Williams ja Lowe johtivat Pyrinnön rutiinilla finaaliin

21.1.2012 Loimaalaisen Nilan Bisonsin yliote Tampereen Pyrinnöstä ei ulottunut enää joukkueiden kauden kolmanteen kohtaamiseen. Hurjalla energiatasolla esiintynyt Pyrintö hallitsi kenttätapahtumia Suomen Cupin välieräottelussa täyden 40 minuutin ajan ja eteni amerikkalaiskonkareiden Damon Williamsin ja Kenneth Lowen koreilla finaaliin pistein 51–64 (25–36).

Damon Williams oli talon isäntä toisessa Cup-välierässä.

Kenneth Lowe upotti 17 pistettä ja sitoi Bisonsin pelätyn Martin Zenon.

Ryan McDade oli liiganousijan ainoa tasainen onnistuja. Kuvat: Tytti Nuoramo.

Pyrinnön ote kenttätapahtumista oli ensimmäisistä minuuteista asti murskaava. Tamperelaisille tarjoutui mahdollisuus karistaa vaisu biisonilauma kannoiltaan jo avausjaksolla, mutta loimaalaiset roikkuivat pelissä mukana Matti Nuutisen (11/7) ja Clifton Jonesin (5/5) kolmosilla.

 

Toisesta kymmenminuuttisesta alkaen Pyrintö masensi Bisonsin puolustustilanne toisensa jälkeen. Erityisen pahasti jyrän alle jäivät tavallisesti korkealla tasolla suorittavat Bisons-takamiehet Martin Zeno (4/3), Jeb Ivey (4/5/6 syöttöä) ja Mikko Koivisto (0/2), joiden pelihuumori oli pahasti koetuksilla Pyrinnön rynnistyksessä.

 

– Aiempina kausina vahvuutemme on ollut se, että olemme saaneet vastustajan vahvuudet pois. Tänään Jeb Ivey sai yhdeksän heittoa ilmaan, kaikki kohotettua kättä vastaan. Mikko Koivisto pääsi heittämään pelitilanteista kahdesti ja saimme paremman match-upin Martin Zenoa vastaan. Heitot menivät niille, kenen halusimme heittävän, tiivisti kupletin juonen Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola.

 

Kolmen perättäistappion saattelemana Cupin välierään saatellut Pyrintö puolestaan pesi kasvonsa tavalla, joka ei jättänyt ketään kylmäksi. Hallitseva mestari esitti kenties parasta puolustuspeliään koko kaudella.

 

Molemmissa kenttäpäädyissä kapellimestareina häärivät viime vuosien mestaruuksien takuumiehet Damon Williams (23/14/4 syöttöä/5 blokkia) ja Kenneth Lowe (15/4), joista erityisesti Williams pelasi muutaman vaisumman ottelun jälkeen tutulle tasolleen. Lowe kunnostautui myös liigan pistekuninkaan Martin Zenon täydellisessä nollaamisessa.

 

– Bisons on liigan kakkosjoukkue tällä hetkellä ja kolmikko Zeno-Ivey-Koivisto on heidän menestyksensä avain. Tiesimme, että meidän täytyy kiinnittää heihin erityishuomiota voittaaksemme. Meillä oli hyvä valmistava viikko ja se näkyi otteissamme, arvioi Pyrinnön näytöstä Kenneth Lowe.

 

Gibson: Ottelu oli oppitunti

 

Korisliigan runkosarjassa Bisons ja Pyrintö ovat kohdanneet kauden aikana toistaiseksi kaksi kertaa, ja molemmista otteluista voittajana on selvinnyt Bisons. Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson myönsi ottelun jälkeen, etteivät loimaalaiset pystyneet vastaamaan lainkaan hallitsevan mestarin aseisiin.

 

– Hattu pois päästä. Olimme ehdottomasti valmistautuneet hyvin tähän otteluun, mutta Pyrintö näytti meille, miten mestaruuksia ja tärkeitä otteluita voitetaan, Gibson virkkoi.

 

– Tiesimme, että Pyrintö tulisi tekemään joitain muutoksia kahden tappion jälkeen, emmekä olleet varmoja, millainen Pyrintö meitä vastaan asettuu. Tänään he iskivät meihin aggressiivisuudellaan ja pallollisen pelaajan painostamisella, jotka olivat aseita, joita he eivät käyttäneet lainkaan kahdessa edeltävässä ottelussamme, jatkoi Gibson.

 

Bisonsin puolustuspelaaminen oli suurimman osan ottelusta ajan tasalla. Hyökkäyspäässä ainoa tasainen onnistuja oli Ryan McDade (18/9), jonka lisäksi Matti Nuutinen onnistui ajoittain. Puhtaat paperit saa myös Clifton Jones, joka ei lopettanut taistelua missään vaiheessa peliä.

 

– Puolustuksellisesti olimme heidän tasoillaan. Toki nukahtelimme, mutta sallimme silti hallitsevalle mestarille vain 64 pistettä heidän kotikentällään. Suuri ero tuli siinä, että me emme onnistuneet hyökkäyksessämme alkuunkaan, jatkoi Gibson analyysiään.

 

– Uskon, että tämä ottelu tulee olemaan pitkässä juoksussa meille ylivoimaisen tärkeä oppitunti. Emme ole vielä kertaakaan saaneet joukkueena tuntumaa playoff-koripallosta, tänään ikään kuin juoksimme tiiliseinää päin.

 

Poikola tyytyväinen peli-ilmeeseen

 

Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola oli ottelun jälkeen odotetun tyytyväinen. Joulu- ja tammikuun aikana tamperelaisten peli-ilme on ollut tiessään, mutta lauantaina hallitsevasta mestarista ei ollut epäselvyyttä. Damon Williams piiskasi vastustajia viime kausista tuttu voittajan katse silmissään ja runsaslukuinen kotikatsomo ilakoi.

 

– Me olemme päässeet harjoittelemaan. Takanamme on erinomainen harjoitusviikko. Sen jälkeen, kun hävisimme marraskuussa vierasottelun Loimaalla, on meillä ollut pelkästään hyviä harjoituksia ja on vain ajan kysymys, jolloin se alkaa näkyä, Poikola ilakoi.

 

Vaikka Williams ja Lowe varastivat otsikot, haki Pyrintö voittonsa nimenomaan joukkueena. Osku Heinonen (6/4) käynnisti Pyrinnön karkumatkaa perättäisillä kolmosillaan, Olli Ahvenniemi (8/5) käytti tehokkaasti Williamsin tarjoilemat herkkusyötöt ja Antero Lehto (6/2) puolusti Mikko Koiviston varjojen maille. Ottelun päätössekunneilla Pyynikin yleisön räjäytti aplodeihin tulevaisuuden lupaus Niko Mattila (2/0) riistollaan ja komealla donkillaan.

 

– Tämä oli pirun tärkeä voitto meille vaikeiden viikkojen jälkeen. Kiva nähdä, että kun pelaamme itseluottamuksella ja intensiteetillä, me voimme saavuttaa saman ilmeen kuin edellisten vuosien pudotuspeleissä. Tämä joukkue haluaa voittaa ja se näkyi, Poikola arvioi.

 

Tampereen Pyrintö kohtaa sunnuntaina klo 18:00 alkavassa Suomen Cupin finaalissa hallitsevan Cup-mestarin ja viime kauden finaalivastustajansa Joensuun Katajan. Poikola ennakoi tasaista ja kiihkeää ottelua.

 

– Kataja esiintyi tyylikkäästi Kauhajokea vastaan. Kyseessä on samantyyppinen joukkue kuin Loimaa, eli pärjäämme samalla tavalla. Kun pidämme tietyt match-upit 1-1-puolustuksessa kurissa, ei meidän tarvitse auttaa heittäjien puolustuksessa ja silloin olemme vahvoilla.

 

 

Nilan Bisons – Tampereen Pyrintö 51–64 (13–20, 25–36, 35–54), miesten Suomen Cupin välieräottelu, Tampere 21.1.2012

 

Nilan Bisons: Ryan McDade 18/9, Matti Nuutinen 11/7, Clifton Jones 5/5, Santeri Latvala 5/1, Jeb Ivey 4/5/6 syöttöä, Martin Zeno 4/3, Jani Kivinen 2/1, Eero Aaltonen 2/0, Mikko Koivisto 0/2, Turkka Rikkonen, Toni Karppinen, Henri Hyppönen.

Pyrintö: Damon Williams 23/14/4 syöttöä/5 blokkia, Kenneth Lowe 15/4, Olli Ahvenniemi 8/5, Osku Heinonen 6/4, Antero Lehto 6/2, Antwine Williams 4/2/3 syöttöä, Niko Mattila 2/0, Antti Nikkilä 0/8, Jesse Niemi 0/2, Ville Pekkola 0/0.

 

Lisätietoja: Ottelutilastot


 
25.1.2020 22:05 Suomen Cup

Suomen Cupin finaali tarjosi huiman jatkoaikatrillerin, Seagullsille seurahistorian ensimmäinen mestaruus

Helsinki Seagulls ja Vilpas Vikings taistelivat Suomen Cupin mestaruudesta pitkän kaavan mukaan Töölön Kisahallissa. Kotijoukkue vei trillerin nimiinsä jatkoajan jälkeen 94-93 huiman koripalloillan pääteeksi.

24.1.2020 13:20 Suomen Cup

Ennakko: Kaksi parasta taistelee mestaruudesta, Vilpas lähtee kiusaamaan Seagullsia cup-finaaliin

Lauantaina pelattavassa Suomen Cupin finaalissa kohtaavat Korisliigan kaksi parasta joukkuetta, kun sarjakärki Helsinki Seagulls isännöi viime vuoden cup-mestari Vilpas Vikingsiä.

28.11.2019 14:31 Suomen Cup

Miesten Suomen Cupin puolivälieräparit ovat selvillä

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään Helsingissä. Korisliigan runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

23.11.2019 20:57 Pääjuttu

Suomen Cupien kahdeksikot selvillä – Puolivälieräparit valitaan torstaina

Sekä naisten että miesten Suomen Cupin finaalin voittaja saa kymmenen tuhannen euron ja hävinnyt kolmen tuhannen euron rahapalkinnon.

18.3.2019 16:53 Pääjuttu

Vilpas-leirissä iloitaan cup-voitosta, katseissa siintää jo Pantteri-jahti

Tuoreen Suomen Cup -mestarin Vilppaan joukkueenjohtaja Keijo Poutiaisen mukaan yksi kauden tavoitteista on saavutettu. Katseet siintävät keväässä ja toukokuussa, kun taistelu Pantteri-patsaasta huipentuu.

16.3.2019 22:08 Korisliiga

Vilpas juhlii historiansa ensimmäistä Suomen Cupin voittoa

Vilpas kaatoi Suomen Cupin finaalissa Tampereen Pyrinnön voittaen seurahistorian ensimmäisen cup-pokaalin lukemin 106-93. Vilppaan Jack Gibbs oli finaalin pistetykki 31 pisteellä.

16.3.2019 10:19 Pääjuttu

Vilpas iskee illalla Tampereen Pyrinnön kimppuun Suomen Cup -finaalissa

Suomen Cupin finaalissa kohtaavat Korisliigan ykkönen Vilpas sekä parhaillaan tiukasti kolmatta sijaa miehittävä Tampereen Pyrintö. Joukkueiden tie finaaliin on ollut erilainen, mutta myös yhtäläisyyksiä löytyy.

15.3.2019 07:53 Pääjuttu

Sami Toiviaisen Pyrintö ison haasteen edessä: ”Vilpas on sarjan paras joukkue”

Tampereen Pyrintö ja Vilpas iskevät lauantaina yhteen Suomen Cupin finaalissa. Finaalin kotijoukkueen päävalmentaja Sami Toiviainen on innoissaan, että kauden keskellä on mahdollisuus voittaa jotain suurempaa.

14.3.2019 14:51 Korisliiga

Juho Nenonen odottaa kovaa cup-huipennusta: ”Hienoa päästä pelaamaan finaalia ”

Tampereen Pyrintö isännöi lauantaina pelattavaa Suomen Cup -finaalia, jossa se kohtaa Vilppaan. Vierasjoukkueen Juho Nenonen odottaa finaalista tiukkaa vääntöä ja innostuu mahdollisuudesta pelata cup-pokaalista kesken Korisliigan runkosarjan.

15.11.2018 13:00 Suomen Cup

Suomen Cupin ensimmäinen kierros lähes pelattu – tässä ovat toisen kierroksen parit

Koripallon Suomen Cupissa ensimmäinen kierros on pelattu yhtä ottelua lukuun ottamatta. Kaikki 1. kierroksen joukkueet selvisivät 2. kierrokselle, jossa 1. kierroksen voittajat kohtaavat toisensa ja häviäjät toisensa ottelukaavion mukaisesti.

23.10.2018 15:35 Suomen Cup

Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen ohjelma vahvistettu

Miesten I divisioona A:n JBA ja FoKoPo avaavat tämän vuoden Cupin viikon päästä.

11.10.2018 12:00 Suomen Cup

Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen otteluparit arvottu – mukana 16 joukkuetta

Koripallon Suomen Cup palaa ohjelmistoon seitsemän vuoden tauon jälkeen. Ensimmäiset ottelut pelataan 10. marraskuuta mennessä.

18.9.2018 15:48 Suomen Cup

Suomen Cup palaa koriskartalle alkavalla kaudella 2018–19

Osallistuminen Suomen Cupiin on vapaaehtoista ja avoin joukkueille, jotka osallistuvat kuluvalla kaudella Koripalloliiton sarjatoimintaan.

3.2.2013 18:00 Suomen Cup

Pyrintö sai revanssin Bisonsista LiigaCupin finaalissa

Viime keväänä Korisliigan välierässä Nilan Bisonsin jalkoihin jäänyt Tampereen Pyrintö sai maukkaan revanssivoiton loimaalaisista sunnuntaina LiigaCupin finaalissa. Pyrintö piti Bisonsin syömähampaat tehokkaasti aisoissa ja huokui nälkää sekä taistelutahtoa matkallaan maukkaaseen 78–73 (41–37)-voittoon.

2.2.2013 20:45 Suomen Cup

Pyrintö vahvan alun turvin Bisonsin seuraksi LiigaCupin finaaliin

Korisliigan LiigaCupin sunnuntaisessa finaalissa pelataan viime kevään kiihkeän välieräsarjan tunnelmissa, kun Tampereen Pyrintö selvitti tiensä viikonlopun huipentumaan kukistettuaan Kauhajoen Karhun välierässä 78–73 (42–30). Karhu kuroi Pyrinnön 22 pisteen johtoaseman umpeen neljännellä jaksolla, mutta Carl Lindbomin kolmoset palauttivat tamperelaisille tarvittavan turvavälin.

2.2.2013 17:45 Suomen Cup

Bisons jylläsi vahvan kolmannen jakson turvin LiigaCupin finaaliin

Hallitseva miesten Suomen mestari Nilan Bisons pelaa sunnuntaina LiigaCupin mestaruudesta. Korisliigan runkosarjassa seitsemän perättäistä voittoa edellisistä otteluistaan hakenut KTP johti lauantain välierää vielä tauolla, mutta Bisons vei kolmannen jakson alun murskaavasti 22-6 ja piti lopulta KTP:n takanaan lukemin 100–91 (44–46).

1.2.2013 09:12 Suomen Cup

LiigaCup-ennakko: huippuvireinen KTP hakee mestari-Bisonsin päänahkaa

Hallitseva Suomen mestari Nilan Bisons kohtaa lauantaina pelattavassa miesten LiigaCupin välieräottelussa kanssaan liigaa johtavan KTP:n. Kotkalaiset lähtevät horjuttamaan mestaria seitsemän ottelun voittoputkessa, kun taas kotijoukkueena otteluun lähtevä Bisons luottaa täsmäaseidensa purevan myös Pyynikillä.

31.1.2013 12:00 Suomen Cup

LiigaCup-ennakko: Jatkuuko Karhun yliote Tampereen Pyrintöä vastaan?

Tampereen Pyrinnön vuodenvaihteen voittoputki petasi LiigaCupin Final Fourin tapahtumapaikaksi Pyynikin Palloiluhallin. Liigakauden puolessavälissä Korisliigaa johtanut Pyrintö on viime viikkoina saanut takapakkia avainpelaajien loukkaantumisesta johtuen ja seuraava vahva haaste odottaa lauantaina LiigaCupin välierässä, kun tamperelaisia vastaan asettuu Pyrinnön kahdesti tällä kaudella kukistanut Kauhajoen Karhu.

22.1.2012 Suomen Cup

Kataja selätti Pyynikki-pelkonsa Cupin finaalissa

Joensuun Katajan pitkä kuiva kausi Pyynikin Palloiluhallilla päättyi sunnuntai-iltana komeimmalla mahdollisella tavalla. Viime kevään ratkaisevassa finaaliottelussa täysromahduksen Pyrintöä vastaan kärsinyt Kataja hallitsi Cupin finaalia lähes täydet 40 minuuttia ja pääsi juhlimaan toista perättäistä Cup-kultaansa lukemin 78–68 (39–27).

21.1.2012 Suomen Cup

Kataja karkasi paikkapuolustuksellaan Cupin finaaliin

Korisliigan keskiviikon ottelussa KTP:n paikkapuolustuksellaan jäädyttänyt Joensuun Kataja turvautui tuttuun puolustusmuotoon lauantaisessa Suomen Cupin välieräottelussa Tampereen Pyynikillä. Kataja sai toisen jakson paikkavartioinnillaan Kauhajoen Karhun solmuun ja tyylitteli 67–52 (40–26)-voitolla paikan sunnuntaiseen Cupin finaaliin.

Näytä lisää vastaavia