon miesten edustusjoukkueen kapteenina. Tilillään hänellä on myös kolme miesten A-maaottelua.

Ennen päävalmentajauraa Tuominen työskenteli ToPossa muutaman vuoden junioripäällikkönä vastaten yhdellä kaudella myös I divisioonassa pelanneen reservijoukkueen toiminnasta sekä valmentajana että toiminnanjohtajana. Korisliiga-valmentajaura alkoi Tampereelta ja tie vei kesällä 2013 Tanskaan, jossa hän luotsasi tulokaskaudellaan (2014) Bakken Bearsin maan mestariksi. FIBA EuroChallengessa joukkue kävi viime kaudella Joensuussakin, jossa se kaatoi Katajan ja varmisti samalla historiallisen jatkopaikan kilpailun 16 parhaan joukossa.

- Paluu Suomeen ei ollut suunnitelmissa tässä vaiheessa, enkä valmentamaan olisi palannutkaan. Toiminnanjohtajan tehtävästä innostuin kuitenkin heti ja ajattelin tässä olevan hieno mahdollisuus laajentaa omaa koripallo- ja urheiluosaamistani. Haluan edelleen kokea uutta sekä kehittää itseäni ja nyt uuden maan ja kulttuurin sijaan pääsenkin uusien tehtävien ja haasteiden äärelle, Tuominen taustoittaa.

- Tammivaaran Ari laittoi viime kesän maajoukkuehommissa tietämättään alulle tähän päätökseen johtaneen ajatusprosessin kerrottuaan kuinka hän kokee organisaation ja joukkueen rakentamisen jopa valmennusta mielekkäämmäksi. Lisäksi olen nauttinut työskentelystä Bakkenin toiminnanjohtajan Michael Pilozin kanssa todella paljon ja arvostan sitä kuinka hän on toiminut pestissään 21 vuotta ja rakentanut Tanskan mittapuulla ylivoimaisen organisaation.

- Kataja on ollut jo yli vuosikymmenen malliesimerkki hyvin hoidetusta huippuseurasta ja Törmälän Jukan (miesten edustusjoukkueen joukkueenjohtaja) kanssa neuvottelin ensimmäisen kerran jo 2004, silloin tosin oli tarkoitus touhuta kentällä eikä sen laidalla. Kaikki kuulemani ja näkemäni Joensuusta on ollut positiivista ja uskon, että viihdyn erittäin hyvin. Lisäksi en ole päävalmentajana koskaan Areenalla hävinnyt, joten muistot sieltä ovat oikein hyviä, Tuominen hymyilee.

Kataja Basketissa toiminnanjohtajan tehtäviin kuuluvat yleisjohtaminen, edustusjoukkueen toiminnan pyörittäminen ja kehittäminen sekä yhteistyökumppanuuksien hoitaminen yhdessä tukiryhmän ja johtokunnan kanssa. Tavoitteekseen seura listaa aktiivisen kehityksen ylläpitämisen niin, että Kataja Basket koetaan nyt ja jatkossa houkuttelevaksi joukkueeksi, organisaatioksi ja yhteistyökumppaniksi.

Tuomisen liittyminen haussa olleesta tehtävästä kiinnostuneiden sangen laajaan joukkoon yllätti iloisesti.

- Kyllä piti nimi kahteen kertaan tavata ja silmiä hieraista kun hakemuksia katsastimme, joukkueenjohtaja Jukka Törmälä toteaa.

Vaikka aluevaltaus on Tuomiselle uusi, ei Katajassa epäillä mahdollisuuksiaan onnistua tehtävässä.

- Villellä on tietenkin paljon kokemusta pelistä ja urheilusta yleensäkin mutta etenkin persoonana hän on täydellisen sopiva ja motivoitunut tähän tehtävään, Törmälä uskoo.

Tuomisella on jo selkeä visio Kataja Basketista tulevina vuosina.

- Tavoitteeni on vahvistaa Kataja-yhteisöä, kasvattaa yleisömäärää ja koripallon suosiota entisestään sekä varmistaa, että Kataja on Suomen johtavia seuroja ensi vuosikymmenelläkin. Koripallo on vienyt minut jo yli 20 eri maahan ja niiltä reissuilta on mukaan tarttunut paljon ideoita, joita haluaisin Suomessa toteuttaa.

- Aika mielelläni olisin mukana kun se mestaruus Joensuuhun vihdoin tulee, mutta en nyt kuitenkaan katso pahalla jos Pekka (Salminen), Teemu (Rannikko) ja kumppanit hoitavatkin asian jo tänä keväänä kuntoon!

Jukka Törmälä nyökyttelee eikä peittele tyytyväisyyttään.

- Kai me jotain olemme täällä vuosien saatossa oikein tehneet kun tämän tasoinen kaveri haluaa meille töihin.

 
7.2.2018 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Korisliigan MVP Antto Nikkarinen loppukaudeksi Kotkaan

Kahtena perättäisenä keväänä Korisliigan pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt perinteinen kotkalaisjoukkue KTP-Basket saa riveihinsä huippuvahvistuksen. Hallitseva Korisliigan MVP ja alkukauden Ruotsin liigaa Jämtlandissa pelannut Susijengi-takamies Antto Nikkarinen, 26, on solminut loppukauden kestävän sopimuksen KTP:n kanssa, uutisoi Kymen Sanomat.

31.12.2017 09:50 Suomalaiset ulkomailla

EM-kotikisat, Lauri Markkasen nousu NBA-tähteyteen ja 16-vuotiaiden EYOF-pronssi: koripallovuosi 2017 jää historiankirjoihin

2017 jää historiaan vuotena, jolloin koripallo nousi Suomessa koko kansan huulille. Lauri Markkasen uroteot Arizona Wildcatsissa ja Chicago Bullsissa, Susijengin hurmokselliset otteet EM-kotikisoissa sekä suomalaisen koripallohistorian ensimmäinen kansainvälinen arvokisamitali 16-vuotiaiden poikien olympiafestivaaleilla olivat tapahtumarikkaan koripallovuoden kohokohdat.

29.12.2017 14:55 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomille pesti Kroatian liigaan

Alkukaudella Liettuan liigassa pelannut ja joulukuussa Helsinki Seagullsia edustanut Susijengi-laituri Carl Lindbom, 26, on solminut sopimuksen Kroatian liigaa pelaavan KK Osijekin kanssa. 206-senttinen Tapiolan Hongan kasvatti tekee ensiesiintymisensä uuden joukkueensa paidassa 6. tammikuuta Kroatian cupin kotiottelussa KK Sibenikiä vastaan.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

18.9.2017 15:15 Suomalaiset ulkomailla

Korisliigan MVP Antto Nikkarinen Ruotsin Jämtlandiin

Korisliiga-joukkueiden päävalmentajien ja kapteenien viime keväänä liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi äänestämä vantaalaislähtöinen pelinrakentaja Antto Nikkarinen, 26, siirtyy alkavaksi kaudeksi Ruotsin pääsarjaan. 185-senttisen Susijengi-takamiehen uusi työnantaja on Jämtland Basket, joka tähtää Basketliganin mitalipeleihin.

Kuusi uutta legendaa Suomi-koriksen Hall of Fameen

Suomen itsenäisyyden 100-juhlavuonna valintaraati päätti täydentää Hall of Famea kuudella uudella ansioituneella legendalla. Tänä vuonna kunniagalleriaa täydentävät Martti Huhtamäki, Mikko Koskinen, Sakari Pehkonen, Anja Suomalainen, Timo Suviranta ja Veikko Vainio.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

Tunnelmia ikimuistoisesta koripallovuodesta 2016

Suomi-koripallon nousukiito jatkui tasaisena vuoden 2016 aikana. Basket.fi kokosi koripalloväelle vuoden uutisotsikot yhteen vuodenvaihteessa muisteltavaksi aina kevään mestaruuksista 20-vuotiaiden miesten EM-kisoihin ja suomalaispelaajien kansainvälisillä kentillä niittämään menestykseen.

18.10.2016 Ajankohtainen

Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy tiistaina

Täksi kaudeksi lanseerattu koripallon Mestarien liigan (FIBA Basketball Champions League) lohkovaihe alkaa tiistaina. Ensimmäistä kertaa pelattavassa kilpailussa löytyy mielenkiintoa myös suomalaisittain.

Korisliiga-kausi alkaa tänään – Elisa Viihde näyttää myös Espanjan Liga ACB:n otteluita

Kotimaisen Korisliigan lisäksi suomalaisia koripallon ystäviä hemmotellaan tulevalla kaudella Espanjan Liga ACB:n otteluilla. Liga ACB:ssa pelaavat Susijengistä tutut Petteri Koponen, Sasu Salin ja Jamar Wilson.

1.9.2016 19:35 Suomalaiset ulkomailla

Samuel Haanpää Nenosen jalanjäljissä Argentiinaan

Argentiinan liigassa nähdään ensi kaudella Juho Nenosen lisäksi toinenkin suomalaispelaaja. Keväällä 2013 Korisliigan arvokkaimpana pelaajana palkittu Samuel Haanpää, 29, on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Buenos Airesista kotoisin olevan Obras Basketin kanssa.

27.7.2016 11:50 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen kaksivuotisella sopimuksella USK Prahaan

Viime keväänä Suomen mestaruutta Kouvojen kanssa juhlinut ja Korisliigan parhaana kuudentena pelaajana palkittu Kouvolan Poikien kasvatti Alexander Madsen, 21, on allekirjoittanut sopimuksen Tshekin liigan USK Prahan kanssa. Toista kesäänsä Susijengiä edustavan 207-senttisen Madsenin sopimus on kaksivuotinen.

Juho Nenonen palaa Argentiinan pääsarjaan

Susijengin tämän kesän miehitykseen nimetty Juho Nenonen, 28, jatkaa uraansa Argentiinassa. Loppukevään Argentiinan pääsarjassa Club de Regatas Corrientesin riveissä pelannut Nenonen siirtyy ensi kaudeksi Ciclista Olimpico de La Bandan mustavalkoiseen peliasuun.

Antti Kanervo siirtyy ranskalaisseura Roanneen

Susijengin heittäjä-ässä Antti Kanervo, 27, siirtyy tulevaksi kaudeksi ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun 192-senttinen takamies on tehnyt sopimuksen ranskalaisen Roannen kanssa. Viimeiset kaksi kautta Kauhajoen Karhussa viihtyneen Kanervon uusi seura Roanne pelaa Ranskan Pro B:tä tavoitteenaan nousta takaisin Pro A:han.

Juho Nenonen loppukaudeksi Argentiinan liigaan

Salon Vilppaan kanssa erinomaisen kauden päättänyt Tapiolan Hongan kasvatti Juho Nenonen, 28, siirtyy ensimmäisenä suomalaispelaajana kautta aikain Argentiinan liigaan. 202-senttisen Nenosen värväsi loppukaudeksi riveihinsä Argentiinan Liga A:n pudotuspelipaikkaa vahvasti havitteleva Regatas Corrientes.

ASVEL Basket puolusti Katajan kumoon Joensuussa

Ranskan koripallojättiläinen ASVEL Basket antoi Kataja Basketille FIBA Europe Cupissa oivan oppitunnin puolustamisesta voittamalla LähiTapiola Areenalla 64-72 (29-35). Tappiosta huolimatta Kataja voi olla selkä suorana, koska hyökkäyspään vaikeuksista huolimatta joensuulaiset taistelivat oman puolustuspäänsä ansiosta voitosta vielä pari minuuttia ennen loppusummeria.

Ranskan jättiläinen ASVEL saapuu Katajan vieraaksi keskiviikkona

FIBA Europe Cup -juna pysähtyy huomenna keskiviikkona 20.1. jälleen Joensuussa, jossa Kataja Basketilla on edessä yksi kaikkien aikojen kovimmista haasteistaan. Vastustaja, ranskalainen ASVEL Basket, on lohkon ennakkosuosikki ja 17 Ranskan mestaruuden sekä lähes 500 kansainvälisen ottelun tuomalla kokemuksella todellinen koripallojättiläinen.

Kataja piti hermonsa, Krka Novo Mesto kaatui Joensuussa

Joensuulainen Kataja Basket nappasi ensimmäisen voittonsa FIBA Europe Cupin jatkolohkossa, kun slovenialainen Krka Novo Mesto kaatui LähiTapiola Areenalla 1441 katsojan edessä 89-82 (45-34). Kataja johti pitkään yli kymmenellä pisteellä, mutta sinnikkään slovenialaiset kirivät tasoihin ja johtoon. Kotiyleisön riemuksi Kataja piti päänsä ja sinetöi voiton viimeisillä minuuteilla.

Kataja viimeisteli voiton tyylillä FIBA Europe Cupissa

Kataja Basket veti FIBA Europe Cupissa slovakialaiselta MBK Rieker Komarnolta maton alta päätösneljänneksellä, mikä takasi joensuulaisille 72-85 (38-41) -vierasvoiton. Thomas Scrubbin kolmonen viisi minuuttia ennen loppusummeria johdatti Katajan 14-0-juoksuun, joka lamautti kotijoukkueen pisteettömäksi liki neljäksi minuutiksi.

Vaatimustason nosto vei Poikolalta työpaikan

Kolme kertaa Suomen mestaruuden voittaneen suomalaisvalmentajan Pieti Poikolan ja Islannin liigajoukkue Tindastollin tiet eroavat. Tindastoll ilmoitti päätöksestään Poikolalle perjantaina.

Näytä lisää vastaavia