Vimpelin Veto kärsi kirvelevän tappion Hyvinkään Pontevalle – voittoihin myös EBT sekä PeKa

2.3.2019 20:15 Vimpelin Veto oli pitkään kiinni voitossa ja sarjapisteissä, mutta ottelun loppuhetkillä sarjakärki Ponteva todisti olevansa niukasti kovempi luvuin 92-87 (42-43). Kovaa taistelu käytiin myös EBT:n sekä Catzin välillä, kun espoolaiset pitivät sarjapisteet kotonaan vain neljän pisteen erolla. PeKa piti puolestaan vieraissa Forssan Alun takanaan monivaiheisen ottelun päättyessä luvuin 96-82 (50-33).

Randi Brown oli Vimpelissä tyly emäntä tykittämällä 29 pistettä. Kuva: Ville Vuorinen.

Vimpelin Veto koki kotihallissaan äärettömän kirvelevän tappion sarjakärki Hyvinkään Pontevalle. Kiihkeän jännitysnäytelmän voitto ratkottiin vasta lopun kymmensekunttisilla, mutta lopulta Ponteva oli piirun verran parempi korieroin 92-87 (42-43). Vedolla on jäljellä enää kaksi runkosarjaottelua ja tappio tarkoitti käytännössä sitä, että joukkue joutuu pelaamaan selkä seinää vasten ensi lauantaina Tapiolan Honkaa vastaan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Vedon hurja sinnikkyys ja lataus näkyi joukkueen otteissa läpi pelin. Toisen neljänneksen alussa Ponteva tehtailii Jessica Januaryn johdatuksella yhdeksän pistettä yhteen soittoon Vedon tuskaillessa omien ohiheittojensa kanssa. Tässäkään vaiheessa ei kotijoukkueen usko silti loppunut, päinvastoin. Aikalisän jälkeen oli vimpeliläisten vuoro näyttää osaamistaan seitsemän korin pisteputkella, eikä sarjakärki saanut pitkään nauttia etumatkastaan.

Viimeiselle ja ratkaisevalle neljännekselle Veto pääsi niukasta kahden pisteen etumatkasta. Januaryn kova kolmonen heti jakson alussa laittoi Vedon heti kuitenkin takaa-ajajaksi, vaikka ottelun kohtaloa ei tässä vaiheessa vielä ratkaistu. Lopun alkua oli näkyvissä vasta, kun summerin soittoon oli jäljellä enää kolme minuuttia.

ViVe päästi Pontevan koritykki Randi Brownin ottamaan oma lempiheittonsa, ja tilaisuutensa Brown myös käyttikin. Brownin kolmosta säesti heti perään Taru Tuukkasen (12/13) kahden pisteen hyppyheitto. Kotijoukkueen ahdinkoa lisäsi päälle vielä Brownin onnistuneet vapaaheitot hetkeä myöhemmin, ja kuin varkain ero oli venähtänyt jo kahdeksaan pisteeseen. Veto kampesi itseään vielä parhaansa mukaan takaisin peliin, mutta tällä kertaa joukkueen hieno kamppailu ei saanut arvoistaan päätöstä Brownin iskiessä vielä korin pohjaan 14 sekuntia ennen päätöstä.

Paljoa ei Vimpelin Veto tilastoissa hävinnyt sarjakärjelle. Koriin johtavia syöttöjä Ponteva jakeli hiukan enemmän joukkueensa kesken, mutta selkeä ero muodostui myös kolmen sekunnin alueelta tehdyistä pisteistä. Veto nikkaroi tästä 28 pistettä, mutta HyPo sai tykittää peräti 52 pistettä.

HyPon joukkueen kuumakätisin oli alusta asti Brown (29/6/4s), joka myös tehtaili joukkueen korkeimmat teholukeman. Kovaa tulosta aikaiseksi saivat myös Jessica January (17/11) sekä Alexis Montgomery (18/5).

Alusta astiin voitonnälkäisenä peliin tuli Vedon kokoonpanosta Donnaizha Fountain, joka lätki tulostauluun 31 pistettä ja napsi kahdeksan levypalloa. Tuttu kaksikko säesti Fountainia, kun  Alisia Jenkins (19/16) ja Amy Griffinin (20/6) hoitivat omat tonttinsa mallikkaasti.

Ottelutilastot

Espoo Basket Team piti täpärästi pintansa Catzia vastaan

Espoo Basket Team kohosi sarjataulukossa samalle sijalle Kouvottarien ja Catzin kanssa, kun se voitti kissalauman trilleriottelun päätteeksi numeroin 64-60 (32-23). Joukkueet ovat nyt kohdanneet runkosarjassa kaiken kaikkiaan kolme kertaa. Voiton myötä EBT otti niskalenkin joukkueiden keskinäisistä kohtaamisista, sillä espoolaiset ovat napanneet voiton lappeenrantalaisista nyt kahdesti.

EBT istahti kuskin paikalle jo avausneljänneksellä, josta hyvä vire jatkui toiseen jaksoon asti. Puoliajalle lähdettäessä kotijoukkue oli pinkaissut jo lupaavaan yhdeksän pisteen etumatkalle. Kolmanteen neljännekseen kissat tulivat jo selvästi sisuuntuneina. Petra Noposen keskelle osunut kolmen pisteen heitto innosti muutkin joukkueesta pistetalkoisiin, josta seurauksena oli joukkueen yhdeksän pisteen putki, mikä toi joukkueet jo tasoihin. Loppujakson rasitteena vierasjoukkueella olivat hyvästä alusta huolimatta ohiheitot sekä huonot syötöt, mitkä tarjosivat kuskin paikan jälleen EBT:n leiriin.

Viimeinen neljännes sujui jälleen hyvin pitkälle edellisensä kaltaisesti: Catz kuroi vimmatusti eroa umpeen, mutta EBT piti päänsä eikä laskenut takaa tulevaa vierasjoukkuetta ohi. Kotijoukkue onnistui omissa tärkeissä heitoissaan loppuhetkillä kissojen heittäessä ohi. Valencia McFarlandin loppusekunnin kolmonen oli lopulta enää vain numeroiden kaunistelua sarjapisteiden jäädessä Espooseen.

Lappeenrannan Catzilla oli suuria vaikeuksia vastata EBT:n laadukkaaseen levypallopelaamiseen. Irtopallot menivät enemmissä määrin kotijoukkueen käsiin ja pelkistä hyökkäyslevypalloista joukkue nikkaroi 28 pistettä Catzin neljää vastaan. Ottelun pisteet tykitettiin lähinnä kaukoheitoista, mutta hieman paremmin onnistuivat espoolaiset kolmen sekunnin alueen sisäpuolelta: Catz tykitti näiltä main kymmenen pistettä, kun taas EBT viimeisteli 28 pistettä.

Ottelun ainoan tupla-tuplan latoi Kamilah Jackson (13/18). Mainion ottelun pelasi myös nuori Sanni Tuomisto, joka säkitti 18 pistettä ja repi seitsemän levypalloa.

Catz joutui ottelussa jälleen samaan murheelliseen asemaan, kuin monesti aiemminkin kauden aikana. Joukkueen kokoonpanosta puuttuivat Aleighsa Welch sekä Curtyce Knox, mikä pakotti kissat operoimaan jälleen vajaalukuisena. Pisteiden tehtailu jäi ottelussa melko pitkälti Valencia McFarlandin (21/7/5s) ja Elena Reshetkon varaan (18/8).

Peli-Karhujen ensimmäinen puoliaika oli liikaa Forssan Alulle

Forssan Alku ei onnistunut selättämään sarjassa toisena olevaa Peli-Karhuja kotihallissaan pelin päättyessä lukemin 96-82 (50-33). PeKa pääsi näin ollen petailemaan asemiaan sarjan toisella tilalla, vaikka ero ykkösenä olevaan Pontevaan pysyykin samana sarjaykkösen lihotettua pistetiliään niin ikää tänään.

Peli-karhut aloitti ottelun hurjalla intensiteetillä ja latoi tauluun jo avausjakson päätteeksi 28 pistettä. Toisen jakson aikana Forssan Alku putosi kyydistä kuin eno veneestä vierasjoukkueen jatkaessa hurjaa tykitystään. Puoliajan tauolle mentäessä ero oli kasvanut jo 17 pisteeseen.

Peli ei kuitenkaan ollut vielä pelattu. Kolmanteen jaksoon Alku tuli kuin uutena joukkueena. Kotijoukkue onnistui tyrehdyttämään kotkalaisten hyökkäyspeliä, mutta myös tehtailemaan pisteitä kuin viimeistä päivää jakson mennessä forssalaisille 27-15.

PeKan etumatka oli sulanut päätösneljännekseen lähdettäessä enää vain viiteen pisteeseen. Forssan Alku teki vimmaisesti sen mitä pystyi, mutta vierasjoukkue ei enää luopunut johtajan paikastaan kuittaamalla aina takaisin omassa päädyssään. Kiivasluonteinen kamppailu tuotti loppuminuuteilla molemmille lopulta myös virhevaikeuksia: ensin suihkuun komennettiin Hanna Vapamaa, mutta hetken päästä saman kohtalon koki myös Brittany Starling. Kun summerin soittoon oli enää minuutti, oli PeKa päässyt taas jo 14 pisteen johtoon, eikä Alun hurja kiritaistelu kestänyt enää aivan pelin loppuvaiheille asti.

Peli-Karhujen pistekuningatar oli Brooke McCarty (28/5s), joka heitti kuudesta kolmosestaan peräti neljä pohjaan. Laadukasta työskentelyään joukkueen hyväksi jatkoivat myös Brittany Starling (19/11/4s) sekä Linda-Lotta Lehtoranta (15/6/9s).

Kovaa uhrautumista ja taistelutahtoa esitti Forssan Alun joukkueesta tehotykki Mia Loyd (24/11/4s). Loydia säestivät Emily Kinneston (15/6/5s) sekä Ella Salminen (13/5).

Naisten Korisliigan runkosarjaottelut jatkuvat lauantaina 9.3. viiden ottelun voimin. Klo 14.00 Catz emännöi Forssan Alkua ja tunnin päästä pallo nousee ilmaan Kotkassa, jossa Peli-Karhut kohtaa Kouvottaret (Elisa Viihde). Klo 17.00 on tarjolla kaksi ottelua:  Hyvinkään Ponteva testaa voimiaan Espoo Basket Teamia vastaan ja Vimpelin Veto matkustaa Tapiolan Hongan vieraaksi. Päivän viimeisessä ottelussa klo 18.00 Torpan Pojat mittelöi HBA:n kanssa.

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.