Vuonna 1991-syntyneiden poikien maajoukkueen johto on valittu

2.11.2005 Kouvojen päävalmentaja Anton Mirolybov on valittu vuonna 1991-syntyneiden poikien maajoukkueen päävalmentajaksi. Vierelleen Mirolybov saa nimekkään apujoukon, kun apuvalmentajiksi valittiin Jouni Mäkäläinen sekä Kimmo Vyyryläinen.

Anton Mirolybov on toiminut useamman vuoden vuonna 1986 syntyneiden poikien apuvalmentajana Jarmo Laitisen opissa. Tällä hetkellä Korisliigassa Kouvoja luotsaava Mirolybov on suorittanut Vierumäeltä ammattivalmentajatutkinnon vuonna 2003. Ammatikseen nuori valmentaja on ehtinyt valmentaa jo useamman vuoden.

Kauden 2003-2004 hän toimi ruotsalaisen Solna Vikingsin junioripäällikkönä ja viime kaudella hänen käskytysvallassaan oli I-divisioonassa pelannut BC Jyväskylä. 28-vuotiaalla Mirolybovilla on kokemusta alue- ja maajoukkuevalmennustehtävistä vuodesta 1998 lähtien.

Vierelleen Mirolybov saa kokeneet apuvalmentajat Jouni Mäkäläisen sekä Kimmo Vyyryläisen. Jouni Mäkäläinen johdatti Lahden NMKY:n miesten Suomen mestariksi vuonna 2000.

Mäkäläinen on toiminut Namika Lahdessa monissa muissakin valmennustehtävissä, ollen muun muassa peräti kuusi vuotta miesten edustusjoukkueen apuvalmentajana. Mäkäläinen toimi Ari Tammivaaran päävalmentajakaudella miesten maajoukkueen joukkueenjohtajana.

Kimmo Vyyryläinen on puolestaan Mirolybovin tavoin suorittanut ammattivalmentajatutkinnon Vierumäellä vuonna 2004. Vyyryläinen toimi viime kaudella Korihaiden miesten päävalmentajana ja hän on ollut poikien maajoukkueissa aikaisemmin apuvalmentajana.

Tällä hetkellä Vyyryläinen toimii Turun NMKY:n valmennuspäällikkönä sekä Aurajoen Lukion koripallovalmentajana. Aurajoen lukion valmentajana Vyyryläinen on toiminut kymmenen vuotta ja näin ollen valmentanut useita suomalaisia huippupelaajia tuona aikana.

Molemmilla apuvalmentajilla on kattava kokemus koripallosta myös pelaajana. Sekä Mäkäläinen että Vyyryläinen ovat edustaneet Suomea pelaajana aina miesten maajoukkuetasolle asti.

Vuonna 1991-syntyneiden maajoukkueen joukkueenjohtajaksi on valittu Eteläisen alueen nuorisopäällikkönä toimiva Antti Olkinuora. Olkinuoralla on paljon kokemusta päivittäisvalmennuksesta sekä Suomessa että Ruotsissa.

Maajoukkueen toiminta käynnistyy joulukuussa Vierumäellä järjestettävässä Canon All Star Cupissa, mihin on kerätty jokaiselta alueelta lupaavimmat juniorit. Vierumäen tapahtumasta valitaan 24 pelaajaa maajoukkueryhmään vuodelle 2006.

- Meille tuli paljon laadukkaita hakemuksia, yhteensä kymmenkunta. Poikien puolella jatkossakin päävalmentajan valintaperusteita ovat toimiminen koripallossa ammattivalmentajana sekä kokemus maajoukkuevalmennuksesta ainakin apuvalmentajana. Yhdessä päävalmentajan kanssa valitsemme joukkueen muun johtoryhmän, kertoo poikien maajoukkuetoiminnoista vastaava Vesa Walldén.Lisätietoja: /maajoukkueet/maajoukkuetoiminnan_esittely/
 
24.7.2017 Maaottelu

Suomen 16-vuotiaat pojat selättivät Bosnia-Hertsegovinan EYOF-avauksessa

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue aloitti Euroopan Nuorten Olympiafestivaalit voitolla, kun avauspelissä Sudenpennut kaatoivat Bosnia-Hertsegovinan lukemin 79-70 (40-35). Suomen ykkönen oli 20 pistettä ja 10 levypalloa kaapinut Thomas Exaucia.

23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

21.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuilla vilkas viiden ottelun perjantai

Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat peräti viisi ottelua perjantaina, joista Sudenpennut nappasi neljä voittoa. 20-vuotiaat miehet päihittivät B-divisioonan EM-kisoissa Slovakian. 18-vuotiaat tytöt. 16-vuotiaat pojat ja 15-vuotiaat tytöt olivat myös voitokkaita, kun taas 18-vuotiaat pojat joutuivat tyytymään tappioon.

18.6.2017 Maaottelu

Suomen 15-vuotiaat viimeistelivät Kööpenhaminan kutsuturnauksen taistellen

Suomen 15-vuotiaalta nähtiin hyviä pelejä Kööpenhaminan kutsuturnauksen päätöspäivänä. 15-vuotiaat pojat vaihtoivat vastustajaa ja viimeistelivät Kööpenhaminan turnauksen Islannin joukkueita vastaan. Tyttöjen Blue-joukkue sijoittui sijalle 13. Suomen White-joukkue oli turnauksen 10.

17.6.2017 Maaottelu

Suomelta hyvää taistelua Kööpenhaminan 15-vuotiaiden kutsuturnauksessa

Suomen 15-vuotiaiden maajoukkueilta nähtiin Kööpenhaminan kutsuturnauksen toisena pelipäivänä pirteitä esityksiä. Suomen 15-vuotiaat pojat saivat uudet vastustajat Islannin joukkueista, kun White ja Blue -joukkueet olisivat pelanneet toisiaan vastaan sunnuntaina.

16.6.2017 Maaottelu

Suomen 15-vuotiaiden maajoukkueilla takanaan ensimmäinen päivä Kööpenhaminassa

Suomen 15-vuotiaiden poikien ja tyttöjen maajoukkueet ottivat ensiaskeleensa sudenpolulla Kööpenhaminan kutsuturnauksessa perjantaina. Suomi osallistuu turnaukseen sekä tytöissä että pojissa kahdella joukkueella.

27.3.2017 Pääjuttu

Koripallosäätiö tukee nuoria koripalloilijoita

Koripallosäätiö on myöntänyt 11 900 euroa Koripalloliitolle käytettäväksi henkilökohtaisina stipendeinä lahjakkaiden koripallonuorten valmennus- ja leirityskustannusten kattamiseen.

15.3.2017 Pääjuttu

Männistö ja Lehtinen valittiin valmentajien FECC-koulutusohjelmaan

Juha-Pekka Männistö ja Petka Lehtinen on valittu mukaan FIBA Europe Coaching Certificate –koulutusohjelmaan (FECC). Koulutus on osa Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n valmentajakoulutusta, joka keskittyy kansainväliseen juniorikoripalloon.

21.2.2017 Haastattelu

"Käsissämme on suomalaisen koripalloilun tulevaisuutta"

Suomen koripallomaajoukkueiden medical team kokoontuu säännöllisesti päivittämään toiminnan isot linjat yhtenäisiksi ja vetämään suuntaviivat tulevaan maajoukkuekauteen.

2.12.2016 Pääjuttu

Sudenpennut jatkavat huippuopissa myös vuonna 2017

Suomen nuorten maajoukkueiden eli ”Sudenpentujen” valmentajat vuodelle 2017 on valittu. Osa joukkueista jatkaa tutussa komennossa, mutta mukana on myös muutama nuorten maajoukkuetoimintaan palaava valmentaja.

Näytä lisää vastaavia