Vilppaasta tuttu Holloway Namika Lahden takalinjoille

27.8.2012 Viime kaudella Korisliiga-debyyttinsä tehnyt amerikkalaispelinrakentaja Emmanuel Holloway, 26, edustaa tulevalla liigakaudella Namika Lahtea. 183-senttinen Holloway esiintyi kauden 2011/12 aikana edukseen Salon Vilppaan viikinkipaidassa.

Emmanuel Holloway vaihtaa Vilppaan vetimet Lahden vastaaviin. Kuva: Kai Kilappa.

Holloway tehtaili Vilppaassa 38 ottelussa keskimäärin 18,3 pistettä, 4,1 levypalloa ja 3,3 syöttöä ottelua kohden. Heittävänä takamiehenä ja pelintekijänä viihtyvä Holloway ylsi viime kauden parhaassa pelissään 37 pisteen, seitsemän levypallon ja kuuden syötön tilastolukemiin.

 

Namika Lahden päävalmentaja Ilkka Palviainen on tyytyväinen saadessaan aiemmin Suomessa esiintyneen pelaajan riveihinsä ja täten viimeisen ulkomaalaispelaajan joukkueeseen.

 

– Holloway on juuri sen tyyppinen pelaaja, mitä joukkueeseen etsittiinkin, ja hän täydentää loistavasti kotimaista kaartiamme. Viime kaudella Salossa hän pelasi erittäin hyvän kauden ja tulee varmasti tulevalla kaudella olemaan yhtä merkittävässä roolissa, Palviainen miettii.

 

Ennen Suomeen siirtymistään Holloway on kerännyt Eurooppa-kokemusta Saksan ja Tshekin sarjoista. Edustaessaan Hannoversia Saksan ProA:ssa Holloway valittiin sarjan vuoden puolustuspelaajaksi.

 

– Holloway on pelaaja, joka pystyy luomaan itselleen korintekotilanteita. Hyvä ja tasapuolinen pelaaja, joka auttaa joukkuetta suuresti myös puolustuspäässä, Palviainen jatkaa.

 

Namika Lahden amerikkalaispelaajat kaudeksi 2012/13 ovat Emmanuel Holloway, Jordan Hasquet sekä Louis Johnson. Kotimaista kaartia Namikan paidassa edustavat Jimi Koskinen, Roope Suonio, Aleksi Alanen, Valtteri Mäkäläinen, Sebastian Booker ja Otto Aalto. Lisäksi joukkueessa pelaa Viron nuorten maajoukkuemies Joonas Vaino.

 

 

Lisätietoja: Namika Lahden uutinen


 
23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia