Virtanen rummutti Katajan karkumatkalle EuroChallengen avauksessa

6.11.2012 21:30 Joensuun Kataja jatkaa uskomattomia otteitaan eurokentillä. EuroChallengen karsinnoissa turkkilaisen miljoonajoukkue Aliaga Petkimin tieltään pyyhkäissyt Kataja masensi tiistaina kahdeksankertaisen Romanian mestarin CSU Asesoft Ploiestin EuroChallengen lohkovaiheen avausottelussa. Loistokkaasti puolustaneen Katajan tähtenä tuikki 23 pistettä upottanut Petri Virtanen.

Petri Virtanen oli maaginen EuroChallengen lohkovaiheen avausottelussa.

Jukka Toijalan käärmekeitot purivat jälleen nimekkääseen eurovastustajaan.

Jonte Flowers ja Joensuun Kataja pelaavat seuraavan europelinsä Kyproksella. Kuvat: Francois Perthuis, Tytti Nuoramo & Eveliina Toivola.

Joensuun Katajan resepti puree ja tepsii eurokentillä.

 

Aggressiivinen, sumputtava joukkuepuolustus, nopea ja kontrolloitu hyökkäyspelaaminen sekä kaukoheittosade saivat kahdeksankertaisen Romanian mestarin CSU Asesoft Ploiestin heiluttamaan valkoista lippua Joensuun Areenan parketilla jo käytännössä kymmenen minuutin pelin jälkeen.

 

Yli 1,800-päinen joensuulaisyleisö nautiskeli täysin rinnoin, kun kenttäkenraalinsa Petri Virtasen johtama Kataja pyöritteli vaisun, tahdottoman ja eripuraisen oloista vastustajaansa EuroChallengen lohkovaiheen avausottelussa tiistai-iltana. Katajan johto kävi parhaimmillaan 33 pisteessä (71–38), eikä piste-erossa ollut vähääkään ilmaa.

 

– Takana on nyt kaksi EuroChallengen kotipeliä. Molempien jälkeisissä lehdistötilaisuuksissa vastustajan valmentaja on kertonut tietäneen täsmälleen etukäteen, miten pelaamme, mutta harmitellut, etteivät heidän pelaajansa ymmärrä sitä, Katajan päävalmentaja Jukka Toijala kuittasi.

 

– Olimme aktiivisia ja energisiä. Se on pelitapa, joka vaatii pelaajilta paljon, mutta sen mukaan on kiva pelata ja yleisökin tykkää.

 

Virtanen syttyi jälleen

 

Katajan veteraanitakamies Petri Virtanen on osoittanut arvonsa kansainvälisillä parketeilla niin Suomen maajoukkueessa kuin EuroChallengessakin. Pelatessaan viimeksi EuroChallengea kaudella 2007/08 hänet valittiin Euroopan All Stars -joukkueeseen, ja tällä kaudella Virtanen on ollut joukkueensa ykköstykki niin karsinnoissa Aliaga Petkimiä vastaan kuin tiistaina Ploiestia vastaan.

 

Virtanen aloitti pistetehtailunsa upottamalla kolmosen ja bonusvapaaheiton, jonka jälkeen Säynätsalon pientä suurta miestä ei pysäyttänyt mikään. Virtanen pommitti 22 minuutissa 23 pistettä upottaen kaikki kuusi kakkostaan ja viisi vapaaheittoaan.

 

– Tänään oli koko päivän tosi hyvä fiilis. Haettiin päiväunien jälkeen vähän tuntumaa futiksesta juniorin kanssa ja lämmittelyssä meni kaikki heitot sisään. Sitten kun saatiin vielä matsiinkin sellainen alku kuin tavoiteltiin, eipä siinä enää muuta kuin säilyttää tempon ja antaa mennä, Virtanen hymyili.

 

Kataja upotti ottelussa yhteensä yhdeksän kolmosta, joista Virtanen, Juho Nenonen, Jerald Fields ja Antti Kanervo kairasivat kaksi mieheen. Joensuulaispuolustus pakotti Ploiestin 18 pallonmenetykseen ja piti vieraiden kakkosprosentin merkittävän alhaisena: 44,2%.

 

Virtasen (23/2) ohessa Katajan ahnaimmat pistemiehet olivat Jerald Fields (16/3/2 blokkia), Jonte Flowers (13/4/3 riistoa), Johnell Smith (12/4/5 syöttöä) sekä Antti Kanervo (12/4).

 

Ploiestin meritoituneet eurokonkarit olivat järjestäen vaisuja Katajan kättelyssä. Parhaiten massasta erottui Darius Hargrove (21/8), joka johdatti päätösjaksolla joukkueensa 33 pisteen takaa 24 pisteen tuntumaan.

 

Eurokentillä tällä kaudella tappioton Kataja jatkaa EuroChallenge-rymistelyään keskiviikkona 14. marraskuuta Kyproksella Keravnos Nikosian vieraana.

 

Joensuun Kataja – CSU Asesoft Ploiesti 91–67 (23-9, 47–26, 70–38)

Kataja: Petri Virtanen 23/2, Jerald Fields 16/3/2 blokkia, Jonte Flowers 13/4/3 riistoa, Johnell Smith 12/4/5 syöttöä, Antti Kanervo 12/4, Julian Terrell 9/5/2 blokkia, Juho Nenonen 6/5, Juho Lehtoranta 0/2, Ville Viita 0/0, Arttu Koljonen, Johannes Lasaroff.

Ploiesti:
Darius Hargrove 21/8, Vladimir Tica 15/10.

 

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
20.10.2021 11:00 Korisliiga

Seagulls heitti itsensä Korisliigan ennätysten kirjoihin kolmessa kategoriassa

Helsinki Seagulls kaatoi Tampereen Pyrinnön Korisliigassa tiistaina tehden samalla uusia joukkue-ennätyksiä. Seagullsin 31 onnistunutta kolmen pisteen heittoa ja 56 kolmen pisteen heittoyritystä ovat molemmat Korisliigan uusia ennätyksiä.

19.10.2021 20:11 Korisliiga

Seagulls rikkoi kaksi joukkue-ennätystä voitossaan Tampereella – Koposelle yhdeksän kauko-osumaa

Korisliiga-illassa tulitettiin kaukaa ja rikottiin ennätyksiä. Helsinki Seagulls taivutti Tampereen Pyrinnön ja Kataja Basket KTP-Basketin.

19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

16.10.2021 19:10 Korisliiga

Kauhajoki yksin sarjakärkeen – Lahti nousi Bisonsin ohi päätösjaksolla

Korisliigaa pelattiin lauantaina kahden ottelun verran. Kärkikamppailun vei nimiinsä Kauhajoki. Lahti Basketball puolestaan nappasi voiton kotonaan.

15.10.2021 20:29 Korisliiga

Juho Nenonen esitteli tarkka-ampujan taitoja – Korisliiga-illan voitot Vilppaalle ja Seagullsille

Maajoukkuetähdet varastivat huomion illan molemmissa otteluissa, kun Juho Nenonen, Petteri Koponen, Tuukka Kotti, Shawn Huff ja Remu Raitanen näyttivät kaikki taitojaan.

13.10.2021 20:14 Korisliiga

Topias Palmi antoi myrskyvaroituksen Pyrinnön trillerivoitossa – myös Joensuussa kamppailtiin kalkkiviivoille

Kummassakin illan Korisliiga-ottelussa voiton vei kotijoukkue. Huomion varasti kuitenkin paluumuuttaja Topias Palmin järisyttävä pistetykitys.

12.10.2021 14:10 Korisliiga

Topias Palmi palaa Korisliigaan ja Pyrinnön paitaan

Tampereen Pyrintö saa riveihinsä mieluisan vahvistuksen, kun Susijengin vakiokasvo Topias Palmi aloittaa kauden kasvattajaseuransa väreissä. Palmi pelasi kaksi edellistä kautta Italian pääsarjassa Cremonan joukkueessa.

9.10.2021 18:39 Korisliiga

Shawn Huff ja Lassi Nikkarinen pääsivät irti ja toivat Seagullsille toisen voiton – myös Niko Mattilalla laatuilta Katajan vierasvoitossa

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat tänään Seagulls, Kataja, Kauhajoki ja Vilpas – ja jokainen melko roimalla voittomarginaalilla.

8.10.2021 20:19 Korisliiga

KTP näytti mallia levypallopelaamisessa – Kouvoille kolmas perättäinen voitto

Remu Raitanen näytti mallia, kun KTP-Basket iski Pyrinnön kumoon levypallopelillä. Kouvot taivutti Lahti Basketballin jo kolmannella jaksolla.

6.10.2021 20:19 Korisliiga

Henri Kantonen loisti Kauhajoen kotivoitossa – Pyrintö vei Pirkanmaan derbyn

Korisliiga-illassa nähtiin Kauhajoen kosto, kun viime kevään finaalivastus Salon Vilpas joutui taipumaan isännille. Kierroksen voittajia olivat tänään Kauhajoen lisäksi Pyrintö, Lahti ja Kouvot.

5.10.2021 20:18 Korisliiga

KTP remusi Korihait ketoon – Korisliiga-ilta oli suomalaistähtien juhlaa

Korisliiga-illan kahdesta ottelusta voittajiksi selvisivät KTP-Basket ja Helsinki Seagulls.

2.10.2021 19:29 Korisliiga

Yllätysten Korisliiga-kierros – Kouvot vaiensi Koposen paluujuhlat

Korisliigassa nähtiin sekä jymy-yllätyksiä että ennakkosuosikkien voittoja. Viiden ottelun kierroksella paluuottelunsa pelasivat sekä Petteri Koponen että Roope Ahonen.

1.10.2021 20:08 Korisliiga

Korisliiga käynnistyi rytinällä – paluumuuttaja Kantonen johti Kauhajoen sensaatioesitykseen

Korisliigan avausillassa ainoa ottelu päättyi Kauhajoen reippaaseen voittoon. Parrasvaloihin pääsivät niin paluumuuttajat kuin liigan ensikertalaisetkin.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

1.10.2021 09:20 Korisliiga

Vilpas lähtee hakemaan toista mestaruutta – paluumuuttaja Roope Ahonen on valmis täyttämään isot pelinjohtajan saappaat

Salon Vilpas on saanut pidettyä kokoonpanonsa kutakuinkin ennallaan viime mestaruusjuhlien jälkeen. Vanha pelinjohtaja on kuitenkin siirtynyt valmennusryhmään, joten kymmenen vuotta Eurooppaa kiertänyt Roope Ahonen palaa juurilleen täyttämään aukon.

1.10.2021 07:34 Korisliiga

Helsinki Seagulls etsii Petteri Koposen johdolla ensimmäistä Pantteriaan – kantaako Joutsenlaulu hedelmää?

Helsinki Seagullsin huikea runkosarjamenestys ei taannut viime keväänä mestaruutta. Nyt joukkue lähtee kauteen yhdellä Suomen kaikkien aikojen pelaajista vahvistettuna.

30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

30.9.2021 18:50 Korisliiga

Hopeamitalisti Kauhajoki vahvisti vahvaa kokoonpanoaan paluumuuttajatähdellä – ”Mukaudun Suomen koripallotyyliin nopeasti”

Kauhajoki pelasi viime kaudella tiensä finaaliin asti. Hopeamitalit kaulassa poistunut menestyjäseura on päättänyt nyt sekoittaa pakkaa ja kutsunut riviinsä muiden muassa aiemmin laukkunsa pakanneen Korisliiga-tähden Henri Kantosen.

30.9.2021 15:00 Korisliiga

Korisliigan outolintu rakensi rosterinsa uudelleen – Tampereen paikallissankari Osku Heinonen ottaa tyynenä haasteet vastaan

Tampereen Pyrintö kamppaili viime keväänä pronssimitalista mutta taipui neljänteen sijaan. Veteraanipelaaja Osku Heinonen odottaa vanhaan pelikirjaan kauden myötä lisämausteita.

30.9.2021 08:12 Korisliiga

”Tuomme parketille koko ajan tuoretta jalkaa” – Lahti Basketball jatkaa siitä, mihin viimeksi jäi

Lahti Basketball on pitänyt nuoren kotimaisen runkonsa koossa ja lähtee sentteri Henri Ventoniemen johdolla tekemään vielä kovempia yllätyksiä kuin viime kaudella.

Näytä lisää vastaavia