Vimpelin Veto kärsi kirvelevän tappion Hyvinkään Pontevalle – voittoihin myös EBT sekä PeKa

2.3.2019 20:15 Vimpelin Veto oli pitkään kiinni voitossa ja sarjapisteissä, mutta ottelun loppuhetkillä sarjakärki Ponteva todisti olevansa niukasti kovempi luvuin 92-87 (42-43). Kovaa taistelu käytiin myös EBT:n sekä Catzin välillä, kun espoolaiset pitivät sarjapisteet kotonaan vain neljän pisteen erolla. PeKa piti puolestaan vieraissa Forssan Alun takanaan monivaiheisen ottelun päättyessä luvuin 96-82 (50-33).

Randi Brown oli Vimpelissä tyly emäntä tykittämällä 29 pistettä. Kuva: Ville Vuorinen.

Vimpelin Veto koki kotihallissaan äärettömän kirvelevän tappion sarjakärki Hyvinkään Pontevalle. Kiihkeän jännitysnäytelmän voitto ratkottiin vasta lopun kymmensekunttisilla, mutta lopulta Ponteva oli piirun verran parempi korieroin 92-87 (42-43). Vedolla on jäljellä enää kaksi runkosarjaottelua ja tappio tarkoitti käytännössä sitä, että joukkue joutuu pelaamaan selkä seinää vasten ensi lauantaina Tapiolan Honkaa vastaan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Vedon hurja sinnikkyys ja lataus näkyi joukkueen otteissa läpi pelin. Toisen neljänneksen alussa Ponteva tehtailii Jessica Januaryn johdatuksella yhdeksän pistettä yhteen soittoon Vedon tuskaillessa omien ohiheittojensa kanssa. Tässäkään vaiheessa ei kotijoukkueen usko silti loppunut, päinvastoin. Aikalisän jälkeen oli vimpeliläisten vuoro näyttää osaamistaan seitsemän korin pisteputkella, eikä sarjakärki saanut pitkään nauttia etumatkastaan.

Viimeiselle ja ratkaisevalle neljännekselle Veto pääsi niukasta kahden pisteen etumatkasta. Januaryn kova kolmonen heti jakson alussa laittoi Vedon heti kuitenkin takaa-ajajaksi, vaikka ottelun kohtaloa ei tässä vaiheessa vielä ratkaistu. Lopun alkua oli näkyvissä vasta, kun summerin soittoon oli jäljellä enää kolme minuuttia.

ViVe päästi Pontevan koritykki Randi Brownin ottamaan oma lempiheittonsa, ja tilaisuutensa Brown myös käyttikin. Brownin kolmosta säesti heti perään Taru Tuukkasen (12/13) kahden pisteen hyppyheitto. Kotijoukkueen ahdinkoa lisäsi päälle vielä Brownin onnistuneet vapaaheitot hetkeä myöhemmin, ja kuin varkain ero oli venähtänyt jo kahdeksaan pisteeseen. Veto kampesi itseään vielä parhaansa mukaan takaisin peliin, mutta tällä kertaa joukkueen hieno kamppailu ei saanut arvoistaan päätöstä Brownin iskiessä vielä korin pohjaan 14 sekuntia ennen päätöstä.

Paljoa ei Vimpelin Veto tilastoissa hävinnyt sarjakärjelle. Koriin johtavia syöttöjä Ponteva jakeli hiukan enemmän joukkueensa kesken, mutta selkeä ero muodostui myös kolmen sekunnin alueelta tehdyistä pisteistä. Veto nikkaroi tästä 28 pistettä, mutta HyPo sai tykittää peräti 52 pistettä.  

HyPon joukkueen kuumakätisin oli alusta asti Brown (29/6/4s), joka myös tehtaili joukkueen korkeimmat teholukeman. Kovaa tulosta aikaiseksi saivat myös Jessica January (17/11) sekä Alexis Montgomery (18/5).

Alusta astiin voitonnälkäisenä peliin tuli Vedon kokoonpanosta Donnaizha Fountain, joka lätki tulostauluun 31 pistettä ja napsi kahdeksan levypalloa. Tuttu kaksikko säesti Fountainia, kun  Alisia Jenkins (19/16) ja Amy Griffinin (20/6) hoitivat omat tonttinsa mallikkaasti.

Ottelutilastot

Espoo Basket Team piti täpärästi pintansa Catzia vastaan

Espoo Basket Team kohosi sarjataulukossa samalle sijalle Kouvottarien ja Catzin kanssa, kun se voitti kissalauman trilleriottelun päätteeksi numeroin 64-60 (32-23). Joukkueet ovat nyt kohdanneet runkosarjassa kaiken kaikkiaan kolme kertaa. Voiton myötä EBT otti niskalenkin joukkueiden keskinäisistä kohtaamisista, sillä espoolaiset ovat napanneet voiton lappeenrantalaisista nyt kahdesti.

EBT istahti kuskin paikalle jo avausneljänneksellä, josta hyvä vire jatkui toiseen jaksoon asti. Puoliajalle lähdettäessä kotijoukkue oli pinkaissut jo lupaavaan yhdeksän pisteen etumatkalle. Kolmanteen neljännekseen kissat tulivat jo selvästi sisuuntuneina. Petra Noposen keskelle osunut kolmen pisteen heitto innosti muutkin joukkueesta pistetalkoisiin, josta seurauksena oli joukkueen yhdeksän pisteen putki, mikä toi joukkueet jo tasoihin. Loppujakson rasitteena vierasjoukkueella olivat hyvästä alusta huolimatta ohiheitot sekä huonot syötöt, mitkä tarjosivat kuskin paikan jälleen EBT:n leiriin.

Viimeinen neljännes sujui jälleen hyvin pitkälle edellisensä kaltaisesti: Catz kuroi vimmatusti eroa umpeen, mutta EBT piti päänsä eikä laskenut takaa tulevaa vierasjoukkuetta ohi. Kotijoukkue onnistui omissa tärkeissä heitoissaan loppuhetkillä kissojen heittäessä ohi. Valencia McFarlandin loppusekunnin kolmonen oli lopulta enää vain numeroiden kaunistelua sarjapisteiden jäädessä Espooseen.

Lappeenrannan Catzilla oli suuria vaikeuksia vastata EBT:n laadukkaaseen levypallopelaamiseen. Irtopallot menivät enemmissä määrin kotijoukkueen käsiin ja pelkistä hyökkäyslevypalloista joukkue nikkaroi 28 pistettä Catzin neljää vastaan. Ottelun pisteet tykitettiin lähinnä kaukoheitoista, mutta hieman paremmin onnistuivat espoolaiset kolmen sekunnin alueen sisäpuolelta: Catz tykitti näiltä main kymmenen pistettä, kun taas EBT viimeisteli 28 pistettä.

Ottelun ainoan tupla-tuplan latoi Kamilah Jackson (13/18). Mainion ottelun pelasi myös nuori Sanni Tuomisto, joka säkitti 18 pistettä ja repi seitsemän levypalloa.

Catz joutui ottelussa jälleen samaan murheelliseen asemaan, kuin monesti aiemminkin kauden aikana. Joukkueen kokoonpanosta puuttuivat Aleighsa Welch sekä Curtyce Knox, mikä pakotti kissat operoimaan jälleen vajaalukuisena. Pisteiden tehtailu jäi ottelussa melko pitkälti Valencia McFarlandin (21/7/5s) ja Elena Reshetkon varaan (18/8).

Ottelutilastot

Peli-Karhujen ensimmäinen puoliaika oli liikaa Forssan Alulle

Forssan Alku ei onnistunut selättämään sarjassa toisena olevaa Peli-Karhuja kotihallissaan pelin päättyessä lukemin 96-82 (50-33). PeKa pääsi näin ollen petailemaan asemiaan sarjan toisella tilalla, vaikka ero ykkösenä olevaan Pontevaan pysyykin samana sarjaykkösen lihotettua pistetiliään niin ikää tänään.

Peli-karhut aloitti ottelun hurjalla intensiteetillä ja latoi tauluun jo avausjakson päätteeksi 28 pistettä. Toisen jakson aikana Forssan Alku putosi kyydistä kuin eno veneestä vierasjoukkueen jatkaessa hurjaa tykitystään. Puoliajan tauolle mentäessä ero oli kasvanut jo 17 pisteeseen.

Peli ei kuitenkaan ollut vielä pelattu. Kolmanteen jaksoon Alku tuli kuin uutena joukkueena. Kotijoukkue onnistui tyrehdyttämään kotkalaisten hyökkäyspeliä, mutta myös tehtailemaan pisteitä kuin viimeistä päivää jakson mennessä forssalaisille 27-15.

PeKan etumatka oli sulanut päätösneljännekseen lähdettäessä enää vain viiteen pisteeseen. Forssan Alku teki vimmaisesti sen mitä pystyi, mutta vierasjoukkue ei enää luopunut johtajan paikastaan kuittaamalla aina takaisin omassa päädyssään. Kiivasluonteinen kamppailu tuotti loppuminuuteilla molemmille lopulta myös virhevaikeuksia: ensin suihkuun komennettiin Hanna Vapamaa, mutta hetken päästä saman kohtalon koki myös Brittany Starling. Kun summerin soittoon oli enää minuutti, oli PeKa päässyt taas jo 14 pisteen johtoon, eikä Alun hurja kiritaistelu kestänyt enää aivan pelin loppuvaiheille asti.

Peli-Karhujen pistekuningatar oli Brooke McCarty (28/5s), joka heitti kuudesta kolmosestaan peräti neljä pohjaan. Laadukasta työskentelyään joukkueen hyväksi jatkoivat myös Brittany Starling (19/11/4s) sekä Linda-Lotta Lehtoranta (15/6/9s).

Kovaa uhrautumista ja taistelutahtoa esitti Forssan Alun joukkueesta tehotykki Mia Loyd (24/11/4s). Loydia säestivät Emily Kinneston (15/6/5s) sekä Ella Salminen (13/5).

Ottelutilastot

Naisten Korisliigan runkosarjaottelut jatkuvat lauantaina 9.3. viiden ottelun voimin. Klo 14.00 Catz emännöi Forssan Alkua ja tunnin päästä pallo nousee ilmaan Kotkassa, jossa Peli-Karhut kohtaa Kouvottaret (Elisa Viihde). Klo 17.00 on tarjolla kaksi ottelua:  Hyvinkään Ponteva testaa voimiaan Espoo Basket Teamia vastaan ja Vimpelin Veto matkustaa Tapiolan Hongan vieraaksi. Päivän viimeisessä ottelussa klo 18.00 Torpan Pojat mittelöi HBA:n kanssa.
 

 
25.5.2020 10:46 Naisten Korisliiga

Sentterikonkari Minna Sten jatkaa Peli-Karhuissa

Kokenut sentteri Minna Sten aloittaa jo viidennentoista kautensa Naisten Korisliigassa, kun 32-vuotias Sten on tehnyt jatkosopimuksen Peli-Karhujen kanssa.

22.5.2020 08:31 Haastattelu

Saara Sandell: Minun valmentajani

Saara Sandell, 26, on Naisten Korisliigan jokapaikanhöylä, jonka vasuri laukoi päättyneellä kaudella kolmen pisteen heittoja kasvattajaseuransa EBT:n riveissä. Sandell nostaa merkittävimmiksi valmentajikseen urallaan Tapio Ahosen, Tuomas Rahkosen ja Kimmo Kujansivun.

20.5.2020 09:58 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2014: Yhtä tappiota vaille täydellinen Catz

Voitettuaan Naisten Korisliigan mestaruuden jo kahtena edellisenä keväänä Lappeenrannan Catz nytkähti todelliseen dynastiamoodiin, kun joukkue selvitti kauden 2013-14 runkosarjan ja kaksi ensimmäistä pudotuspelikierrosta kokonaan tappioitta. Finaaleissa Peli-Karhut haki Catzista yhden otteluvoiton, mutta kolmas perättäismestaruus matkasi silti Lappeenrantaan.

19.5.2020 08:31 Naisten Korisliiga

Tuulia Timo: Hullu heittäjä Vimpelistä

Tuulia Timo, 23, on elävä esimerkki siitä, että Vimpelistä tulee korintekijöitä. Päättyneellä kaudella Timo nousi pohjanmaalaisella identiteetillä ja hullun heittäjän mentaliteetilla yhdeksi Naisten Korisliigan parhaiksi kotimaisiksi pisteidentekijöiksi Catz Lappeenrannassa.

13.5.2020 12:29 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2013: Suvereenille Catzille toinen perättäinen

2010-luvun ensimmäisinä vuosina Naisten Korisliigan finaaleissa nähtiin toinen toistaan kutkuttavampia jännitysnäytelmiä, mutta keväällä 2013 nupuillaan ollut Catz-dynastia puhkesi täyteen kukintoonsa. ”Kissalauma” päätti kautensa 24 voiton putkeen ja päihitti finaalissa hegemoniavastustajansa Peli-Karhut suoraan otteluvoitoin 3-0.

6.5.2020 11:11 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2012: Catzille kultaa Huiman hermopaineessa

Lappeenrannan Catz palasi kultakantaan yhden välikauden jälkeen keväällä 2012 pyyhittyään mielestään edelliskevään tappionsa Peli-Karhuille. Vaikka Catzin kausi oli riemumarssia voitosta voittoon, sinnikäs haastaja Äänekosken Huima oli laittaa luun kissojen kurkkuun viisimatsiseksi venyneessä finaalisarjassa.

29.4.2020 11:40 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2011: PeKa saa revanssinsa

Kevään 2010 Naisten Korisliigan finaalit päättyivät kultajuhliin Lappeenrannassa, kun Catz onnistui neljännellä yrittämällä tuomaan seuralle sen historian ensimmäisen SM-kullan. Hopealle jäänyt Peli-Karhut sisuuntui tappiostaan ja tuli kevään 2011 finaaleihin täynnä tulta ja tappuraa. Mestaruus irtosi Kotkaan lopulta Catzin kotikentällä.

25.4.2020 11:47 Naisten Korisliiga

Alexandra Ailus otti päättyneellä kaudella isoja kehitysaskelia Tapiolan Hongan paidassa

Alexandra Ailukselle kulunut kausi oli läpimurtokausi Naisten Korisliigassa. Pelaajan tavoitteena on jatkaa kehittymistä ja ponnistaa tulevaisuudessa Euroopan kentille.

22.4.2020 09:40 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2010: Catz neljännellä yrittämällä mestariksi

Karahdettuaan perättäisinä finaalikeväinä ensiksi kahdesti Peli-Karhuihin ja sitten Espoo Teamiin käänsi Catz viimein kurssinsa Naisten Korisliigan vuoden 2010 finaaleissa. Lappeenrantalaisjoukkueen historian ensimmäinen Suomen mestaruus lohkesi lopulta ikimuistoisimpaan mahdolliseen tapaan – viidennessä ottelussa.

17.4.2020 11:19 Naisten Korisliiga

EBT harjoittelee tällä hetkellä itsenäisesti - ‘’Itse oivallettu on usein vahvempi kun ulkoapäin taottu’’

EBT:ssä lajiharjoittelu on tällä hetkellä hyvin itsenäistä. Päävalmentaja Niko Hellman näkee, että itsenäinen harjoittelu voi opettaa pelaajille asioita, joita ei normaaleissa joukkueharjoituksissa opittaisi.

17.4.2020 08:17 Naisten Korisliiga

Lotta Aaltonen: Minun valmentajani

Lotta Aaltonen, 34, on Raumalta ponnistanut Naisten Korisliiga -konkari, joka pelasi päättyneellä kaudella EBT:n kakkosjoukkueessa naisten ykkösdivisioonaa. Aaltonen käy Minun valmentajani -juttusarjassa lävitse uransa kolme tärkeintä valmentajaa, jotka ovat auttaneet häntä kasvamaan raumalaisesta juniorista kolmekymppiseksi Susiladies-debytantiksi.

16.4.2020 08:06 Susiladies

Elina Arike valitsi yliopistokseen UTEP:n

Suomen laiturilupauksiin kuuluva Elina Arike, 20, on valinnut yliopistokseen Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa University of Texas at El Pason.

14.4.2020 15:27 Naisten Korisliiga

Studio 6: Supertalentti Awak Kuier keskiviikkona vieraana, lähetä kysymyksiä Awakille

Uusi Studio 6 -keskusteluohjelma tuo suomalaisen koripallon huippuvieraat ruudullesi ja antaa sinulle tilaisuuden esittää kysymyksiä koristähdille. Studio 6:ssa vieraana keskiviikkona 15.4. huipputalentti, HBA-Märskystä ammattilaiskentille lähtevä Awak Kuier.

10.4.2020 21:10 Korisliiga

Yleisö äänesti Awak Kuierin ja Henri Kantosen Korisliigojen parhaiksi

Tänä keväänä yleisö sai valita suosikkinsa naisten ja miesten liigojen parhaiksi eri viidessä eri kategorioissa. HBA:n Kuier ja Vilppaan Kantonen putsasivat palkintopöytää voittamalla kaksi kategoriaa.

10.4.2020 10:42 Naisten Korisliiga

Kaisa Lind: Minun valmentajani

Kaisa Lind, 32, on Kouvottarien monivuotinen kapteeni, jolta löytyy pääsarjakokemusta Naisten Korisliigasta jo kahdentoista kauden verran. Lindin taustalta löytyy neljä valmentajaa, jotka ovat olleet merkittävässä osassa hänen pelaajakaaressaan: Eero-Pekka Lind, Riku Parkatti, Mikko Tupamäki ja Tuomas Oja.

8.4.2020 12:03 Naisten Korisliiga

Minna Stenin mukaan Naisten Korisliigan taso on noussut huimasti

Tällä kaudella Kotkan Peli-Karhujen riveissä Suomen Cupin voittaneen Minna Stenin mukaan Suomen naisten pääsarjan taso on parantunut huimasti hänen uransa alkuajoista.

7.4.2020 14:22 Naisten Korisliiga

Tähtipelaaja Elena Melto ja päävalmentaja Roope Mäkelä jatkavat Peli-Karhuissa

Elena Melto on solminut jatkosopimuksen kotkalaisseuran kanssa. Päävalmentajana jatkaa joukkueen kahteen Suomen mestaruuteen luotsannut Roope Mäkelä. Molempien jatkosopimukset ovat yksivuotiset.

1.4.2020 18:49 Korisliiga

Yleisöäänestys Korisliigojen parhaista käynnistyy nyt

Tänä keväänä yleisö saa valita suosikkinsa naisten ja miesten liigojen parhaiksi eri kategorioissa. Äänestysaikaa on sunnuntaihin 5.4. asti.

30.3.2020 13:47 Naisten Korisliiga

Etäopiskelu ja -harjoittelu tuonut uusia haasteita liigatulokas Kati Ollilaisen arkeen

Kati Ollilainen pelasi Naisten Korisliigan debyyttikauttaan HBA:ssa, kun kausi keskeytettiin. Samoihin aikoihin opiskeluihin tuli iso muutos, kun lähiopetus pistettiin tauolle.

25.3.2020 09:07 Naisten Korisliiga

Anni Mäkitalo korostaa terveyden tärkeyttä: ”Kauden keskeytys oli ehdottomasti oikea päätös”

Tällä kaudella Naisten Korisliigassa Forssan Alkua edustaneen Anni Mäkitalon mukaan kauden keskeyttämispäätös oli aluksi kova pala purtavaksi, mutta samalla ainut oikea ratkaisu.

Näytä lisää vastaavia