Vilpas pitää kiinni ylemmän jatkosarjan paikastaan – Seagullsin ja KTP:n runkosarja päätökseen

4.2.2022 20:34 Miesten Korisliigassa pelataan runkosarjan viimeisiä otteluita. Helsinki Seagulls ja KTP-Basket ottivat tänään voiton ja jatkavat kumpikin pelejään ylemmässä jatkosarjassa. Salon Vilppaalla on vielä yksi runkosarjakoitos jäljellä pahinta kilpailijaa vastaan.

Jeremiah Woodin kausi on ollut yhtä triplatuplaa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Salon Vilpas rynnisti vierasmatkalla voittoon. Isäntäjoukkue Bisons Loimaa taipui antamastaan kovasta vastuksesta huolimatta 70–80.

Ottelun sankarina nähtiin totuttuun tapaan korinalusten yleismies Jeremiah Wood, joka iski 19 pistettä, keräsi kymmenen levypalloa ja jäi vain parin merkinnän päähän triplatuplasta jaettuaan kahdeksan koriin johtavaa syöttöä.

Bisonsin paras pistemies oli Jonathan Galloway, joka tilastoi 13 pistettä ja 11 levypalloa.

Voiton avulla Vilpas tarrasi kiinni sarjataulukon viidenteen sijaan, mutta sijoitus ei ole vielä lukittu. Joukkueella on yksi peli runkosarjaa yhä jäljellä, ja se on BC Nokiaa vastaan, jolla puolestaan on yhä jäljellä peräti kolme ottelua ja niiden myötä mahdollisuus laittaa sijat viidennestä kahdeksanteen täysin uuteen järjestykseen.

Bisons Loimaa sen sijaan on sarjataulukon toiseksi viimeisenä eikä voi enää ylempään sarjaan yltää. Teoriassa loimaalaisilla on kuitenkin vielä mahdollisuus nousta playoffeihin alemmasta jatkosarjasta.

Ottelutilastot

Seagulls voiton myötä lyhyelle tauolle

Helsinki Seagulls kaatoi omassa pelissään runkosarjan viimeisenä olevan Korihait. Uudessakaupungissa pelattu ottelu päättyi isäntäjoukkueen 70–96-tappioon.

Näin ollen Seagulls lähtee viettämään lyhyttä taukoa ennen ylemmän jatkosarjan alkamista. Joukkue on jo varmistanut paikkansa siellä. Korihaillakin playoff-haaveet yhä elävät alemman jatkosarjan kautta, mutta todennäköisyydet eivät ole heidän puolellaan.

Voittajajoukkueen tilastosankari oli Lassi Nikkarinen, joka osui 16 pistettä ja jakoi kolme syöttöä. Korihaiden puolella Trey Zeigler keräsi 16 pistettä ja seitsemän levypalloa.

Ottelutilastot

KTP myös varmuudella yläsarjaan

KTP-Basket otti tänään kauden 13. voittonsa ja on näin ollen myös varmistanut, että heidän paikkaansa ylemmässä jatkosarjassa ei uhkaa kukaan. 103–77-kotivoitto Lahti Basketballista sinetöi KTP:n runkosarjan.

Samalla myös tappion kokenut Lahti pelasi runkosarjansa viimeisen ottelun. Joukkue jatkaa pelejään alemman jatkosarjan puolella.

Ottelun kovimmat tilastosankarit olivat KTP:n Remu Raitanen ja Lahden Chris Clarke. Raitanen tykitteli taululle 20 pistettä ja kahdeksan levypalloa, kun taas Clarke keräsi nimiinsä 27 pistettä, 13 levypalloa ja viisi syöttöä. KTP:n puolella myös Vili Nyman oli vedossa tehdessään 14 pistettä ja kerätessään viisi levypalloa.

– Vauhdikas ottelu oli odotettavissa. Alku oli meiltä huono, enkä osaa sanoa, mistä se johtui. Tauon jälkeen saimme tarvittavia stoppeja ja hyökkäyksessäkin tuli hyviä onnistumisia. Alku oli itselleni vaikea, mutta onneksi sain uuden tilaisuuden ja sain pelin kulkemaan, kommentoi Nyman.

Ottelutilastot

 
16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

5.2.2024 16:30 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät torstaina 8. helmikuuta Salon Vilppaan ja BC Nokian välisellä ylemmän jatkosarjan ottelulla. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

3.2.2024 18:24 Korisliiga

Korisliiga-runkosarja päätökseen: jatkosarjapaikat nyt jaettu!

Miesten Korisliigan runkosarja huipentui tänään täydellä kuuden ottelun kierroksella. Ylempään jatkosarjaan selvisivät Helsinki Seagulls, BC Nokia, Kataja Basket, Salon Vilpas, Korihait ja Kauhajoki.

Näytä lisää vastaavia