Vuoden hauskin ja liikunnallisin koulupäivä - Pirkka Street Basket Kouvolassa

24.5.2017 Pirkka Street Basket -kiertueen tämän viikon viimeinen pysähdyspaikka oli keskiviikkona Kouvolassa. 500 alakoululaista pelasi Kouvolan urheilukentällä katukorista ja nautti koko päivän monipuolisesti liikunnan ilosta. Kentänvalvojina tapahtumassa oli useita Kouvojen junioreita.

Kouvolassa oli paljon innokkaita pelinohjaajia, jotka pelaavat Kouvojen juniorijoukkueissa.

500 alakoululaista vietti vuoden hauskinta ja liikunnallisinta koulupäivää Kouvolan urheilupuistossa.

Tässä poikien joukkue nimeltä Pirkan Porkkanat.

Kouvolassa oli keskiviikkona alakoululaisille tarjolla varsinainen liikuntapäivä. Pirkka Street Basket -katukorispelien lisäksi Kouvolan urheilupuiston ympäristössä oli käynnissä myös SykeSata! -liikuntatapahtuma. Monet oppilaat pääsivätkin korispelien lisäksi harrastamaan myös muuta liikuntaa.

Pirkka Street Basket -tapahtumassa pelattiin yhteensä 126 peliä 8 eri korilla. Peleihin oli ilmoittautunut kaikkiaan 85 joukkuetta, joiden nimien keksimisessä mielikuvitusta oli käytetty laajasti. Mukana pelaamassa oli mm. joukkue nimeltä Pirkan Porkkanat.

- Ei me tiedetty, että tämä on just Pirkka Street Basket. Oltiin viime vuonna täällä pelaamassa ja saatiin Pirkka-porkkanoita. Siitä sitten keksittiin nimi, kertoivat Pirkan Porkkanat, Mansikkamäen 3.luokkalaiset pojat, kysyttäessä joukkueen nimen tarinaa.

Tapahtumaa järjestämässä oli paljon Kouvojen talkoolaisia. Kentänvalvojina tapahtumassa toimi Kouvojen junioreita, joista monet olivat muutama vuosi sitten päässeet itsekin osallistumaan katukorispeleihin. 

Oppilaat olivat riemuissaan peleistä ja tapahtuman tunnelmasta. Hauskan ja sopivasti kilpailullisen toiminnan luomiseen pyrki myös otteluohjelmat laatinut Kouvojen Jyri Haikonen.

- Pyrin luomaan otteluohjelmat niin, että saisimme tasaväkisiä otteluita. Pyysin opettajat arviomaan joukkueen tason, jotta kaikki voisivat pitää hauskaa mutta myös kilpailla, kertoi Jyri Haikonen.

- On kivaa, kun voi pelata porukalla eikä vaan yksin. Saatiin ite päättää joukkueet. Meistä on kivaa kilpailla, kun se on hauskaa, tuumailivat Korian koulun oppilaat.

Toukokuun Pirkka Street Basket -kiertueen loppu lähenee, mutta vielä ensi viikolla levitetään katukoriksen ilosanomaa. Kiertuerekka suuntaa kohti pohjoista, kun vuorossa ovat tapahtumat Vaasassa, Oulussa ja Rovaniemellä.

Pirkka Street Basket 2017 on osa Suomen Koripalloliiton ja Keskon Pirkka-tuotemerkin yhteisvastuullista Pikkusudet-hanketta, jonka tavoitteena on edistää lasten liikkunnallisuutta. Hanke toteutetaan yhteistyössä paikallisten koripalloseurojen ja K-ruokakauppiaiden kanssa.

Lue myös: Pirkka Street Basket Tampereella (23.5.2017)
Lue lisää: Pikkusudet

Henkilöt

 
24.8.2017 Katukoris

Viikon viimeinen Pirkka Street Basket täytti Uudenkaupungin torin

Torstaina katukorispelejä pelattiin Uudenkaupungin torilla aurinkoisissa tunnelmissa. Tapahtuma oli tähän mennessä syksyn suurin 500 osallistujallaan. Torilla riitti myös paljon kannustajia, kun ohikulkijat pysähtyivät katsomaan pelejä ja lisäksi Korihaiden pelaajia vieraili paikalla.

23.8.2017 Katukoris

Kärrynpyöriä ja katukorista – Pirkka Street Basket liikutti lapsia keskiviikkona Laitilassa

Pirkka Street Basket -kiertueen rekka pysähtyi keskiviikkona Laitilan K-Supermarketin pihaan. 200 koululaista vietti vuoden hauskinta koulupäivää katukoriksen parissa intoa täynnä. Pelinohjaajina tapahtumassa toimivat ansioituneesti Korihaiden edustusjoukkueen pelaajia.

22.8.2017 Katukoris

Pirkka Street Basket Raumalla - Katukorista kaikille

Tiistaina Raumalla vuoden hauskinta koulupäivää oli viettämässä 150 oppilasta. K-Citymarket Rauman pihalla katukorista pelasi myös erityisryhmien oppilaita. Tapahtuma tarjosi järjestäjä Rauma Basketille mahdollisuuden rekrytoida uusia korispelaajia seuran toimintaan.

21.8.2017 Katukoris

Pirkka Street Basket Tampereella – katukorista ja liikunnan iloa

Katukoriskiertue sai maanantaina jatkoa Tampereella, kun Tesoman palloiluhallin parkkipaikalle pystytettiin kahdeksan katukoristelinettä. 300 alokoululaista vietti vuoden hauskinta koulupäivää hymyssä suin. Tapahtumaa oli toista kertaa mukana järjestämässä paikallinen seura Raholan Pyrkivä.

18.8.2017 Katukoris

Pirkka Street Basket ja vuoden hauskin koulupäivä Lappeenrannan Kauppatorilla

Perjantaina 150 alakoululaista nautti liikunnan ilosta aurinkoisessa säässä Lappeenrannan kauppatorilla katukoriksen parissa. Pirkka Street Basket -tapahtuma järjestettiin paikkakunnalla jo vahvalla kokemuksella Lappeenrannan NMKY:n ja Catzin yhteistyöllä.

15.8.2017 Katukoris

Syksyn Pirkka Street Basket -kiertue starttasi tiistaina Äänekoskella aurinkoisissa merkeissä

Pirkka Street Basket -tapahtuma järjestettiin tiistaina ensimmäisen kerran Äänekoskella yhteistyössä Äänekosken Huiman kanssa. K-Citymarket Äänekosken parkkipaikalla katukorista pelattiin aurinkoisesta säästä nauttien. Yhteensä vuoden hauskinta koulupäivää oli viettämässä 300 alakoululaista.

7.8.2017 Katukoris

Pirkka Street Basket starttaa taas ensi viikolla – elokuussa yhdeksän katukoristapahtumaa koululaisille

Loistavia tuloksia tuottanut Pirkka Street Basket -kiertue saa jatkoa syksyn lähestyessä. Elokuun puolella ennen koripallon EM-kilpailuiden käynnistymistä ehditään vuoden hauskinta koulupäivää viettää yhdeksällä eri paikkakunnalla.

30.6.2017 11:00 Katukoris

Pirkan ja Koripalloliiton Pikkusudet-hanke liikuttanut kahdessa vuodessa huimat 35 000 lasta

Keskon Pirkka-tuotemerkin ja Suomen Koripalloliiton käynnistämän Pikkusudet-yhteistyöhanke on koonnut jo huikeat 35 000 lasta nauttimaan liikunnan ilosta. Lähes sadan koripalloseuran sekä K-kauppiaiden voimin Pikkusudet-toiminta on levinnyt laajasti ympäri Suomen.

15.6.2017 Katukoris

Toukokuun Pirkka Street Basket -kiertueella vuoden hauskinta koulupäivää pääsi viettämään 6150 alakoululaista

Kevään 2017 Pirkka Street Basket -kiertue vieraili yhteensä 19 eri paikkakunnalla. Kaikkiaan 6150 lasta pääsi viettämään huikeaa katukorispäivää. Koripalloliiton ja Keskon Pirkka-tuotemerkin yhteistyö jatkuu energisenä.

31.5.2017 09:00 Katukoris

Kevään Pirkka Street Basket -kiertue päätökseen riemukkaasti Rovaniemellä

Koululaisille suunnattu katukoris teki näyttävän paluun Rovaniemelle Pirkka Street Basketin muodossa. Liikunnallista koulupäivää Rovaniemellä eri lajien parissa vietti yli tuhat alakoululaista ja katukorista pääsi pelaamaan ainakin 300 oppilasta.

Näytä lisää vastaavia